Към края на ретро фазата започнаха изведнъж да ми звънят нелоялни клиенти. Първо се обадиха от една малка агенцийка да си изчистим финансовите неща – в тяхното счетоводство е такъв батак, че сега не мога да му вържа края – кога за последно ми е плащано и от коя дата започва ново таксуване. Не стига, че слагат големи надценки върху нашия труд, а сега вероятно ще трябва да им подаря и част от хонорарите, ако някои поръчки се приспаднат като вече платени, а реално не са платени.
Сега пък ми се обади и управителката на друга агенция - тръгна отдалеч, със заобикалки, започна да се мазни. Почти от година не работим с тях, не получавам никакви поръчки, а тя сега ми се прави, че въобще не го е знаела. Или глупавите им координаторки въртят интриги, или тази лъже. Почнаха едни излияния колко държи на мен и на услугите ми, да сме си подновявали отношенията. И, разбира се, веднага подвигна въпроса за заверка на моя подпис към тяхната агенция, тях основно това ги интересува. Ама много сде учуди защо не работим, сякаш не го е знаела през цялото време. Пък ако наистина не го е знаела, координаторките ще го отнесат, крайно време беше и това да се случи. Те там от доста години работят, все мрънкат, все недоволни и немотивирани, но никоя няма да си отлепи задника от стола и да си потърси по-удовлетворяваща работа. Тегава история...