Здравей Гост

Да се върне софийското жителство!

• 1107 Отговора
  • 199590 Прегледи
Re: Да се върне софийското жителство!
« Отговор #140 -: Октомври 29, 2013, 11:52:55 am »
Тази история  е истинска, мнението ми за мързела на провинциалистите и тези дето мрънкат, че са без работа. Масово от тях няма да се хванат за 500 лева например, а ще лежат и мързелуват в домовете си или на социални помощи...:)

Ок, вервам ти! :))

А пък столичаните сте все работливи :))
Ти самият казваш, че в София 1000 лева заплата са мизерия, как да се хващат за по 500? :))
Селяндурите в Сф са мързеливи и искат само служби и заплати...вместо да си стоят и обработват пустеещата земя, например...
Аако аз съм в безисходица бих се хванал на всичко без да имам излишни претенции, ама аз съм друго..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #141 -: Октомври 29, 2013, 11:54:24 am »
Истина е това за заплатите в София. За да се живее в София що-годе добре, без да се налага да се взимат заеми и кредити, са нужни поне 2000 лева заплата (освен ако човек не се задоволява с твърде малко храна и не излиза никъде освен да пазарува и до работата си).

« Отговор #142 -: Октомври 29, 2013, 11:56:06 am »
Истина е това за заплатите в София. За да се живее в София що-годе добре, без да се налага да се взимат заеми и кредити, са нужни поне 2000 лева заплата (освен ако човек не се задоволява с твърде малко храна и не излиза никъде освен да пазарува и до работата си).
Ами така е и аз това твърдя, ама селянина иска да ходи в "Текила" или " Маскара" и да носи костюми " Зеня"...ами да намери начин, а не да бройка в джобчето на другите.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #143 -: Октомври 29, 2013, 11:56:21 am »
Не трябва да се забравя, че не всеки може и го бива да се занимава със земеделие. И за това се иска акъл. :)
Например, ние селяндурите от Пловдив надали можем да обработваме земя тука, още повече, че всичко вече е до такава степен замърсено и прилича на бунище, затова си позволяваме еретичното желание да търсим някаква по-различна работа от селската.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #144 -: Октомври 29, 2013, 11:57:14 am »
Аако аз съм в безисходица бих се хванал на всичко без да имам излишни претенции...

Тук си прав - човек в безизходица се хваща за всякаква работа и за по-ниско заплащане, не си вири претенциозно носа. И аз познавам такива случаи, включително сред по-близък кръг. Все реват, че нямат пари, че от всичко трябва да се лишават, а като им предложиш да работят на непрестижна длъжност в някой офис със заплата 600 лв., не искат - под 1000 не падат. Само че тук такива заплати не дават, особено на хора с нисък ценз. Да не говорим пък за тия, дето предпочитат да карат на заеми, но няма да се хванат да бачкат, защото е под тяхното достойнство.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #145 -: Октомври 29, 2013, 12:00:22 pm »
Аако аз съм в безисходица бих се хванал на всичко без да имам излишни претенции...

Тук си прав - човек в безизходица се хваща за всякаква работа и за по-ниско заплащане, не си вири претенциозно носа. И аз познавам такива случаи, включително сред по-близък кръг. Все реват, че нямат пари, че от всичко трябва да се лишават, а като им предложиш да работят на непрестижна длъжност в някой офис със заплата 600 лв., не искат - под 1000 не падат. Само че тук такива заплати не дават, особено на хора с нисък ценз.
Точно това твърдя и аз...Ама селянина отрича богатите и успели хора защото не може!!!
Лили на 16 бях направил изцепка и не ми дадоха пари за море. Хванах се хамалин-носих каси от кока кола и не съм пумярствал пред нашите , че няма да правя така...И отидох на море,независимо, че по това време носих маратонки Найк и имах кожено яде за 150 долара...Просто не ми пукаше и си отстоях моето!!!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #146 -: Октомври 29, 2013, 12:01:19 pm »
Ако става дума за местни жители, които си имат собствено жилище, не би трябвало да им е проблем да се хванат и на работа с по-ниска заплата. Но ако човек е приходящ и се налага да живее на квартира, ще трябва да получава заплата, която да може да покрива всичките му разходи иначе просто не си струва. Поради тази причина аз пътувах всеки ден от Плд до Сф и обратно, защото ми излизаше далеч по-евтино, а и трябваше да остават някакви пари и за семейството.

« Отговор #147 -: Октомври 29, 2013, 12:03:16 pm »
U cannot help the poor by destroying the rich...
това го е казал някой, ама нямам спомен кой точно..Но ми харесва тази мисъл..:)))

*

Veselin

• 2737
« Отговор #148 -: Октомври 29, 2013, 12:05:03 pm »
Това сигурно го е казал някой олигарх или масон.  ;D

« Отговор #149 -: Октомври 29, 2013, 12:06:44 pm »
Ми не, не позна един ниско квалифициран селянин, Ейбрахам Линкълн се е казвал...:)
След като и аз изповядвам такава философия, значи и аз съм или олигарх или масон или еврейн..?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #150 -: Октомври 29, 2013, 12:07:14 pm »

Ааааа, Нерил го изкарахме на светло - и той е от масонската ложа, а ни баламосва с вицове за еврей.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #151 -: Октомври 29, 2013, 12:07:43 pm »
Не, но може би има шанс по-лесно да бъдеш вербуван.  ;D

« Отговор #152 -: Октомври 29, 2013, 12:10:12 pm »
Не, но може би има шанс по-лесно да бъдеш вербуван.  ;D
Веско аз уважавам и шапка свалям на умни и богати хора независимо по какъв начин са си изкарали богатството.
веско, ако няма богати хора, които да осигуряват работа на хората, какаво ще стане според теб?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #153 -: Октомври 29, 2013, 12:46:30 pm »
Така е, но ако ги нямаше и бедните, които да вършат работата на богатите, и те щяха да са затънали.
Би ли уважавал богаташ, натрупал богатството си с наркотрафик или убийства?

*

Asol

• 4140
« Отговор #154 -: Октомври 29, 2013, 01:20:15 pm »
Ами така е и аз това твърдя, ама селянина иска да ходи в "Текила" или " Маскара" и да носи костюми " Зеня"...ами да намери начин, а не да бройка в джобчето на другите.

Сега остава да кажеш, че имаш и айфон последен модел и ти е завършен имиджа. А може би Верту.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Октомври 29, 2013, 01:24:05 pm »

Сега остава да кажеш, че имаш и айфон последен модел и ти е завършен имиджа. А може би Верту.  ;D

И ползваме позлатени ролки във WC-то  ;D (не си правя майтап!)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/prodavat-toaletna-hartiia-s-22-karatovo-zlato-5996662

Цитат
Фирмата уточнява, че всеки, който пожелае да закупи нейните продукти, ще получи доставката лично, като в бонус ще получи и бутилка шампанско. За суперманиаците на тема злато се предлагат и капсули с 22-каратов златен прашец срещу 262 британски лири. Когато се погълнат, те украсяват екскрементите по неповторим начин с благородния метал.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #156 -: Октомври 29, 2013, 01:41:22 pm »
Ми не знам каква ти е идеята, ама ми се струва инфантилно да се заяждаш с някого само колкото да има с кой...

Както казах, с тебе още не съм почнала да се заяждам... :))

А да давам оценка какво е инфантилно не бих избързвала... Защото тук се случват къде по-инфантилни неща, ма няма кой да се усети. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #157 -: Октомври 29, 2013, 03:00:25 pm »
Така е, но ако ги нямаше и бедните, които да вършат работата на богатите, и те щяха да са затънали.
Би ли уважавал богаташ, натрупал богатството си с наркотрафик или убийства?
Веско беден човек не върши работа, а изпълнява поставени задачи...
Ами да уважавам такива хора забогатели по ВСЯКАКЪВ начин...Не ме интересува как, защото и за написаните от теб неща трябва акъл и комбинативност...

И ползваме позлатени ролки във WC-то  ;D (не си правя майтап!)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/prodavat-toaletna-hartiia-s-22-karatovo-zlato-5996662

Цитат
Фирмата уточнява, че всеки, който пожелае да закупи нейните продукти, ще получи доставката лично, като в бонус ще получи и бутилка шампанско. За суперманиаците на тема злато се предлагат и капсули с 22-каратов златен прашец срещу 262 британски лири. Когато се погълнат, те украсяват екскрементите по неповторим начин с благородния метал.

Ми не знам каква ти е идеята, ама ми се струва инфантилно да се заяждаш с някого само колкото да има с кой...

Както казах, с тебе още не съм почнала да се заяждам... :))

А да давам оценка какво е инфантилно не бих избързвала... Защото тук се случват къде по-инфантилни неща, ма няма кой да се усети. :))
Ми не знам какъв ми е телефона и обзавеждането на кенефа, ама на 25 сам с кеш пара съм си купил апартамент в София, не да чакам наследство от нашите...Мисля е достатъчно относно моя статус...Вашият какъв е лейдис..:)

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #158 -: Октомври 29, 2013, 03:01:51 pm »
Брей,тази хартия е луксозен ексфолиант на хемероиди.Впечатлена съм!А когато кафявото лайно се поръси със златен прашец и се размаже по тази тъкан ще напомня импресия на Моне,тип златна есен.Източна пищност,да ти е кеф да се издрискаш в Дубай,само да не те хванат наще мангали,че ще ти разпорят дебелото черво и ще те източат като банкомат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #159 -: Октомври 29, 2013, 03:02:11 pm »
Твоя статус никой не го обсъжда  :blink:

Не ми надувай главата - днес имам точен съвпад на прогресивна Луна с Уран, тъй че ме бОли фара!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.