Здравей Гост

Наглеците в наталната карта...

• 79 Отговора
  • 10801 Прегледи
Re: Наглеците в наталната карта...
« Отговор #60 -: Септември 04, 2013, 02:25:27 pm »
Нерил, в твоята ведическа карта Луната (управител на АС) попада в 6-тия дом. Тъкмо вчера писах за Луна в 6-ти дом, а това би трябвало да важи в още по-голяма степен, когато Луната управлява 1-вия дом (АС) - недоволство към света, усещане за враждебност, приемане на околните като врагове, което води до чести конфликти с тях. От друга страна такова положение генерира амбициозност, която може да помогне в издигането в професията и социалната стълбичка, стига да не се трансформира в повече фрустрация, отколкото желание за работа. Положението на Луната е подходящо за изпълнение на тежка или рутинна работа. Луната ти е под влиянието на Марс и Раху, което допълнително налива амбициозност в огъня. Марс в 12-ти в аспект с Луната ти дава тази агресия и арогантност, стимулира конфликтността. Това може да бъде проблем в личните/интимните отношения, защото 12-тият дом отговаря за удоволствията в леглото, а също така от 12-тия дом Марс аспектира 3-тия и 7-мия дом. Аспектът на Марс върху 3-тия може да се реализира като дързост, а върху 7-мия - като конфликти и борба за надмощие с половинката.
Луната ти попада в накшатра Пурва Ашадха, управлявана от Венера. Комбинираното влияние на Венера, Раху и Марс върху Луната ти могат да те напряват флиртаджия, в краен случай - прекалено приключенски настроен за задържане в дълготрайна връзка. Дълготрайните връзки могат да бъдат проблематични не само заради влиянието на Марс върху 7-ми дом, но и заради влиянието на Раху върху Сатурн, който управлява 7-мия ти дом.
Както казах, Луна (У1) попада в 6-ти, а У6 Юпитер (който едновременно с това е и У9) попада в 1-ви дом, т.е. имаме взаимна рецепция между 1-ви и 6-ти дом. Това може да засилва конфликтността в характера ти и да те сблъсква с такива ситуации в живота, които да изискват от теб да си непрекъснато на нож. Екзалтацията на Юпитер ти помага да побеждаваш в по-голяма част от битките (надявам се).
Освен това мисля, че има силен материален стремеж в картата ти - Раху и Сатурн са във 2-рия дом, а Сатурн и Венера (в 1-ви дом) си разменят накшатрите. Управителят на 2-рия дом Слънце е в 1-ви. Силни връзки между 1-ви и 2-ри дом.
Ами до някъде има верни неща ама не ми се влиза в детайли....Мерси, че си ми направила анализ....
Ами да имам силен материален стремеж, определено но кой го няма...
Както казва един мой френд дето живее в Никарагуа...Бил съм беден бил съм и богат, ама като си гледам часовника( неква фейвърит марка беше) ми става по гот за времето, как тече...
Но да има верни неща, но марс ми е в 11ти дом не в 12ти...Асц то ми е лъв
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #61 -: Септември 04, 2013, 02:31:31 pm »
Да де, нали и аз предположих, че АС-то ти е в Лъв в западната карта. Във ведическата се измества в предния знак, т.е. в Рак.
Марс ти е на върха на 12-тия дом в западната карта, така че и в нея се отнася и до 12-тия дом. Във ведическата карта попада в 12-ти дом.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #62 -: Септември 04, 2013, 02:33:23 pm »
Когато една планета е в даден дом, но в близост до куспидата на следващия, не влияе ли по-скоро и върху двата дома?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Септември 04, 2013, 02:34:13 pm »
За мен лично наглост е някой да те е използвал многократно, да не е оценил нито един твой жест, да се е отнасял  потребителски и, след като вече си се усетил и отдръпнал, да продължава пак да настоява и да те търси с една-единствена цел – да те употреби пак. Винаги съм се чудела как не се усещат... Или където мине номерът?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #64 -: Септември 04, 2013, 02:35:06 pm »
Когато една планета е в даден дом, но в близост до куспидата на следващия, не влияе ли по-скоро и върху двата дома?

Да. Забравила съм "и" да напиша. Сега ще сложа "и"-то. Благодаря ти! Поправих.

« Отговор #65 -: Септември 04, 2013, 02:36:50 pm »
Да де, нали и аз предположих, че АС-то ти е в Лъв в западната карта. Във ведическата се измества в предния знак, т.е. в Рак.
Марс ти е на върха на 12-тия дом в западната карта, така че и в нея се отнася до 12-тия дом. Във ведическата карта попада в 12-ти дом.
Ясно....А иначе Марсчето ми в 11ти но не за да попадне в 12ти ми създава яко ядове...
Мога да съм супер готин, ама некой презра ли го предизвиквам, дразня и то за неща които знам, че се дразнят и така...даже преди години се посбивах и не ми дремеше...
Даже и с по големи от мен и така...
Абе глупости колко искаш...Мерси пак за анализа...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #66 -: Септември 04, 2013, 02:39:47 pm »
За мен лично наглост е някой да те е използвал многократно, да не е оценил нито един твой жест, да се е отнасял  потребителски и, след като вече си се усетил и отдръпнал, да продължава пак да настоява и да те търси с една-единствена цел – да те употреби пак. Винаги съм се чудела как не се усещат... Или където мине номерът?
Ами и аз съм на това мнение...За мен истинско и реално приятелство е когато може двама и повече индивида да си дават, това което другият(другите) нямат...
И когато го кажа ме обвиняват в гаден прагматизъм и тн...

« Отговор #67 -: Септември 04, 2013, 02:41:35 pm »

Познавам такива (май всеки познава такива, че много се навъдиха). Ако отсрещният човек е "мека Мария", номерата минават. При мен минаваха до едно време. Раздавах се, щото бях много добра (или не, не знам). Обаче tutto e finito. Сега съм лоша. ;D Откакто Плутон мина през 11-тия дом, разкарах всякакви такива "френдове".

« Отговор #68 -: Септември 04, 2013, 02:49:02 pm »

Познавам такива (май всеки познава такива, че много се навъдиха). Ако отсрещният човек е "мека Мария", номерата минават. При мен минаваха до едно време. Раздавах се, щото бях много добра (или не, не знам). Обаче tutto e finito. Сега съм лоша. ;D Откакто Плутон мина през 11-тия дом, разкарах всякакви такива "френдове".
Пълно е с такива чакали...Даже април мисля беше, абе излизам с една която ми е само френд и то френд, щото техните са близки на майка ми...И тя и целото им фемили са скъсани тотално...И излизам с тся отидохме в Планет...И бях с едно ново уникално яко сако и тая като ми изцепи пред френдовете, че съм приличал на жиголо с него....Засмях се...
Ама го разправя на висок глас, а на съседната маса бе мой френд и продължаваше да ми дава ценни указания за живота, сметка на кинтите да ми прави, ама си цокаше виски, на воля...Естествено, защото е скъсана и носи дрехи от преди 3 години, няма как...
И такъв човек, ще ми дава насока в живота...И то на висок глас...
И и казах, мацка мерси за съветите, а поради това, че си гуру и по умна от мен, ти давам сметката и желая лека вечер..Станах и си тръгнах....
После се молила на техните да идват и да я оправят...
С наглеците само шамари по слабите им места...никаква жал...

« Отговор #69 -: Септември 04, 2013, 03:05:31 pm »
Ето карта на човек, който никога не се съобразява с другите, винаги иска само и единствено за себе си, изключително нахален и не разбира от намеци. Винаги ми е било интересно как може с тази луна, венера и юпитер да съществува такова нещо, даже се съмнявах в деня на раждане, но това си точната карта.

По ведическата система Луната минава в Скорпион, в последния градус на знака, в накшатра Джиештха. Тези могат да бъдат доста добри бизнесмени, защото умеят да си гледат интереса, а също и доста цапнати в устата, от прями до наприятно остри. Още повече с Марс и Меркурий в 3-ти дом, както е в неговата ведическа карта. Луната е в много слабо положение по сидерал - дебилитирана (в Скорпион) и в последен градус на знака. Освен това е затисната от малефици - в 12-ти дом от нея е Раху, във 2-ри дом от нея са Марс и Меркурий. Луната попада във 2-рия дом - собственият интерес може да бъде водещ.
А как върви професионалният й живот? Питам, защото слабата Луна е управител на 10-тия дом и ретро Сатурн се намира в него. Би могло да вещае проблеми. Особено от 2011-та насам, когато е започнала дашата на Луната.
Да се възползвам и да попитам за още нещо. Между Марс (У7) и Юпитер (У3) има взаимна рецепция във ведическата карта. Колко брака има дотук? Един брак и един развод?
« Последна редакция: Септември 04, 2013, 03:14:47 pm от Mirabella »

« Отговор #70 -: Септември 04, 2013, 03:14:04 pm »
Благодаря ти, Съни! Ще оправя рода в поста си тогава.

« Отговор #71 -: Септември 04, 2013, 03:18:41 pm »
Картата е на жена, извинявам се, че не споменах. Няма нито един брак, проблеми с пари, работа (изобщо липсва бащата и мъжете в животът й).
Благодаря ти, Съни! Ще оправя рода в поста си тогава.
Лейдис тук става на дума за наглите парчета...
Но иначе и на мен ми е интересно определено...
Искам да ви питам, относно синастриите...
Случвало ли ви се е, да има синастрия между партньорите...до колкото е възможна пълна синастрия, без препъни камъни...И тези хора да се разделят на 2рата седмица например...И нищо да не се получи, независимо от синастрията...?

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #72 -: Септември 04, 2013, 03:21:08 pm »
Случвало ли ви се е, да има синастрия между партньорите...до колкото е възможна пълна синастрия, без препъни камъни...И тези хора да се разделят на 2рата седмица например...И нищо да не се получи, независимо от синастрията...?
да, има много такива случаи, дори в темата "синастрии" бях писала за това.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #73 -: Септември 04, 2013, 03:25:05 pm »
да, има много такива случаи, дори в темата "синастрии" бях писала за това.
Сериозно...
Замислям се, защото според мен една синастрия е необходимо, но не достатъчно условие...
Пак казвам според мен, аз астро материята не я владея особенно...
Опитвам се да се уча...
Според теб, тази синастрия и разминаване на какво се дължи...дай пример, ако може и не е проблем..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Септември 04, 2013, 03:28:36 pm »
Освен синастрия трябва да има синхрон с оглед динамиката на наталните карти. Може да се случи така, че единият търси по-дълбока връзка към дадения момент (когато се срещат, започват някакви "пробни" отношения), а другият е настроен авантюристично или все още не е наясно със себе си. И нещата просто не се получават.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #75 -: Септември 04, 2013, 03:33:03 pm »
Освен синастрия трябва да има синхрон с оглед динамиката на наталните карти. Може да се случи така, че единият търси по-дълбока връзка към дадения момент (когато се срещат, започват някакви "пробни" отношения), а другият е настроен авантюристично или все още не е наясно със себе си. И нещата просто не се получават.
Аха,
А според теб външни фактори могат ли да се видят...Например некой пусне интрига или нещо от сорта...това би могло да повлияе...
В синастрията, може ли да се предвиди?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Септември 04, 2013, 03:36:10 pm »
В синастрията не съм сигурна, че може да се предвиди.
Но в прогностиката мисля, че може и да се видят някакви пречки, породени или от външни обстоятелства, или от вътрешни задръжки, страхове.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #77 -: Септември 04, 2013, 03:41:48 pm »
В синастрията не съм сигурна, че може да се предвиди.
Но в прогностиката мисля, че може и да се видят някакви пречки, породени или от външни обстоятелства, или от вътрешни задръжки, страхове.
Ахааа...А в натала може ли да се види....
Например в моя натал би ли могло да се види какво и как ще бъде като фемили лайф и тн...
По скоро на някакво глобално ниво или де да знам...
а когато си в ситуация, трябва по подробен анализ...Аз и ти например...Мхм...Правилно ли мисля за това..?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Септември 04, 2013, 03:43:50 pm »
В натала няма как да не се види семейният живот и въобще дали нативът е склонен да търси по-дълбоки и ангажиращи отношения или да бяга по тъча. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #79 -: Септември 04, 2013, 03:47:33 pm »
В натала няма как да не се види семейният живот и въобще дали нативът е склонен да търси по-дълбоки и ангажиращи отношения или да бяга по тъча. :))
Ясно,
Мерси Лил