Здравей Гост

Комплекс на малоценност

• 103 Отговора
  • 16938 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Комплекс на малоценност
« Отговор #60 -: Октомври 23, 2013, 10:55:38 am »
На мен от малка са ми вменявани най-различни комплекси, повечето от които нямаха нищо общо с реалността и с това, което съм. Сега разбирам мотивите – къде от завист, къде поради други съображения, от неприязън или неосъзната проекция. По принцип трудно може нещо да ми се вмени, ако не се чувствам вътрешно по този начин, ако не съм обзета от съмнения, от неувереност. Но забелязах, че винаги хора, които имат много комплекси, но умело ги прикриват, се опитват да вменят същите у някой друг – обикновено това или е някой близък, или човек, който с присъствието си или с някакви лични качества ги кара да се чувстват некомфортно в собствената си кожа, или по някакъв начин ги провокира да се вгледат в себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Октомври 23, 2013, 11:03:08 am »
Според мен само слабият човек се опитва да вмени на отсрещния вина и комплекси.
За себе си мога да кажа, че не ми липсва желание да накарам отсрещния да се вгледа в себе си, за целта използвам различни начини и похвати. Разбира се, за това трябва да съм много силно провокирана от някой, иначе не ми се занимава. Има хора, които не виждат по-далеч от носа си, каквото и да направиш - ефект няма, само неадекватна реакция.

Цитат
Да, вярно е, че и аз самата се бях настроила враждебно, но никой не поиска да разбере защо е така.

Пърпъл, разбирам те как си се чувствала, аз също минах през такъв период. Но стигнах до извода, че хората не са длъжни да разбират и да отгатват защо се държим по еди какъв си начин. Понякога стават и недоразумения, особено когато липсва диалог.

Но, разбира се, има една категория хора, които многократно злоупотребяват с теб и с доверието ти, а после се правят на безкрайно учудени защо ги игнорираш и защо си се отдръпнал от тях без да даваш обяснения. С тия, дето се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, нормалният диалог е невъзможен.

« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 11:10:55 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #62 -: Октомври 23, 2013, 11:06:00 am »
Purple, не се насилвай да се опитваш да бъдеш каквато не си. Хората са различни. Едни навързват разговор с всеки буквално за секунди, други - не могат така. И не е никак лошо това, което правиш - че подбираш внимателно хората, които допускаш до себе си. Всякакви боклуци има - няма нужда да им бъдеш приятел.

Когато се запознаваш с нов човек, можеш да пробваш следното трикче. Ако наистина ти харесва нещо в този човек - дреха, аксесоар, прическа и т.н., можеш да концентрираш погледа си върху това нещо и да кажеш на този човек какво ти харесва и защо. И след това да се усмихнеш. Комплимент при запознанство, ако е искрен (а ти не умееш да лъжеш, така че твоите ще са само от искрените), предразполага човека поне в този първи разговор да бъде приятелски настроен към теб, което ще те отпусне малко и ще облекчи комуникацията. Всеки обича комплиментите. Освен това, докато погледът ти е фиксиран върху приятна за теб част от външния му/й вид, умът ти няма да мисли за неблагоприятни сценарии от сорта на "няма да ме хареса", "няма да съм му/й интересна" и т.н.

Достъпна ли е някъде картата ти из форума? За да видя Луната ти как е поставена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Октомври 23, 2013, 11:30:20 am »
Не мисля, че ти е трудна картата, виждала съм къде по-натоварени карти от твоята.

Струва ми се, че си много впечатлителна личност и може би твърде много внимание обръщаш на оценката, която ти дават другите. От друга страна, може би понякога ти е трудно да отстояваш позицията си или да изразиш несъгласие, не ми се струваш конфликтна, нито много самоуверена личност. Самоувереността е положително качество, но при някои хора тя е преекспонирана, т.е. има завишена самооценка. Не бих оценила картата ти като дисхармонична, има къде по-тежки случаи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #64 -: Октомври 23, 2013, 11:33:48 am »
Във ведическата карта по сидерал добре поставена Луна. Луна и АС попадат в благоприятна накшатра, Рохини, която се управлява от самата Луна (в знак Телец - знака на екзалтация на Луната). Получава аспекти от Венера и Юпитер.
Занимания с научни изследвания май ще ти отиват.
« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 11:37:50 am от Mirabella »

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Октомври 23, 2013, 11:39:40 am »
Хората се държат с теб както ти самата се държиш със себе си - неприемащо и със съмнение в собствените си достойнства. А такива сигурна съм че имаш.  :blink:

Не е нужно да преодоляваш по-интровертния си характер. Който е подобен на теб ще те хареса. Не е необходимо да се правиш на нещо, което не си, за да се харесаш на погрешните хора. За да си приятел и някой да ти приятел на първо място трябва да си себе си, а не да играеш роли. Щом има лицемерие и роли, значи приятелството е проформа.

Важното е да си себе си и да се държиш естествено, да се приемеш и да се харесаш каквато си и дори и ако при разговор споменеш, че се притесняваш, по-скоро ще провокираш симпатия от отсрещния човек.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Октомври 23, 2013, 11:43:29 am »
Всичко, което каза е вярно - вътрешно ми е важна оценката на хората - непрекъснато си мисля "ами какво ще каже, какво ще си помисли човекът".

Да ти кажа, с течение на времето установих, че най-добре си живуркат тия, дето хич не ги е грижа и въобще не се замислят какво ще кажат, помислят и как ще се почувстват другите. Докато ние си губим времето да обмисляме кой как ще се почувства, някои вървят напред и всичко им се нарежда като по ноти, защото те не се обременяват с излишни скрупули и съмнения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #67 -: Октомври 23, 2013, 11:47:03 am »
Може би е по-добре да бъдем егоисти? От доста време си го мисля, както и да се опитам да не ми пука въобще за другите, макар че не е толкова лесно и това.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Октомври 23, 2013, 11:51:34 am »
Свидетел съм как на тези, дето хич не им пука и не се замислят за отношението и оценката на другите, им се нареди животът за нула време. Дори след тежък удар на съдбата те много по-бързо се изправят, надигат глава и продължават напред, защото не премислят, не зациклят и не страдат от скрупули, по-бързо забравят за минали несполуки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #69 -: Октомври 23, 2013, 11:53:52 am »
Че изкувството не се изпълнява само на сцена. Има толкова задсценични артистични прояви. Не се отказвай от това, което те прави щастлива.
За изкувство си пимислих, но заради троновия Сатурн в 9-ти дом във ведическата карта ми се стори, че нещо по към наука те влече. Извинявай за грешното предположение. Но не съм имала предвид точни науки.

*

Asol

• 4140
« Отговор #70 -: Октомври 23, 2013, 12:00:58 pm »
Тогава се опитай да гледаш по-лежерно и по някакъв начин да "нахраниш" несъзнателното да не се впряга толкова, че едва ли не от оценката на някой ти зависи личната самооценка. Всеки си има своята неизменна ценност, която не е в зависимост от ничия похвала или неодобрение. Хората не хапят определено и всеки си има своите слабости. 

« Отговор #71 -: Октомври 23, 2013, 12:04:51 pm »
Свидетел съм как на тези, дето хич не им пука и не се замислят за отношението и оценката на другите, им се нареди животът за нула време. Дори след тежък удар на съдбата те много по-бързо се изправят, надигат глава и продължават напред, защото не премислят, не зациклят и не страдат от скрупули, по-бързо забравят за минали несполуки.
Лил, точно така е...Аз мисля съм от тези хора, просто не ми пука ама грам, кой каква оценка ми дава, даскалите в даскалото...:)
Пърпъл, бъди по дебелокожа и нешата ще ти се наредят...Аман от чувствителни хора на тая планета бре...:)..Не разбирам, как може да ти пука за мнението на хората освен, ако нямаш някаква цел де тогава определено трябва да ти пука, ама за другото не знам наистина ми е странно..?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Октомври 23, 2013, 12:20:55 pm »
Да, най-добре е човек да е дебелокож и да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал.

Едни сатурнови помияри сега ми накъсват телефона за поредната услуга  ;D - на бас се хващам, че на тях изобщо не им пука какво си мисля за тях, важен е интересът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #73 -: Октомври 23, 2013, 12:23:36 pm »
Да, най-добре е човек да е дебелокож и да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал.

Едни сатурнови помияри сега ми накъсват телефона за поредната услуга  ;D - на бас се хващам, че на тях изобщо не им пука какво си мисля за тях, важен е интересът.
Като става дума за бизнес и кинти, наблюденията ми са, че днешните френдове може да са ти утрешни врагове, както и обратното. Не го намирам за лошо в крайна сметка, защото времената се менят.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Октомври 23, 2013, 12:26:19 pm »
С бизнес не се занимавам, но мразя помияри... от ония, гореописаните. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #75 -: Октомври 23, 2013, 12:27:25 pm »
С бизнес не се занимавам, но мразя помияри... от ония, гореописаните. :))
Като става дума за кинти аз харесвам такива хора, защото са способни на всичко и майките си да продадат за бирени капачки, ама за френдс-нихт..:)))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Октомври 23, 2013, 12:29:34 pm »
На истинско приятелство такива хора не са способни, макар че обикновено създават впечатление, че са приятели с всички.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #77 -: Октомври 23, 2013, 12:41:37 pm »
На истинско приятелство такива хора не са способни, макар че обикновено създават впечатление, че са приятели с всички.
Мнооо го задълба, вачноо е слънце да има...хахахахахха

*

Veselin

• 2737
« Отговор #78 -: Октомври 23, 2013, 01:57:32 pm »
А това човек да бъде егоист и да не му пука за никого и нищо не създава ли негативна карма?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Октомври 23, 2013, 02:05:17 pm »
А това човек да бъде егоист и да не му пука за никого и нищо не създава ли негативна карма?

За в бъдеще създава, стига наистина да е вярна хипотезата за реинкарнации и минали животи.

Но не съм видяла такива хора още приживе да си сърбат попарата, да има кармична разплата. От време на време може и да ги сполитат неприятни моменти, но бумерангът рядко се връща при този, който го е хвърлил, за да го удари със същата сила, т.е. да му върне всичко, което той някому е причинил. Това по-скоро са единични случаи, ако има такава възвръщаемост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.