Здравей Гост

Синастричните аспекти от първо лице!

• 121 Отговора
  • 16125 Прегледи
Re: Синастричните аспекти от първо лице!
« Отговор #20 -: Септември 20, 2013, 07:46:32 pm »
Нека се включа тук, за да кажа, че сексуалното привличане е по Марс/ Луна, Марс/ Венера, Плутон/  Луна и Венера и Луна/ Слънце. Марс/ Слънце не е начело в списъка, ама изобщо даже. Съжалявам, не го правя, за да споря.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #21 -: Септември 20, 2013, 07:49:00 pm »
Слънце/Плутон също! Най-силно ми се струва Марс/Венера
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #22 -: Септември 20, 2013, 07:49:42 pm »
Съвпадът Слънце/Сатурн в картата на един мъж е в квадратура с Плутона му. Луната ми попада на негово Слънце. Харесвам го. На други двама Марсът им е върху Венерата ми - също ги харесвам.

« Отговор #23 -: Септември 20, 2013, 07:59:23 pm »
Марс и Венера - класика. Няма ли поне една аспектче там....съмнителна ми е работата, все пак, ако няма, и Луна с Марс или Луна с Плутон, Венера с Плутон също ще дадат тръпката.. Само внимавайте с квадратурите. Привличане голямо, хармония -тц.
« Последна редакция: Септември 21, 2013, 08:04:43 am от Ropotamo »

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #24 -: Септември 20, 2013, 08:29:21 pm »
Потвърждавам за Марс и Венера,с мъжа от по-горния пост имахме мой марс секстил негова Венера ,както и негов Марс тригон моя Венера.Привличането ни не беше само в началото,а през всичките ни години.Въпреки меките аспекти имахме изключителен сексуален експириънс.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #25 -: Септември 20, 2013, 08:37:54 pm »
elodiq моля да не разводняваме темата.

« Отговор #26 -: Септември 20, 2013, 08:52:00 pm »

Всеки аспект в синастрията е важен, но като че ли аспектите към луната са най-силни, защото те докосват най-нежната ни част и когато са замесени малефици, положението е по-тежко.

... опозиция на Луните, съчетана с тригон на Луна/ж/ към Плутон/м/ , квадратура Марс/ж/ към Венера/м/ . - невероятна страст в ежедневието, но сравнително неудовлетворяващ секс....... и аз съм забелязала,че Сатурн стабилизира нещата...Нептун дава заблуди /лъжовности някакви /любов по Нептун често е илюзорна или разочароваща другия/
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #27 -: Септември 20, 2013, 10:17:34 pm »
Какво бихте казали за Сатурн на един човек в съвпад с асцендента на друг? Сатурн на мой добър приятел попада точно на асцендента ми и не бих казал, че ме ограничава в нещо, по-скоро един вид се явява нещо като учител, който се опитва да ме предпазва от нелепи грешки, а освен това на моменти се държи все едно ми е родител.  ;D

Момичета и момчета, в другия форум го написах, пиша и тук. Съвпадите и квадратурите на Сатурн синастричен към лични планети не са нищо хубаво, нещата с тригоните са малко по различни защото при тях има мекота. Предполагам много от вас са чели, че руските астролози отиват по далече и наричат тези аспекти, аспектите на нещастието.
Сатурн свива, органичава и замразява всичко до което се докосне и сами разбирате че ако иде реч за любов, той не е нещо на мястото си в тази ситуация.
Наблюдавала съм синастрични карти в които Сатурн мачка Луната, все едно някой да ти свива душата, а при Слънцето пък е друго, някой не те кара да блестиш така, отнема ти светлината.

Така че, моето мнение е че в любовни синастрии добрите аспекти на Сатурн да кажем трябва да ги има, защото Сатурн е времето, демек повече време заедно, но иначе квадратурите и съвпадите са бавно мъчение години наред.
Искам да потвърдя и допълня казаното. В една синастрия имах към Слънцето си опозиция от неговия Сатурн и квадрат към Луната ми. Една дума да кажеше и ми режеше чувствата като с нож. От друга синастрия имах квадрат към Слънцето - много тежко преживях раздялата, въпреки че я исках и бях едновременно инициатор, го изживях, все едно само той ме отблъсна. Беше ужасно. Първата ми връзка преди 15 години, която приключи по моя инициатива, е толкова натоварена откъм Сатурн, че няма повече накъде! Моят Сатурн прави квадрати към неговите Слънце, Меркурий, Юпитер и Сатурн, секстил към Уран и тригон към Хирон (минорните не ги броя въобще), а неговият Сатурн е в съвпад с моята Венера, квадрат Марса ми, Сатурн вече го казах, Плутон, опозиция Северен възел, тригон Хирон и АЦ - резултатът е, че продължаваме да поддържаме приятелски отношения, той е все така искрено загрижен за моето добруване и душевно състояние, помага ми с всичко, даже малко прекалява, аз също си останах вътрешно ангажирана с него, вчера пихме кафе и беше много приятно. Връзката ни беше сексуално-интелектуална без никакви мераци да става сериозна, но сега от сексуалната някога част нищо не е останало, все едно не е било. Казва, че е бил щастлив с мен, но доброволно се жертва за какво ли не. Той е много по-интелигентен от мен, но аз безцеремонно го прекъсвам и имам без да желая пренебрежително отношение към огромните му познания и ерудиция. По някакъв начин ме дразни, макар да съм му само на малкия пръст в това отношение. А той казва само "млъквам!" примирено и на мен ми става жал. В същото време искрено ми се радва и подкрепя, нищо че от тази връзка аз получих много повече, отколкото той. И най-накрая да довърша с това, че Сатурнът на моя съпруг е в моя 1 дом и това е гадно та гадно! Той падна като сянка над външния ми вид и изявата на личността ми - постепенно си подстригах дългата коса, спрях да се гримирам, спрях да си оправям косата и започнах да я връзвам небрежно и да ходя без прическа, изоставих елегантните дрехи и се повлякох за постоянно с дънки, маратонки и широки пуловери, напълнях безобразно и той на всичкото отгоре нямаше нищо против, даже напротив! Загубих чувството си за хумор, стесних се в много тесни разбирания - неговите (но от духовна гледна точка разпиляната ми личност по онова време имаше нужда от това), нападнаха ме неговите страхове, които усилиха моите, и двамата блокирахме много сериозно в житейски план. Нищо не направихме заедно, напълно непродуктивни. Едва когато ни се разбиха отношенията и постепенно се върнах в себе си, си възстанових и дългата коса, и грима, и дрехите, и килограмите в известна степен, но още не напълно, дипломирах се със закъснение и започнах да живея себе си, без да се съобразявам с него. Все едно се развързах. Най-неприятната част е, че когато се изявявам по някакъв начин, той все реагира един вид "какво се правиш на интересна, това не си ти", точно за нещата, които наистина съм аз. А неговият Сатурн е в тригон с моята Венера! Това идва само от едно положение в моя първи дом. И да, много държи на мен... по неговия начин, само че! :) Моят Сатурн е в секстил със Слънцето му и съвпад с Марса му - познайте кой е мъжът вкъщи! ;) Ама по желание и на двамата - ужасно!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #28 -: Септември 21, 2013, 07:36:51 am »
 Не съм искала да разводнявам темата трия поста със синастрията.

« Отговор #29 -: Септември 21, 2013, 08:14:50 am »
Какво бихте казали за Сатурн на един човек в съвпад с асцендента на друг? Сатурн на мой добър приятел попада точно на асцендента ми и не бих казал, че ме ограничава в нещо, по-скоро един вид се явява нещо като учител, който се опитва да ме предпазва от нелепи грешки, а освен това на моменти се държи все едно ми е родител.  ;D

Момичета и момчета, в другия форум го написах, пиша и тук. Съвпадите и квадратурите на Сатурн синастричен към лични планети не са нищо хубаво, нещата с тригоните са малко по различни защото при тях има мекота. Предполагам много от вас са чели, че руските астролози отиват по далече и наричат тези аспекти, аспектите на нещастието.
Сатурн свива, органичава и замразява всичко до което се докосне и сами разбирате че ако иде реч за любов, той не е нещо на мястото си в тази ситуация.
Наблюдавала съм синастрични карти в които Сатурн мачка Луната, все едно някой да ти свива душата, а при Слънцето пък е друго, някой не те кара да блестиш така, отнема ти светлината.

Така че, моето мнение е че в любовни синастрии добрите аспекти на Сатурн да кажем трябва да ги има, защото Сатурн е времето, демек повече време заедно, но иначе квадратурите и съвпадите са бавно мъчение години наред.
Искам да потвърдя и допълня казаното. В една синастрия имах към Слънцето си опозиция от неговия Сатурн и квадрат към Луната ми. Една дума да кажеше и ми режеше чувствата като с нож. От друга синастрия имах квадрат към Слънцето - много тежко преживях раздялата, въпреки че я исках и бях едновременно инициатор, го изживях, все едно само той ме отблъсна. Беше ужасно. Първата ми връзка преди 15 години, която приключи по моя инициатива, е толкова натоварена откъм Сатурн, че няма повече накъде! Моят Сатурн прави квадрати към неговите Слънце, Меркурий, Юпитер и Сатурн, секстил към Уран и тригон към Хирон (минорните не ги броя въобще), а неговият Сатурн е в съвпад с моята Венера, квадрат Марса ми, Сатурн вече го казах, Плутон, опозиция Северен възел, тригон Хирон и АЦ - резултатът е, че продължаваме да поддържаме приятелски отношения, той е все така искрено загрижен за моето добруване и душевно състояние, помага ми с всичко, даже малко прекалява, аз също си останах вътрешно ангажирана с него, вчера пихме кафе и беше много приятно. Връзката ни беше сексуално-интелектуална без никакви мераци да става сериозна, но сега от сексуалната някога част нищо не е останало, все едно не е било. Казва, че е бил щастлив с мен, но доброволно се жертва за какво ли не. Той е много по-интелигентен от мен, но аз безцеремонно го прекъсвам и имам без да желая пренебрежително отношение към огромните му познания и ерудиция. По някакъв начин ме дразни, макар да съм му само на малкия пръст в това отношение. А той казва само "млъквам!" примирено и на мен ми става жал. В същото време искрено ми се радва и подкрепя, нищо че от тази връзка аз получих много повече, отколкото той. И най-накрая да довърша с това, че Сатурнът на моя съпруг е в моя 1 дом и това е гадно та гадно! Той падна като сянка над външния ми вид и изявата на личността ми - постепенно си подстригах дългата коса, спрях да се гримирам, спрях да си оправям косата и започнах да я връзвам небрежно и да ходя без прическа, изоставих елегантните дрехи и се повлякох за постоянно с дънки, маратонки и широки пуловери, напълнях безобразно и той на всичкото отгоре нямаше нищо против, даже напротив! Загубих чувството си за хумор, стесних се в много тесни разбирания - неговите (но от духовна гледна точка разпиляната ми личност по онова време имаше нужда от това), нападнаха ме неговите страхове, които усилиха моите, и двамата блокирахме много сериозно в житейски план. Нищо не направихме заедно, напълно непродуктивни. Едва когато ни се разбиха отношенията и постепенно се върнах в себе си, си възстанових и дългата коса, и грима, и дрехите, и килограмите в известна степен, но още не напълно, дипломирах се със закъснение и започнах да живея себе си, без да се съобразявам с него. Все едно се развързах. Най-неприятната част е, че когато се изявявам по някакъв начин, той все реагира един вид "какво се правиш на интересна, това не си ти", точно за нещата, които наистина съм аз. А неговият Сатурн е в тригон с моята Венера! Това идва само от едно положение в моя първи дом. И да, много държи на мен... по неговия начин, само че! :) Моят Сатурн е в секстил със Слънцето му и съвпад с Марса му - познайте кой е мъжът вкъщи! ;) Ама по желание и на двамата - ужасно!

Точно така Сатурн, може да действа потискащо в синастрия, но дори и при напрегнати аспекти дава здрава връзка и лоялност. Човекът, чийто е квадратиращият, съвпадащ или опозиращ Сатурн, ще ви ограничава и потиска, ще ви прави нещастен, но няма да ви изостави. Хаха.

Моят съпруг има Сатурн в квадрат моя Венера. По същия начин ме кара да се чувствам суетна и локмислена, и дори така го казва, когато се обличам и гримирам. Според него трябва да ходя с дънки маратонки и тениски, без грим и е без значение каква ми е косата и дали даже имам такава.

« Отговор #30 -: Септември 21, 2013, 05:23:26 pm »
При мен Венерата е в Козирог, неговият Сатурн е във Везни. Слабичка ми е Венерката, иначе е в десети на МС, но по знак е слаба. И Луната също.  Добре, че в един момент на помощ идват слънчевия знак и асцендента, гордостта ми се активира и по някое време рано или късно, обикновено малко късно, помитам гадовете хаха.
С майка ми имам съвпад на Слънце и Марс, много я обичам, но това не е от този съвпад. Търси други обяснения в синстрията, ще намериш.
Съвпадът Марс със Слънце дава много енергия, ако преодолеете конфликтите, заложени в него, и се обедините дава мощен съюз. Но не мисля, че акценътт пада върху сексуалното привличане специално в този съвпад.
« Последна редакция: Септември 21, 2013, 05:41:16 pm от Ropotamo »

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #31 -: Септември 22, 2013, 02:49:08 am »
Знам слънчице, и ти благодаря!

Нещо не мога да намеря много информация за обърнатите оси. Някой с инфо?

« Отговор #32 -: Септември 22, 2013, 07:44:20 am »
Ропотамо, писаха ми на лични, както и във фейса за този аспект марс/слънце колко е силен, понеже не им се спори с теб, а и няма смисъл. Колкото и да се опитва човек да направи хубава тема, винаги ще се намери някой да я разводни или да спори. То се видя кой колко струва като астролог.
Краби, само заради теб пиша тук, ти знаеш. Ето ти нещо много силно в синастриите - обърнати оси, както и лична планета/и на единия в 7-мия дом на другия.

Е, хубаво тогава, аз лично нямам личен опит от  такъв съвпад в синастрия с мъж. Пиша само това, което съм чела в книгите. Щом казвате, че е така, така да бъде. Извинявайте за включването.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Септември 22, 2013, 09:07:43 am »
В дългогодишни бракове най-често срещаният синастричен аспект по мои наблюдения е Слънце/Луна - Луна на единия в съвпад със Слънцето на другия, Луна на единия в тригон със Слънцето на другия, а също така често се среща тригон между партньорските Луни. Силно привличане дава и опозицията Слънце/Луна, Луна/Луна.

Мога да ви дам един синастричен пример - връзка с много интересно развитие във времето. Запознават се, когато тя бе първи курс студентка, много бързо пламват чувства, минават под един покрив. Но се наместват "доброжелатели" от компанията на мъжа и правят всичко възможно да ги разделят, спретват интрига. Той понеже беше мека Мария и много слушаше приятелите си, се поддава. Двойката се разделя. Впоследствие, след завършване на образование, момичето се връща в родния си град. Има безброй връзки, безразборни... Но продължава да поддържа дистанционен контакт с него.

Десет години след раздялата тя идва да започва работа във Варна и същият, вече улегнал мъж, й предлага да се настани при него вместо да търси квартира. Заживяват под един покрив - от самото начало беше ясно, че тя не отива при него "на квартира". Сега са щастливо женени, но още нямат деца. Това се казва история с щастлив завършек - може би трябва да я отнеса към темата за Истинската любов?  :rolleyes:

Тя - Слънце във Водолей, Луна в Близнаци, Марс в Козирог, Венера в Риби, АС в Лъв в съвпад със Сатурн
Той (неизвестен час на раждане) - Слънце/Сатурн в Рак, Луна в Стрелец, Венера в Близнаци, Марс в Лъв

Тя е с опозиция (и рецепция) Слънце/Сатурн, той е със съвпад Слънце/Сатурн
Тя е с опозиция Луна/Нептун, той е със съвпад Луна/Нептун
Тя е със знаков квадрат Луна/Венера, той е с опозиция Луна/Венера (в конфигурацията е включен и Нептун, ангажирани са мутабелни знаци)
Имат синастричен съвпад Марс/Сатурн - неговият Марс е в съвпад с Асцендента й
Нейната Луна е в съвпад с неговия ЮЛВ

Всъщност тази история не е "в първо лице", но си заслужава да бъде чута.  :blink:

« Последна редакция: Септември 22, 2013, 09:12:57 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #34 -: Септември 22, 2013, 09:19:24 am »
Аз мога развенчая мита да аспектите венера марс в синастрия. Със съпругът ми имаме точен тригон моя венера негов марс, и точна опозиция между марсовете.
Нищо от това за страстта дето го пишат не е вярно. Поне за мен де :-\

« Отговор #35 -: Септември 22, 2013, 09:21:33 am »
Аха, той затова е такава "мека Мария" - мутабелна Луна в съвпад с Нептун може да бъде податлива на чуждо влияние. В Джиештха ли е Луната му или в Анурадха?
Да, повтарящи се конфигурации в картите на партньорите би трябвало да говорят за някакво сходство в характерите.

Родителите ми са с над 30-годишен брак - опозиция на Слънцата (при това фиксирани знаци, Скорпион/Телец), знаков съвпад на Луните (в Риби).

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #36 -: Септември 22, 2013, 09:22:10 am »
Аз пък страст съм имала в големи дози в синастри в които Плутон е силно замесен ,иначе нещо някак си ми липсва в другите синастри.

« Отговор #37 -: Септември 22, 2013, 09:27:12 am »
За Плутон - определено.

Сега се сещам, че колегите от Маги астролоджи отдават дълготрайността на Нептун. Например, синастричен аспект Нептун/Юнона е аспектът на дългогодишната любовница без брак. Вие как мислите?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Септември 22, 2013, 09:29:41 am »
Аха, той затова е такава "мека Мария" - мутабелна Луна в съвпад с Нептун може да бъде податлива на чуждо влияние. В Джиештха ли е Луната му или в Анурадха?

Часът на раждане е неизвестен, иначе е роден на 1.07.1974.
В полунощ на тази дата Луната се пада в последния градус на Скорпион, така че най-вероятно е в първа декада Стрелец, т.е. Анурадха.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #39 -: Септември 22, 2013, 09:39:06 am »
Не знам , но в моя дългогодишна връзка продължаваща в момента под формата на много близко приятелство ,синастрията има доста нептунови аспекти , мой нептун квадрат с негово слънце,квадрат с негова луна,в тригон с негов меркурй ,съвпад с негов юпитер,опозиция с негов сатурн , квадрат с плуотна му ,тригон с негов хирон,и тригон с мцто му ,а неговият има секстил с слънцето ми ,секстил с венерата ми ,съвпад с мой уран и квадрат с мцто.