Здравей Гост

Стиснатите Мъже

• 359 Отговора
  • 44090 Прегледи
Re: Стиснатите Мъже
« Отговор #20 -: Август 10, 2013, 06:48:27 pm »
Набляга на алкалните храни май. Планира да живее 100 години. ;D Да не го хваля, но менюто му ми изглежда доста здравословно.

*

Uran

• 6041
« Отговор #21 -: Август 10, 2013, 06:51:31 pm »
Набляга на алкалните храни май. Планира да живее 100 години. ;D Да не го хваля, но менюто му ми изглежда доста здравословно.
Да, гледа не знам си колко пъти да хапва рибка. Месото да е бяло и пилешко, или телешко, заек и др. Свинско- не.
« Последна редакция: Август 10, 2013, 06:56:17 pm от Uran »

« Отговор #22 -: Август 10, 2013, 06:52:32 pm »
това е везната

В тази карта има 3 общи неща с картата качена от Уран. Слънце в 11-ти, Уран във 2-ри, Юпитер в 4-ти...

« Отговор #23 -: Август 10, 2013, 07:24:05 pm »
Стиснат е за мен мъж, който ме кани на първа среща и си мисли, че аз трябва да платя сметката или още по-лошото, иска да му върна парите.

Хайде сега ми обяснете какво значи стисната жена ?! Калояне, ти на мъж, какъвто е описала елодия, спестовен ли му викаш ?

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #24 -: Август 10, 2013, 07:31:22 pm »
аз пък не мисля, че стиснат мъж е този, който не плаща сметката в заведение. мисля, че всеки сам трябва да си плаща. въобще кой го е измислил това - мъжът да е длъжен да почерпи, не знам.
но не говоря за двойки, живеещи заедно, там нещата вече са други, бюджета трябва да е общ.

иначе козирозите ги дават стиснати. брат ми е със слънце в козирог, но нито е стиснат , нито пестелив, дори обратното. слънцето му , обаче, е в 5 дом.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #25 -: Август 10, 2013, 07:32:38 pm »
Аз този така щях да го набутам в някое скъпарско заведение и после нямаше и стотинка да му върна. ;D

Темата я разбирам като посветена на егоистичните скъперници. А разумен спестовник е много по-добре от прахосник (няма място за сравнение изобщо). Калоян е прав, че темата не е нужно да специфицира пола.

« Отговор #26 -: Август 10, 2013, 07:34:00 pm »
Който кани, той черпи - такова е правилото. Разбира се, че могат да се разберат всеки сам да плаща. Но да искаш да ти върнат парите, след като вече си платил, е унизително, според мен.

« Отговор #27 -: Август 10, 2013, 07:35:07 pm »
Стиснат е за мен мъж, който ме кани на първа среща и си мисли, че аз трябва да платя сметката или още по-лошото, иска да му върна парите.

Хайде сега ми обяснете какво значи стисната жена ?! Калояне, ти на мъж, какъвто е описала елодия, спестовен ли му викаш ?

ти това ли разбра от поста ми? По-добре ги прескачай моите постове тогава и изобщо не ги чети...
а още по-добре е аз да не ги пиша май! ...Затова го изтрих!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Август 10, 2013, 07:37:13 pm »
Баща ми е слънчев козирог.  Марс също му е там. Ако беше една жена, все в родилното щеше да виси.
Не страда за материални неща.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #29 -: Август 10, 2013, 07:37:18 pm »
Който кани, той черпи - такова е правилото. Разбира се, че могат да се разберат всеки сам да плаща. Но да искаш да ти върнат парите, след като вече си платил, е унизително, според мен.
е, това вече ее..нямам думи, смешник . този не е просто стиснат, а е скръндза ;D
да няма нещо в телец този мъж?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Август 10, 2013, 07:39:15 pm »
Но да искаш да ти върнат парите, след като вече си платил, е унизително, според мен.

И според мен, както и да искаш да ти връщат подаръците.  ;D

Най-големите мизерници, които аз познавам, са все с твърд аспект Луна/Сатурн, често в съчетание с рачешко или много планети в сатурнов знак.

Съпругът на една от най-добрите ми приятелки е класически пример за скъперник и мизерник. Има Слънце, Меркурий и Марс във Водолей в един знак с Кету, Луна в последния градус на Рак, Венера в Козирог в квадрат и рецепция със Сатурн (Сатурн в 7 дом), Асцендентът е в началото на Риби.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #31 -: Август 10, 2013, 07:44:35 pm »
само да не стане така, когато мъжът те покани на среща да си мисли, че всеки трябва да си плати сметката, а накрая ти да се ослушваш - тогава може той да те помисли за стисната и да не иска втора среща  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Август 10, 2013, 07:44:54 pm »
Мъж дева познавам дето е карал да му връщат пари и подаръци. Направо съм се изумявала от отношенията м/у някои хора. Аз като приема някого в живота си, преди да разтворя напълно сърцето си, обикновено съм разтворила портфейла и дома си ;D и приемам и отсрещната страна да е такава към мен, и е било така.

*

Нова

• 3491
« Отговор #33 -: Август 10, 2013, 07:47:18 pm »
Аз като приема някого в живота си, преди да разтворя напълно сърцето си, обикновено съм разтворила портфейла и дома си ;D и приемам и отсрещната страна да е такава към мен,.

+1

« Отговор #34 -: Август 10, 2013, 07:48:41 pm »
ти това ли разбра от поста ми? По-добре ги прескачай моите постове тогава и изобщо не ги чети...
а още по-добре е аз да ни ги пиша! ...Затова го изтрих!

А ти това ли разбра от поста на елодия ?!
Питам те, нормално ли е това поведение ? Не те карам да ми отговаряш насила :P .

А за мен мъж, който кани на първа среща е длъжен да плаща, той кани, той избира мястото, не, че не си нося пари, но смятам, че така е редно.
Изобщо няма да искам втора среща ако ще ми дели сметката още на първата, е, освен ако не са му ограничени финансите и за момента просто не е могъл да си го позволи или пък не си е направил правилно сметката, или нещо такова.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #35 -: Август 10, 2013, 07:49:08 pm »
Аз като приема някого в живота си, преди да разтворя напълно сърцето си, обикновено съм разтворила портфейла и дома си ;D и приемам и отсрещната страна да е такава към мен,.

+1
а краката на кой етап се разтварят  ;D

« Отговор #36 -: Август 10, 2013, 07:49:26 pm »
Излиза, че по тази логика (който кани - плаща) - само мъжете са длъжни да плащат цял живот!
Защото не знам жените да имат навика да канят мъж на среща! На мен ми се е случвало само два пъти в живота, тоест само две жени са ме канили.
Единият път се скарахме преди сметката..., та се наложи аз да я платя, другият път жената плати!

да чуем сега дамите, колко пъти са канили мъж на среща?
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Август 10, 2013, 07:52:20 pm »
В интерес на истината, винаги се чувствам неудобно, когато мъжът ми плаща сметката в заведение, а това е възможно само с мъж, с който имам интимни отношения, от друг не приемам. Не съм свикнала да приемам и подаръци, а и по принцип каквото ми е необходимо, сама мога да си купя, освен ако не е решил да ми подари луксозна яхта, но такива още не съм срещала.  ;D

С бившия все гледах разходите да са поравно - ако веднъж той е платил (а той винаги искаше да плаща, освен ако наистина не е закъсал финансово), следващия път да поема сметката аз - не само моята, а и неговата (за мен бе удоволствие). Той самият беше много широкоскроена натура и с отношението си ме предразполагаше и аз да споделям с него всичко, каквото имам, създаваше усещане за "обща касичка". С никой преди него не съм се чувствала така, все дребнави и пресметливи душички бяха.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #38 -: Август 10, 2013, 07:53:43 pm »

+1
а краката на кой етап се разтварят  ;D

Разтварянето на краката каква връзка има с това да приемеш някого в живота и сърцето си?

« Отговор #39 -: Август 10, 2013, 07:53:47 pm »
Не, примерно аз сама си плащам в заведение. Ако мъжът е много настоятелен и плати вместо мен, какво да направя, отстъпвам му, за да не се скараме заради това. Ще ме помисли за прекалено свободолюбива, горда и т.н. Някои мъже се засягат при такива ситуации. В смисъл, че не им позволявам да се изявят като мъже. Криворазбрано его.

Аз съм канила мъж на среща. Макар че предпочитам той да ме покани. Не заради сметката. Просто съм старомодна.