Здравей Гост

Силно поставени планети в наталната карта!

• 42 Отговора
  • 7714 Прегледи
Re: Силно поставени планети в наталната карта!
« Отговор #20 -: Август 27, 2013, 09:59:43 pm »
Благодаря все пак  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #21 -: Август 28, 2013, 07:56:12 am »
Ако ти е правил ректификация, имаш малка промяна в часа. Направих картата по часа, който си дал.

Напротив, нищо подобно не е правил, просто ми обясни, че много малко астролози ще ми го кажат това, но когато планетата се намира в по-малко от 5 орбиса от следващия дом, автоматично тя попада в него, независимо че в картата си е практически в 7 дом, слънцето всъщност попада в 8 дом, както и останалите планети. И след мои наблюдения останових, че това наистина е така, цял живот съм бил привлечен от тайните и разкритията им, които са едни от характеристиките на 8 дом.

« Отговор #22 -: Август 28, 2013, 08:02:40 am »
А пък четох на едно място за няколко вида хороскоп, един от който се нарича Bucket Horoscope, в който ключът към интерпретацията му и също с най-голямо значение е планетата, която е отделена от всички останали, в моя случай Юпитер. Дали някой е чувал за такова нещо?

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #23 -: Август 28, 2013, 09:21:08 am »
Ако ти е правил ректификация, имаш малка промяна в часа. Направих картата по часа, който си дал.

Напротив, нищо подобно не е правил, просто ми обясни, че много малко астролози ще ми го кажат това, но когато планетата се намира в по-малко от 5 орбиса от следващия дом, автоматично тя попада в него, независимо че в картата си е практически в 7 дом, слънцето всъщност попада в 8 дом, както и останалите планети. И след мои наблюдения останових, че това наистина е така, цял живот съм бил привлечен от тайните и разкритията им, които са едни от характеристиките на 8 дом.

Aз пък смятам, че почти всеки астролог ще ти го каже това, до колкото знам даже и когато правиш карти по астро там си го пише, че се смята в следващ дом.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #24 -: Август 28, 2013, 09:59:49 am »
Аз също така разглеждам нещата - 5 градуса преди куспидата отива в следващия дом и оказва силно влияние, обаче вече имам наблюдения, че на такова място оказва толкова силно влияние и в дома, в който си се намира. А Краби ми гледа едни карти онзи ден и едно Слънце, което винаги съм слагала във 2 дом, заради тая му позиция, и то действително има такова влияние, тя го си го интерпретира в 1 дом и се оказа съвършено вярно също.

Иначе има много методики. Планетата, която е най-високо в хороскопа също е с подчертано значение, особено ако е сама над хоризонта (АС-ДС оста). Изолирана планета, такава в собствен дом и знак. И т.н. Безброй са методиките имам чувството.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #25 -: Август 28, 2013, 10:10:26 am »
Аз също така разглеждам нещата - 5 градуса преди куспидата отива в следващия дом и оказва силно влияние, обаче вече имам наблюдения, че на такова място оказва толкова силно влияние и в дома, в който си се намира. А Краби ми гледа едни карти онзи ден и едно Слънце, което винаги съм слагала във 2 дом, заради тая му позиция, и то действително има такова влияние, тя го си го интерпретира в 1 дом и се оказа съвършено вярно също.

Иначе има много методики. Планетата, която е най-високо в хороскопа също е с подчертано значение, особено ако е сама над хоризонта (АС-ДС оста). Изолирана планета, такава в собствен дом и знак. И т.н. Безброй са методиките имам чувството.

Да и аз го забелязах това, тъкмо щях да пиша, че на скоро бях гледала такава случка, ето кога е било :))

Като всяко нещо, астрологията е много обширна наука, бая време трябва, че да се чувстваш научен в тази наука.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #26 -: Август 28, 2013, 10:52:20 am »
А къде забрави Юпитер и Уран, че те са ти във взаимна рецепция, затова ли? Юпитер би трябвало да е във Водолей, а Уран в Стрелец. Енергиите на двете се обединяват или ти трябва да ги интегрираш в живота.
Знам,че съм във взаимна рецепция...А има ли взаимна рецепция по дом? Или е само по знак? Уран ми е в 4-ти дом,Луната в 11-ти...

Има, да. В картите гледам и трите: планети, знаци и домове + аспекти - така се забелязват подчертаните теми в хороскопа. Например Луната ми е водолейска, 11 дом ми почва в Рак. Това също е вид взаимна рецепция. Към това добавям Луна тригон Уран - ето ти три пъти разиграно едно отношение между две енергии.
Значи Луната ми е във взаимна рецепция с Уран по дом,но предполагам взаимната рецепция по дом е по слаба от тази по знак... :)

Това вече не мога да ти кажа.
На колко градуса ти е Слънцето в Риби? Подминало ли е 18-тия градус?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #27 -: Август 28, 2013, 11:30:39 am »
Кого питаш?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #29 -: Август 28, 2013, 12:27:46 pm »
Моето Слънце е на 2*44' в Риби. Аз обяснявах за едно синастрично Слънце, което попада малко преди куспидата на втория ми дом и аз го поставях там, защото и човекът, който го притежава, се мъчеше и още се мъчи да ми вдигне стандарта на живот. ;D Краби обаче отнесе това Слънце в първия ми дом и това, което каза, ме забоде с карфица на стената с точността си.

« Отговор #30 -: Август 28, 2013, 12:43:18 pm »
А кои от планетите изиграват най важна роля по отношение на кариерата? Да вземем например моята карта, аз ще призная, че все още абсолютно нямам представа към коя професия да се насоча,(напуснах първата си работа, на която се задържах цели 6 год. и оттам нататък не знам накъде да тръгна) и това може би трябва да се отдаде на Нептун в неимоверната близост до асцендента, поне така съм чел, че личността с Нептун в 1 дом е доста объркана що се отнася до това с какво да се занимава...

« Отговор #31 -: Август 28, 2013, 01:24:01 pm »
Моето Слънце е на 2*44' в Риби. Аз обяснявах за едно синастрично Слънце, което попада малко преди куспидата на втория ми дом и аз го поставях там, защото и човекът, който го притежава, се мъчеше и още се мъчи да ми вдигне стандарта на живот. ;D Краби обаче отнесе това Слънце в първия ми дом и това, което каза, ме забоде с карфица на стената с точността си.
Значи си в 6-тия ми дом. По принцип усещам като врагове Слънцата попадащи в 6-тия ми дом,та затова попитах и се учудих от отговора  :blink:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #32 -: Август 28, 2013, 02:06:35 pm »
А кои от планетите изиграват най важна роля по отношение на кариерата? Да вземем например моята карта, аз ще призная, че все още абсолютно нямам представа към коя професия да се насоча,(напуснах първата си работа, на която се задържах цели 6 год. и оттам нататък не знам накъде да тръгна) и това може би трябва да се отдаде на Нептун в неимоверната близост до асцендента, поне така съм чел, че личността с Нептун в 1 дом е доста объркана що се отнася до това с какво да се занимава...

Габчо, с това разположение най-голямо удовлетворение ще ти донесе работа със следните параметри:

- Целодневно общуване (Близнаци на върха на 6 дом) по изграждане и поддържане на партньорски отношения (Меркурий в 7 дом), ако връзките са с чужбина (Дева на върха на 9 дом - Мерк У) и/или са свързани с юридически въпроси още по-хубаво. Ще вложиш обаяние в такава работа, защото Слънцето и Луната ти също са в 7 дом, и то в Лъв, така че ще можеш да впрегнеш всичкия си естествен чар да съблазняваш бизнес партньорите си, а това, че Меркът ти е в Рак само допълнително ще помага да надушваш без усилия по-дълбоките им нужди. Сатурн тригонира и трите ти планети и то от прекрасния за случая 11 дом, който дава широки хоризонти на приятелските ти контакти и връзките ти по интереси и призвания. Ти се отнасяш с голяма сериозност към този род контакти, лоялен си и това ще се оцени в работата ти. Към това ще прибавим и тригон на светилата към Уран в 12 ти дом, отвътре ще ти идват находчиви и оригинални решения на служебни въпроси, заради което може да бъдеш оценен в работата си. Нахождението на Сатурн и Уран в Стрелец ти оказва още един път контакт с чужбина и чужденци, или висши учебни заведения, публични институции като съдилища, туризъм и някои други. Ако се занимаваш в изброените 9-домни/стрелчески сфери, ще ти избликне едно красноречие от секстила на Мерка с Венерата ти, която прекрасно е кацнала на върха на 9 дом. Ще омайваш хората с ясното и подредено изложение на принципите и ценностите си, които ще влагаш (и трябва да влагаш, за да си удовлетворен) в работата си.

- Много ще е хубаво препитанието ти да е свързано с някаква хуманна кауза, хуманитарна работа, някакви грижи за хората (не ти да ги полагаш директно, а да работиш в организации в тази насока). Първо на върха на 2 дом ти е Водолей, а Уран е във воден дом, второ Меркурий прави тригон към Юпитер в Риби, който ти е във 2-ри. Трето, Плутон ти е в Скорпион. Това ни води към третото условие на твоето професионално щастие.

- Плутон в Скорпион, в съвпад с МЦ ще те направи популярен като анализатор и шеф на висока позиция. Това може да бъде лицето на професионалния ти успех, но ще ангажира целия ти вътрешен ресурс във вид на проблеми в тази сфера. Плутон прави квадрати към Слънцето, Луната и Меркурий. Това всякога ще те кара да избягваш да вникваш в себе си и собствените си грешки и когато другите ти ги сочат, ти ще спориш с тях твърдоглаво. Животът ще поиска от теб да се вгледаш в себе си, за да имаш успешни отношения. Ако не бяха тези квадратури, от теб щеше да излезе отличен психотерапевт. Затова пък Плутон прави секстил с Нептун и с това домово и знаково разположение ще имаш способността да вникваш не само в тайните игрички на някакви хора, но и в затънтеното им подсъзнание, откъдето ще вадиш скритите им мотиви. И ето, намирисва ми на детективска работа.  ;D

Сега за домашно си обмисли как да съчетаеш: кауза в името на хората, интензивни ежедневни контакти, поддържане на договорни и партньорски отношения, връзки с чужбина, аналитична работа, участие на юридически въпроси, възможности за директна себеизява (заради Марс в 1), възможности за властови позиции. Вероятно има много професии, но картата ти ми сочи една конкретна, която успешно ще съчетае потребностите ти. Говоря за явна роля в тайните служби. Животът ме е сблъсквал с такива хора неведнъж (не съм се замисляла, защо ли?  :-\ ) и ще ти опиша как ти се намества картата в такава професия. Сигурно си наясно, че всички дипломати и консули насам-натам са всъщност кадри на разузнаването. Е, от тях се иска да имат отлични дипломатични способности (7 дом), при това с твойто Слънце ти не трябва да си в сянка, точно обратното. Трябва да познават добре закона, работят с/в чужбина, да са родени лидери, а ти с Плутон на МЦ и Марс на АЦ си, имаш кауза, даже два пъти (веднъж през водните знаци, втори път през 9 дом), а за аналитичната и секретната част на работата няма какво да ти говоря. Втора опция ти е да се занимаваш с научни изследвания на високо ниво - университетска лаборатория, с участие на международно ниво и стремеж към ръководни позиции. Имаш голям потенциал. Впрегни го!

Хайде, твойто въображение е на ход! Пиши къде обърках.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #33 -: Август 28, 2013, 02:07:39 pm »
Значи си в 6-тия ми дом. По принцип усещам като врагове Слънцата попадащи в 6-тия ми дом,та затова попитах и се учудих от отговора  :blink:

Както се казва, нищо лично!  ;) Аз съм пас, никога не се боря за лидерска позиция. :)

« Отговор #34 -: Август 28, 2013, 02:12:40 pm »
Според системата на Walter D. Pullen най-силни планети при теб са Слънце, Плутон, Луна.

а  марс ,гокленов,добре поставен есенциално и аксидентално,У СЛВ
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #35 -: Август 28, 2013, 02:31:26 pm »
 А някой би ли ми казал коя планета при мен е Доминус Генитура?  :rolleyes:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #36 -: Август 28, 2013, 02:34:37 pm »

Хаха  ;D аз даже не знам какво е това! Какво е?

« Отговор #37 -: Август 28, 2013, 02:39:01 pm »
Smarta, Ужасно много съм ти багодарен за анализа, който направи за моята карта. За първи път някой ми прави такъв подробен анализ и то в кариерно отношение. Колкото до самия мен, в момента съм малко объркан като цяло, усещам някаква вълна на самоосъзнаване, която минава доста трусно, така да се каже. Първо, защото напуснах работа и то доста тежко, второ се появиха проблеми в общуването с много мой приятели и познати и с някой въобще прекъснах връзка и така да се кажа останах сам да се оправям във всичко, без да чувствам някаква подкрепа от останалите близки на мен хора. За това и се ровя постоянно в Астрологията, за да мога да опозная себе си по-добре и поне да добия някаква идея в каква посока да продължа. Предполагам, че повечето от тези работи се дължат на транзитиращият Плутон през 1-ия ми дом и Сатур през 10 дом.

Както уточнихме по-рано Слънцето ми попада в 8 дом и си падам по разктитията на всичко, което на пръв поглед остава скрито, като това включва в особена степен психологията и човешкия ум, и до някъде секса, простп отвътре ми идва да се ровя в нещата, за да открия истинската им същност и цена. В същия момент в работата имах доста проблеми, свързани с много мои колеги, които само се правеха, че си вършат работата и замазваха успешно очите на шефовете, и от друга страна съм имал и пререкания със самите шефове по отношение на абсурдни изисквания и т.н. и от всичко това, най-много се измъчвах аз. Иначе като цяло работата ми беше свързана с постоянно общуване с чужденци , организация и постоянна координация с колегиалния ми екип. Но просто последните години реших, че не съм за тази работа, а за нещо което в по-голяма степен да зависи от мен, отколкото от другите, тъй като некомпетентността , мързела и желанието да се измъкнат направо ме изкарва извън нерви, особено, когато крайният резултат зависи от всеобщите ни усилия. Просто искам всеки да си знае мястото, да знае за какво е там, как да го свърши и да го свърши, без да се скътава  ;D В същото време имам огромно чувство да помогна на хората, но някак си искам обхвана голям брой от хора, не само на един двама (което също не е малко) и даже съм започнал да пиша книга, която да помогне на хората да бъдат себе си. Но като цяло се стремя винаги  към върха и като знам, че сега тепърва трябва да градя на ново някаква кариера, се отказвам преждевременно.

Другото нещо, което ми създава проблеми е огромният ми стремеж към признанието на другите. Понякога имам чувството, че гледам само през очите на околните, вместо пред моите собствени, което може би е разбираемо с двата ми лъва - Луна и Слънце. 

« Отговор #38 -: Август 28, 2013, 02:44:38 pm »

Хаха  ;D аз даже не знам какво е това! Какво е?
Доминус Генитура е Управителя,Владиката на картата,най-силната планета в нея...

« Отговор #39 -: Август 28, 2013, 02:57:59 pm »
А може би трябва да добавя и, че имам супер странни идеи (Уран ) но някак си остават недооценени от останалите и в повечето пъти не ги споделям ( ефекта на 12 дом) . Като цяло анализът ти е много добър ! Браво!