Здравей Гост

Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца

• 175 Отговора
  • 23988 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца
« Отговор #60 -: Август 13, 2013, 06:13:27 pm »
За мен това са жените, които не искат семейство ;D ;D ;D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LZE6ECLEQho[/youtube]

Това е адски грубо, да не говорим че всеки има право на избор. Това че не си направил семейство или родила дете, не значи че си по малко жена!

Хора научете се да приемате, че ХОРАТА имат различни мнения и идеи за живота, това не Ви дава правото да обиждате и лепите етикети!
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #61 -: Август 13, 2013, 06:16:20 pm »
Аз пък бих искал да имам един ден, макар в детството си да съм страдал от много рестрикции, които са погубили мои мечти.

Но пък 5-я дом във ведическата е понатоварен и поразен - 5 дом в Близнаци, Меркурий, Марс и Слънцето са вътре като образуват Сурия-Мангал-Будх йога, както и раджа йога тъй като са кона и кендра лордове, но това по скоро ще се отнася до професионалното ми развитие.

Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Uran

• 6041
« Отговор #62 -: Август 13, 2013, 06:21:14 pm »
Да ви кажа, аз самата не съм преритвала за деца, но в един момент, май био часовникът ми затиктака и си промених нагласите. Съпругът ми беше учуден, че скачах веднага при слабо изхлипване на бебето. Явно е очаквал друго ;D. Призна си, че е приятно изненадан от всеотдайността ми. Не съм го товарила, не съм мрънкала, не съм ползвала баби и странична помощ.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #63 -: Август 13, 2013, 06:22:25 pm »

Това е адски грубо....
Хора научете се да приемате, че ХОРАТА имат различни мнения и идеи за живота, това не Ви дава правото да обиждате и лепите етикети!

за да репликирам ще използвам точно твоите думи...

а относно темата...едни избират да не правят сем. заради кариера; други от нам'си'къв страх...трето-пето....
в библията е записано че Господ не ще ни направи богати, но ще ни даде най-голямото богатство - семейството...
защото всички: мама; тати; бати; гадже; приятел...всички са до време...семейството е истинско....разсъждавам си...въпрос на избор както ти каза

Аз етикети и обиди (обидни видеота) не съм ползвала в поста, така че не репликирай.

Библията, отново избор. Много хора пет пари не дават за библията, има атеисти и т.н... Кое е до време всеки сам решава. Накрая в гроба си сам, каквото и да си имал преди това, освен ако не си фарон де ;)

Едит: Мама,тати,бати били до едно време, е те не са ли семейство? Нищо не зависи от нас, и семейството може да е до едно време.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Август 13, 2013, 06:25:24 pm »
Накрая в гроба си сам, каквото и да си имал преди това, освен ако не си фарон де ;)

Тогава ще си в гробница и пак сам, макар и да заобиколен с безброй ненужни предмети. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #65 -: Август 13, 2013, 06:37:00 pm »
Имам две чудесни деца, умни, самостоятелни, най-хубавото нещо , което съм създала в този живот, но УВАЖАВАМ правото на избор и за мене е по-достойно да признаеш , че не желаеш и да нямаш деца , отколкото взаимно да се изтезавате , нещастните родители създават нещастни деца.
Всичко е възможно. Невъзможното просто отнема по-дълго време.

« Отговор #66 -: Август 13, 2013, 06:44:53 pm »

Това е адски грубо....

а относно темата...едни избират да не правят сем. заради кариера; други от нам'си'къв страх...трето-пето....
в библията е записано че Господ не ще ни направи богати, но ще ни даде най-голямото богатство - семейството...
защото всички: мама; тати; бати; гадже; приятел...всички са до време...семейството е истинско....разсъждавам си...въпрос на избор както ти каза

Аз етикети и обиди (обидни видеота) не съм ползвала в поста, така че не репликирай.

Библията, отново избор. Много хора пет пари не дават за библията, има атеисти и т.н... Кое е до време всеки сам решава. Накрая в гроба си сам, каквото и да си имал преди това, освен ако не си фарон де ;)

Едит: Мама,тати,бати били до едно време, е те не са ли семейство? Нищо не зависи от нас, и семейството може да е до едно време.

Семейство е да...но не сме като една категория "хора" които се размножават помежду си - вътресемейно...
..хайде продължи сама рода де..е нема как да стане

изпуснал си новините от последните 10 години. Вече всяка жена може да забременее сама - технически става така:
отива, вземат й яйцеклетка, оплождат я от донор, слагат й я обратно и ... готово! Не й трябва семейство, мъж и т.н.

освен това подкрепям Краби по другите параграфи: хората са различни и всеки има право да си определя живота и възгледите, щом не пречи на останалите.
проблемът с децата е абсолютно личен и никой не може да съди другите заради това, че не иска или иска деца. Виж, ако ги прави и ги захвърля/изоставя после, за да ги гледа обществото - тогава въпросът става различен!!!
« Последна редакция: Август 13, 2013, 06:50:08 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Rahu

• *
  • 50
  • Братчето ми #
« Отговор #67 -: Август 13, 2013, 06:50:52 pm »

Това е адски грубо....

Семейство е да...но не сме като една категория "хора" които се размножават помежду си - вътресемейно...
..хайде продължи сама рода де..е нема как да стане

изпуснал си новините от последните 10 години. Вече всяка жена може да забременее сама - технически става така:
отива, вземат й яйцеклетка, оплождат я от донор, слагат й я обратно и ... готово! Не й трябва семейство, мъж и т.н.

освен това подкрепям Краби по другите параграфи: хората са различни и всеки има право да си определя живота и възгледите, щом не пречи на останалите.
проблемът с децата е абсолютно личен и никой не може да съди другите заради това, че не иска или иска деца. Виж, ако ги прави и ги захвърля за да ги гледа обществото - тогава въпросът става различен!!!

Калоян...нищо не съм изпуснал...виждал ли си статията за мъжа с присадената матка....айде стига лансиране....всеки знае лесното....

п.п.... и аз я подкрепих...
"научете се да приемате, че ХОРАТА имат различни мнения и идеи за живота"
« Последна редакция: Август 13, 2013, 06:55:31 pm от Rahu »
**Страхуваш ли се - не го прави**
*Правиш ли го - не се страхувай!!*

« Отговор #68 -: Август 13, 2013, 06:54:27 pm »
Накрая в гроба си сам, каквото и да си имал преди това, освен ако не си фарон де ;)

Тогава ще си в гробница и пак сам, макар и да заобиколен с безброй ненужни предмети. :))

Заобиколен от стотици шабти. Това са дървени фигурки на слуги, които "оживяват" по поръчка и изпълняват заповедите на фараона. ;D

« Отговор #69 -: Август 13, 2013, 06:55:10 pm »
Четях си аз в един форум и там някаква жена беше написала "Мъжът ми умря преди година. Нямахме деца. Все пак имам домашни любимци". Не знаех да се смея или да плача на този постинг. Просто ми се струва жалко :o . Не стига това, ами и жената твърдеше, че старите хора смятали, че децата не си заслужавали отглеждането.
Аз пък не съм чула от нито един родител да каже, че съжалява, че изобщо е имал деца.

« Отговор #70 -: Август 13, 2013, 06:58:08 pm »

Аз пък не съм чула от нито един родител да каже, че съжалява, че изобщо е имал деца.

разходи се до някой дом за изоставени деца и няма нужда никой да ти казва нищо!
постъпките са по-силни от думите!

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #71 -: Август 13, 2013, 07:01:11 pm »
даже не е нужно да й вземат яйцеклетката.
но за мен са много, ама много малко хората, които наистина никога в живота си не искат да имат деца. и много ме съмнява в темата да са се събрали няколко такива хора. на 20 е нормално да не искаш и да имаш други приоритети. също, ако си сам, инстинктите може да са подтиснати...за известно време.
познавам няколко човека, които "не искат да имат деца". някои са в двойки, имат репродуктивни проблеми и не искат да ги развяват наляво-надясно. казват, че не искат. другата част са сами жени, които не са създали семейство. и не че не искат деца. страх ги е да са самотни майки. което е различно вече.
единственият човек, който познавам и мисля, че наистина не иска да има деца е една жена, която е имала много тежко детство и й е останала травма от това. въпреки това, ако реши да работи над това, може би би могла да я преодолее. така че тов с "неискането" е много общо понятие.

и аз не съм чула. чула съм да казват, че съжаляват, че са ги оставили. в крайна сметка в наши дни раждането на дете не е нещо, което ти се случва, а нещо, за което правиш избор.

« Отговор #72 -: Август 13, 2013, 07:01:27 pm »

силни ДУМИ...

да ...и не влизат в противоречие с постъпките ми?

« Отговор #73 -: Август 13, 2013, 07:08:43 pm »

Такива хора изобщо не попадат в категорията "родители". Говоря за хора, които са си отгледали деца и са посветили живота си на тях. И наистина не съм чула от възрастни хора такова нещо.

...или се разходете около НДК - пенсионерската част да чуете съдби на хора...хора от големи родове...а сега кво?? имоти; сметки...а няма на кого в "РОДА" да ги оставят....

Тия деца да не ги раждат само за да им плащат сметките на старини ?!

« Отговор #74 -: Август 13, 2013, 07:09:54 pm »
... имоти; сметки...а няма на кого в "РОДА" да ги оставят....

темата е за деца, не за пари и имоти!

« Отговор #75 -: Август 13, 2013, 07:10:33 pm »
Само бенки, луничките нямат общо с Кету, така ли?
Луничките са от Слънцето ;D... И по хороскоп и  на живо! :blink:
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #76 -: Август 13, 2013, 07:12:21 pm »
Muchas gracias, Gauri!

« Отговор #77 -: Август 13, 2013, 07:12:48 pm »
При мен има един от апендицит и два от вътрешната страна на глезените - като бебе съм била на системи (бронхопневмония), оттогава са останали.

А по кой дом, между другото, е горната част на бедрото, от външната страна - във ведическата карта ме интересува? Майка ми имаше голямо тъмнокафяво пигментно петно там с форма на пъпеш, цял живот го криеше и лепеше лейкопласт.
Бедрата са при стрелеца или в 9-ми дом...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #78 -: Август 13, 2013, 07:16:52 pm »
Добре...кое е по-''правилно'' според вас? Една жена да направи аборт,ако не иска дете или да му даде право на живот,но да го остави после в дом??? Аз съм за аборта...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #79 -: Август 13, 2013, 07:17:45 pm »
В един сайт чета сега, че според ведическата астрология Меркурий в 1-ви дом дава синдром на Питър Пан. Това до някъде е свързано с нежеланието за деца, според мен.
Меркурий е точно Питър Пан... Ама точно!... Не, че не искат да имат деца, но някак си такива хора (с Ме в 1/ви дом) си остават цял живот самите те  деца, момчета ( за мъжете става дума). Младежки вид, младежки  стил на живот, младежко мислене ... И  идеята да имат деца им е доста абстрактна.
Платон