Здравей Гост

11-ти дом

• 76 Отговора
  • 10136 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
11-ти дом
« -: Октомври 09, 2013, 11:51:05 am »
Дом  на реализираните желания. Мунданен водолей.Управители Уран и Сатурн /според класическата астрология/.
С 11-ти дом се свързват приятелите, проектите , протекторите. Групата по интереси.Дом на свободната воля.
Разсъждавала съм по въпроса за съседите му...10-ти и 12-ти дом...Социума и тайните.
Дълго време съм търсила и връзката му с желанията.
Разкажете за вашия 11-ти дом.Знак на куспидата, управител,аспекти и реализираните си желания...като период и транзити...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: 11-ти дом
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2013, 01:59:19 pm »
Наскорошното преминаване на Венера в съвпад с нат. Плутон в 11 дом ми донесе любов от пръв поглед – в улично коте, прибрах го у нас и сега не ми дава мира, досажда и на другите котаци.  :blink:

С много сбъднати желания и мечти не мога да се похваля – все пак имам Плутон там, не Юпитер или Венера (или силна и хармонично поставена Луна). А може би Плутон е решил, че мечтите са вредни за мен, ако тръгнат да се сбъдват в реалността (“внимавай какво си пожелаваш“). Вече не смея да мечтая, но още мога да желая, макар че вече все по-слабо съм устремена към желанията си, предпочитам да си поставям изпълними цели. Иначе за Плутон в тази позиция, който управлява изгряващия знак и участва в т-квадрат със светилата, мога да кажа, че ми е дал интересна и непредсказуема съдба – всичко в живота ми става по трудния начин и нещо ме кара да не вървя по утъпкани и добре познати пътеки, да не се стремя животът ми да бъде по шаблон. Какво още ми е дал Плутон в 11 дом – може да не съм успяла да превъзмогна ограниченията, които ми бяха наложени отвън и предопределени от средата, но успях да извлека от тях най-ценното, да добия сила и да ги използвам в градивна, а не деструктивна посока. Мнозина жени, поставени в такива условия и такава нетолерантна среда, биха избрали “по-лесния“ начин (който също си има цена).

Силният 11 дом обикновено дава протекции, които нативът използва за отскок, за издигане в живота, в моя случай важи обратното – липсата на подкрепа, липсата на изход в редица сложни ситуации не ми е позволила да се отклоня в нежелана и разрушителна за мен посока. Виждала съм и друг сценарий – как човек с акцентиран 11 дом (но с малефично влияние) постепенно деградира, след като се сбъднат желанията му. На пръв поглед гледаш – всичко си има, а душата му е празна, живее с консуматорска нагласа, без цел и посока...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2013, 02:32:10 pm »
Лили, би ли споделила нещо повече за приятелствата с Плутон там и кой знак ти управлява 11?

Не знам дали може да се каже, че има някаква специфика в приятелствата ми, по принцип такива са малко, наистина много малко са приятелите в живота ми.

Иначе познанства имам доста и всякакви, но през последните десетина години съм ги ограничила до необходимия “санитарен“ минимум, поради тези съображения всичко минава през ситна цедка... А иначе кръгът на моите познанства навремето бе доста широк и включваше най-различни хора, имаше дори една жена със съмнително минало. Все ги привличам такива... съмнителни, сигурно за да контрастират с мен.  ;D

А що се отнася до Плутон в 11 дом – играла съм “плутонови“ роли в доста работни колективи, т.е. нежелан/неприет/неудобен член в малка капсулирана общност със “свои“ хора. Човек, който с нещо се отличава, контрастира с мнозинството, чието присъствие трудно се “преглъща“. Плутон управлява АС и 12 дом. Намира се в един знак със СЛВ, но не са в съвпад.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2013, 02:39:13 pm »
11 дом- в близнаци.Там луната ми.Меркурий е в 10, но може да се брои в съвпад с хирон и на 10 градуса от МС.Не мога да се оплача от сбъдване на мечти и желания, но става по някак превратен начин, а към приятелите си съм много емоционално ангажирана :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2013, 02:46:15 pm »
Да, същото важи и за мен – много съм емоционално ангажирана и въвлечена в живота на най-близките приятели, съпреживявам всичко. Но това се дължи и на силната Луна. Трябваше ми много време, за да се науча да бъда по-дистанцирана и по-незаинтересована, но често, без да си давам сметка, се въвличам в отношения, в които енергията върви еднопосочно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2013, 03:04:34 pm »
При мен 11д е в Дева, управителят Меркурий е на К5 откъм 5д. В 11д имам Сатурн/Слънце. Нямам много приятели, не се събирам в компании, отбирам приятелите. Бяха ми казали, че съм асоциална  ;D но то е защото не понасям фалша и лицемерието в комуникацията.
Не забелязвам много да имам развитие в дома. При минаването на Сатурн при възврата ми идваше да се гръмна. :-X
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Октомври 09, 2013, 03:25:59 pm »
За Юпитер в 11 дом имам наблюдения, че каквито и да са обстоятелствата, не дава на натива да потъне. Според класическата астрология Юпитер в този дом е в т.нар. радост (специално достойнство). На доста места съм чела, че Юпитер в 12 дом е своеобразен “ангел-хранител“, на практика обаче имам наблюдения, че в 11 дом закрилата му е много по-силна. Според астролозите 11 дом дава протекции, закрила и полезни връзки, хубаво е да имаш силни бенефици или силно и благоприятно поставена Луна тук.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2013, 03:43:14 pm »
За Сатурн в 11 д съм чувала (аз да не осатна по-назад от Лили  ;D) че не ти дава постоянен дом, където да се прибереш. За хората с такава позиция важи правилото "където си оставя шапката, там е домът ми" и постоянно сменят жилища и места на живеене. Или, че няма постоянно, конкретно място, което да нарекат ДОМ. Знаете, някои хора цял живот не се местят от дадена къща.

При мен, след 23тата ми година, това важи с пълна сила. Никъде не съм си вкъщи или все се налага да се местя и много места са ми "вкъщи"

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2013, 03:49:13 pm »
При мен 11 дом в Скорпион.Плутон е и У12,в съвпад Слънце и секстил АЦ.Доста от казаното от Лили е валидно за мен.Почти нямам сбъднати мечти.Мисля,че Плутон се е погрижил да няма камуфлажен калабълък от "приятели" около мен.Които са оцелели и заслужили място до мен уважават дори и по-тъмната ми,безпардонна понякога същност.Имам Венера в 11д -винаги съм усещала обичта на приятелите и симпатиите на познатите.Уран също в 11д.-винаги съм привличала нестандартни до откровено луди хора.Като магнит съм им,но и аз не съм невинна ;D.През по-голяма част от живота ми ,приятелският ми кръг са били хора със съмнително минало и настояще,но самата аз не съм чиста като сълза ,така ,че не се съдим взаимно и сме морално квит.Изключително верен и всеотдаен приятел съм.СЛВ и той там,вярвам,че от тази кошница,ще изкачат още зайциц :blink:

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2013, 03:54:45 pm »
Аз имам Слънце и Луна в 11 дом в Риби. Меркурий (който между другото ми е и управител на хороскопа) е в 10 дом. Луната ми е ранена от Плутон, но пък е в добри аспекти с Марс и Нептун (участва в огнен тригон).
Да, сбъдват ми се желанията. Често с малко закъснение, което ме учи на търпение, но все пак се сбъдват. А приятелите са ми едно от най-важните неща в живота. Винаги намирам време за тях :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Октомври 09, 2013, 04:02:28 pm »
Никъде не съм си вкъщи или все се налага да се местя и много места са ми "вкъщи"

И при мен го има това усещане, чисто психологически. Може би е свързано с това, че съм преживяла смяна на дом и отделяне от родител в много ранна детска възраст. През целия си живот нямам много премествания от къща в къща (никога не съм живяла и на квартира) - като цяло са малко, но изиграват ключова роля, водят до голяма промяна в живота и обстоятелствата. Обаче тези фактори се търсят по статуса на Луната и по 4 дом, не ми е много ясно защо трябва да е намесен 11 дом...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #11 -: Октомври 09, 2013, 04:06:29 pm »
Никъде не съм си вкъщи или все се налага да се местя и много места са ми "вкъщи"

И при мен го има това усещане, чисто психологически. Може би е свързано с това, че съм преживяла смяна на дом и отделяне от родител в много ранна детска възраст. През целия си живот нямам много премествания от къща в къща (никога не съм живяла и на квартира) - като цяло са малко, но изиграват ключова роля, водят до голяма промяна в живота и обстоятелствата. Обаче тези фактори се търсят по статуса на Луната и по 4 дом, не ми е много ясно защо трябва да е намесен 11 дом...

Нямам идея, така съм чела. Иначе, Уран ми е У4, а той квадратира диспозитора на Луната. Така ми изглежда логично. И при малкия, нали той ме следва мен.... У4 е Плутон, там е и Луната, която получава много тежки аспекти.

А Шопенхауер

« Отговор #12 -: Октомври 09, 2013, 04:17:20 pm »
Наскорошното преминаване на Венера в съвпад с нат. Плутон в 11 дом ми донесе любов от пръв поглед – в улично коте, прибрах го у нас и сега не ми дава мира, досажда и на другите котаци.  :blink:

С много сбъднати желания и мечти не мога да се похваля – все пак имам Плутон там, не Юпитер или Венера (или силна и хармонично поставена Луна). А може би Плутон е решил, че мечтите са вредни за мен, ако тръгнат да се сбъдват в реалността (“внимавай какво си пожелаваш“). Вече не смея да мечтая, но още мога да желая, макар че вече все по-слабо съм устремена към желанията си, предпочитам да си поставям изпълними цели. Иначе за Плутон в тази позиция, който управлява изгряващия знак и участва в т-квадрат със светилата, мога да кажа, че ми е дал интересна и непредсказуема съдба – всичко в живота ми става по трудния начин и нещо ме кара да не вървя по утъпкани и добре познати пътеки, да не се стремя животът ми да бъде по шаблон. Какво още ми е дал Плутон в 11 дом – може да не съм успяла да превъзмогна ограниченията, които ми бяха наложени отвън и предопределени от средата, но успях да извлека от тях най-ценното, да добия сила и да ги използвам в градивна, а не деструктивна посока. Мнозина жени, поставени в такива условия и такава нетолерантна среда, биха избрали “по-лесния“ начин (който също си има цена).

Силният 11 дом обикновено дава протекции, които нативът използва за отскок, за издигане в живота, в моя случай важи обратното – липсата на подкрепа, липсата на изход в редица сложни ситуации не ми е позволила да се отклоня в нежелана и разрушителна за мен посока. Виждала съм и друг сценарий – как човек с акцентиран 11 дом (но с малефично влияние) постепенно деградира, след като се сбъднат желанията му. На пръв поглед гледаш – всичко си има, а душата му е празна, живее с консуматорска нагласа, без цел и посока...

Аз като чета си представих човек на стотина+ години, понатрупал опит за няколко живота напред, готов да преминава от другата страна, както се казва. Доколкото съм забелязала по темите си млада и то с овенски стелиум. Аз лично транзитна Венера не гледам почти, освен ако няма няколко транзитни накуп някъде, но не съм и супер навътре в астрологията, така че може и да греша?
Според мен вътрешната настройка ако е грешна, транзитът може да си мине без да забележи човек, или да се възползва от минимума от силата му, когато може да се вземе 100%. Ти вероятно знаеш това по-добре и от мен, ама да се изкажа и аз. Аз лично вярвам във взимането на решения във връзките с хората, не толкова във взимането на правилни такива. При толкова мъдрост е пропиляване да се преживяват нещата според описанията за транизита. Вероятно самоконтролът е много силен и има вързка със Сатурн?

По темата, при мен има Уран в 11 дом, управлява 2ри дом. Управител на 11 /Плутон/ в 10 дом. Имала съм периоди, в които съм била с много малко пари, после идват обратни и силни периоди. Приятелствата с жени при мен протичат в строен сценарий: запознаваме се, излизаме, много ми е приятно, но не минава и година и заминава за чужбина или в някой различен град или се явява мъж от чужбина. Обикновени приятелства с мъже или не много близки такива - не отбирам изобщо, гледам да ми е приятно и съм супер щастлива, ако усетя някой да е по-умен, но с това нямам предвид да е с няколко образователни ценза, а просто да е над нещата и да има визия за живота, различна от наложената рамка.

« Отговор #13 -: Октомври 09, 2013, 04:23:13 pm »
На мен в 11ти дом ми е Марс в Близнаци, не аспектиран. Управителя на Близнаците е Мерка, които ми е в Лъв в 1ви и ретро в съвпад с Асц,а МЦто ми е в Овен, на който знак У е Марс. Ако 30 и след 30 може да се нарече"марсова" възраст, марса в 11ката си ми действа идеално.
След 30, определено живея целенасочено и не знам, как ще прозвучи, но смислено и осъзнато...За разлика от преди, където дай само глупости от които до ден днешен се кръстя...
Някъде бях чел че Марс в 11ти давал осиновени деца-нещо което не ми се вярва и няма как да ми се случи, защото се познавам- не бих приел нито чуждо нито осиновено дете...Мисля не се отнася за моя кейс..:)
Та 11ти дом и горенаписаното от мен си ми действат идеалка...:)

Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #14 -: Октомври 09, 2013, 04:31:44 pm »
Може би има нещо вярно за Сатурн и 11 дом.При мен сатурн от 8ми е в квадрат с Венера и Уран в 11.От доста години обитавам успоредно по 2 или 3 дома.Често се събуждам през нощта и се оглеждам , да се сетя къде съм.От 3 год. живея по равно в 2 къщи и на нито едното място не се чувствам съвсем ...В момента отново съм в адаптация,от 10 дни смених единият с другият си дом,куфарите ми стояха 7 дни непокътнати,по едно време се изнервих и мислех докато не е разопакован багажа да се връщам пак..Не съм на квартира и 2те жилища са в един град.В миналото съм била разкъсвана и м/у няколко града.

« Отговор #15 -: Октомври 09, 2013, 04:32:37 pm »
за Нерил -Не знам за децата, но определено едва ли си от хората, които поддържат по 1-2 приятелства, вероятно са повечко, даже на компании и си отявлен представител в тях :)

« Отговор #16 -: Октомври 09, 2013, 04:35:17 pm »
Не знам за децата, но определено едва ли си от хората, които поддържат по 1-2 приятелства, вероятно са повечко, даже на компании и си отявлен представител в тях :)
Има нещо вярно в това...Имам 2вама най добри френдове, но обичам големите и шумни компании, и ако не съм шефа на бригадата в тях не ми е интересно, определено...хахахахаах...Майтапя се разбира се..:)
Подбирам си средата, но мога да общувам с всякакви хора, но не всеки допускам.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #17 -: Октомври 09, 2013, 09:25:34 pm »
Аз имам Рак на 11, Луната е в 5, съвпад с Меркурий У10 и У АС. Имам изключително изобилие от приятели. При това истински, проверени. Появяват се и нови с времето, страхотни хора. Замислих се напоследък, че приятелите ми са моето богатство. Защото откъм всичко останало - любов, пари, роднини, работа... не върви. Много ме подкрепят, много ми помагат, аз на тях също, разбира се.

Желанията... не мога да кажа, дали ми се сбъдват. Почти цял живот не съм знаела какво искам. Каквото съм поискала е станало, но резултатите не са били очакваните, за което мисля аз съм си виновна. Това ме научи ясно да разграничавам това, от което имам нужда, от това, което искам, и вместо да се самоограничавам с второто, да бъда отворена към повече варианти (т.е. да не настоявам да стават нещата както искам, защото често удовлетворение постигам от нещо, което не съм поискала и не би ми хрумнало или пък стискало). Вътрешно имам оптимизъм (Луна квадрат Юпитер), че всичките ми желания ще се сбъднат и че всъщност трябва да бъда по-прецизна и обрана в мечтите без да се разпилявам, за да ми се получи наистина удовлетворението. Вярвам, че в това отношение имам огромен късмет.

Северният възел е в 11 в Рак, още се уча да се радвам на живота и да не живея с постоянното чувство на тежест и безкрайни отговорности на Южния кози възел. Уча се да съм по-спонтанна и най-вече чрез творчество и изкуство (освен приятелските контакти) ми се получава по-лесно. Мечтите ми като цяло са 5-домни - любов, деца, повече забавление и реализация на талантите.

Сатурн нямам в 11, но имам завъртяна рецепция - Рак на 11 (мунданен управител Уран), Луна на 5 във Водолей, Уран на ИЦ, тригон Луна Уран. Местила съм се толкова пъти, особено до тръгване на училище (7 пъти за първите 6 години и половина, а след това още няколко), че и досега не мога да се отпусна на едно място и да го възприема за свой дом. Мисля, че цял живот ще е така. Но директна връзка с 11 не намирам.

Тука исках да попитам, някой преживявал ли е транзит на Юпитер през Северен възел в 11 (а може и в друг дом), да ми сподели какво му се е случило и от какъв орбис се е задействало?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #18 -: Октомври 10, 2013, 07:35:42 am »
при мен е в лъв, нямам планети там. слънце в дева, 12ти дом. общуването не ми е силна черта - трудно допускам хора до себе си и някой, ако не ми допадне - адски ми е трудно да комуникирам с него. по-лесно ми е да дам тотален игнор, но не във всяка ситуация върви това. шумните компании не ми допадат особено, но има и изключения. с приятели съм се обградила малко, но верни.

интересно ми е тези на 2ри брак да споделят нещо по отношение на 11 дом в този му аспект - нали според Ръшман той се гледал

« Отговор #19 -: Октомври 10, 2013, 08:34:50 am »
На К11 имам Рак с Луна в 9-ти в Телец. В дома ми е южния възел и Фортуната. Луната е в рецепция с Венера в 10д,секстил с Марс също в 10-ти и тригон с АЦ. Имам малко приятели но за сметка на това са дългогодишни. Създавам дълги приятелства и с колеги.Често ми се е случвало чрез  приятелки да почвам работа.Чувствам се щастлива ,когато съм в групи с общи интереси. Всичко ,което включва астрология,духовност,танци(чужди не български),стрелба.Едно от желанията ми е да науча няколко чужди езика.Някои от приятелите ми заминаха да живеят в чужбина или са живяли извън граница.Осъществяването на желанията и мечтите ми като цяло става бавно.Протекция от някого не се сещам да съм имала ,но при една две критични за мен ситуации като че ли съм имала помощ свише.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак