даже не е нужно да й вземат яйцеклетката.
но за мен са много, ама много малко хората, които наистина никога в живота си не искат да имат деца. и много ме съмнява в темата да са се събрали няколко такива хора. на 20 е нормално да не искаш и да имаш други приоритети. също, ако си сам, инстинктите може да са подтиснати...за известно време.
познавам няколко човека, които "не искат да имат деца". някои са в двойки, имат репродуктивни проблеми и не искат да ги развяват наляво-надясно. казват, че не искат. другата част са сами жени, които не са създали семейство. и не че не искат деца. страх ги е да са самотни майки. което е различно вече.
единственият човек, който познавам и мисля, че наистина не иска да има деца е една жена, която е имала много тежко детство и й е останала травма от това. въпреки това, ако реши да работи над това, може би би могла да я преодолее. така че тов с "неискането" е много общо понятие.
и аз не съм чула. чула съм да казват, че съжаляват, че са ги оставили. в крайна сметка в наши дни раждането на дете не е нещо, което ти се случва, а нещо, за което правиш избор.