Здравей Гост

БИ'полярните

• 129 Отговора
  • 20976 Прегледи
Re: БИ'полярните
« Отговор #20 -: Август 26, 2013, 01:36:07 pm »
Не мога, но в астро.ком има карти на психично болни.

« Отговор #21 -: Август 26, 2013, 01:40:11 pm »
позволих си да разводня темата с горния пример
само да ти докажа че колкото и да си приличат нямат общо

« Отговор #22 -: Август 26, 2013, 02:16:34 pm »
Mеркурий...изпускате го ...,а той е прекалено важен. По-важен и от Сатурн за всички психични аномалии.

с цитата в началото на темата тайничко се надявах и ти да се включиш (все пак от теб съм го преписал), НО  ;D
какво да търсим към него.... :rolleyes:

http://www.vbox7.com/play:c360284c

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Август 26, 2013, 02:31:14 pm »
Под тежки опозиции имаш предвид Луна опозе Уран, Нептун или Плутон ли ?

според мен всяка (независимо каква) опозиция към Луната е тежка
 от едната страна са емоциите, които зараждат чувствата...а другата - опозе

А квадратите и съвпадите с малефици?

В индийската астрология се споменава за т.нар. обграждане - независимо дали от двете страни на Луната или в двата съседни знака. Такива случаи не са по-малко тежки.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Август 26, 2013, 02:34:39 pm »
Mеркурий...изпускате го ...,а той е прекалено важен. По-важен и от Сатурн за всички психични аномалии.

с цитата в началото на темата тайничко се надявах и ти да се включиш (все пак от теб съм го преписал), НО  ;D
какво да търсим към него.... :rolleyes:

http://www.vbox7.com/play:c360284c

Шизофрения
Индивидът е откъснат от действителния свят, намира се в тежък разрив с него.
-Нептун е влиятелен и свързан с Луната, свързан с Аз-а и обрамчен от несъгласуващия се Сатурн.

Меркурий е планетата , която се характеризира с превод на послания от подсъзнанието към съзнанието.
Всеки аспект с Луната му показва как и по какъв начин боравим с емоциите и до каква степен можем да разчитаме посланията на подсъзнанието.
Меркурий отговаря за менталната част от цялото ...,в индийската за това е отговорна луната.
Аспект Меркурий-Нептун, Меркурий-Уран в съвременната астрология също показват Биполярните разтройства.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #25 -: Август 26, 2013, 03:02:11 pm »
Кои знаци и аспекти са опасни за Меркурий?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Август 26, 2013, 10:43:39 pm »

Всички знаци..особено водните. :blink:
Мркурий в рак доста често води до подобни разтройства...Представи си го с/у Нептун в Козирог.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #27 -: Август 26, 2013, 11:05:56 pm »
освидетелствахте ме значи ...
мерк има два квадрата (юпитер и плутон)
една опозиция с луна
и квинконс с нептун

в интерес на истината по-скоро развивам паранои но имам чувството че плутон от 12ти е по-замесен ... замесен е и в контрола им и в интерпретацията им ... много е странно - осъзнавам че имам натрапчиви мисли и още по странно е че се опитвам съзнателно да ги контролирам (мислите) все едно си говоря сама на себе си ...
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #28 -: Август 26, 2013, 11:41:57 pm »
Имам Нептун опозиция Меркурий, 1-7 дом, Стрелец - Близнаци. Имам богато въображение, което обикновено е "доста контролирано" от мен, съзнателно. Не се поддавам лесно на никакви депресии, умея да владея чувствата си /или поне да ги скрия/.
Не знам, но ми се струва, че Слънце в Близнаци с подходящите аспекти е много по-опасно поддатливо на разстройства.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #29 -: Август 27, 2013, 09:25:41 am »
Хора Мерка ми е в Рак, прави опозиция на Уран и Нептун, тригон на Плутон, Биквинтил на Сатурн, полусекстил на Хирон, и тригон на МЦ...

Вижте каква хубава предпоставка за шизофрения ))

Ах и Нептун и Уран са в Козирог  :lol: :lol: :lol:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #30 -: Август 27, 2013, 09:27:47 am »

Всички знаци..особено водните. :blink:
Мркурий в рак доста често води до подобни разтройства...Представи си го с/у Нептун в Козирог.

Няма какво да си го представям. Точно така си е при мен Марая, но да пази Господ съм си още добре, може би защото Нептун и Мекр са ретро? както и повечето от другите аспектирани към Мерк планети... Плутон,Уран,Нептун..всичките ретро..

« Отговор #31 -: Август 27, 2013, 09:52:47 am »
ей-хей-хей...чакай малко...не бързай да се пращаш при шизоидните....помисли!
специално за шизоида се спори дали не е наследствен (нещо като малформация на ДНК)
Отделно...забелязвала ли си клошарите, които сами си говорят; блъскат и самонараняват...
...повечето от тях са имали нормален живот, НО вече трайно дерейлирал...съкрушител обрат...
...останал без семейство, което изцяло се е грижило за него и се явява шок сам да се вземе в ръце
...многократен делириум...алкохол, алкохол, лепило, наркотици, хапчета...трайна загуба от реалното..
...многократни побоища...немотия....просия....клошария...бълхи...ужас...НЕДЕЙ се праща в този ад доброволно

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #32 -: Август 27, 2013, 09:57:22 am »
ей-хей-хей...чакай малко...не бързай да се пращаш при шизоидните....помисли!
специално за шизоида се спори дали не е наследствен (нещо като малформация на ДНК)
Отделно...забелязвала ли си клошарите, които сами си говорят; блъскат и самонараняват...
...повечето от тях са имали нормален живот, НО вече трайно дерейлирал...съкрушител обрат...
...останал без семейство, което изцяло се е грижило за него и се явява шок сам да се вземе в ръце
...многократен делириум...алкохол, алкохол, лепило, наркотици, хапчета...трайна загуба от реалното..
...многократни побоища...немотия....просия....клошария...бълхи...ужас...НЕДЕЙ се праща в този ад доброволно

Афект, това беше шега. Абсолютно нормална съм си )) пък и както казах планетите се ретро, не изпълняват функциите както би трябвало.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #33 -: Август 27, 2013, 10:22:47 am »
В тази тема трябва малко систематизация (каза девешкият ми асцендент). Малко уточнения за биполярното и за шизофренията. (извинявам се на професионалистите) И двете се водят психози. Разликата между психози и неврози е тази: при психозите нещо е в + (зрителни и слухови халюцинации, налудности за преследване, за четене на мисли от свръхестествен източник или други хора и т.н.); при неврозите нещо е в - (фобиите и тревожните разстройства са неврози). Значи, търсете + в картите.

Биполярните сменят епизоди на депресия и на мания. Проблемът е на енергийно ниво. Когато човек е в депресия, той не просто е сдухан, той е с потиснат енергиен заряд, който се проявява като сдухано настроение. Тежките депресии вървят към обездвижване, най-тежките водят до ступор. Биполярните са с повреден "енергиен кран" (не знам каква метафора да използвам) - или нищо не тече, или избива на авария. Вторият елемент на биполярното разстройство, което повечето обикновени хора не забелязват, е че човекът не просто е весел и енергичен в крайна степен, той не отчита реалността правилно. Затова биполярното се води психоза. Такъв човек се надценява безобразно, пренебрегва всички реални опасности. Не мога да се изкажа дали неравномерния поток на енергията дава накъсо в психиката или психиката е изначалния проблем и не успява да сложи организма в енергиен баланс.

Шизофренията често е съпроводена с депресия, притъпяване на емоции, упадък на волята, от един момент при някои упадък и на когнитивните функции. Има различни видове шизофрения.

Общото при двете болести е неправилното отчитане на реалността, така нар. когнитивни изкривявания. Ето ви един списък, ако на него му направите астрологичен разбор, ще сте свършили работа:

1. Черно-бяло мислене: всичко или нищо, винаги или никога, няма друга алтернатива;
2. Свръхгенерализация: една раздяла и после "всички мъже/жени са такива";
3. Етикетиране: от една дребна грешка лепваме на себе си или друг етикет, който има претенцията да го описва изцяло и завинаги;
4. Черни очила: всички е негативно. Хубавото се пренебрегва, не се забелязва. Лошото се преувеличава до край.
5. Четене на мисли: убедени сме, че някой си има лошо мнение/отношение към нас и ще реагира остро.
6. Предсказания, които се взимат за факти: като изкажеш предсказанието и все едно вече се е случило и го ползваш за доказателство, за да си направиш пейзажа още по-черен.
7. Катастрофизиране: от мухата слон;
8. Чувствата се взимат за доказателства: чувствам се тъпо, значи съм глупак.
9. Мислене "трябва" (любимото ми) - към себе си насочено води до вина, към другите - до гняв.
10. Персонализиране: подминава ни група на улицата, която си говори, и разминавайки се, хората се изсмиват, ние решаваме, че ни се подиграват.
11. Свободни импровизации: заключения без факти.
12. Доказване на правота: най-важно е да сме винаги прави, а защо?
13. Ето едно типично девешко: "Търсенето на лично признание – възниква, когато смятаме, че за направеното от нас безусловно заслужаваме да получим одобрение, любов, приятелство, подарък, похвала или нещо друго. Когато това не се получи у нас се поражда гняв. Той е следствие от очакването, че другите знаят за този наш вътрешен договор и безусловно са приели да го спазват, а не го правят. Това наше очакване води до търсенето на някакви наши права, които смятаме, че са били нарушени. В резултат, обикновено се стига до влошаване на отношенията."
14. Ето и едно плутонско: "Постоянен натиск – вярване, че ако оказваме достатъчно дълго натиск върху другия, той накрая ще се промени или ще се съгласи с онова, което искаме. Често се постига обратен ефект и другият се изолира от нас, защото започва да се чувства емоционално притискан или дори задушаван."

Има и още, но и тези стигат. Всички психични болести и всяка здрава психика са населени от тези. Човек е толкова по-здрав, колкото повече си дава сметка и може критично да обмисля горното.

:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #34 -: Август 27, 2013, 10:30:27 am »
Смарта, невероятно написано отново!!!

*

Нова

• 3491
« Отговор #35 -: Август 27, 2013, 10:33:49 am »
Смарта, тук, а и не само, всеки един от нас изпълнява поне по 5 от посочените критерии )) Като добавим и наличието на спекти, то картинката става страшна.

Въпросът май беше, ако просто видим една карта, можем ли да познаем, че натала е с проблем. Май не. Не става ясно, много аспекти имаме, а и границата между темперамент и диагноза е твърде тънка.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #36 -: Август 27, 2013, 10:34:43 am »
Аспекти се преработва, транзити реагират, никога от един натал не се знае какво да очакваш напълно...можеш да имаш някаква представа..

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #37 -: Август 27, 2013, 10:41:54 am »
Да, а пък когнитивните изкривявания се осъзнават. Това е всъщност за мен "проработка на аспект". Като се види един натал, може да се каже къде са му слабите места. Като се видят и транзитите, може да се каже кога ще му бъде ударено слабото място. Но не може да се види кой в каква степен владее собствения си натал. Нивото на осъзнаване не е видно по картата.

ПП. Да добавя, може да се види в какъв тип проблем може да изпадне човек, но не и дали ще изпадне. Нова, всички имаме много от тези изкривявания, всеки ги правил поне по веднъж. Не е това проблемът. Проблемът е, че не се осъзнават. Традиционният бавен и нечудодеен начин за справяне с клиничната депресия е осъзнаването на собствените ментални грешки.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Нова

• 3491
« Отговор #38 -: Август 27, 2013, 10:42:36 am »
Поне за случаите, които аз познавам и с диагноза, налице е поколенческа и то пряка обвързаност. Значи трябва при тежките да търсим отговори и вероятно домовете.
Не съм срещала клинически освидетелстван, който да е пръв и единствен, въпреки че често точно това се тиражира и тръби, да не носи клеймо семейството, да е видите ли, само той, изключение, дамгосан. Напротив, често имаме едни или други прояви на родител, обесване и ли нещо неконвенционално, което си показва, че там нещо щрака още на ниво хромозоми.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #39 -: Август 27, 2013, 10:50:32 am »
Тук сега ще идем в темата докъде е генетиката и откъде натам е епигенетиката. Повечето болести, вкл. психичните имат наследствена обремененост. Това особено силно важи за шизофренията и за алкохолизма. Едно време са му викали родова карма. Но да си носител, не значи, че ще отключиш. Нещата обаче са обвързани. Сбърканите гени вървят ръка за ръка с тежките аспекти и разположения, които водят до определени житейски травми и така отключват болестта. Къде е изборът на човека? Избор има в повечето случаи. Ако аз имам активен ген на болест и го знам, мога да живея профилактично на заболяването и да не се разболея. Добрата новина е, че през това време повреденият ген се обвива с едни белтъци, мязащи на бинтове, които блокират действието на повредения ген. Следващото поколение наследява повредения ген, но наследява и белтъчния кофраж. Ако живее неправилно, може да си разруши защитата и отново да пусне духа от бутилката. Е тая част няма как да я видиш в натала.