моите прогнози /не астрологични/ са, че ще стане както в либия, ирак и т.н. - американците и някоя и друга членка на нато ще поизбият тоя, оня в сирия и всичко ще приключи благополучно за всички /освен за загиналите/ . няма да има трета световна война заради сирия. коя е сирия?! ..някаква си мижава страничка.
Венера, чета и не вярвам на очите си! Асад ли е виновен, според теб, че пази страната си от чужда нивазия, която инвазия от 2г не е спряла да търси начин да разбута страната? Ти виждала ли си снимки преди войната и след - от Сирия? Аз съм виждала. Имала съм колеги, които са работили там. Това е цивилизована, светска ислямска държава с висока степен на толерантност към различните религии.
Това е държава с висок БВП (или беше), без дългове, като нашата преуспяваща родина, с безплатно здравеопазване, образование и много красиво историческо наследство, което се увищожава периодично от "освободителите".
Нима според теб в Либия всичко приключи благополучно? Знаеш ли какво беше Либия при Кадафи и какво е сега? Или Ирак? Разграден двор, това са. Затова и Египет свалиха президента ислямист, защото ги тикаше в ръцете на САЩ.
Да, идеята за демокрацията е добра, но нека сме реалисти - не можеш да угодиш еднакво на милиони души. Трябва здрава ръка, единовластие, за да вървят нещата. Сирия, макар и властта да е окупирана от клана Асад, има шанса да е добре управлявана.
Няма банки на Ротшилд, Рокфелер и др. Продава петрола си и всичко отива в нейния бюджет - почти като нашето златно находище в Челопеч.
И ти, Бруте Калоянов -

Всички искаме какво? САЩда демократизират Сирия ли? Аз искам да спрат да се правят на световен полицай и да се месят навсякъде. Точно заради тях разбиха Сърбия и създадоха най-опасната наркотрафикантска държава от убийци на Балканите - Косово.
Хора, четете повече, интелигентни сте. Запознайте се с идеята за световна хегемония на САЩ. Защо подкрепяте нечия власт и й се радвате, вместо да се борите за свободата и свободната воля, суверенитета на някоя държава.
Ами, ако след 10г САЩ реши да освобождава циганите в България и се намеси "демократично", обвинявайки ни, че ги дискриминираме и не зачитаме правата им, като ги караме да си плащат сметките и да живеят в законни постройки като нас, останалите (само за такива се дължи данък сгради, който пълни Републиканския бюджет).
Леле, що писане изписах тези дни по темата.....
Но, твърдо не подкрепям Асад и ще се радвам поне един от вас да съм накарала да се замисли и да спре да поддържа САЩ. :blink: