Здравей Гост

Ретрограден Юпитер в Рак

• 95 Отговора
  • 13886 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Ретрограден Юпитер в Рак
« Отговор #40 -: Октомври 14, 2013, 08:33:07 pm »
Юпитер ще стигне на 1 градус преди Северния възел и ще тръгне назад. Чак на следващото придвижване напред през юни ще прелети през Възела за 4-5 дни. Предполагам да не чакам събитие сега? Юпитер ми е У4 и СъУ7.

А Плутон се е запътил към Южния ти възел...
Какво прави Сатурн и ПР.Луна в момента? Сатурн аспектира нодалната ос...,а къде е ПР.Луна?
Кои са обременените домове?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #41 -: Октомври 14, 2013, 08:59:19 pm »
Юпитер ще стигне на 1 градус преди Северния възел и ще тръгне назад. Чак на следващото придвижване напред през юни ще прелети през Възела за 4-5 дни. Предполагам да не чакам събитие сега? Юпитер ми е У4 и СъУ7.

Какво прави Сатурн и ПР.Луна в момента? Сатурн аспектира нодалната ос...,а къде е ПР.Луна?

Плутон У3 ще стигне Южния след няколко години. Очаквам да ме "зарадва" подобаващо, както Сатърн бе така добър. Имам гадна и много точна квадратура на възлите към натален Сатурн У5.

А сега има много съпътстващи аспекти.
В дните на максималното приближение на Юпитер до Северния възел в 11 дом имам:
1) прогресивно новолуние на 4-ия градус в Овен в 7 дом. Новолунието е в точен тригон с натален Уран У6, който е в 3 дом, но всъщност почти на ИЦ. Февруари прогр.Луна влиза в 8.
2) По същото време прогр.АС е точно на К2.
3) Нептун У7 ще е точен до минута върху Слънцето У12 в 6.
4) Сатурн ще прави точен до минута секстил с АС и съответно тригон с ДЦ (добре, че ме попита, Марая, това даже не го бях видяла).
5) Транзитният Северен възел е точно на К3.
6) Въпросният Плутон е в съвсем точна опозиция с прогр. МС.
7) Дирекционният Юпитер е градус след ИЦ.

Сигурно има и още, но то и това е манджа с грозде. Не мога да си осмислям аспектите в собствената карта. То защото не мога да си осмисля живота де.  ;D
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Октомври 14, 2013, 09:12:50 pm »

Плутон У3 ще стигне Южния след няколко години. Очаквам да ме "зарадва" подобаващо, както Сатърн бе така добър. Имам гадна и много точна квадратура на възлите към натален Сатурн У5.

А сега има много съпътстващи аспекти.
В дните на максималното приближение на Юпитер до Северния възел в 11 дом имам:
1) прогресивно новолуние на 4-ия градус в Овен в 7 дом. Новолунието е в точен тригон с натален Уран У6, който е в 3 дом, но всъщност почти на ИЦ. Февруари прогр.Луна влиза в 8.
2) По същото време прогр.АС е точно на К2.
3) Нептун У7 ще е точен до минута върху Слънцето У12 в 6.
4) Сатурн ще прави точен до минута секстил с АС и съответно тригон с ДЦ (добре, че ме попита, Марая, това даже не го бях видяла).
5) Транзитният Северен възел е точно на К3.
6) Въпросният Плутон е в съвсем точна опозиция с прогр. МС.
7) Дирекционният Юпитер е градус след ИЦ.

Сигурно има и още, но то и това е манджа с грозде. Не мога да си осмислям аспектите в собствената карта. То защото не мога да си осмисля живота де.  ;D

Събития ще имаш и това е сигурно.
Пр.Новолуние винаги бележи ново начало...,но като цяло по това време Луната е невидима...и в Овен :rolleyes: :-\..С две думи докато се напасне с ритъма на управителя си /а това не е лесна задача в предвид стихията и кардиналния вкус/ ще и бъде по-трудно. Визирам новолунието.
От друга страна аспекта на Сатурн към кардиналните оси е време в което с лекота ще приемеш промените и отговорностите към себе си и другите. И тук искам да кажа..,че ДСЦ не означава само как ни виждат другите...по-скоро как искаме да ни виждат другите.
С ПР.Луна в 8-ми дом  ;D при това по мои сметки Телец не изключвам бременност.
А от Юпитер очаквай...но не разчитай...Аспект на Сатурн ти трябва...за реализация!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #43 -: Октомври 14, 2013, 09:14:36 pm »
И при мен е така,от толкова много аспекти,вече не знам кое,откъде ми е дошло  ;D Тр.Юпитер от 12-ти,прави секстил с Венера и обръща ретро,ще повтори квадрата с нат.Слънце,и съвпада с нат.Сатурн т.е.и той ще ръчка нат.ми тао,не че Уран и Плутон не го ръчкат,де  ;) А като добавя и тр.Нептун и Сатурн в картинката,кашата е пълна  :41: Да взема да изчакам Сл.затъмнение на К5 в тригон с У7 ,и да си родя още едно дете,та да си отработя всички аспекти накуп  ;D
« Последна редакция: Октомври 14, 2013, 09:19:26 pm от karizma »

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #44 -: Октомври 14, 2013, 09:26:24 pm »
Благодаря ти, Марая! Това прогресивно новолуние ме кара да искам да почна целия живот отначало. Като се има предвид, че всичко се е разпаднало - брак, безработица, цели в живота, то нямам и друг избор. Не съм наясно как се усеща новолунието - като плавна тенденция, както ми се струва, или някакво явно събитие. Прогр.Луна докато дойде до Телец обаче има още две години, таман време да си намеря и свестен баща. ;D
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #45 -: Октомври 14, 2013, 09:48:01 pm »
Благодаря ти, Марая! Това прогресивно новолуние ме кара да искам да почна целия живот отначало. Като се има предвид, че всичко се е разпаднало - брак, безработица, цели в живота, то нямам и друг избор. Не съм наясно как се усеща новолунието - като плавна тенденция, както ми се струва, или някакво явно събитие. Прогр.Луна докато дойде до Телец обаче има още две години, таман време да си намеря и свестен баща. ;D
Мисля, че имаш нужда от това прогресивно новолуние в овен, защото ти липсва огън, макар и прекрасната усмивка ;D Щом искаш ново начало, ще дойде, бъди сигурна. Знаеш, че съм родена на овенско новолуние и особено първите 7 години ми бяха супер, а и следващите 23 не са чак толкова лоши.
И понеже темата е за Юпитер - идва най-прекрасния ти период транзитен Юпитер през 11, там наистина се сбъдват мечти, казвам ти го и от личен опит.
Съни, чак сега се усетих какво имаш предвид с това, колко е хубаво да ти минава Юпитер през 11 - мечтите! Откак се мота в тоя дом, сбъднах две - да изкача Мусала и да отида на Рилските езера. Чакай да видиш, че ако знаеш какъв списък имам! Само пари да има да си го финансирам! :) Аз ще бутна и малко Сатурн от мене, за по-сигурно. Действително сега в Овен започнах да се съживявам, тия Риби в 6 дом ме удавиха.  :blink:

« Отговор #46 -: Октомври 14, 2013, 10:18:48 pm »
При мен Юпитер(У10) е в 5 дом Близнаци. В момента ми е окупирал Слънцето(У2) в 6 дом и ще се задъжи там повечко ;) Бях в чужбина и се върнах,макар,че не само Юпитер го индикира. При все,че не ми е много добре разположен в радикса се надявам всичо да мине кротко  ;D
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #47 -: Октомври 14, 2013, 10:27:33 pm »
На мен ми преминава през 10ти дом. Много искам да си сменя работата, но не се получава. Придобивки там-нямам. Имам си бая работа и дори не мога да мина "между капките". Изобщо не знам как точно да разтълкувам влиянието му. Надявах се доскоро да има радвижване на професионалния фронт, но освен още повече работа- друго засега няма.
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Октомври 14, 2013, 10:30:42 pm »
Ще ми квадратира Венерата като застане стационарен в 20ия градус - предполагам, че на 1-1,5 гр. от нея би трябвало да подейства, но знам ли...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #49 -: Октомври 14, 2013, 10:41:40 pm »
Ще ми квадратира Венерата като застане стационарен в 20ия градус - предполагам, че на 1-1,5 гр. от нея би трябвало да подейства, но знам ли...  :-\
При мен пък ще е в точен секстил с Венера,ама по-добре да не очаквам нищо

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Октомври 14, 2013, 10:45:02 pm »
На мен ми преминава през 10ти дом. Много искам да си сменя работата, но не се получава. Придобивки там-нямам. Имам си бая работа и дори не мога да мина "между капките". Изобщо не знам как точно да разтълкувам влиянието му. Надявах се доскоро да има радвижване на професионалния фронт, но освен още повече работа- друго засега няма.

Типично за Юпитер...разширение и очакване.

« Отговор #51 -: Октомври 14, 2013, 10:45:43 pm »
Сещам се,че когато съвпадна с У6 и МЦ,ми  увеличиха заплатата с 5%,ама и работата ми се увеличи  :blink:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #52 -: Октомври 15, 2013, 12:24:32 pm »
Юпитер стремглаво ми приближава АСЦ и надебелявам прогресивно :(
Ще си върна ли килограмите, като се разкара от там? Не мога да си вляза в дънките и имам корем :(
п.п. Ще чакаш Сатурн на АСЦ и/или/ аспект на последния към АСЦ... ;D
Много точен отговор, съдейки по себе си- бях качила килца при прехода на Юпито над АСц, а 5г по-късно Сатурн в 1д ги стопи - става на въпрос за близо 10кг

Въх, значи няма да е скоро. Сега освен дърта, ще стана и дебела :(

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #53 -: Октомври 15, 2013, 01:06:43 pm »
п.п. Ще чакаш Сатурн на АСЦ и/или/ аспект на последния към АСЦ...

...потвърждавам - Сатурн мина през Асц ми и напредва бавно през І-ви дом; без никакви усилия - то от тичане и задачи, взех, че се повталих. Като гледам темпото - процесът ще продължи...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Октомври 15, 2013, 01:15:40 pm »
Напоследък все повече губя апетит, от вчера до днес съм на две кофички кисело мляко, изобщо не ми се яде.
Изглежда, че при мен Сатурн действа по-силно от транзитния Юпитер в знака на Луната и предстоящата му квадратура с нат. Венера. Никакви сладости не ме изкушават, нито деликатеси, въобще не може да се говори за угаждане и прекаляване в тази насока. Гледам на света през сатурнови очила, доста е отрезвяващо усещането, но в момента ми е активна такава прогресия. В момента Юпитер ми е в точен тригон с АС, а не усещам да ме заливат "осеменяващи" юпитериански енергии.  ;D
« Последна редакция: Октомври 15, 2013, 01:28:06 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #55 -: Октомври 15, 2013, 02:49:17 pm »
Юпитер ми се привижда и дебне отвсякъде! ;DТъкмо се махна от тригон с Венерата и кввадрат със Слънцето засега,поуспокоих се и кво да видя...Обиколката на ханша ми е +3 см. въпреки,че включих 40 мин.велоаргометър в дневния режим,не съм се тъпкала-абсурд..Оказа се ,че транзитния е върху про.луната.Как да нямам,кошмари от дебелия Гей..Където не ме е докоснал,там не ме е напомпал..Сега пак ще насъсквам Сатурн в/у Венера да го размаже.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Октомври 15, 2013, 03:20:20 pm »
Да ти кажа, миналата година, когато имах опозиция на тр. Сатурн към нат. Венера, имаше ефект на временно отслабване, получи се много рязко - тогава имах много стрес и водех като цяло по-динамичен живот (но нездравословен), в резултат на което се получи йо-йо ефект – първо станах с един размер по-слаба от обичайния ми, после качих два размера отгоре, такова рязко напълняване не е характерно за мен. В един момент започнах да усещам физически дискомфорт и реших да се подложа на очистваща терапия, покрай нея успях да се вталя, сега си възвръщам предишния размер (DE 38 /BG 44). По едно време се притеснявах да не би да се дължи на щитовидната жлеза, но засега като че ли нямам такива симптоми, затова пък се появиха други (дано да са плод на самовнушение). Гледам как някои самодоволно се раздуват, докато Юпитер им транзитира през Асцендента, докато при мен транзитът му през знака на Луната не донесе нито благинки, нито още повече наедряване – Сатурн успява да задържи баланса, в моята карта той си казва тежката дума, дебелият гей се скрива в миша дупка. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #57 -: Октомври 21, 2013, 06:19:55 pm »
Някой ще даде ли акъл какво да очаквам? "Голямото Щастие" се обръща точно върху Луната ми?!? Куинконкс с Уран (У6),каре и половина със Сатурн (У5) и широк тригон с Марс (У8)...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #58 -: Октомври 25, 2013, 08:14:43 pm »
От 7.11.2013-та голямото щастие тръгва ретро.Градуса е 20°R31. В този градус ще остане около 15 дни.
Ретро движението е до 10-я градус .През март 2014-та ще тръгне директен.
Какво очаквате?

Ех,квадратурата с наталната ми  Венера остава за другата година. ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #59 -: Октомври 25, 2013, 09:21:33 pm »
В момента юпитер ми е в точен квадрат с МС.И на този аспект ще се случи стационарното ретроградие.
Нещо лошо ли да очаквам в кариерата?

Съответно е в квадрат и с ИС :-\