Прочетох какво сте писали дотук. Милки, на първо място искам да ти кажа,че ще се чувстваш преродена, когато този идиот се махне от живота ти.Хубаво е,че нямате брак според мен, трябва да се радваш!
Провери следните неща:
1. Как може да изгониш човек от къщата си, ако не искаш той да бъде там. Трябва да има законова пътека.
2.Опитай се за последно да поговориш с него и му кажи, че искаш да си изнесе багажа възможно най-скоро. Кажи му го в очите в прав текст - Смятам,че нещата между нас приключиха, ще те помоля да напуснеш дома ни възможно най-скоро. Ще видиш как ще реагира. Ако няма резултат, напиши го на един бял лист, с подпис и името ти отдолу и му го прати по пощата с обратна разписка - не знам дали звучи смешно, но това е доказателство, че си му пратила такова писмо!
3. Относно детето - той е баща и има право да го вижда, колкото и ти. Добре е да се консултираш за този проблем най-вече - това ще е ябълкатана раздора със сигурност.
4. Ограничителна заповед - за да се издаде такова нещо е добре първо да се оплачеш няколко пъти подред в Районното при вас - първо лично, после с Жалби срещу него. Така ще оставиш добра следа и ще се види историята на тормоза му.
5. Горното ще използваш в Съда, както и е добре да напишеш няколко мейла до разни институции за защита на човека и т.н., за да имаш още писмени следи. После наемаш адвокат,и започваш битка за детето. Би трябвало дотогава той да се е махнал.
6. Състоянието на детето - много е важно да посочите и акцентирате върху факта, че детето е по-специално. Това ще натежи много везните в твоя полза, защото ти си майката и защото явно бащата няма добра връзка с него. Кажи,че не се грижи за него добре, както и задължително изтъкни факта, че няма пари и не купува нищо на това дете, както и не носи пари в общия семеен бюджет.
7. Приятели и семейство - задължително събири всички твои приятели и семейството ти и им обясни какво си решила. Колкото повече хора знаят, толкова по-добре, защото каквото и да се случи имаш свидетели. Когато си ходиш у вас, води хора с теб. Нека той да види, че някой го държи под око, че има свидетели и че имаш хора които да те подкрепят. Съветвам те да привлечеш вниманието на съседите си - те много могат да помогнат!
8. Ако има изблици на агресия, като трошене на чинии, блъскане и разбиване на врати и недай си Боже по-лошо, направо викай полиция. НЕ Е ВЯРНО, че не могат да го изгонят от вас! Къщата е ТВОЯ. Това,че той е баща на детето не му дава право да стои в тази къща.
9. Събери каквито можеш пари и се въоръжи с търпение. Говори с шефа и колегите си, нека всички знаят положението ти. Колкото повече хора знаят, толкова по-добре. Колкото повече писмени следи оставяш,толкова по-добре.
10. Не се отчайвай и не се отказвай - ще се справиш и това ще мине.
11. Аз съм в София и ако имаш нужда от нещо, мога да дойда, с кола съм. Ако имаш нужда от помощ за детето или някакви неща за него или теб, дори от адвокат и т.н., можеш да ми пишеш по всяко време.
12. Щях да забравя - осигури си по някакъв начин медицинско от лекар, ако имаш и за детето, още по-добре! Малко е гадничко да го кажа, но този документ е много ценен! Може да е нещо дребно, няма значение, но ако можеш или имаш кой да ти го направи, направи го! За мен с такъв изрод, всякакви средства са оправдани!
Чакаме скоро инфо от теб! Успех !!!