Здравей Гост

Въпрос към жените претърпяли развод

• 76 Отговора
  • 12182 Прегледи
*

Kler

• **
  • 576
Re: Въпрос към жените претърпяли развод
« Отговор #40 -: Септември 29, 2013, 05:16:31 pm »
послушай адвоката си.
на мен ми бе даден същият съвет, макар че не се наложи да го използвам

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #41 -: Септември 29, 2013, 06:22:27 pm »
Така е всичко което казвате,само че някой по горе не ме е разбрал.
Аз бях при адвокат и си платих!!! Платих, да ме посъветва какво да направя.
И тя-беше жена,каза това за ключалката и т.н.
Аз преки свидетели нямам,но имам приятели на които ако не всеки ден,то през време съм споделяла колко ми е тежко с този човек.
Лятото звънях и на разни агенции безплатни,които уж помагали на жени при насилие..ами никой не ми помогна.Еми ще ви запишем телефона,сега е отпускарски сезон.....ще ви се обадим.Нищо!
Да,имам нужда и от психологическа помощ,защото съм срината от болка и безпътица.
Наистина е това което казвате,ще загрубея и честно в момента не ме интересуват мъже,гнуся се от тях.Докато не си оправя живота.
Да,искам да си остана сама с детето,сама да си грабна живота в ръце ,а не да разчитам на човек,който е егоист и няма никаква отговорност.Толкова търпях.....не от друго ,а от глупост.Аз съм си много заблудена.
Но трябва да изляза от това състояние.
Живота ми ще бъде труден,но ще съм спокойна че съм си сама.А пък след време ,може би трусността ще олекне и ще си свикна с нея.Ще се създаде един стереотип.
Искам честно да ви кажа,да спася и детето си.Както ви казах то е от аутистичния спектър и се нуждае от нежна среда,от обучение,от контакт.А какво получава от баща си: Телевизор,лаптоп и гсм,който още повече му промива мозъка.
Искам да си вземе всичко което желае и просто да си отиде завинаги.
За да мога аз да оправям неща,разваляли се 7 години у детето.Наново да го градя като индивид.
Този беден интелектуално човек,примитивен човек има интереси кеч и мач .....не мога повече да живея с такъв.
Който не си купува дрехи,защото е стиснат.
Нямам думи.

Най-голямото наказание в живота ми е запознанството с този човек,в следствие на което родих дете с проблем.
Просто недоумявам,защо се случи на мен???
Но явно голямо изплащане от предишен живот....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Септември 29, 2013, 06:33:29 pm »
Аз бях при адвокат и си платих!!! Платих, да ме посъветва какво да направя.
И тя-беше жена,каза това за ключалката и т.н.
Аз преки свидетели нямам,но имам приятели на които ако не всеки ден,то през време съм споделяла колко ми е тежко с този човек.
Лятото звънях и на разни агенции безплатни,които уж помагали на жени при насилие..ами никой не ми помогна.Еми ще ви запишем телефона,сега е отпускарски сезон.....ще ви се обадим.Нищо!
Да,имам нужда и от психологическа помощ,защото съм срината от болка и безпътица.
Наистина е това което казвате,ще загрубея и честно в момента не ме интересуват мъже,гнуся се от тях.Докато не си оправя живота.
Да,искам да си остана сама с детето,сама да си грабна живота в ръце ,а не да разчитам на човек,който е егоист и няма никаква отговорност.Толкова търпях.....не от друго ,а от глупост.Аз съм си много заблудена.
Но трябва да изляза от това състояние.
Живота ми ще бъде труден,но ще съм спокойна че съм си сама.А пък след време ,може би трусността ще олекне и ще си свикна с нея.Ще се създаде един стереотип.
Искам честно да ви кажа,да спася и детето си.Както ви казах то е от аутистичния спектър и се нуждае от нежна среда,от обучение,от контакт.А какво получава от баща си: Телевизор,лаптоп и гсм,който още повече му промива мозъка.
Искам да си вземе всичко което желае и просто да си отиде завинаги.
За да мога аз да оправям неща,разваляли се 7 години у детето.Наново да го градя като индивид.
Този беден интелестуално човек,примитивен човек има интереси кеч и мач .....не мога повече да живея с такъв.
Нямам думи.

Който трябва да те разбере те е разбрал.Бъди сигурна.
Срината от болка и безпътица...Болка от какво? От липсата на емпатиш,разбиране,съпричасност...любов?Боли ни от хората ,които обичаме или сме свързани с тях...Значи или още имаш чувства ...и/или очаквания?
Безпътица...Има път,когато знаеш за къде пътуваш. Става ясно от думите ти ..,че ти все още нямаш посока.Имаш само намерение..,но не го виждаш ясно.
Явно и различията при възпитанието на детето са допълнителния проблем.Разногласията са на всички нива.
СЪВЕТ ОТ ПАТИЛО:
Вземи детето и изчезни за няколко дни.Ще поискаш от шефа 5 дни. Остани насаме с детето...Помисли,освободи се..премисли.
После както ти казах по-горе,,,когато  си готова пусни жалба до ПРОКУРОР! Полицията нищо ншма да направи без прокурор...СИГУРНА СЪМ.
Ако имаш нужда от помощ пиши на лични...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #43 -: Септември 29, 2013, 07:06:07 pm »
..
....
...
Този беден интелектуално човек,примитивен човек има интереси кеч и мач .....не мога повече да живея с такъв.
Нямам думи.
милки, ние те разбираме, но като чета, ти от какво ще се оплачеш всъщност в съда - лош баща, защото не дава на детето си любов, а само гсми, лаптоп и т.н., стиснат- не си купува дрехи, тъп- гледа само мач и кеч - това не са обвинения за пред съда, ще звучат несериозно. дори свидетели нямаш, то и за какво .. ти можеш да разкажеш каквото си искаш на всеки.
според мен единственото , което може да искаш от съда е да го изгонят от дома ти, защото живее там без съгласието ти. това, че имате дете няма да попречи, след като нямате брак. но съда може да реши бащата да идва в определени дни да вижда детето в дома ти, или да се виждат на друго място ...всичко зависи от съда. все пак подай жалба.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #44 -: Септември 29, 2013, 07:30:26 pm »
Милки,нали скоро Сатурн,ще застане с/у Венерата ти,затъмнението и то там,може би Съдебните инстанц./Сатурн ще го изчистят най -добре.Откакто ЮЛВ е минал в/у нея жребия е хвърлен.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #45 -: Септември 29, 2013, 07:51:18 pm »
..
....
...
Нямам думи.
милки, ние те разбираме, но като чета, ти от какво ще се оплачеш всъщност в съда - лош баща, защото не дава на детето си любов, а само гсми, лаптоп и т.н., стиснат- не си купува дрехи, тъп- гледа само мач и кеч - това не са обвинения за пред съда, ще звучат несериозно. дори свидетели нямаш, то и за какво .. ти можеш да разкажеш каквото си искаш на всеки.
според мен единственото , което може да искаш от съда е да го изгонят от дома ти, защото живее там без съгласието ти. това, че имате дете няма да попречи, след като нямате брак. но съда може да реши бащата да идва в определени дни да вижда детето в дома ти, или да се виждат на друго място ...всичко зависи от съда. все пак подай жалба.
Ще кажа това което е в действителност.Всичко.Това ,че по цял ден го няма ,под предтекст че ходи на работа,а пари....няма.
Хубаво! Разбирам,че не изкарва.Ами тогава смири се,стой у дома,свърши нещо полезно за семейството си.Бъди полезен с присъствието си,играй с детето си,научи го на нещо.
Но да стои и да лежи,а да трупа сметки от 4000лв неплатени и не му дреме.......и това години наред.....
Не знам какво ще реши съда.....

Да,Ремедеос.Сатурн опозиция на венера У4 и11.И сл затъмнение опозиция венера.....може би си прав!
Може би наистина ще остана сама!

« Отговор #46 -: Септември 29, 2013, 10:04:22 pm »
Прочетох какво сте писали дотук. Милки, на първо място искам да ти кажа,че ще се чувстваш преродена, когато този идиот се махне от живота ти.Хубаво е,че нямате брак според мен, трябва да се радваш!

Провери следните неща:

1. Как може да изгониш човек от къщата си, ако не искаш той да бъде там. Трябва да има законова пътека.

2.Опитай се за последно да поговориш с него и му кажи, че искаш да си изнесе багажа възможно най-скоро. Кажи му го в очите в прав текст - Смятам,че нещата между нас приключиха, ще те помоля да напуснеш дома ни възможно най-скоро. Ще видиш как ще реагира. Ако няма резултат, напиши го на един бял лист, с подпис и името ти отдолу и му го прати по пощата с обратна разписка - не знам дали звучи смешно, но това е доказателство, че си му пратила такова писмо!

3. Относно детето - той е баща и има право да го вижда, колкото и ти. Добре е да се консултираш за този проблем най-вече - това ще е ябълкатана раздора със сигурност.

4. Ограничителна заповед - за да се издаде такова нещо е добре първо да се оплачеш няколко пъти подред в Районното при вас - първо лично, после с Жалби срещу него. Така ще оставиш добра следа и ще се види историята на тормоза му.

5. Горното ще използваш в Съда, както и е добре да напишеш няколко мейла до разни институции за защита на човека и т.н., за да имаш още писмени следи. После наемаш адвокат,и започваш битка за детето. Би трябвало дотогава той да се е махнал.

6. Състоянието на детето - много е важно да посочите и акцентирате върху факта, че детето е по-специално. Това ще натежи много везните в твоя полза, защото ти си майката и защото явно бащата няма добра връзка с него. Кажи,че не се грижи за него добре, както и задължително изтъкни факта, че няма пари и не купува нищо на това дете, както и не носи пари в общия семеен бюджет.

7. Приятели и семейство - задължително събири всички твои приятели и семейството ти и им обясни какво си решила. Колкото повече хора знаят, толкова по-добре, защото каквото и да се случи имаш свидетели. Когато си ходиш у вас, води хора с теб. Нека той да види, че някой го държи под око, че има свидетели и че имаш хора които да те подкрепят. Съветвам те да привлечеш вниманието на съседите си - те много могат да помогнат!

8. Ако има изблици на агресия, като трошене на чинии, блъскане и разбиване на врати и недай си Боже по-лошо, направо викай полиция. НЕ Е ВЯРНО, че не могат да го изгонят от вас! Къщата е ТВОЯ. Това,че той е баща на детето не му дава право да стои в тази къща.

9. Събери каквито можеш пари и се въоръжи с търпение. Говори с шефа и колегите си, нека всички знаят положението ти. Колкото повече хора знаят, толкова по-добре. Колкото повече писмени следи оставяш,толкова по-добре.

10. Не се отчайвай и не се отказвай - ще се справиш и това ще мине.

11. Аз съм в София и ако имаш нужда от нещо, мога да дойда, с кола съм. Ако имаш нужда от помощ за детето или някакви неща за него или теб, дори от адвокат и т.н., можеш да ми пишеш по всяко време.

12. Щях да забравя - осигури си по някакъв начин медицинско от лекар, ако имаш и за детето, още по-добре! Малко е гадничко да го кажа, но този документ е много ценен! Може да е нещо дребно, няма значение, но ако можеш или имаш кой да ти го направи, направи го! За мен с такъв изрод, всякакви средства са оправдани!

Чакаме скоро инфо от теб! Успех !!!

« Отговор #47 -: Септември 29, 2013, 11:44:30 pm »
Ако жилището е твое просто смени ключалката докато го няма. Толкоз. Нямате брак. Той няма  права. Нека той да води полиция, за да си вземе дрехите и личните вещи. Ако жилището е твое просто го изхвърли. Той има право да дойде и да си прибере нещата в писъствие на полиция. Но това е негов проблем.

Не мога да разбера що за съвети давате тук.  Ако жилището е нейно, то не е необходимо да иска неговото позволение, нито позволението на властите. Той има права само над собствените си вещи - дрехи, книги, документи. Оттам нататък, ако е купувал евентуално мебелии е давал пари за ремонти, негов проблем е в бъдеще да го доказва и да си ги иска, но не е неин.
« Последна редакция: Септември 29, 2013, 11:52:50 pm от Ropotamo »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #48 -: Септември 30, 2013, 06:14:42 am »
Благодаря ти Ропотамо.
Ще се свържа с теб,ако се наложи.
Благодаря за ценните съвети и силта, която ми дадохте всички.

« Отговор #49 -: Септември 30, 2013, 09:18:26 am »
Още малко съвети, ако ми е позволено. Първо, престани да се държиш и да мислиш като жертва, Ана Каренина умря под влака, стига толкоз. Твоето положение е много по-добро отколкото на 90 процента от българките, които се развеждат - имаш жилище и нямаш брак. Второ, трето и т.н.: Организирай се, предупреди приятелка какво ще правиш, имаш нужда от някого, с когото да говориш, не говори с него и не се обяснявай, достатъчно си го правила досега.  Намери предварително майстор, който да смени бравата. След като смениш бравата не го допускай вътре под никакъв претекст, никакъв! Не можеш да предвидиш реакцията му, но със сигурност ще е агресивна. Нека заповяда, но с прокурорско разрешение и в присъствие на полицията. Ако имаш кола не я паркирай там, където може да нараже гумите. Ако имаш възможност прати детето някой да го гледа в първите дни, докато се очаква полиция и т.н.  Когато смениш бравата, ако прецениш, уведоми го по телефона какво си направила, без емоции и кратко. Ако пращаш есемеси прецени много добре какво пишеш, защото писаното остава и може да се използва срещу теб. Консултирай се с адвокат, но задай верните въпроси. Искай консултация и плати само за консултация, не навеждай адвоката на мисълта, че ще водиш дела и ще може да ти вземе добри хонорари от това. Просто кажи: смятам да направя това и това, как да го направя без грешки и какво трябва да знам, за да не наруша закона.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #50 -: Септември 30, 2013, 09:24:40 am »
дело сигурно ще трябва да се заведе за издръжка. няма как да се присъди, ако няма дело. и е длъжен да плаща издръжка независимо дали има решение, дали е заведено дело или още не. помисли за свидетели. може и да са съседи. ако се случи така, че нямаш, а се случи нещо, веднага разкажи на няколко човека. ако има насилие и жалба в полицията.
звучи страшно, но минават и заминават тези неща. и при теб ще минат.

« Отговор #51 -: Септември 30, 2013, 10:02:33 am »
Тва със смяна на ключалката е доста грубо. Той ще я причака когато тя си отключва и ще нахлуе вътре.
Той има права и може да я спука от дела - за подобрения на жилището, ако има документи, и че е бил владелец в имота - има владелчески искове в закона за собствеността. Нищо, че тя е собственик.
Не знам дали да сменя ключалката... Да премисли добре.
« Последна редакция: Септември 30, 2013, 10:09:55 am от zvezda »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #52 -: Септември 30, 2013, 11:16:04 am »
Това за владелческите искове просто изби рибата, няма такова нещо, моля те ;)

« Отговор #53 -: Септември 30, 2013, 11:39:40 am »
Ето извадка от ЗС.
Питай или прочети за хора, които са се опитали да изхвърлят обикновен наемател (забравил да плати наема си няколко месеца или години) точно чрез смяна на ключа как после ходят по дела и в полиция да дават обяснения, камо ли за човек, обитавал съвместно със собственика. Наемодателите отговарят по Наказателния кодекс за самоуправство, но не пречи наемателите да предявят и гражданските искове, посочени по-долу.

VII. ВЛАДЕНИЕ

Чл. 68. Владението е упражняване на фактическа власт върху вещ, която владелецът държи, лично или чрез другиго, като своя.
Държането е упражняване на фактическа власт върху вещ, която лицето не държи като своя.

Чл. 69. Предполага се, че владелецът държи вещта като своя, докато не се докаже, че я държи за другиго.

Чл. 70. Владелецът е добросъвестен, когато владее вещта на правно основание, годно да го направи собственик, без да знае, че праводателят му не е собственик или че предписаната от закона форма е била опорочена. Достатъчно е добросъвестността да е съществувала при възникване на правното основание.
Добросъвестността се предполага до доказване на противното.
Когато владението е предадено въз основа на предварителен договор, сключен със собственика на имота, владелецът има правата по чл. 71 и 72.

Чл. 71. Добросъвестният владелец се ползува от вещта и получава добивите, които тя е дала, до предявяването на иска за връщането й.

Чл. 72. Добросъвестният владелец може да иска за подобренията, които е направил, сумата, с която се е увеличила стойността на вещта вследствие на тези подобрения. Това увеличение се определя към деня на постановяване съдебното решение.
Той може да иска да му се заплатят необходимите разноски, които е направил за запазване на вещта.
До заплащане на подобренията и на разноските той има право да задържи вещта.

Чл. 73. Недобросъвестният владелец дължи на собственика добивите, които е получил и които е могъл да получи, както и обезщетение за ползите, от които го е лишил, като се приспаднат направените за това разноски.
Той може да иска да му се заплатят и направените от него необходими за запазването на вещта разноски.

Чл. 74. Недобросъвестният владелец може да иска за подобренията, които е направил, само по-малката сума измежду сумата на направените разноски и сумата, с която се е увеличила стойността на имота вследствие на тези подобрения.
Когато собственикът е знаел, че се правят подобрения върху имота му и не се е противопоставил, правата на владелеца се уреждат съгласно чл. 72.

Чл. 75. Владението на недвижим имот или на вещно право върху такъв имот, включително и върху сервитут, което е продължило непрекъснато повече от шест месеца, може да бъде защищавано срещу всяко нарушение. Искът може да се предяви в шестмесечен срок.

Чл. 76. Владелецът или държателят, на когото е отнета чрез насилие или по скрит начин движима или недвижима вещ, може в шестмесечен срок да иска връщането й от лицето, което я е отнело. Това не изключва правото на лицето, което е отнело вещта, да предяви иска по предходния член.
« Последна редакция: Септември 30, 2013, 11:44:38 am от zvezda »

« Отговор #54 -: Септември 30, 2013, 11:41:40 am »

Нямаш никаква юридическа грамотност - съдейки и по предишните ти постове по темата.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #55 -: Септември 30, 2013, 11:44:56 am »
мисля, че е доста различно това. защото собственикът не трябва да е проявявал интерес към имота си, да го е изоставил.
и за това не се търсят такива съвети във форуми, защото всеки ще ти изкара от 9 кладенеца вода. има адвокати за тази работа.
Милки, ако не ти харесва съветът на адвоката, посъветвай се с друг. макар че едва ли ще те посъветва друго.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #56 -: Септември 30, 2013, 12:08:23 pm »
ти чуваш ли се какво говориш?!
както и ропотамо със смяната на бравата- то ако беше толкова лесно, досега да си беше решила проблемите милки.
« Последна редакция: Септември 30, 2013, 12:12:38 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #57 -: Септември 30, 2013, 12:18:09 pm »

Нямаш никаква юридическа грамотност - съдейки и по предишните ти постове по темата.

А твоята юридическа грамотност откъде произлиза? Значи ако искаш да станеш собственик на едно жилище, вземаш го под наем и после като живееш в него 10 години или 20 години ставаш собственик така ли?

« Отговор #58 -: Септември 30, 2013, 12:58:35 pm »
мисля, че е доста различно това. защото собственикът не трябва да е проявявал интерес към имота си, да го е изоставил.
и за това не се търсят такива съвети във форуми, защото всеки ще ти изкара от 9 кладенеца вода. има адвокати за тази работа.
Милки, ако не ти харесва съветът на адвоката, посъветвай се с друг. макар че едва ли ще те посъветва друго.

Това, че не е следвало да проявява интерес към имота си е абсолютна глупост.

Аз изобщо нямам намерение да разкривам самоличността си тук, нито да си обявявам професията.

Прави ми впечатление, че именно хора без абсолютно никаква грамотност по съответните въпроси дават "най- умните" съвети и нападат най-агресивно, когато някой наистина компетентен ги обори.

С писачката пък на вопиющи глупости sladurkata изобщо нямам намерение да споря, само за да й направя удоволствието да спасява накърнено достойнство. Нито пък ще й изнасям лекции по право.

Моето участие по темата приключва, тъй като не желая повече да ставам център на спорове.

Милки, успех и дано си намериш добри съветници и помощници!

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #59 -: Септември 30, 2013, 01:02:59 pm »
а на мен пък ми прави впечатление, че се държиш доста агресивно. но проблемът си е твой  :lol: