А кои от планетите изиграват най важна роля по отношение на кариерата? Да вземем например моята карта, аз ще призная, че все още абсолютно нямам представа към коя професия да се насоча,(напуснах първата си работа, на която се задържах цели 6 год. и оттам нататък не знам накъде да тръгна) и това може би трябва да се отдаде на Нептун в неимоверната близост до асцендента, поне така съм чел, че личността с Нептун в 1 дом е доста объркана що се отнася до това с какво да се занимава...
Габчо, с това разположение най-голямо удовлетворение ще ти донесе работа със следните параметри:
- Целодневно общуване (Близнаци на върха на 6 дом) по изграждане и поддържане на партньорски отношения (Меркурий в 7 дом), ако връзките са с чужбина (Дева на върха на 9 дом - Мерк У) и/или са свързани с юридически въпроси още по-хубаво. Ще вложиш обаяние в такава работа, защото Слънцето и Луната ти също са в 7 дом, и то в Лъв, така че ще можеш да впрегнеш всичкия си естествен чар да съблазняваш бизнес партньорите си, а това, че Меркът ти е в Рак само допълнително ще помага да надушваш без усилия по-дълбоките им нужди. Сатурн тригонира и трите ти планети и то от прекрасния за случая 11 дом, който дава широки хоризонти на приятелските ти контакти и връзките ти по интереси и призвания. Ти се отнасяш с голяма сериозност към този род контакти, лоялен си и това ще се оцени в работата ти. Към това ще прибавим и тригон на светилата към Уран в 12 ти дом, отвътре ще ти идват находчиви и оригинални решения на служебни въпроси, заради което може да бъдеш оценен в работата си. Нахождението на Сатурн и Уран в Стрелец ти оказва още един път контакт с чужбина и чужденци, или висши учебни заведения, публични институции като съдилища, туризъм и някои други. Ако се занимаваш в изброените 9-домни/стрелчески сфери, ще ти избликне едно красноречие от секстила на Мерка с Венерата ти, която прекрасно е кацнала на върха на 9 дом. Ще омайваш хората с ясното и подредено изложение на принципите и ценностите си, които ще влагаш (и трябва да влагаш, за да си удовлетворен) в работата си.
- Много ще е хубаво препитанието ти да е свързано с някаква хуманна кауза, хуманитарна работа, някакви грижи за хората (не ти да ги полагаш директно, а да работиш в организации в тази насока). Първо на върха на 2 дом ти е Водолей, а Уран е във воден дом, второ Меркурий прави тригон към Юпитер в Риби, който ти е във 2-ри. Трето, Плутон ти е в Скорпион. Това ни води към третото условие на твоето професионално щастие.
- Плутон в Скорпион, в съвпад с МЦ ще те направи популярен като анализатор и шеф на висока позиция. Това може да бъде лицето на професионалния ти успех, но ще ангажира целия ти вътрешен ресурс във вид на проблеми в тази сфера. Плутон прави квадрати към Слънцето, Луната и Меркурий. Това всякога ще те кара да избягваш да вникваш в себе си и собствените си грешки и когато другите ти ги сочат, ти ще спориш с тях твърдоглаво. Животът ще поиска от теб да се вгледаш в себе си, за да имаш успешни отношения. Ако не бяха тези квадратури, от теб щеше да излезе отличен психотерапевт. Затова пък Плутон прави секстил с Нептун и с това домово и знаково разположение ще имаш способността да вникваш не само в тайните игрички на някакви хора, но и в затънтеното им подсъзнание, откъдето ще вадиш скритите им мотиви. И ето, намирисва ми на детективска работа.

Сега за домашно си обмисли как да съчетаеш: кауза в името на хората, интензивни ежедневни контакти, поддържане на договорни и партньорски отношения, връзки с чужбина, аналитична работа, участие на юридически въпроси, възможности за директна себеизява (заради Марс в 1), възможности за властови позиции. Вероятно има много професии, но картата ти ми сочи една конкретна, която успешно ще съчетае потребностите ти. Говоря за явна роля в тайните служби. Животът ме е сблъсквал с такива хора неведнъж (не съм се замисляла, защо ли?

) и ще ти опиша как ти се намества картата в такава професия. Сигурно си наясно, че всички дипломати и консули насам-натам са всъщност кадри на разузнаването. Е, от тях се иска да имат отлични дипломатични способности (7 дом), при това с твойто Слънце ти не трябва да си в сянка, точно обратното. Трябва да познават добре закона, работят с/в чужбина, да са родени лидери, а ти с Плутон на МЦ и Марс на АЦ си, имаш кауза, даже два пъти (веднъж през водните знаци, втори път през 9 дом), а за аналитичната и секретната част на работата няма какво да ти говоря. Втора опция ти е да се занимаваш с научни изследвания на високо ниво - университетска лаборатория, с участие на международно ниво и стремеж към ръководни позиции. Имаш голям потенциал. Впрегни го!
Хайде, твойто въображение е на ход! Пиши къде обърках.