При мен е осезателен проблем елемента земя.Всеки със сходна липса ще разбере,че трудно се вписвам в материалните модели на поведение.Имам единствено Меркурий в земен знак-дева.Благодаря ,за което,защото може би това ме държи да не съм пълен лунен пътешественик ,за да не изпердаша тотално в други измерения.Но колкото и да съм всеразбираща има една емоционална,духовна пропаст м/у мен и хора със стабилна земя,а именно техния водещ елемент,управлява епохата,в която живеем.Всъщност липсата на земя е проблем във всяка епоха.Как си набавям липсата?Трудно,още не успявам.Била съм с партньор с преобладаваща земя,донякъде ме приземяваше,но не издържах на "несвойствената природа" ;DЗатрупана съм с кристали и камъни,говоря с цветята и животните/това от вътре ми идва/,правя енергийни практики за заземяване,но не се справям още успешно с интеграцията на елемента.На вас нищо ли не Ви куца 
Напълно те разбирам, при мен само юпитер е в земен знак, може би има някаква малка компенсация, защото е в ъглов дом.
Много ми е трудно да се справям с околния свят, не че не успявам, но това ме натоварва страшно много. Даже вчера си мислех, как има хора, които си намират партньор, който да мисли за земните неща, а те си живят по нептуновски. Аз нямах това щастие.
От друга страна има двама близки до мен човека с преобладаваща земя, те определено ми дават чувство за сигурност и стабилност (щях да напиша сила, но не е сила, чувство за стабилност е) - майка ми и дъщеря ми.
другото, което ми помага е спортуването, да усещаш тялото си, защото водно-огнените типове, като мен са с мислите си все някъде другаде, не в сегашния момента, тук и сега.
Пускам линк към една много добра саттия на Лиз Грийн, която мен ме изуми с проникновението относно преобладаващия елемент в картата и неговата сянка.
http://www.mindfire.ca/Relating%20-%20Air,%20Water,%20Earth,%20Fire%20-%20The%20Psychological%20Types.htm