Здравей Гост

Балансирани ли са четирите елемента в натала Ви?Липсва ли някой?

• 63 Отговора
  • 8196 Прегледи
На мен ми липсва въздух. Много ме е яд. Но пък, ако погледнем от добрата страна, едва ли някой може да каже, че съм въздух под налягане  ;D.

*

remedeos

• **
  • 1038
Абсолютно ;D

въздухът се свързва с интелекта, така че в никакъв случай не може да се каже на въздушните, че са въздухари!

Ха ха, това беше шега Арктус. Въпреки, че ми липсва въздух, да ти призная, аз се имам за много интелигентна, а също така и за красива и добра  ;D

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
Аз имам всичко, но без огън. :) Липсва ми този ентусиазъм, пламъкът, силната воля.
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

Ха ха, това беше шега Арктус. Въпреки, че ми липсва въздух, да ти призная, аз се имам за много интелигентна, а също така и за красива и добра  ;D
разбирам те, със съвпад на Венера и Юпитер на МЦ в секстил с Мерк У3 и с овчия АСЦ няма как да не се харесваш и хвалиш

Абсолютно!! :P

Компенсирам простотията си като се заобикалям с "въздушни" хора - мама, съпруг, щерка, колеги  - все Водолеи с Меркурий във Водолей или с асценденти или Луни в Близнаци. Такива ги намирам в изобилие , а пък някои са ми дадени от Бог и те са ми любимите. Да си призная Луните в Близнаци ме нервят понякога... но никой не е идеален все пак... освен мен , разбира се.

Такъв филм като перфектно балансирана карта, няма ;D .

Имам липса на огън, усещала съм липсата, но лесно мога да компенсирам. Имам планети във всички огнени домове. Имам 2 тригона, те символизират огъня. Всичките ми близки приятели са Овни и Стрелци, в това число гаджето. Диетата ми е съобразена изцяло с излишъка на земя и липсата на огън, спорта също.

Сещам се за една приятелка, има липса на въздух, но е адски социална, не зная по какъв начин компенсира, може би огънят в натала и това, че е Стрелец й се отразява...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Стана ми интересно това за диетата и спорта и съобразяването с елементите в картата - ще кажеш ли нещо повече или да дадеш линк да прочета?

относно това, че няма абсолютно балансирана карта, вярно е. Дъщеря ми например има лични планети във всички елементи, но за сметка на това липсва баланс в основните три показателя за личността - слънце, луна и асцедент. И трите са в неподвижни знаци.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world

Имам липса на огън, усещала съм липсата, но лесно мога да компенсирам. Имам планети във всички огнени домове. Имам 2 тригона, те символизират огъня. Всичките ми близки приятели са Овни и Стрелци, в това число гаджето. Диетата ми е съобразена изцяло с излишъка на земя и липсата на огън, спорта също.

Сещам се за една приятелка, има липса на въздух, но е адски социална, не зная по какъв начин компенсира, може би огънят в натала и това, че е Стрелец й се отразява...

О аз съм на мнение, че Стрелеца може да бъде по социален от един Близнак например. А за най-анти социалната зодия, определено номинирам Ракът )) мен и вкъщи ми е добре.. с малък кръг приятели  :rolleyes:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

Леле, това да си седя в нас направо ме убива...Все едно съм в окултен затвор, не е истина направо...
Виж да съм в приятна женска компания е друго, но предпочитам да съм с френдове в шумно заведение(където пускат хаус музика) и да се пие и да се хилиме...Това за мен е най приятното и разпускащо-релаксиране...Май е от Марса ми в близи..
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

СънМуун и на мене ми стана любопитно за диетата и спорта.  Само да не се окаже,че поради слаб огън трябва да набивам люти чушки,защото няма да го преживея ;D
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
И в Аюрведа са набляга на такъв режим - балансиране на дошите. Основният принцип е, че когато нещо е в излишък или недостиг, трябва да се балансира с нещо противоположно. Аз съм с преобладаваща вата/капха и най-зле ми се отразяват студени, сухи, тежки и замразени храни, най-добре се чувствам от лека и притоплена храна. Започва новолуние, смятам да се подложа на два дни лечебен глад - само вода, билков чай и плодове/зеленчуци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

И в Аюрведа са набляга на такъв режим - балансиране на дошите. Основният принцип е, че когато нещо е в излишък или недостиг, трябва да се балансира с нещо противоположно. Аз съм с преобладаваща вата/капха и най-зле ми се отразяват студени, сухи, тежки и замразени храни, най-добре се чувствам от лека и притоплена храна. Започва новолуние, смятам да се подложа на два дни лечебен глад - само вода, билков чай и плодове/зеленчуци.
  Веднага се поинтересувах. Има и тест. Излезнах Вата-Пита.
 http://ayurveda.newage.bg/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D0%B8%D0%BF.html
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
Балансът на дошите в организма периодично може да се променя, макар че базисната конфигурация остава непроменена, т.е. тази, която имаме по рождение.

Навремето, още докато живеех с нашите, с тях имахме тотална несъвместивмост от гледна точка на режима на хранене и предпочитаните храни. И тъй като се хранехме и готвехме съвместно, постоянно бях с изострен гастрит и киселини (дисбаланс на питта). Откакто живея сама, мога да контролирам хранителния режим, нормализира ми се стомашната дейност, само от време на време има изостряне - при тревожни състояния.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
Само да не се окаже,че поради слаб огън трябва да набивам люти чушки,защото няма да го преживея ;D

Е, смях се с глас на това  ;D

Разпределението при мен:
Земя - Слънце, Венера, Юпитер, ЮЛВ
Въздух - Меркурий, Плутон
Вода - Асцендент, Марс, Сатурн, СЛВ
Огън - Луна, Нептун

Акцентът при домовете е оста І - VІІ; както и огненият 9-ти дом, където е съвпадът Марс/Сатурн.

Баланс - от много години съм вегетарианец /ако говорим за начин на хранене/; мисля, че това ми помага да се балансират избухливостта и напрежението на квадратурата ми Марс - Уран. Харесвам "Венерини" сладки храни и по принцип съм за хармоничните отношения /ако говорим за отношения/.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
А когато човек изобщо не обича сладки неща, това може ли да се обясни астрологично и на какво би трябвало да се дължи?
Не обичам да ми е сладко, изключение прави само сладоледът - не заради сладкия, а заради млечния му вкус. Обичам млечни пълномаслени продукти. Като минавам покрай щанд със сладкарски изделия, направо ми се повдига - толкова изкуствени ми изглеждат. Проблем с Венера ли имам? Във ведическата карта най-силна ми е именно Венера, Асцендентът също е във венерин знак и в основната карта, и в навамша - възможно ли е да има някаква връзка? В моето обкръжение забелязах, че със сладко редовно прекаляват жени, които имат проблематични партньорски и съпружески взаимоотношения, т.е. астрологично това е най-трудната тема в хороскопа. Виждала съм ги как буквално се "захаросват", поглъщайки огромни шоколадови бонбониери, торти и пасти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
А когато човек изобщо не обича сладки неща, това може ли да се обясни астрологично и на какво би трябвало да се дължи?
Не обичам да ми е сладко, изключение прави само сладоледът - не заради сладкия, а заради млечния му вкус. Обичам млечни пълномаслени продукти. Като минавам покрай щанд със сладкарски изделия, направо ми се повдига - толкова изкуствени ми изглеждат. Проблем с Венера ли имам? Във ведическата карта най-силна ми е именно Венера, Асцендентът също е във венерин знак и в основната карта, и в навамша - възможно ли е да има някаква връзка? В моето обкръжение забелязах, че със сладко редовно прекаляват жени, които имат проблематични партньорски и съпружески взаимоотношения, т.е. астрологично това е най-трудната тема в хороскопа. Виждала съм ги как буквално се "захаросват", поглъщайки огромни шоколадови бонбониери, торти и пасти.

И аз съм по млечните изделия, не че не си хапвам и сладко, но рядко ми се прияжда и определено не съм голям фен, но пък си слагам 3 лъжички захар в чая с прясно млядо всяка вечер  ;D ;D ;D
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Vanila

• *
  • 385
Проблем с Венера ли имам? Във ведическата карта най-силна ми е именно Венера, Асцендентът също е във венерин знак и в основната карта, и в навамша - възможно ли е да има някаква връзка?

Е, защо пък да имаш проблем с Венера? То, за храненето нали и Луната ще гледаме  :blink:
/Луна при мен е в огнен и мъжки знак - Стрелец, но пък във втори дом на Телец и обичам пък да ям  :blink:.../

Колкото до партньорските взаимоотношения - ми, зависи до колко са важни за конкретния човек... Има хора, по-самодостатъчни, по себе-центрирани някак. Лични планети - най-вече във вода, имат нужда да обменят повече с другите - като под обмен имам предвид емоции, преживявания, споделяния; защото водата е аморфна, попиваща, емпатична, нужен й е съсъд, за да добие форма.

Лили, ти също си с Асц Скорпион  - това си е доста силов Асцендент  :blink:; не знам при теб Марс /като класически управител на Скорпион/ в какъв знак и елемент е, но при мен Марс е също във вода - Рак и това ме кара да търся другите; в допълнение на пълния ми 7-ми дом...

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
Моят е в Риби, в съвпад с ІС откъм 3 дом.

Принципно съм като водата - заемам формата на съда, възприемаща и отразяваща съм. Но има хора, с които съвсем целенасочено поставям граници, особено когато видя, че енергията върви еднопосочно и ме изтощават или ми създават душевен дискомфорт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

И аз направих теста, интересното е че излезе пита-вата. Пита е много логично за Стрелец с асцедент Овен , но тази Вата откъде дойде, нямам въздух в астрологичната карта  ;) :unsure:

И аз направих теста, интересното е че излезе пита-вата. Пита е много логично за Стрелец с асцедент Овен , но тази Вата откъде дойде, нямам въздух в астрологичната карта  ;) :unsure:

Ведическата си карта имаш предвид, нали? Не западната.

Не мога да намеря въпросния тест. Нещо съм кьорава днес.