Здравей Гост

Войната в Близкия изток

• 308 Отговора
  • 55907 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Войната в Близкия изток
« Отговор #220 -: Септември 01, 2013, 09:51:44 am »
 Надявам се да не бъда обвинена в антисемитизъм- измислен термин- арабите също са семити :), но е интересно, че в различни страни, през различни епохи, евреите биват приемани по един и същи начин. До тези изводи останалите са стигнали не заради внушения и злостна пропаганда, а опит.

“Никога Слънцето не е огрявало народ по-кръвожаден и отмъстителен, който да лелее идеята за унищожение и задушаване на всички друговерци. Те душат и унищожават останалото население и на това основание се считат за богоизбран народ.” - Мартин Лутер- протестант

"Тази малка нация не скрива своята ненавист към всички останали народи. Нейните представители са винаги жадни за чуждите богатства, подли при несполука и нахални при сполука." Волтер

“Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)

"Натиснете само един евреин и от всички страни ще чуете вик."- Бисмарк

“В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната във финансово отношение”

- Бенджамин Франклин, (XVIII в.) – американски учен и държавник.

“Евреите в целия свят разрушават патриотизма и здравите основи на държавата” - княз Мобучум Окума, японски учен и военен от XIX в.

Мога да добява още много. Не всички евреи са такива, но тези, които са светли умове, осъждащи поведението на "своите", биват преследвани най- злостно.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #221 -: Септември 01, 2013, 09:56:20 am »
Ропотамо, има една изконна истина - от 1994г - Господ е българин!

Ето малко четиво за непросветените:

Из пророчествата на Слава Сиврюкова, които се отнасят за евреите:

(За новия Израел)

Виждам, над света непрестанно тлее жар. Гъст дим пропълзява на Изток. Огнени езици все още не се забелязват, но жарта зловещо припуква, аха-аха да припламне. Готви се да се възпламени и разпростре нашироко. Всеки миг ще лумне. На Земята открай време битуват Тъма и Светлина. Някога Юда стана „оръдие на злото“, предавайки Христос. Сега еврейският народ ще се превърне в „оръдие“, за да пострадат много християнски страни. В оня район се таи огромен неуправляем пожар. Когато избухне, много евреи ще идат от „другата страна на мира“ (ще загинат - аз си мисля, че ще застанат на страната на войната, защото така смислово тълкувам предходния текст). Заради онуй, което вършат сега с арабите, ще бъдат овъзмездени. Ще са сразени, бити и прогонени от тях.

Събитието ще настъпи след масивен геокатаклизъм. Тогава ще последват мощни удари от вси страни срещу евреите. В стремежа да оцелеят, бягайки, някои ще се укрият в затънтена пещера. Там, угнетени от погрома, с изненада ще попаднат на Мойсеевия ковчег със скрижалите. Тогава ще си припомнят забравения Завет. Разтърсени, ще се покаят. И най-сетне ще повярват – наистина са богоизбран народ. Но не такива, каквито се представят сега, не - само заради това трябва да се засрамиш, че защитаваш евреите. Едва тогаз ще поемат истинно и с Бога напред.

И файнъли - като четеш първия абзац, не те ли хваща срам?! Дори и само заради него не трябва да разпространяваш тази информация. Това изразява еврейския геноцид над останалата част от света, ако го признаваш и ти......

И да се върнем на темата за СИРИЯ - http://podmosta.bg/syria/ писание, което обикаля нета от известно време. Съвпада с разказаното от мои приятели, които работиха в Сирия допреди 2г.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #222 -: Септември 01, 2013, 10:05:31 am »
Е..,Уран...
Това не се ли отнася и за останалите народи? :rolleyes:
Всяко стадо има мърша...

Нима германците не се опитаха да превземат цяла Европа? Нима липсват по земята китни островчета под флага на английската кралица?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #223 -: Септември 01, 2013, 10:09:10 am »
Тази тема и прогнозите в нея на каква основа са - политическа или религиозна ?
« Последна редакция: Септември 01, 2013, 10:20:41 am от Asol »

*

Uran

• 6041
« Отговор #224 -: Септември 01, 2013, 10:17:24 am »
Е..,Уран...
Всяко стадо има мърша...

Нима германците не се опитаха да превземат цяла Европа? Нима липсват по земята китни островчета под флага на английската кралица?

Марая, останалите го правят чрез истинска битка, "феърплей", мъжество . Те не се преструват, че вършат нещо различно от завоевание. Тук имаме една нагла подмяна на смислите. Не го приемай лично. Отдалечи се и погледни цялата картина. Няма начин да не видиш същото.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #225 -: Септември 01, 2013, 10:24:00 am »
Само искам да кажа, че всички цитати от библията са взети без никакво разбиране. Ако поне малко познавате материята ще се засрамите от това, което пишете. То може да се характеризира само като "въпиюща неграмотност"л Но понеже явно не знаете какво пишете, сте пощадени от срама.  Просто идете и поговорете със свещеници - православни и католически и протестански. Всички те ще ви кажат каквото аз ви казвам.
Да, Бог праща наказание на евреите, но това не отменя факта, че те са избраният народ.  Ако библията не четете, поне Слава Сиврюкова прочетете.

п.п.  Калоян направи поредното световно откритие. Евреите били "автора на библията". Досега този факт беше неизвестен на световната наука.  Ха честито!

Богоизбраността на евреите приключва преди 2000 години и това съвсем ясно и неоспоримо е написано в новия завет. Ето
един достатъчно красноречив цитат:

Матей гл. 21

"Чуйте друга притча: имаше един човек стопанин, който насади лозе, огради го с плет, изкопа в него лин, съгради кула и, като го предаде на лозари, отиде си. И когато наближи гроздобер, той изпрати слугите си при лозарите, да му приберат плодовете. А лозарите, като уловиха слугите му, едного набиха, другиго убиха, а трети с камъни пребиха. Пак изпрати други слуги, по-много от първите; и с тях сториха същото. Най-сетне изпрати при тях сина си, като каза: ще се засрамят от сина ми. Но лозарите, като видяха сина, казаха помежду си: този е наследникът; хайде да го убием и да присвоим наследството му. И, като го уловиха, изведоха го вън от лозето и го убиха.

И тъй, като си дойде господарят на лозето, какво ще направи на тия лозари?
Отговарят Му: злодейците ще погуби зле, а лозето ще даде на други лозари, които ще му дават овреме плодовете.

Иисус им казва: нима не сте никога чели в Писанията: "камъкът, който отхвърлиха зидарите, той стана глава на ъгъла: това е от Господа, и е дивно в очите ни"? Затова казвам ви, че царството Божие ще се вземе от вас и ще се даде на народ, който принася плодовете му; и който падне върху тоя камък, ще се разбие; а върху когото падне, ще го смаже.

*

Марая

• 28287
« Отговор #226 -: Септември 01, 2013, 10:27:10 am »
Путин към САЩ: Дайте доказателства за химическо оръжие в Сирия
http://dnes.dir.bg/news/vladimir-putin-siria-14869819?nt=10
Е..,Уран...
Всяко стадо има мърша...

Марая, останалите го правят чрез истинска битка, "феърплей", мъжество . Те не се преструват, че вършат нещо различно от завоевание. Тук имаме една нагла подмяна на смислите. Не го приемай лично. Отдалечи се и погледни цялата картина. Няма начин да не видиш същото.

;D..особено амерканците

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #227 -: Септември 01, 2013, 10:31:19 am »
Е..,Уран...
Всяко стадо има мърша...

;D..особено амерканците
;D Kakво става с котировките на петрола и чии са борсата и фед.
Добре, че нямаме петрол. Щяха да ни домкратизират с бомби. Поради липсата на такъв- само купуват разни измекяри.
Ех, Иран, Иран.... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #228 -: Септември 01, 2013, 10:39:26 am »
Е..,Уран...
Всяко стадо има мърша...

;D..особено амерканците
;D Kakво става с котировките на петрола и чии са борсата и фед.
Добре, че нямаме петрол. Щяха да ни домкратизират с бомби. Поради липсата на такъв- само купуват разни измекяри.
Ех, Иран, Иран.... :blink:

Кума ми Нидал Алгафари е сириец...
От него знам,че в Сирия няма толкова петрол... ;D
Сирийците обаче са по-различни от арабската общност като цяло.

Плутон-Юпитер в опозиция...Няма как да няма срив и скрити удари под кръста на борсата в близките месеци... ;D /Лека астрология  в темата.../ Извинете за спама.

п.п. И да не забравяме , че бюджета на Пентагона е 500 милиарда годишно... :rolleyes: ;D
« Последна редакция: Септември 01, 2013, 10:48:21 am от Марая »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #229 -: Септември 01, 2013, 10:51:48 am »
п.п. И да не забравяме , че бюджета на Пентагона е 500 милиарда годишно... :rolleyes: ;D

Все отнякъде трябва да се изсмучат тези пари, било то с кръв и страдания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #230 -: Септември 01, 2013, 11:47:09 am »

Като самата война.
Каквото и да говорим тя е на религиозна основа. Защото започна като гражданска война....
« Последна редакция: Септември 01, 2013, 12:04:12 pm от Марая »

« Отговор #231 -: Септември 01, 2013, 12:09:26 pm »

На астрологическа,  ;D!!!
Лично аз не съм се опитвала да правя прогноза. Само сравних един слух с  астрологическата карта на деня...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Yaya

• 2265
« Отговор #232 -: Септември 01, 2013, 02:08:36 pm »

Това са територии с богати нефтени и газови находища. Разделението е между Сирия, Иран, Ливан и Ирак, С. Арабия, Катар. Сунити срещу шиити. Едните са контролирани от САЩ, другите от Русия. Неуспехът на Набуко е вследствие действия на Иран и Сирия. Затова и Турция е срещу тях....

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #233 -: Септември 01, 2013, 02:13:29 pm »

Кума ми Нидал Алгафари е сириец...

Нямаш църковен брак, нали? Кум сириец християнин, ти еврейка....

Моят кум пък е един Даниел, ама кой ли го знае него ;D ;D ;D

А Шопенхауер

*

Asol

• 4140
« Отговор #234 -: Септември 01, 2013, 03:22:54 pm »

На астрологическа,  ;D!!!
Лично аз не съм се опитвала да правя прогноза. Само сравних един слух с  астрологическата карта на деня...

Твоят коментар е астрологичен, да, но след това темата се разми и включва всичко друго, но не и астрология.

« Отговор #235 -: Септември 01, 2013, 04:08:48 pm »
Ропотамо, има една изконна истина - от 1994г - Господ е българин!

Ето малко четиво за непросветените:

Из пророчествата на Слава Сиврюкова, които се отнасят за евреите:

(За новия Израел)

Виждам, над света непрестанно тлее жар. Гъст дим пропълзява на Изток. Огнени езици все още не се забелязват, но жарта зловещо припуква, аха-аха да припламне. Готви се да се възпламени и разпростре нашироко. Всеки миг ще лумне. На Земята открай време битуват Тъма и Светлина. Някога Юда стана „оръдие на злото“, предавайки Христос. Сега еврейският народ ще се превърне в „оръдие“, за да пострадат много християнски страни. В оня район се таи огромен неуправляем пожар. Когато избухне, много евреи ще идат от „другата страна на мира“ (ще загинат - аз си мисля, че ще застанат на страната на войната, защото така смислово тълкувам предходния текст). Заради онуй, което вършат сега с арабите, ще бъдат овъзмездени. Ще са сразени, бити и прогонени от тях.

Събитието ще настъпи след масивен геокатаклизъм. Тогава ще последват мощни удари от вси страни срещу евреите. В стремежа да оцелеят, бягайки, някои ще се укрият в затънтена пещера. Там, угнетени от погрома, с изненада ще попаднат на Мойсеевия ковчег със скрижалите. Тогава ще си припомнят забравения Завет. Разтърсени, ще се покаят. И най-сетне ще повярват – наистина са богоизбран народ. Но не такива, каквито се представят сега, не - само заради това трябва да се засрамиш, че защитаваш евреите. Едва тогаз ще поемат истинно и с Бога напред.

И файнъли - като четеш първия абзац, не те ли хваща срам?! Дори и само заради него не трябва да разпространяваш тази информация. Това изразява еврейския геноцид над останалата част от света, ако го признаваш и ти......

И да се върнем на темата за СИРИЯ - http://podmosta.bg/syria/ писание, което обикаля нета от известно време. Съвпада с разказаното от мои приятели, които работиха в Сирия допреди 2г.

Не, не ме хваща срам, ни най малко. Нека ти припомня, че точно аз цитирах Слава Сиврюкова и аз копирах тук този абзац. Просто моят мозък не е фанатичен и задръстен. Аз търся истината. За мен тя е над идеологиите и дребнавата нужда да съм права.  Ето, Слава твърди, че евреите са избраният народ. И също така, на същото място, казва, че ще бъдат наказани, за това което правят в момента с арабите.
От какво точно аз трябва да се срамувам, не разбрах.

« Отговор #236 -: Септември 01, 2013, 04:16:56 pm »
Само искам да кажа, че всички цитати от библията са взети без никакво разбиране. Ако поне малко познавате материята ще се засрамите от това, което пишете. То може да се характеризира само като "въпиюща неграмотност"л Но понеже явно не знаете какво пишете, сте пощадени от срама.  Просто идете и поговорете със свещеници - православни и католически и протестански. Всички те ще ви кажат каквото аз ви казвам.
Да, Бог праща наказание на евреите, но това не отменя факта, че те са избраният народ.  Ако библията не четете, поне Слава Сиврюкова прочетете.
Много  ме йе срам, тъй да знаеш!
А ти прочети какво пише в началото на 7-ма глава и тогава обиждай!
http://www.biblia.w-bg.net/sematea.html
Най-малкото от обща култура трябва да проявяваш уважение към мненията на останалите участници във форума, но явно такава липсва! И се пише "вопиюща"  ;)
Понеже си говориш със свещенници, как те гледат на тиражираните предстаказания на Слава Севрюкова? И понеже не знаем какво пишем, затова сме изложили цитати, а не приказки наизуст, колкото да се правим на разбиращи...  Едно от блаженствата гласи "Блажени бедните духом" и това е точно за тези, които не се срамуват да придобиват знания и мъдрост, за разлика от парадиращите "знаещи" и "просветени"!

"Така казва Господ: Мъдрият да не се хвали с мъдростта си, Силният да не се хвали със силата си. И богатият да не се хвали с богатството си; Но който се хвали нека се хвали с това, Дето разбира и познава мене, Че съм Господ, който извършвам милост, Правосъдие, и правда на земята; Понеже в това благоволя, казва Господ"

( Еремия. Глава 9 : 23 - 24 )

Не се пише ВОПИЮЩА, а ВЪПИЮЩА! А СВЕЩЕНИК се пише с ЕДНО Н. 

« Отговор #237 -: Септември 01, 2013, 04:21:49 pm »
Само искам да кажа, че всички цитати от библията са взети без никакво разбиране.
Ако библията не четете, поне Слава Сиврюкова прочетете.

п.п.  Калоян направи поредното световно откритие. Евреите били "автора на библията". Досега този факт беше неизвестен на световната наука.  Ха честито!

1. напротив, чели сме и Библията... Не само ти можеш да четеш в БГ.. и не само ти разбираш от религии.
2. Слава Сиврюкова не е меродавен източник на знание за Библейските и еврейските дела...
3. Щом евреите са автори на тази книга - разбира се, че няма да напишат, че китайците или българите са богоизбрани. Всеки народ твърди, че Бог (боговете) му говори на него и е избрал него за велики дела. Така е било в Шумер, при маите, ацтеките, китайците, българите, евреите, арабите, скандинавците и прочие. Религиите и митологиите са форми на общностна/колективна идеология, а не някаква СВРЪХ-универсална истина. ....Но има доста фанатици сред "четящите", които вярват само в едно нещо... Да напомня, че и Хитлер говореше че арийците са народ с мисия... При Сталин също имаше вяра в непогрешимостта на комунизма и съветската идеология.... Иначе няма как да мобилизираш големи маси хора да правят едно и също нещо!

Разбира се, че Слава Сиврюкова е не меродавен източник на еврейските и библейските дела. Забравих за момент - ТИ СИ меродавният източник!  :93: 

« Отговор #238 -: Септември 01, 2013, 04:42:47 pm »
Асол, няма значение. Темата  е актуална и търпи развитие. Чакаме новите събития. Освен това Войната в Близкия Изток за съжаление  трае от десетилетия и присъства като  фактор в световната политика, затова  е  важно да бъде разглеждана текущо и астрологически.
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #239 -: Септември 01, 2013, 04:46:56 pm »
Не се пише ВОПИЮЩА, а ВЪПИЮЩА! А СВЕЩЕНИК се пише с ЕДНО Н.
То и с главни букви не се пише, но го правиш  :blink:
двойното "н" е техническа грешка, не граматическа, а първата дума масово се ползва в медиите на старобълграски, а именно "вопиющ".
Пък и не съм завършила българска филология, ропотамо, дето знае да се заяжда само! :P
Удари едно розе Маргарита, белким ти мине!

Ако нещо се ползва неправилно, това не го прави правилно, а още по-малко дава основание да ми поправяш правописа. За твое сведение първата ми професия в живота беше коректор, при това към най-реномираното издателство навремето ( обърни внимание НАВРЕМЕТО, слято се пише вслучая). Колкото да Маргаритата, добра идея, само че мисля да си сипя 30 грама уиски. Не за да ми мине, а за да ти се размине :blink:л След малко сядам и на белот, така че чао засега. Наздраве и на теб!