Здравей Гост

Ретроградна Венера в козирог 2013-2014

• 521 Отговора
  • 81324 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Ретроградна Венера в козирог 2013-2014
« Отговор #280 -: Януари 04, 2014, 03:49:00 pm »
не съм забелязала да е така при мен и хората около мен. само тези, чиито ретро венера е в натала, се чувстват добре с нея в тази обратна фаза. аз лично съм с ретро юпитер в натала в пети дом като управител на първи радикален дом и периодите на ретроградност са изпълнени с проблеми.

Регроградната транзитна се оглежда в наталната такава на принципа на подобието и тогава се чувства в свои води да си покаже капризите.  ;D  Как ще "плува" в тях зависи от цялостната й натална характеристика и текущата динамика.

http://starinthenightsky.wordpress.com/2013/06/28/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82/

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #281 -: Януари 04, 2014, 04:01:24 pm »
Ретро Венерата ми върна стари чувства, но някак си подобно на хомеопатична криза, като изчистване. Всичко, върху което работих преди месеци и не ставаше, сега от само себе си.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #282 -: Януари 04, 2014, 06:34:21 pm »
Мен ретро Венера ме доведе до финансов колапс заради мнооогото покупки и заради това, че две седмици почивах, ходих къде ли не и си поживях като рок звезда  ;D Не съжалявам, прекарах добре. Пари се изкарват, но времето за хубави моменти не се връща.
При мен минава през 1 дом. Донякъде също ме връща към стари отношения. Но им правя анализ с нов поглед. Забелязвам неща, които са ми убягвали, виждам причините за крайния резултат. Има едно тегаво чувство на неудовлетвореност и горчивина, но то не е заради самия субект, а защото няма как да съм в еуфория от това, че нещо не се е получило.

Общо взето се чувствам в процес на приключване. Все едно съм си написала домашното и сега го прочитам за последно преди да го дам на госпожата и да се насоча към следващата глава от учебника ;D
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #283 -: Януари 04, 2014, 06:57:18 pm »
Включване по ретро Венера отново. Получих закъснял новогодишен подарък .... дрешка ... която в първия момент ми се стори едно от най-грозните неща,  които съм виждала през живота си.  ;D ;D На втори поглед пък започна да ми харесва, защото е нещо нетрадиционно спрямо това, което попринцип нося и майка ми, която е доста добра в шиенето ми предложи да нанесе едни дребни кореции, които тотално променят вида й и ще стане явно нещо много добро от нея.  ;D ;D

« Отговор #284 -: Януари 04, 2014, 08:23:35 pm »
 и аз усетих влиянието на ретроВенерата....буквално ....транзитира през мой 5д и едни нестабилни и зациклени любовни отношения се възстановиха,като сега казах нещата,които преди не смеех или не исках да кажа/което пък породи спирането на контакта от моя страна/ и сега  другарчето ми се съобразява с изискванията ми повече отпреди...не знам до кога,обаче....

....друго,което ме впечатли е,че възстанових начина по който се гримирвах преди 15г :P-  очната линия...и толкова се изкефих,че се сетих за нея,че сега чак ми е чудно защо съм спряла да я ползвам... и така всички ми казват,че съм  хубава , което отдавна не се е случвало ;)
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #285 -: Януари 04, 2014, 08:42:23 pm »
Ретро Венерата ми върна стари чувства, но някак си подобно на хомеопатична криза, като изчистване. Всичко, върху което работих преди месеци и не ставаше, сега от само себе си.
Да, и аз мога да кажа за себе си това. Много неща ми се изясниха относно връзките. Ако преди съм си мислела и страдала по стари любови, недоизживяни..  то сега просто ми е ясно, че тези хора не са за мен и няма лоши чувства и съжаляване от моя страна. Просто така стоят нещата. Разбрах, че това което търся в любовта и като партньор в живота ще се появи някой ден, но тогава аз ще го усетя и ще знам че е "той".. ако не съм сигурна и се чудя - значи не е, няма какво да се мъча... това не пречи обаче да си прекарам ползотворно и приятно времето и да си изживея настоящи и предстоящи връзки. Нали все пак трябва да целунем няколко жабки преди принца хехе

На мен Венера ми транзитира 1ви дом, в момента прави тригон със Слънцето ми и секстил с Луната. Скоро съвпад с Марс. Венера в Козирог ми харесва.. :)

« Отговор #286 -: Януари 04, 2014, 09:27:13 pm »
Цитат на: Freya link=topic=7041.msg357657#msg357657 date=1388864543
 Венера в Козирог ми харесва.. :)
[/quote

..моята в натала ми е в телец/9д и сега се чувствам чудесно,въпреки ,че квадратира Луната и Слънцето ми...и през цялото време на ретроградието май ще тригонира Плутона ми- и това работи при мен.. :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #287 -: Януари 04, 2014, 09:41:15 pm »
и аз усетих влиянието на ретроВенерата....буквално ....транзитира през мой 5д и едни нестабилни и зациклени любовни отношения се възстановиха,като сега казах нещата,които преди не смеех или не исках да кажа/което пък породи спирането на контакта от моя страна/ и сега  другарчето ми се съобразява с изискванията ми повече отпреди...не знам до кога,обаче....

....друго,което ме впечатли е,че възстанових начина по който се гримирвах преди 15г :P-  очната линия...и толкова се изкефих,че се сетих за нея,че сега чак ми е чудно защо съм спряла да я ползвам... и така всички ми казват,че съм  хубава , което отдавна не се е случвало ;)
Казвам същото и за себе си-купих си очна линия след като не бях ползвала 2-3 месеца  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #288 -: Януари 05, 2014, 12:03:44 am »
А при мен само нови шансове, успешни покупки.... :blink:
Странно е това.
Но и моята натална венера е в Козирог...може би е заради това
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #290 -: Януари 05, 2014, 11:03:39 am »
Венера в козирог- аз и другаде съм писала в този форум, че я наричам "англичанка". При тази венера филма "Гордост и предразсъдъци" върви нон стоп - емоциите са сложни, дълбоки, трудно се проявяват, често Венера в козирог търси предизвикателството под всякакви форми.
За дрехи-аз имам леко ексцентричен вкус, но той граничи със стил. Много хора ми казват, че избирам неща, които те не биха облекли примерно, но на мен много ми отивали. Усещане за мода- определено.
Вкъщи ми е много важен уюта, имам хубав дом, по моя идея си е обзаведен, пак има щипка "Свое" нещо и не е "стандартен". Не знам за другите Венери в козирог, но аз харесвам различното, нестандартното, оригиналното- не прекалено изчанчено...но СОБСТВЕНИЯ ПОЧЕРК- във всичко.
2 гаджета съм имала с венера в дева- много стилни и с интерес към модата. В емоциите обаче никви ги нямаше.
Имах един с венера във водолей - един спортен екип нямаше! Само дънки, ризи и сака и обувки, супер ограничен от към тея неща, стилно, готино момче, но! ограничен вкус - харесва от тука до тук. Диспозитора на венерата му беше в стрелец, моя е в скорпион.
А моя козирожко венерин гардероб всичко ще намериш- от до- за различни поводи.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #291 -: Януари 05, 2014, 11:06:17 am »
единственото маалко по- различно на венера в козирог, май съм станала по- стисната и повече се замислям при даването на пари! :rolleyes:

*

rene

• *
  • 133
« Отговор #292 -: Януари 05, 2014, 11:22:27 am »
единственото маалко по- различно на венера в козирог, май съм станала по- стисната и повече се замислям при даването на пари! :rolleyes:

И аз съм с венера в козирог...бавни,сложни,но след време много силни чувства.
Много обичам да ми е чисто,подредено и уютно..обичам скъпите вещи,други за мен просто не съществуват.
И да...винаги съм прахосвала парите,но от известно време съм станала и аз по-стисната и за първи път в живота си започнах да събирам пари в сметка....

*

rene

• *
  • 133
« Отговор #293 -: Януари 05, 2014, 11:29:06 am »
И сега като се замислих...ретро венерата какво ми донесе...имах рожден ден скоро и получих много,ама много подаръци..да не кажа,че никога не е било така...
не съм харчила много,взех си нови диоптрични очила,последна мода,към които бях първо скептична,но сега съм влюбена в тях и всички много ме харесват.
Преди дни получих любовно обяснение от човек,с който съм се разделила преди две години и когото не искам да виждам изобщо...
А този милинкия,за който непрекъснато питах в хорар за любов и ме заряза,заради известна в обществото кака,по-голяма с 17 години,на два пъти от както венера е ретро ми звъни-неговата венера също е в козирог ;D...върни ми колелото,това ми върни...онова...и от там се започва едно писане между нас...ти така направи,аз така направих...еми това е общо взето :blink: :blink: :blink:

« Отговор #294 -: Януари 05, 2014, 11:31:34 am »
Транзитен Сатурн ти е в секстил с Венера (или е бил или предстои да бъде). Но по-скоро Сатурн в аспект с У2.

При мен ретро Венера е много близо до натална. Едно старо гадже се обади, но той се обажда периодично. Не знам дали мога да го отдам на ретроградието.

*

rene

• *
  • 133
« Отговор #295 -: Януари 05, 2014, 11:41:21 am »
Транзитен Сатурн ти е в секстил с Венера (или е бил или предстои да бъде). Но по-скоро Сатурн в аспект с У2.

При мен ретро Венера е много близо до натална. Едно старо гадже се обади, но той се обажда периодично. Не знам дали мога да го отдам на ретроградието.

Мирабелка Сатурн тригон Венера от декември до март 2014,работи значи идеално...кажи какво е най-характерно,какво се очаква.... :wub:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #296 -: Януари 05, 2014, 12:36:22 pm »

За личното усещане на Венера - моята е в Телец, в 7-ми дом и в съвпад с Юпитер, Слънце и Кету.

Определено е чувствена, обича комфорт, нежни аромати и хармония. Харесва й да се чувства добре, държи на дипломатичните отношения - това вероятно заради стълпотворението в 7-мия дом.

Държа да имам и елегантни и спортни дрехи за свободното време, когато най-добрият релакс е природата и движението. Стилът е изчистен, с леки и дискретни бижута.

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #297 -: Януари 05, 2014, 12:40:05 pm »
Определено е чувствена, обича комфорт, нежни аромати и хармония. Харесва й да се чувства добре, държи на дипломатичните отношения - това вероятно заради стълпотворението в 7-мия дом.

С Юпитер в Телец в 7 дом имам същите предпочитания. Венера е в съвпад с Кету в 5 дом, Овен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #298 -: Януари 05, 2014, 12:59:25 pm »
Моята пък е противоположна на Ванила, Венера в Скорпион в 10ти дом в съвпад с Плутон, тригон с Юпитер.
Хич не ми е скромна, кротка и възпитана..

Харесвам и изчистен стил, но поне с акцент нещо екстравагантно, ярки цветове, нестандартни бижута и импровизация със стила.
В любовта много голяма чувственост, емоционалност и дълбочина.. до крайности - или всичко или нищо, определено има някаква сексуалност - като за Венера, това във външният вид, държанието.. предизвикателно поведение - но никога на показ, потайна е, нещата са скрити. Дълбоките води са най-опасни.
На моменти Венерата ми е деструктивна и има усещане за фатализъм, но може би се отнася и засяга главно мен самата, не знам. Има силно излъчване, мисля че за това често са ме бъркали със Скорпион. Мога да се обличам и спортно-ежедневно, но когато реша да се облека по-специално и да направя впечатление - никога не оставам незабелязана. Веднъж се бях разстроила и се облякох така и се разхождах по улицата, разминавайки се с някакъв младеж, той спря и възкликна, че би си продал душата на дявола за мен, доста странен момент.. според мен имаше нещо скорпионско и в него.
« Последна редакция: Януари 05, 2014, 01:07:31 pm от Freya »

« Отговор #299 -: Януари 06, 2014, 12:08:52 pm »
Единственото положително проявление на ретроградна Венера досега е че си купих 2 страхотни игри-Монополи и Скрабъл.От край време мечтая да ги имам,но все не ми се даваха пари за тях.Но понеже тази ретроградна планетка не ми позволява да си купя нищичко друго и парите ми си стоят напокътнати реших поне игри да си купувам  :blink: Венера ми транзитира през 5-ти дом  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд