Здравей Гост

Балансирани ли са четирите елемента в натала Ви?Липсва ли някой?

• 63 Отговора
  • 8212 Прегледи
*

remedeos

• **
  • 1038
Има ли хармония или дисбаланс в картите Ви,как го усещате,къде Ви помага и къде препъва?Стремите ли се съзнателно или не към по-слабо представения или липсващ елемент.Кога съзнателно ще се стремим към него или ще го игнорираме като"несвойствена"природа.Имате ли положителен опит в балансиране на някой елемент.
« Последна редакция: Септември 26, 2013, 08:29:00 pm от remedeos »

*

remedeos

• **
  • 1038
Как да си оправя заглавието? ;D
« Последна редакция: Септември 26, 2013, 08:32:00 pm от remedeos »

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Как да си оправя заглавието? ;D
Питай при теб ,как е,дай пример и ще говорим.Така го оправи заглавието. Ти питаш, разясни се,теб те е развълнувало нещо.

*

Veselin

• 2737
При мен липсва земния елемент, но без него се чувствам къде по-добре. Нямам нужда да го балансирам.

*

Smarta

• **
  • 575
При мен вода, въздух и земя са балансирани, но огънят ми е слабичък. Компенсирам го с огнени мъже с много лъвско в картата.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

remedeos

• **
  • 1038
При мен е осезателен проблем елемента земя.Всеки със сходна липса ще разбере,че трудно се вписвам  в материалните  модели на поведение.Имам единствено Меркурий в земен знак-дева.Благодаря ,за което,защото може би това ме държи да не съм пълен лунен пътешественик ,за да не изпердаша тотално в други измерения.Но колкото и да съм всеразбираща има една емоционална,духовна пропаст м/у мен и хора със стабилна земя,а именно техния водещ  елемент,управлява епохата,в която живеем.Всъщност липсата на земя е проблем във всяка епоха.Как си набавям липсата?Трудно,още не успявам.Била съм с партньор с преобладаваща земя,донякъде ме приземяваше,но не издържах на "несвойствената природа" ;DЗатрупана съм с кристали и камъни,говоря с цветята и животните/това от вътре ми идва/,правя енергийни практики за заземяване,но не се справям още успешно с интеграцията на елемента.На вас нищо ли не Ви куца :P

*

remedeos

• **
  • 1038
Енигма,нищо конкретно не ме е развълнувало,забавих си "откровението",защото работя ;DПоздравявям Ви с http://http://www.youtube.com/watch?v=7Gm_bEil1BM

При мен са 3 в земя, 3 във въздух, 2 в огън и 2 във вода. Струват ми се балансирани, макар че аз се определям повече като импулсивна и хвърчаща, в смисъл на мечтателка...  :rolleyes: А и се чудя дали Слънцето и Асцендента не принасят допълнителна сила на елемента към когото се отнася знака, в който попадат?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
При мен е осезателен проблем елемента земя.Всеки със сходна липса ще разбере,че трудно се вписвам  в материалните  модели на поведение.Имам единствено Меркурий в земен знак-дева.Благодаря ,за което,защото може би това ме държи да не съм пълен лунен пътешественик ,за да не изпердаша тотално в други измерения.Но колкото и да съм всеразбираща има една емоционална,духовна пропаст м/у мен и хора със стабилна земя,а именно техния водещ  елемент,управлява епохата,в която живеем.Всъщност липсата на земя е проблем във всяка епоха.Как си набавям липсата?Трудно,още не успявам.Била съм с партньор с преобладаваща земя,донякъде ме приземяваше,но не издържах на "несвойствената природа" ;DЗатрупана съм с кристали и камъни,говоря с цветята и животните/това от вътре ми идва/,правя енергийни практики за заземяване,но не се справям още успешно с интеграцията на елемента.На вас нищо ли не Ви куца :P

Напълно те разбирам, при мен само юпитер е в земен знак, може би има някаква малка компенсация, защото е в ъглов дом.
Много ми е трудно да се справям с околния свят, не че не успявам, но това ме натоварва страшно много. Даже вчера си мислех, как има хора, които си намират партньор, който да мисли за земните неща, а те си живят по нептуновски. Аз нямах това щастие.
От друга страна има двама близки до мен човека с преобладаваща земя, те определено ми дават чувство за сигурност и стабилност (щях да напиша сила, но не е сила, чувство за стабилност е) - майка ми и дъщеря ми.
другото, което ми помага е спортуването, да усещаш тялото си, защото водно-огнените типове, като мен са с мислите си все някъде другаде, не в сегашния момента, тук и сега.

Пускам линк към една много добра саттия на Лиз Грийн, която мен ме изуми с проникновението относно преобладаващия елемент в картата и неговата сянка.

http://www.mindfire.ca/Relating%20-%20Air,%20Water,%20Earth,%20Fire%20-%20The%20Psychological%20Types.htm

При мен са 3 в земя, 3 във въздух, 2 в огън и 2 във вода. Струват ми се балансирани, макар че аз се определям повече като импулсивна и хвърчаща, в смисъл на мечтателка...  :rolleyes: А и се чудя дали Слънцето и Асцендента не принасят допълнителна сила на елемента към когото се отнася знака, в който попадат?
  Слънцето,Луната и Асцендента за мен са основната база в натала.  Това което знам е ,че един земен асцендент може да направи чудеса в карта без планети в земен елемент. Същото важи и при акцентирани земни домове.
  В моя хороскоп има недостиг на огъня. Имам един Нептун в Стрелец,който няма мажорни аспекти към лични планети.Има секстил към Плутон и много широка опозиция към Сатурн. Понякога ми липсва искрата и замаха на огъня,но хората с акцентиран Овен или Лъв ми идват в повече.Ако имат тук-таме водица или земя за баланс съм ок :blink:
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Emma

• *
  • 321

Това все едно аз съм го писала. :)

И при мен земята липсва. Имам един Хирон в Телец и Иц в последен градус на Телец.
И водата ми липсва, само Юпитер ми е във воден знак. Но компенсирам с вода по дом - имам много планети в 8 дом. Земята има някаква наченка на компенсация по дом - 2 планети в 10 дом. Но като цяло този елемент много трудно го усещам в себе си.
Със земни комуникирам много трудно. Аз им се виждам прекалено несериозна, те на мен прекалено вкоренени. Предпочитам да се балансирам с други източници, а не с хора. Това е мъка за всички.

Събирам си сама кристали, ровя се в почва, гледам цветя и котки.

И на мен ми куца отношението с материалното. Имам тотална липса на интерес към материалното в някои мигове. Не ми е приоритетно.

Аз нямам никаква вода ама никаква, което за мен е добре. Огъня е силно акцентиран първодомен стелиум в Лъв и Луна в Козирог и асц Лъв.Плутон и Марс са въздух, само Уран в Скорпион-това е единствената вода. Хора с акцентиран воден знак не ги разбирам и трябва да си превеждаме..:) определено.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Enigma

• **
  • 1077
Един силен сатурн би могл да компенсира липсата на земя, това според литературата...

*

Londa

• **
  • 561
Натала ми е относително балансиран-3 огнени планети, 2 въздушни, 3 планети земя+Ац, 2 водни ;D.Привличат ме хора със огън и вода и земя.Въздушните само за компания.Не бих им се доверила, имам усещането, че не са искрени.

*

Emma

• *
  • 321
Енигма, права си до някаква степен. Дедо на мен ми се води силен. Като проявление не се усеща кой знае колко. Но поне слага някакви легнали полицаи пред мислите ми, за да си озаптят въздухарската скорост. Но пак земното ми куца, дори и със силен Сатурн. Дава ми лоялност, отговорност, точност, но не и умеене да боравя с материалното.
Със сигурност не ме е компенсирал много.  ;D

*

Enigma

• **
  • 1077
Енигма, права си до някаква степен. Дедо на мен ми се води силен. Като проявление не се усеща кой знае колко. Но поне слага някакви легнали полицаи пред мислите ми, за да си озаптят въздухарската скорост. Но пак земното ми куца, дори и със силен Сатурн. Дава ми лоялност, отговорност, точност, но не и умеене да боравя с материалното.
Със сигурност не ме е компенсирал много.  ;D
и на мен ми е силен стареца, първа изгряваща планета, крайната сигнатура ми е дева. АМи-не,не се справям с парите, каквото и да правя-въртя, орисия. Нема да се оплаквам, че има и по-страшни работи в живота. Иначе с уговорки, задължения, изпълнения, отговоност-да, но малките пущини-финикийчетата ме отбягват по презумпция, от детството и семейството така върви до ден-днешен. Там не се справям. :-[
Освен това не ги иобичам-и те мене-взаимна симпатия. :mellow:

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
При мен вода, въздух и земя са балансирани, но огънят ми е слабичък. Компенсирам го с огнени мъже с много лъвско в картата.

И аз съм както и Смарта каза, липсва ми Огън, но го компенсирам с огнени мъже. Приятелят ми е с Венера в Овен и Асц в Лъв. Като цяло и Земя нямам много, само Марс ми е Дева и Нептун и Уран в Козирог, но по скоро лични считам аз, но приятелят ми има Слънце в Телец, така че изцяло го компенсирам с партньор.
« Последна редакция: Септември 30, 2013, 03:40:23 pm от Crabby »
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Emma

• *
  • 321
Да, Енигма. На твоето положение съм. Израснала съм с много и малко. Семейството ми никога не е било богато, но сме имали и силни периоди. Както и много финансови затруднения. В критични финансови моменти успявам да се справя със ситуацията, да си разпределя ресурсите правилно. Но въпреки това никога не ме е блазнило богатството, богатлъка в материален план.
Аз съм широка душа. Ако имам пари, профуквам ги за другите.  ;D Най-често в личните партньорства.  :-[
Притежавам 5-6 котки.  ;D Това ми е имането.  ;D

*

Enigma

• **
  • 1077
Да, Енигма. На твоето положение съм. Израснала съм с много и малко. Семейството ми никога не е било богато, но сме имали и силни периоди. Както и много финансови затруднения. В критични финансови моменти успявам да се справя със ситуацията, да си разпределя ресурсите правилно. Но въпреки това никога не ме е блазнило богатството, богатлъка в материален план.
Аз съм широка душа. Ако имам пари, профуквам ги за другите.  ;D Най-често в личните партньорства.  :-[
Притежавам 5-6 котки.  ;D Това ми е имането.  ;D
;DАз имам книги и много приятели, е те са ми богатство,верно! ;D

*

mail

• *
  • 233
aз съм с 4 планети в огнени знаци 4 във земни + 1 водна/плутон/ и 1 въздушна /марс/ и определено ми липсва въздух не съм много контактна няма аз да направя парвата крачка за запознанство никога, и определено не съм над нещата като въздушните зодии от водата - еми определено не съм емоционална като раци, скорпиони и риби даже изобщо са ми много непонятни техните драми постоянни , но това се радвам може би че го нямам , че не мога да им понасям тънкообидството, което имат те  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca: