Здравей Гост

Синастричните аспекти от първо лице!

• 121 Отговора
  • 16100 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Синастричните аспекти от първо лице!
« -: Септември 20, 2013, 10:12:35 am »
Ще помоля всеки от вас да напише по един аспект, който е запомнил от минали връзки. Може да е и положителен и отрицателен, пазител на добри или лоши спомени.

Правя тази тема, за да може бъдещите и настоящите форумисти да намерят отговор за аспекта, който търсят в лицето на човек, който лично го е изпитал!

Моля старайте се да бъдете максимално точни и изчерпателни, нека Ви води мисълта, че един ден това ще помогне на някого да научи нещо ново. Може да напишете повече от един аспект, стига да искате! Включете се!  :88:

Аз ще започна първа.

Аспекта, за който ще говоря е Сатурн (партньорски) съвпад мой Нептун... Един от най-силните аспекти на Сатурн за мен... Създава големи проблеми след приключване на връзката, защото е трудно да пуснем човека, да го забравим, да спрем да мислим за него. Много хора сравняват аспекта с този на Ромео и Жулиет, защото винаги в него има проблем, който разделя партньорите, но го има и силното чувство, че ти трябва да си с човека. Това се случи при мен с партньорство на разстояние. Имах нужда от човека, и понякога си мисля че още имам, бях се вкопчила в него като удавник. Не исках да го пусна, исках да е само мой... При все че моят Нептун е в 12ти, а партньорският Сатурн попада в мой дванайсти дом, което допълнително стъжни положението. Аспекта е труден, въпреки че е съвпад, той много прилича на опозицията. Често в този аспект, различни астролози пишат, че човека със Сатурн е този, който излиза от връзката, затваря се емоционално и бяга от задължението си да довърши започнатото, кармично, той би трябвало да е наказан след връзката, да не се влюби или да има проблеми с любовта, до колко това е вярно, не знам.. Знам само, че при мен човека със Сатурн се затвори емоционално и излезе от връзката, зашлевявайки моят Нептун и връщайки го в жестоката реалност. Аспекта е много силен по още един показател, връзката между партньорите е едно незабравимо и ново чувство. Чувство, което няма да забравите и за двамата... Сатурн както винаги е учител, той рано или късно в този аспект, ще покаже реалността на Нептун. Така се случи и при мен, Сатурн беше груб и ми показа и каза директно много неща, първоначално ме нараниха, но по късно разбрах какво е имал в предвид....

Надявам се да чуя и вашите аспекти, които са ви направили голямо впечатление и са оставили следа във вашият живот!
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Vanila

• *
  • 385
Re: Синастричните аспекти от първо лице!
« Отговор #1 -: Септември 20, 2013, 10:22:43 am »
Аспектът, за който ще говоря е Сатурн (партньорски) съвпад мой Нептун...

Лично мнение: този аспект не е възможно да влияе на партньорите по толкова екстремен начин. И двете планети не са лични.
Иначе Сатурн - да, Сатурн е много важен в синастрията; в зависимост къде попада в партньорската карта и какви аспекти сключва със светилата и лични планети, и оси на хороскопа. Защото един синастричен Сатурн на ДСЦ е много силна позиция за трайност на връзката /друг е въпросът как се чувства тоя с ДСЦ  ;D.../

Аспектът, за който ще напиша от първо лице е синастричен квадрат Венера - Нептун.
Е, няма такава пързалка  ;D Въобще не виждаш, не чуваш, не "вдяваш" за истинското лице на другия.... Добре, че все пак съществува времето и Сатурн  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #2 -: Септември 20, 2013, 10:24:30 am »
Не мога да се съглася, че не е силен. Това е кармичен аспект, при това един от най-силните. Не е задължително планетите да са лични за да се усеща един аспект. Особено, когато става дума за кармични аспекти, аспекти на Сатурн като цяло, към планети като Нептун или Хирон, които не са лични. Винаги дава признаци.

В нашата синастрия, за която говорех, няма друг аспект, който да предразполага тези усещания или пък такъв завършек, така че се усети и то много силно.

Кажи повече за Венера и Нептун :)
« Последна редакция: Септември 20, 2013, 10:56:06 am от Crabby »

« Отговор #3 -: Септември 20, 2013, 11:08:23 am »
Aз ще споделя зa моя Венерa квaдрaт Урaн нa Х..понеже товa е билa последнaтa ми връзкa и е първият лош aспект ,който остaви отпечaтък ..този aспект го имaм и в нaтaлa...много неочaквaно се зaпознaхме,още по-неочaквaно се рaзви 2годишнaтa ни връзкa.Първaтa толковa сериознa и зa двaмaтa и още по-неочaквaно и от нищото ,човекa Х нa ,който е Урaнa реши дa сложи крaй..
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #4 -: Септември 20, 2013, 11:18:57 am »
Сaмо ще допълня ,че когaто трaнзитен урaн нaпрaви съвпaд с моя венерa и съответно квaдрaтирa негов урaн,нещaтa приключихa ...той реши ,че имa нуждa дa бъде свободен и ,че тези сериозни отношения сa твърде огрaничaвaщи неговaтa свободa ..поукaтa която си извaдих е ,че момчетa близки до моятa възрaст не сa зa мен тъй кaто всеки път ще бъде aктивирaнa тaзи моя нaтaлнa квaдрaтурa :D и по-добре дa стоя дaлеч.. мaкaр ,че с Х нещaтa още не бяхa приключили до вчерa,когaто нaбрaх смелост дa му кaжa,че или се събирaме окончaтелно или спирaме дa си пишем всеки ден и дa се виждaме от време нa време
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5 -: Септември 20, 2013, 11:20:16 am »
Благодаря, че се включи с този коментар Янита. Радвам се, че си научила нещо от него и съм сигурна, че е за добро! :wub:

« Отговор #6 -: Септември 20, 2013, 11:21:47 am »

Hello,I am glad to make friend with you !
Better protected up the Shenguang (blinding) the consequences of the top stage encounter the glare encounter lnger than Buy WOW Gold remains, follow the assess. may retaliate over Pinseng budget only Sri Lanka hit coming back to buy Cowen to get all your emprend.First you frequently log on some websites, such as duowan.

Data is not 100% appropriate protection security protection password, usually ranging from several million to more than a few million,so to filter out Runescape Gold from the application, evaluate out the formal website to buy Cost-effective the biggest staying is black comprehensive.

customized will be able to on the encounter to cost-effectiv it's that easy,variety. See Fifa 13 Coins is how to do it. Initially offsite protected if you logged in the encounter, then your issue will be closed, closed from Web Log battle will not be able to go in.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #7 -: Септември 20, 2013, 11:24:50 am »
Какво бихте казали за Сатурн на един човек в съвпад с асцендента на друг? Сатурн на мой добър приятел попада точно на асцендента ми и не бих казал, че ме ограничава в нещо, по-скоро един вид се явява нещо като учител, който се опитва да ме предпазва от нелепи грешки, а освен това на моменти се държи все едно ми е родител.  ;D

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #8 -: Септември 20, 2013, 11:27:57 am »
Какво бихте казали за Сатурн на един човек в съвпад с асцендента на друг? Сатурн на мой добър приятел попада точно на асцендента ми и не бих казал, че ме ограничава в нещо, по-скоро един вид се явява нещо като учител, който се опитва да ме предпазва от нелепи грешки, а освен това на моменти се държи все едно ми е родител.  ;D

Както го описа Веско, помага на другият да види грешките си. При опозиции и квадрат е на лошо, но при съвпад, ако няма лоши индикации в твоят натал, ти ще си му благодарен!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #9 -: Септември 20, 2013, 11:36:37 am »
Да, така е, благодарен съм му! А и освен това, неговия Сатурн прави единствено тригон с Венерата ми.
Виж, моя Сатурн е в квадрат с неговата Луна в Лъв и се чудя този квадрат дали не влияе негативно.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #10 -: Септември 20, 2013, 02:33:59 pm »
Мое Слънце/плутон съвпад партньорски Плутон/СЛВ.Не можехме да се разделим години наред,чувствах се обречена,не мислех,че някога ще ме пусне да си тръгна.Сънувахме се взаимно,въпреки,че спяхме един до друг.Години след раздялата,продължава да идва в съня ми,поради което мисля още не успяваме да скъсаме енергийната нишка.В композитната карта Венера/Плутон/Слънце бяха в съвпад в осми дом..После ще пиша за др.аспекти,защото бяха страшно много.

« Отговор #11 -: Септември 20, 2013, 04:10:04 pm »

Момичета и момчета, в другия форум го написах, пиша и тук. Съвпадите и квадратурите на Сатурн синастричен към лични планети не са нищо хубаво, нещата с тригоните са малко по различни защото при тях има мекота. Предполагам много от вас са чели, че руските астролози отиват по далече и наричат тези аспекти, аспектите на нещастието.
Сатурн свива, органичава и замразява всичко до което се докосне и сами разбирате че ако иде реч за любов, той не е нещо на мястото си в тази ситуация.
Наблюдавала съм синастрични карти в които Сатурн мачка Луната, все едно някой да ти свива душата, а при Слънцето пък е друго, някой не те кара да блестиш така, отнема ти светлината.

Така че, моето мнение е че в любовни синастрии добрите аспекти на Сатурн да кажем трябва да ги има, защото Сатурн е времето, демек повече време заедно, но иначе квадратурите и съвпадите са бавно мъчение години наред.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #12 -: Септември 20, 2013, 04:19:01 pm »
Аз ще ви разкажа по късно за моя огледален съвпад марс/сленце в последната си синастрия и  точен съвпад на луните,че даже и знаков,в същата синастрия,просто сега не мога да пиша че съм на бачкане.
« Последна редакция: Септември 20, 2013, 04:29:31 pm от elodiq »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #13 -: Септември 20, 2013, 07:10:34 pm »
Taка продължавам горния си пост,та за аспекта огледален савпад на Марс слънце-изключително силно сексуално привличане и от двете страни,буквално неудържимо,даже и сега го има предвид, че сме разделени  и от двете стари е по същия начин,и двамата нямаме обяснение защо се чувстваме така в присъствието на другия,и двамата нямаме навици да спим с бившите си просто така за спорта,но в случая нещо и двамата нарушаваме навиците си и нямаме обяснение защо се случва.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #14 -: Септември 20, 2013, 07:15:59 pm »
За другия аспект съвпад на луните ,че при това и знаков изключително силно усещане за настроенията на другия ,буквално ги четеш в очите му все едно си в главата му,не изпускам факта, че и двете луни са скорпионски и интуицията е много силна.Може би да сподели и някой друг който е имал такъв аспект дали го усеща така. Просто само по погледа на човека разбираш всичко без да се налага даже да си говорите.

« Отговор #15 -: Септември 20, 2013, 07:17:45 pm »
Taка продължавам горния си пост,та за аспекта огледален савпад на Марс слънце-изключително силно сексуално привличане и от двете страни,буквално неудържимо,даже и сега го има предвид, че сме разделени  и от двете стари е по същия начин,и двамата нямаме обяснение защо се чувстваме така в присъствието на другия,и двамата нямаме навици да спим с бившите си просто така за спорта,но в случая нещо и двамата нарушаваме навиците си и нямаме обяснение защо се случва.
Колко време продължава този огън, не искам да кажа нещо което да ти стане неприятно, но той този МАХ ще се изразходи много бързо, щом е с такава интензивност.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #16 -: Септември 20, 2013, 07:21:20 pm »
Вече повече от половин година а сме разделени от месец и да знам, че ще се изразходи бързо не ме обиждаш просто такива са фактите , просто описах как действа въпросния аспект.Такива отношения обикновено се изчерпват бързо и до доста бързо, да не казвам наблюдавала съм проявлението на този аспект и при други двойки и знам за какво става на въпрос.

« Отговор #17 -: Септември 20, 2013, 07:26:12 pm »
Вече повече от половин година а сме разделени от месец и да знам, че ще се изразходи бързо не ме обиждаш просто такива са фактите , просто описах как действа въпросния аспект.Такива отношения обикновено се изчерпват бързо и до доста бързо, да не казвам наблюдавала съм проявлението на този аспект и при други двойки и знам за какво става на въпрос.
А има ли според теб надежда да се съберете отново. Защото вие сте се спряли на първата опозиция на Слънцето.

« Отговор #18 -: Септември 20, 2013, 07:27:24 pm »
Това със съвпада на Луните (Луни в един знак дори) е така. Чувстваш нещата по същия начин като другия, разбираш го интуитивно.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #19 -: Септември 20, 2013, 07:30:58 pm »
Това със съвпада на Луните (Луни в един знак дори) е така. Чувстваш нещата по същия начин като другия, разбираш го интуитивно.
Да, а при нас освен че са в савпад,са и в един и същи знак-скорпион.