Здравей Гост

Войната в Близкия изток

• 308 Отговора
  • 55822 Прегледи
Re: Войната в Близкия изток
« Отговор #280 -: Септември 02, 2013, 11:30:18 am »
http://podmosta.bg/syria/ "Истината за конфликта в Сирия – интервю със сириец"
ето едно интересно интервю, което прочетох днес :)

закъсня:
http://podmosta.bg/syria/
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #281 -: Септември 02, 2013, 11:34:49 am »
http://podmosta.bg/syria/ "Истината за конфликта в Сирия – интервю със сириец"
ето едно интересно интервю, което прочетох днес :)

закъсня:
http://podmosta.bg/syria/
Извинявам се  :-[
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

« Отговор #282 -: Септември 02, 2013, 11:36:17 am »

Извинявам се  :-[

нищо де... жените обичат някои повторения! ))))
по-добре два пъти, отколкото нито веднъж.

« Отговор #283 -: Септември 04, 2013, 05:54:00 pm »
Президентът на САЩ Барак Обама смята, че американският Конгрес ще позволи използването на сила в Сирия, предаде АФП. Президентът изрази и надежда, че руският му колега Владимир Путин, който се противопоставя на военни действия срещу Дамаск, ще промени „отношението” си. Според Владимир Путин властите във Вашингтон лъжат, когато казват, че американските удари няма да доведат до укрепването на позициите на „Ал Кайда” в Сирия, а също така и когато твърдят, че терористичната организация не развива дейност в тази страна, предаде Интерфакс.

« Отговор #284 -: Септември 10, 2013, 08:55:30 am »
Днес е 10ти и един пророк Илия предсказанията му се оказаха ПЪЛНА КЕРИЯ...Няма бомби , нито хвърчат бузи и зъби в Сирия...
Ех...То от много акъл така става...ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #285 -: Септември 10, 2013, 10:40:43 am »
Куинконси - напасване.... Чакай да направят някой тригон и ще видиш как леко ще се леят бомбите. Въпреки, че след тази поляризация на силите не вярвам да нападне някой. Изтока срещу Запада не е шега работа ;D Особено, когато и Северна Корея е на изток  :yahoo: Малееее, как се радвам на поза партер на САЩ и Израел... Не е истина.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #286 -: Септември 10, 2013, 11:01:32 am »
Куинконси - напасване.... Чакай да направят някой тригон и ще видиш как леко ще се леят бомбите. Въпреки, че след тази поляризация на силите не вярвам да нападне някой. Изтока срещу Запада не е шега работа ;D Особено, когато и Северна Корея е на изток  :yahoo: Малееее, как се радвам на поза партер на САЩ и Израел... Не е истина.
Ами не знам да ти кажа,ама един културтрегер разпалено обясняваше некакви неща и не се случиха...мислех да върже некой лев на бас...( щях да му взема парата лихварската), ама офейка...
Според мен няма да има война...
А за САЩ Израел...силни икономически държави са и най малкото на БГ и е мястото да се меси там...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #287 -: Септември 10, 2013, 11:14:47 am »

ами не се е минало още. Припомням си прогнозата:

... С две думи, началото (подготовката) на нераразбориите и забъркването на кашата ще е през горещия август, но самата война ще започне в началото на септември, когато тр Марс смени слънцето в лъв и влезе в опозиция на Слънце/Марс! Ориентировъчни дати: 9-10-11 септември и до 15-16 септ.) ... 

Ами до 15-16-ти има още 4-5 дни. Може да полетят ракетите. Луната още не е стигнала до Плутон в козирог!
Като се разминат - може и да намалее шансът за война - засега той само расте!!!
Вярно, Лилит стои зад Юпитер и пречи (заплашвайки със сериозни ответни неприятности за агресора).. ама... да видим!
« Последна редакция: Септември 10, 2013, 11:20:47 am от Калоян Иванов »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #288 -: Септември 14, 2013, 03:55:20 pm »
Не успях да намеря мястото, където сте обсъждали предстоящата, поредна  :( война в Близкия изток, затова си позволявам да отворя нова дискусия.
Днес  плъзнаха слухове (ха- ха, не случайно разбира се, щом са плъзнали значи някой  ги пуска), че Щатите ще ударят с ракети в нощта неделя срещу понеделник.

Жалко, че не си я намерила ...онзи ден стана тук война около моята тема за тази война!
Няма да има удари в неделя. Още няма септември!

Интересува ме период от 2 месеца, които смятам за важни - август и септември. Според мен те са ключови за подготовка и начало на военен конфликт. Както се вижда шиитски Иран е държава със силно централизирана власт (Марс и слънце във водолей, заедно с меркурий) - кармично предопределена да бъде такава, войнствена и създаваща проблеми (тероризъм); силно подчинена на религията (луна в овен). Стремежът към единоначалие и залитането по религията минава разумните граници (юпитер/Лилит в лъв и големия им тригон с Луна и Уран/бяла луна), но такъв фанатизъм предвещава и неприятности с фатален край. Ще бъдат наказани от Марс в Лъв (което за мен е САЩ). Без да съм "фаталист" вече отбелязах в предишната си кратка прогноза повторението с датата 9-11 (11 септември). Тогава тр.Марс е в опозиция със слънце/марс. Месец по-рано в тази точка е транзитното Слънце, което според мен е подготовка-противопоставяне на двете държави. Противникът на Иран има съюзници и подкрепа/логистика (уран в овен, меркурий в лъв и луна в тригон). Сатурн/глава на дракон в Скорпион подсказва, че моментът сега е удобен за ужилване (особено ако режима в Сирия падне дотогава)... С две думи, началото (подготовката) на нераразбориите и забъркването на кашата ще е през горещия август, но самата война ще започне в началото на септември, когато тр Марс смени слънцето в лъв и влезе в опозиция на Слънце/Марс! Ориентировъчни дати: 9-10-11 септември и до 15-16 септ.) ...  Начало на война в септември предвещава дълъг конфликт, но първата фаза ще е около 1 месец - до 15-16 октомври - когато тр Марс ще мине в дева. После ще има вероятно затягане на положението, дипломация и размиване на конфликта ... но вече ще излезем от октомври, което надхвърля задачата ми!
Това е накратко. Среща след 5 месеца да видим какво се е случило реално. Засега "замразявам" темата във фризера.

Размразявам си темата от април! Минаха 5-те месеца и събитията наближават. След "химическата атака" преди дни (която според мен си е подготвена провокация с цел да има алиби за удар), започна усилена дипломатическа подготовка за война. САЩ, Саудитите, Катар и Турция започнаха сондажи и военна намеса. ЕС още се изказва предпазливо, но няма къде да ходи. Най-обезпокоително звучи изявлението на Турция, че ще влезе в коалицията дори без да има санкция от Съвета за Сигурност, тоест дори Китай и Русия да не дадат мандат за военна намеса. Това ще повтори случая в Косово. Турция е важна, защото от нейна територия може да се влезе в Сирия. В Средиземно море пък и дислоцирана американска флотилия.

Първо, коригирах прогнозата си преди време. Войната явно няма да касае само Иран, защото междувременно режимът в Сирия не падна. Така че ударът ще започне оттам, тоест от Сирия. Регионът на Бл.Изток е под знака на скорпион и затова казаното за Иран почти изцяло важи за целия район. Вече коментирах преди месец събитията в Турция (пак под знака Скорпион).
Наистина нещата около Сирия се активизираха в началото на август. Въпросът за атентата в Сарафово и заплахите за нови терористични удари:

Тези дни САЩ казаха, че са получили множество заплахи за терористични атаки. Президентът свика Съвета на нац.сигурност да набележи мерки!
Май се задават събитията, за които говорех преди 4 месеца. Започва медийната подготовка за войната в Бл.Изток.
Сега се тиражира някаква заплаха от тероризъм, която ще дойде от Бл.Изток. Тези дни и атентатът в Бургас пак изплува след 1 година.
ЕС обяви Хизбула за терористична организация и сега Сирия е нарочена за удар като база на Хизбула.
САЩ пък се готвят за терористична атака и за "контраудар" срещу поредната държава, подкрепяща тероризма.
Нещата май влизат във фазата на медийната и дипломатическа подготовка за есенната война. До 1-2 месеца ще стане ясно.
Следя си прогнозата от пролетта. Горещият август ще даде отговор!

Второ, ......................

Относно гражданската война...:

В Сирия има гражданска война вече повече от 2 години - започна през март 2011.
Досега има около 75-90 000 убити, двойно повече ранени и около 1 милион бежанци - повечето са в Турция.
От армията има 50 000 дезертьори (10%)...
Конфликтът би приключил само ако има окончателна победа на едната страна.
Това значи, че външна намеса би сложила край на сегашния етап - пада правителството (както в Либия и Египет) и почва нещо ново.
Вероятно то също се бъде временно (като в Египет).. и после ще почне втори етап - "втора" война...

Така че намеса ще има. Някой ще влезе в Сирия отвън. Може да е Турция, може да е САЩ, може да е коалиция с/без санкция на ООН.
Положението няма да остане такова вечно. Въпросът е кога

За да има удари - трябва да има решение на Съвета за сигурност, Нато или на голяма коалиция от съюзници от Бл.Изток. Такова решение още не е вземано и ще трябват поне 5-6 дни за него. До неделя надали ще успеят да се договорят. Докато не мине гласуване в ООН... нищо не може да се случи.

Едно е ясно...не познаваш! ;D
В очакване на Ив.Калоянов с нови апокалиптични прогнози... ;D

САЩ и Русия в ключово споразумение за сирийските химически оръжия (ОБЗОР)
14 септември 2013 | 15:50 | Агенция "Фокус"
Начало / Северна Америка
САЩ и Русия съгласуваха амбициозен план за елиминирането на химическите оръжия на Сирия до средата на следващата година.
В ключово споразумение, достигнато в хода на тридневни преговори, двете сили дадоха на сирийския президент Башар Асад една седмица да предостави детайли за местата, където се съхраняват запасите на режима, драстично намалявайки срока от 30 дни, който обикновено се дава на страните, подписващи международната Конвенция за забраната на химически оръжия.
Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че режимът на Асад трябва също така да предостави незабавен и пълен достъп на инспекторите от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО).
„Инспекторите трябва да пристигнат в Сирия не по-късно от ноември”,
каза Кери на пресконференция след края на преговорите с руския си колега Сергей Лавров. Американският дипломат допълни, че целта им ще бъде установяване на елиминирането на химическите оръжия до средата на следващата година.
Повтаряйки предупрежденията от американския президент Барак Обама, че военните действия от страна на САЩ и техните партньори остават възможност, ако дипломацията се провали, Кери предупреди, че „не трябва да има игрички, няма има място за нищо по-малко от пълното изпълняване от страна на режима на Асад”.
Кери каза, че стъпките, съгласувани в събота, ще се съдържат в резолюция в Съвета за сигурност на ООН, съставена по седма глава от Хартата на ООН, която дава възможност за използване на военна сила.
С оглед на факта, че Русия се противопоставя на използването на военни заплахи и притежава право на вето в Съвета за сигурност, Кери призна,че е „невъзможно да се сключи предварително споразумение” за това, което ще се случи, ако Дамаск не спази условията.
Руският външен министър Сергей Лавров сигнализира, че Москва би подкрепила някаква форма на санкции, като заяви, че Съветът за сигурност ще предприеме действия, в случай че Сирия не изпълни изискванията.
В същото време американският държавен секретар призна, че край на кървавата гражданска война в Сирия, отнела живота на повече от 110 000 души за малко над две години, може да се сложи единствено чрез преговори между воюващите страни. „Няма военно разрешение на конфликта в Сирия, то трябва да бъде политическо”, каза Кери.
От своя страна Лавров приветства като „отлично” споразумението, което отразява приоритетите на двете страни. „Постигната е целта, която беше поставена в хода на разговор между нашите президенти на 5 септември в кулоарите на Г-20 относно поставянето на арсенала на Сирия от химически оръжия под международен контрол”, каза Лавров на обща пресконференция с Кери след края на тридневните преговори в Женева. Той обърна внимание, че тази цел е била осъществена в рекордни срокове.
Изненадващото изявление на Русия, че Сирия може да предаде арсенала си от химически оръжия стана причина за това Обама да отложи плановете си за нанасянето на военни удари, с каквито САЩ и Франция заплашваха в отговор на химическата атака през август в близост до Дамаск, отговорността за която Вашингтон възлага върху Дамаск и твърди, че е отнела живота на около 1400 души.
Франция приветства споразумението в Женева като пробив. „Планът е значителна стъпка напред”, каза френският външен министър Лоран Фабиюс.
По оценки на САЩ, Сирия разполага с около 1000 метрични тона различни химически агенти, включително отровния газ зарин.
Руските оценки първоначално са били много по-ниски, според американски представители, но Кери в събота заяви, че двете страни са съгласували оценките си.
Той отбеляза, че определянето на местоположението на оръжията ще бъде осъществимо, въпреки сраженията в много части на страната.
„Една от причините да вярваме, че това е осъществимо, е фактът, че режимът на Асад предприе извънредни мерки за това да запази контрола върху тези оръжия”, добави той, като отбеляза, че химическите оръжия се складират основно в райони под контрола на Дамаск.
Въпреки оптимистичния тон на пресконференцията в събота, Кери призна, че предстои „тежък път”.
В същото време генералният секретар на ООН Бан Ки-мун подчерта скептицизма сред международната общност относно съдбата на Асад. Сирийският лидер засега изглежда отговаря „позитивно”, но в същото време усещам сред международната общност скептицизъм”, каза Бан в ефира на телевизия „Франс 24”.
Генералният секретар на ООН обвини Асад в многобройни престъпления срещу човечеството, като посочи, че докладът на инспекторите на ООН, който трябва да бъде публикуван следващата седмица, ще потвърди, че при инцидента от 21 август са използвани химически оръжия.
Междувременно, президентът на САЩ Барак Обама заяви, че е склонен да даде шанс на дипломацията да помогне за разрешаването на сирийската криза, но предупреди, че възможността за военни действия все още е в дневния ред.
„Трябва да видим конкретни действия, които да докажат сериозността на Асад относно предаването на своите химически оръжия”, каза Обама в своето седмично обръщение. „И тъй като този план се появи само с благонадеждната заплаха от американски военни действия, ние ще поддържаме нашето военно присъствие в региона, за да запазим натиска върху режима на Асад”, посочи американският президент.
http://www.focus-news.net/?id=n1826292

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #289 -: Септември 14, 2013, 07:28:40 pm »
Ми да... не познах "случката", но бях точно в целта с датата (периода) Преди пет месеца уцелих точните дни!
Врхът на кризата около Сиря беше точно посочените дати. Ударите се очакваха точно около 9-10-11...
Едва вчера (13.09) се постигна споразумение между Русия и САЩ за отлагане...и днес го казаха. (Добре, че Путин се опъна на САЩ.)
Това, разбира се, е временно... Пак ще има повод за напрежение. Нещата няма да останат така. Войната там няма да спре.
Ще продължава и ще видим какво ще се случи. САЩ и Саудитите няма да оставят Асад просто така.

п.п. Това е от малкото случаи, в които човек се радва, че не е "познал", защото иначе щеше да е по-лошо!

« Отговор #290 -: Септември 16, 2013, 12:09:01 pm »
Нека сега, другарката Марая да си пусне CNN .Да се извини на Калоян и да си "сгъне "егото.Отдавна чакаме .Не ,че ще се случи,но надеждата не трябва да умира.
P.S.
Браво,Калоян.Чакаме нови прогнози.Успех.

*

Нова

• 3491
« Отговор #291 -: Септември 16, 2013, 12:09:51 pm »
Войната ли почна?

« Отговор #292 -: Септември 16, 2013, 12:26:39 pm »
Нека сега, другарката Марая да си пусне CNN .Да се извини на Калоян и да си "сгъне "егото.Отдавна чакаме .Не ,че ще се случи,но надеждата не трябва да умира.
P.S.
Браво,Калоян.Чакаме нови прогнози.Успех.
Да не е пусната демо версия на компютърна игра " Войната в Сирия"..?

*

Asol

• 4140
« Отговор #293 -: Септември 16, 2013, 01:11:22 pm »
ariel да не е някой стар потребител, но с резервен ник ?

Иначе ако има нещо информационна агенция "Фокус" досега да са го отразили.
« Последна редакция: Септември 16, 2013, 01:21:45 pm от Asol »

*

Veselin

• 2737
« Отговор #294 -: Септември 16, 2013, 01:24:13 pm »
Никаква война не е започнала! Спрете със спекулациите!  :angry:

« Отговор #295 -: Септември 16, 2013, 01:25:26 pm »
Никаква война не е започнала! Спрете със спекулациите!  :angry:
Брат, сигурно рекламират нова игра и демо версията..."Войната в Сирия"...То май некой само това могат да правят, така че...:)
« Последна редакция: Септември 16, 2013, 01:36:43 pm от Нерил »

*

astro

• 475
« Отговор #296 -: Септември 16, 2013, 06:31:32 pm »
Ми да... не познах "случката", но бях точно в целта с датата (периода) Преди пет месеца уцелих точните дни!
Врхът на кризата около Сиря беше точно посочените дати. Ударите се очакваха точно около 9-10-11...
Едва вчера (13.09) се постигна споразумение между Русия и САЩ за отлагане...и днес го казаха. (Добре, че Путин се опъна на САЩ.)
Това, разбира се, е временно... Пак ще има повод за напрежение. Нещата няма да останат така. Войната там няма да спре.hмъжко поведение.за него евала.отвори препарата за пране ариел...изтекал срок на годност. И тъй като пиша от телефон ползвам този си пост с последно преедупреждение към ариел,при следващия коментар към мен,касаещ егото ми,личния ми живот и всичко свързано с мен,ще последва перманентен бан.
Ще продължава и ще видим какво ще се случи. САЩ и Саудитите няма да оставят Асад просто така.

п.п. Това е от малкото случаи, в които човек се радва, че не е "познал", защото иначе щеше да е по-лошо!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #297 -: Септември 16, 2013, 11:03:05 pm »
мъжко поведение.за него евала.отвори препарата за пране ариел...изтекал срок на годност. И тъй като пиша от телефон ползвам този си пост с последно преедупреждение към ариел,при следващия коментар към мен,касаещ егото ми,личния ми живот и всичко свързано с мен,ще последва перманентен бан.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #298 -: Септември 17, 2013, 08:31:42 am »
последно преедупреждение към ариел,при следващия коментар към мен,касаещ егото ми,личния ми живот и всичко свързано с мен,ще последва перманентен бан.
Не е ли много нагло да банваш, когато се почувстваш накърнена от някой, а когато други съфорумисти биват нападани и обиждани, да си траеш?! Те нямат админ-възможности и търпят. Ти лично каза, че за всеки има място под Слънцето (разбирай форума), а сега ще банваш. Не ме учудваш, не ми отговаряй. . ДА, НАГЛО Е!  ;)

именно затова част от хората се изнесоха към друг форум. Защото когато Нерил ги обижда - него няма кой да го БАН-не!
Ама така е с прословутите "американски двойни стандарти" - демокрация има само за силните... с пари и (админ-)възможности.

« Отговор #299 -: Септември 17, 2013, 08:35:16 am »
последно преедупреждение към ариел,при следващия коментар към мен,касаещ егото ми,личния ми живот и всичко свързано с мен,ще последва перманентен бан.
Не е ли много нагло да банваш, когато се почувстваш накърнена от някой, а когато други съфорумисти биват нападани и обиждани, да си траеш?! Те нямат админ-възможности и търпят. Ти лично каза, че за всеки има място под Слънцето (разбирай форума), а сега ще банваш. Не ме учудваш, не ми отговаряй. . ДА, НАГЛО Е!  ;)

именно затова част от хората се изнесоха към друг форум. Защото когато Нерил ги обижда - него няма кой да го БАН-не!
Ама така е с прословутите "американски двойни стандарти" - демокрация има само за силните... с пари и (админ-)възможности.
Доги, айде бегай и да не ме намесваш...Нали се самоизгони...май пак си търсиш левашки начин да се върнеш...
Какво искаш не е ясно... А ясно е да се върнеш....
Бас щеше да изгубиш, дарения то не беха църкви деца и тн...
Стегни се...