до този момент дирекционните планети сключващи аспекти към наталните планети са се проявили като събитията са свързани с характера на планетите и знаците.. мога да дам примери, понеже ги следя:)
дир. Нептун /съвпад и прогр. СЛВ/ секстил натална венера - цяла година бях като магнит за мъжете :Д тогава срещнах приятеля си /слънчева риба/
дир. Юпитер горен квадрат натална венера - в две карти го наблюдавах , даде отсъствие на половинката в чужбина и поради образование
дир. Юпитер горен квадрат натална луна - огромен апетит през цялата година имах, смених 2 града и 3 квартири

дир. Уран горен квадрат натална венера - при задействане от транзит - скандали, излишна нервност, напрежение, моментни раздели
дир. Плутон върху натална луна - силни страсти, дълбоки емоции
дир. Плутон върху натален мерк - тайна кореспонденция
в момента имам дир. Нептун секстил натална луна, пак смених адреса:) разпада се вече аспекта..
При дирекциите на нептун имам най-много събития, по дирекция прави секстил към наталните планети, а по транзит ги квадратира и аспектите се проявяват с пълна сила.. Нищо, че уж е пасивна планета:) В натала ми няма точни мажорни аспекти:) По прогресия е в критичен 13гр. на козирог:)