Здравей Гост

Да се върне софийското жителство!

• 1107 Отговора
  • 198988 Прегледи
Re: Да се върне софийското жителство!
« Отговор #560 -: Ноември 07, 2013, 10:22:39 am »
Добрютру!  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #561 -: Ноември 07, 2013, 11:09:36 am »
Ей бонбон, къде си бе червенокос сладкиш НЕскроменннннн..:))))
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #562 -: Ноември 07, 2013, 11:36:34 am »
Затова в много ситуации човек няма и възможността да се спазари, а приема каквото му се предложи с надеждата за в бъдеще да изникне нещо по-добро.

Весо, за заплатите отчасти съм съгласна, че не е много редно заплатата за една и съща длъжност и умения да бъде различна в зависимост на кого си човек и дали изобщо си (българска шуробаджанащина).

Но с моите индивидуални клиенти и аз определям различни цени за една и съща услуга. :))

Обикновено с най-коректните и постоянни определям най-ниска цена, т.е. колкото ми плащат агенциите.
С онези, които ме търсят за услуги от дъжд на вятър, цената е малко по-висока, но пак гледам да е конкурентна.
А с тарикатите, дето си мислят, че могат да избаламосат целия свят, прошка няма, никакви отстъпки не правя. Имах един такъв, руски евреин. Понеже се мислят за най-умни и хитри, ще плащат повече. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #563 -: Ноември 07, 2013, 11:45:34 am »
Мен така се опита да ме преметне и за квартирата един софиянец. Понеже от работата ме навиваха да си намеря квартира, се бях уговорил с една колежка, която даваше двустаен апартамент под наем, и с един колега, който живееше в Люлин (от София си беше), но за да дойде на работа му бяха нужни 2 часа път поне в едната посока и поради тази причина искаше да се премести да живее по-наблизо. Бяхме се разбрали за доста сносна цена, но двете стаи бяха различни по-големина - колегата се опита да пробута на мен далеч по-малката и по-северната, която не се огрява от слънце, а щяхме да плащаме всичко наполовина. И тъй като не пожела да отстъпи, в последния момент се отказах и си продължих да пътувам, а той остана с пръст в уста. Но си заслужаваше, защото се държеше като селски тарикат. Това че е от София, не му дава по-вече привилегии да се мисли за по-важен и да взима по-хубавото.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #564 -: Ноември 07, 2013, 11:47:22 am »
Това че е от София, не му дава по-вече привилегии да се мисли за по-важен и да взима по-хубавото.

Весо, ама те с такова самосъзнание се раждат и израстват, не можеш да го промениш :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #565 -: Ноември 07, 2013, 11:49:05 am »
Весо, ама те с такова самосъзнание се раждат и израстват, не можеш да го промениш :))
Така е, но мога да им давам по един заслужен урок, за да видят какво е да те премятат.

« Отговор #566 -: Ноември 07, 2013, 11:54:55 am »
Тук съм,шетам...И отвреме навреме хвърлям по едно око на форума  :blink:

« Отговор #567 -: Ноември 07, 2013, 11:58:48 am »
От оризът дебелее ли се? Налага ми се доста често да ям китайски ориз поради липса на други хранителни източници в близост до работата ми...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #568 -: Ноември 07, 2013, 12:03:15 pm »
Весо, не по-малко смешно е човек от провинцията да отиде да живее в столицата или в голям град, да вдигне носа и да почне да се взема твърде насериозно. Познавам и такива случаи, далеч не са единични. Навремето имах една приятелка – от крайните квартали на Варна, после се омъжи за германец, отиде да живее в Мюнхен, където стана неквалифицирана работничка в голям завод за кафе... След 2-3 години, като си идваше в България, вече си виреше носа до небесата и се правеше, че е забравила български, гледаше ни отвисоко и се правеше на много ангажирана. А на нея й знам всичките насрани гащи, не на мене с тия номера. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #569 -: Ноември 07, 2013, 12:06:48 pm »
Така е. Аз поне се старая да не се държа по този начин и да не възгордявам, за да не отблъсквам хората от себе си, а за да ги привличам на моя страна.
Това човек да живее и работи в чужбина не е нещо изключително, че да се възгордява.

« Отговор #570 -: Ноември 07, 2013, 12:08:14 pm »
Тук съм,шетам...И отвреме навреме хвърлям по едно око на форума  :blink:
Ами добре правиш...а аз се хванах на бас с моята и залога бе орален секс без полов акт...
А виж Весо и Лил с какви неща се занимават...единия не могъл да се пребори за южно изложение, а другия се дразни на некакви селянки и селски хитрушани...Яяяя мола ва са...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #571 -: Ноември 07, 2013, 12:10:10 pm »
Това човек да живее и работи в чужбина не е нещо изключително, че да се възгордява.

Особено ако си отишъл там поради липса на перспектива и мизерен живот в родната си държава. Ако успееш да стигнеш до по-висока позиция и що-годе нормален стандарт в чужбина, евала. Но да си вдигаш носа, че си общ работник или слугуваш в чужда къща, тук не виждам да има логика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #572 -: Ноември 07, 2013, 12:10:32 pm »
От оризът дебелее ли се? Налага ми се доста често да ям китайски ориз поради липса на други хранителни източници в близост до работата ми...
Зависи - количество, комбинация с какво.
Ако трябва с да или не - ДА, защото е въглехидрат, и то бърз (предполагам е БЯЛ ориз).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #573 -: Ноември 07, 2013, 12:13:25 pm »
А виж Весо и Лил с какви неща се занимават...единия не могъл да се пребори за южно изложение, а другия се дразни на некакви селянки и селски хитрушани...Яяяя мола ва са...:)

Селските тарикати трябва да бъдат наказвани  ;D, в моя случай - плащат повече от другите  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #574 -: Ноември 07, 2013, 12:14:12 pm »
Веско Люлин не е София. Този квартал е направен за хора работещи в Кремиковци по време на комунизма...А за да има разлика в заплащането от това кой бил връзкар и разлика в заплатите между София и Полски тръмбеш например....очевидно е защо, но аз пак казвам всеки да си знае мястото и не трябва да бъде емигрант в столицата...:)

Селските тарикати трябва да бъдат наказвани  ;D, в моя случай - плащат повече от другите  ;D
А плащат ли си, или ходят при други?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #575 -: Ноември 07, 2013, 12:16:30 pm »

Не ти разбрах тънката мисъл.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #576 -: Ноември 07, 2013, 12:19:48 pm »

Не ти разбрах тънката мисъл.
Плащат ли по високата цена или ходят при други преводачи, за по ниска цена?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #577 -: Ноември 07, 2013, 12:22:58 pm »
Не знам кой преводач на каква цена работи с индивидуални клиенти, но повечето са по-алчни от мен. За агенции пък да не говорим - там наяждане никога няма. :)) Освен това се случва и от нотариални кантори да ми звънят, след като някой клиент е останал недоволен от моя колежка. За съжаление куцо и сакато работи и в нашия бранш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #578 -: Ноември 07, 2013, 12:25:04 pm »
Не знам кой преводач на каква цена работи с индивидуални клиенти, но повечето са по-алчни от мен. За агенции пък да не говорим - там наяждане никога няма. :))
Не знам дали правилно разбирам, ама се дразниш на хора които са селски тарикати и ти плащат повече от другите, така ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #579 -: Ноември 07, 2013, 12:27:56 pm »
Не бе, дразня се на селските тарикати и ги наказвам  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.