Здравей Гост

Стиснатите Мъже

• 359 Отговора
  • 44096 Прегледи
Re: Стиснатите Мъже
« Отговор #280 -: Август 11, 2013, 04:25:54 pm »
Виж тази подробност с кондомите, ведическата мъдрост не я е отчела... Ами не е имало тогава кондоми! ;D То пък и 7 години секс с кондоми не е  работа!!!

Някъде четох, че първият кондом се е появил още в Древен Египет, направен от животински черва. :))
Да, античните са имали презервативи и това е потвърдено от писмените извори... Някой от римските клюкари - Светоний, Плутарх... ;D май пише по въпроса... Но как е  било във Ведическата култура ми е трудно да отговоря. В юдаизма да  се излива семето извън  вагината е било смъртен грях, описан в Библията (историята на Онан)
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #281 -: Август 11, 2013, 04:30:45 pm »
Надявам се, че ме разбирате какво искам  да кажа.

дано разберат, щото и аз това намекнах преди 12 страници... че нещата са относителни, ама ... не знам кой какво разбра!
Напротив - леко ме нападнаха ... Но все пак нещата после се разшириха и си дойдоха на мястото.
Дори пуснаха алтернативна тема за жените-използвачки!  ...Похвално!!!

Цитат
Някой от римските клюкари - Светоний, Плутарх....
що пък да са клюкари? много хубави неща са писали хората!
Да не бъркаш Светоний с Петроний!!!?? Сатирикон!?
(макар че съм го чел и нямам спомен за такова нещо там! спомням си за изкуствени членове от кожа..ама за презервативи - не помня!)
« Последна редакция: Август 11, 2013, 04:36:55 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #282 -: Август 11, 2013, 04:34:23 pm »
А щях да забравя и за накшатрата Ревати, и чиято характеристика се спряга едно много важно качество, а именно благотворителността. Когато Луната минава през тази накшатра денят е благоприятен  да проявим благотворителност. Хората, чиято Луна е в Ревати обичат да правят дарения, дори самите те да нямат достатъчно пари или средства ... Обичат да дават и да подаряват от  чисто филантропски подбуди.

И при мен така се изразява - Венера /лагнеш и атмакарака/ в Ревати, Меркурий /у9 и у12/ също в Ревати, Юпитер аспекира 2 дом, Венера е в рецепция с Юпитер.  :blink:

Цитат
И бих ви препоръчала една серия от аудио лекции  по Ведическа  психология, пречупена през призмата на няколко  спиритуално ориентирани наши съвременници. Разбира се не е задължително нито да  слушате, нито да сте съгласни 100 проц. Просто едно обяснение, от къде идва схващането, че мъжът трябва да плаща сметката в ресторанта! :blink:
http://www.vedicuniversity.ru/psihologiya_sem.htm

Част от тези лекции - в частта за ролята на жената в семейството - навремето трябваше да превеждам, тогава работех в прев. аг-я и една клиентка ги донесе за превод на бг (за лична употреба, не да се издават).

« Последна редакция: Август 11, 2013, 04:38:57 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #283 -: Август 11, 2013, 04:41:51 pm »

Някой от римските клюкари - Светоний, Плутарх..
що пък да са клюкари? много хубави неща са писали хората!
Да не бъркаш с Петроний!!!?? Сатирикон!?
Ах, добре, че ме подсети, Калояне...Рзбира се, че и Петроний е при клюкарите... ;D
Никой не казва, че са написали нещо лошо... ;D Благодарско им дължим! Аз и сега от време на време си препрочитам по някой животопис... Ей, така за разтоварване и поддържане на антична форма.. :blink: Дай Боже време да ми остане само, де...

"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #284 -: Август 11, 2013, 04:53:47 pm »
Ах, добре, че ме подсети, Калояне...Рзбира се, че и Петроний е при клюкарите... ;D
Никой не казва, че са написали нещо лошо... ;D Благодарско им дължим! Аз и сега от време на време си препрочитам по някой животопис...

аз пък предпочитам древногръцките автори!
ама да не спамим темата за стиснатите мъже!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #285 -: Август 11, 2013, 05:24:18 pm »
Венера в Ревати подобно на Луна в Ревати ли се изразява ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #286 -: Август 11, 2013, 05:28:34 pm »

По аналогиите, с които се свързва. Но зависи какво управлява в хороскопа - ако управлява Лагна или се намира близо до АС, ще придава на натива съответните характеристики, а като АК има връзка с духовните качества на натива.

Освен това Венера е jeeva karaka в женска карта (Юпитер в мъжка), затова при всички положения е важна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #287 -: Август 11, 2013, 05:47:33 pm »
Не, това са две различни енергии...Освен това зависи Венера в Ревати в какъв дом  и с кого попада, за да говорим как се проявява...Докато Луната, от моите скромни наблюдения  в Ревати дава всеотдайни майки.. чак стръвници... ;D
Ти би ли могла да споделиш как се проявява твоята Венера в Ревати но с уточненията за дом съединения и  аспекти...Какво е твоето наблюдение и усещане, ще се радвам да узная.
Платон

« Отговор #288 -: Август 11, 2013, 05:55:00 pm »

И при мен така се изразява - Венера /лагнеш и атмакарака/ в Ревати, Меркурий /у9 и у12/ също в Ревати, Юпитер аспекира 2 дом, Венера е в рецепция с Юпитер.  :blink:

Е, щом Венус е Атмакарака, значи обичаш животеца. Забелязала съм, че бонвиваните са с Венерина Атмакарака... И около мене доста ги има...
Платон

« Отговор #289 -: Август 11, 2013, 05:58:02 pm »
Моята Венера, не е в Ревати, за един друг човек се интересувах, обаче съм толкова боса във ведическата астрология, че направо се излагам ;D . Иначе е в 8-ми дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #290 -: Август 11, 2013, 05:58:08 pm »
Хаха, де да беше, като житейски обстоятелства преобладава влиянието на Марс и Сатурн. Но, да, в по-млада възраст обичах гуляите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #291 -: Август 11, 2013, 06:12:01 pm »
Хаха, де да беше, като житейски обстоятелства преобладава влиянието на Марс и Сатурн. Но, да, в по-млада възраст обичах гуляите.  ;D

Е, то бонвиванстването не се проявява само в  гуляйджийство,... ;D Бобвиванът обича да му е красиво наоколо, удобно, луксозно, весело, да има сетивни радости от всякакъв вид. Не  само гастрономични......Умее да се радва на дребните житейски нещица. Бонвиванът за мене е един жизнеутвърждаващ типи... Е, може да прекали на моменти в жизнеутвърждаването, де...На времето  се говореше, че в червената върхушка имало два тренда - селяндурите, начело с другаря Т. Живков и бонвиваните, начело с щерка му Людмила...Та аз от дете  тази думичка много я обичам...
« Последна редакция: Август 11, 2013, 06:21:30 pm от Gauri GanDevi »
Платон

« Отговор #292 -: Август 11, 2013, 06:19:15 pm »
Моята Венера, не е в Ревати, за един друг човек се интересувах, обаче съм толкова боса във ведическата астрология, че направо се излагам ;D . Иначе е в 8-ми дом.
Венера силна в знак, но в дома на Смъртта може да  се  изтълкува  от една  страна, като ограничен  период на  житейските радости и наслаждения, лека и красива смърт, от друга страна пречки и трудности или по-скоро липса на интерес към окултни и езотерични учения...

Между другото изследвам връзката на Венера със Смъртта, в античната традиция. Който се натъкне на някаква информация ще  се радвам да споделите...
Платон

« Отговор #293 -: Август 11, 2013, 08:12:41 pm »
За стиснат мъж не се сещам. Но познавам няколко стиснати жени и общото между тях е, че са слънчеви представителки на козирога :blink:

« Отговор #294 -: Август 11, 2013, 08:22:58 pm »
Венера силна в знак, но в дома на Смъртта може да  се  изтълкува  от една  страна, като ограничен  период на  житейските радости и наслаждения, лека и красива смърт, от друга страна пречки и трудности или по-скоро липса на интерес към окултни и езотерични учения...

Между другото изследвам връзката на Венера със Смъртта, в античната традиция. Който се натъкне на някаква информация ще  се радвам да споделите...

Липсва какъвто и да е интерес към мистичното, за него астрологията например е глупост ;D .
А аз за първи път чувам, че Венера има каквато и да е връзка със смъртта ?! Е, освен ако в хорорскопа не е свързана по някакъв начин с 4, 8 или 12 дом....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #295 -: Август 11, 2013, 08:24:50 pm »
Според древните, когато Венера се скрие и стане невидима в небето, това е bad omen, т.е. кофти предзнаменование - на земята настъпват глад, болести и мор (Ищар се спуска в Царството на мъртвите). Но зависи с какво ще съвпадне нейното скриване - силно влияние ще има, ако това съвпадне с първия лунен сърп (след новолуние).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #296 -: Август 11, 2013, 08:26:48 pm »
Според древните, когато Венера се скрие и стане невидима в небето, това е bad omen, т.е. кофти предзнаменование - на земята настъпват глад, болести и мор (Ищар се спуска в Царството на мъртвите).
Кога Венера е невидима? Когато е изгорена ли?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #297 -: Август 11, 2013, 08:29:28 pm »
Кога Венера е невидима? Когато е изгорена ли?

Когато е близо до Слънцето, но трябва да се наблюдава и небето - кога се вижда за последен път и кога се скрива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #298 -: Август 11, 2013, 08:43:34 pm »
че тя скоро не беше ли такава  :o

а иначе и мен ме интересува как венера може да е свързана със смъртта и по-скоро с отношението ни към смъртта.

« Отговор #299 -: Август 12, 2013, 09:41:39 am »
Свързана е по някакъв начин... В гробовете от ранно римската епоха много често се среща като гробен дар  Венериното огледало. Това, което днес  представлява знакът на Венера в астрологията / бронзови, посребрени,  с орнаменти от концентрични кръгове и точки..Освен това по саркофазите, по надгробните плочи, по  луксозните  съдове с фигурални и растителни изображения   много често се срещат  Ероси, т.е.  пак опираме до култа на Венера...
Тук смесвам две понятия - древния култ към Венера и планетата Венера като астрологически компонент... Днес тези  две неща са разделени и учените се преструват къде умишлено, къде от късогледство и глупост сякаш нямат  нищо общо едно с друго. А аз съм убедена, че за дверните те са били  свързани съвсем  тясно... Наскоро четох  Втора глава на  Естествена История (Naturalis Historia) на Плиний Стария, но и той самият има една доста объркана и противоречива позиция  относно  Вселената, планетите и митовете свързани с тях...
Иначе  астрологически Венера отговаря в една или друга степен за продължителността на  човешкия живот. Венера  в дебилитация и 12 дом може значително да съкрати земното пребиваване на индивида.  Лошо ситуирана Венера означава малко или никакви земни удоволствия и наслаждения, което по някакъв начин е  синоним на ранна (преждевременна) смърт. Ако желаете мога да пусна карта, но да не се  отклоняваме може би от темата... За стиснярите. :blink:
От друга страна едно от значенията на 12 дом е превъплъщението в следващия живот.  Ако Венера е там, това може да бъде интерпретирано като  шанс  следващият живот да  бъде на  планета  от по-вискоко ниво или ако е на земята, то животът да бъде по-лек и  носещ удоволствия...
« Последна редакция: Август 12, 2013, 10:02:35 am от Gauri GanDevi »
Платон