Здравей Гост

Дирекционна планета

• 154 Отговора
  • 21719 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Дирекционна планета
« -: Ноември 06, 2013, 10:26:22 am »
Планета в дирекция не се случва често да аспектира с точни аспекти натала.
Имате ли наблюдения как транзитите на същата планета влияят на цялата карта.
Например:
Венера дирекционна е в точен аспект с наталното Слънце. През годината тя аспектира по различен начин натала..,но сякаш е по-специална при транзитите си.
Как мислите?Бихте ли проверили?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

gogo07

• *
  • 244
Re: Дирекционна планета
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2013, 10:31:56 am »
ами аз знаеш 4е специално на дирекциите обращам  внимание, тьи като пре мен работят И са проверени ;-)

Зна4и не се влияят от самите транзити на планетите замесени , а от транзити на други по-тежки планети , които може И да И имат може И да нямат отношения кам самата дирекция , но я правят тригер .....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Ноември 06, 2013, 10:37:38 am »
Ами транзити, дирекции и прогресии са ми били винаги тъмна Индия. :lol:
В момента дирекционен Юпитер ми е върху натално Слънце(транзитния е в квадрат) в 6 дом. Юпитер натално е в 5-ти дом и е У7.

и...нещо по-специално случва ли се?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2013, 10:46:55 am »
В момента дирекционен Юпитер ми е върху натално Слънце(транзитния е в квадрат) в 6 дом. Юпитер натално е в 5-ти дом и е У7.

ne moje da ne dade sabitie , savpadite sa nai-silnite , Upravitel 7 mi varhu slance v jenski horoskop , bi trqbvalo da dade lubov brak , silno partniorstvo s maj ili satrudnik po rabota .... pone spored men ....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2013, 10:47:44 am »
Да ти кажа, не съм заелязала дирекциите при мен да работят отчетливо. Имала съм аспекти към личните планети, но не е имало проявление.
Не съм усетила полусекстила на дирекционна Венера към натална.
Може би дирекционния АЦ към Уран, което да ми е задвижило квадратурата на Уран-Марс, но не спада към въпроса ти.
Сега дир АЦ се смени в Стрелец и пак нищо.
В момента дир. Сатурн ми е на АЦ - принудена съм да се съобразявам с обстоятелства, но пък и Сатурн ми транзитира през 1ви дом, затова не знам откъде идват събитията по-скоро.
Дил ми Луна е в 8ми дом, та, където и да е прогресивната, факторът Луна в 8ми като степен на гадост си остава  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2013, 11:00:04 am »
Нещо не схващам въпроса-дали усещаме разлика във влиянието на дирекционна към натална и съответно на същата планета като транзитираща спрямо същата натална?Ако е това ,по настоящем тр.Уран ми е тригон АС и опозиция Слънце,но не мога да усетя и разгранича влиянието му по начина ,по който се очаква.Преди 2,3 год. дирекционен Уран беше на АС и го усетих мощно .

*

Нова

• 3491
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2013, 11:04:23 am »
Включвам се, няма начин, не издържам. Точно сега в ето този момент си имам съвпад на дир венера върху натален меркурий. Имам си и дир луна, която на милимунда сменя знак. Някакви милиминутки я делят. Ако се омъжа тази неделя, ще ви кажа. Ако съм бременна от затъмнението, ще...

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2013, 11:06:04 am »

ne moje da ne dade sabitie , savpadite sa nai-silnite , Upravitel 7 mi varhu slance v jenski horoskop , bi trqbvalo da dade lubov brak , silno partniorstvo s maj ili satrudnik po rabota .... pone spored men ....
Ами сега видях, че прогресивната ми луна е в тригон с този съвпад, а прогресивна венера в секстил.
Иначе юни месец срещнах сегашния си приятел, който ми е колега(или беше, защото вече не уча в Академията).  ;D Определено връзката е силна и различна от досегашните ми партньорства.

Eto kazah ti ;-) dano I da se ojenite, taka ili ina4e pri takava direkciq shte ostane edin ot nai-zna4imite maje v jivota ti ;-) Mai shte stane astrolog ot mene ;-)

Za brak spored mene trqbva da gleda po seriozno dali po natal imash takav I dali skoro nqkakav tejak transit shte go aktivira ;-)

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2013, 11:09:13 am »
Включвам се, няма начин, не издържам. Точно сега в ето този момент си имам съвпад на дир венера върху натален меркурий. Имам си и дир луна, която на милимунда сменя знак. Някакви милиминутки я делят. Ако се омъжа тази неделя, ще ви кажа. Ако съм бременна от затъмнението, ще...

s tazi Dir. Luna smenqshta znaka si ne bih se u4udil ako skoro shtarkela te poseti ;-)

*

Нова

• 3491
« Отговор #9 -: Ноември 06, 2013, 11:12:23 am »

s tazi Dir. Luna smenqshta znaka si ne bih se u4udil ako skoro shtarkela te poseti ;-)

:o

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #10 -: Ноември 06, 2013, 11:18:11 am »
2012 имах дирекц. луна опозиция нат Марс.Целият период премина в истинска война с роднина от женски пол.Такава ожесточена конфронтация,включваща ежедневно вербално и веднъж физ. нападение с/у мен,не бях изживяла.Бях изумена от ставащото и дори започнах да заснемам със скрита камера ставащото,защото бях вкарана в странен филм и мислех да подам жалба,но в последствие разбрах,че въпр. особа плаче за екзорсист ;D  В края на периода загубих баба си.Луна У8,марс У4

« Отговор #11 -: Ноември 06, 2013, 11:48:45 am »
В момента имам дир.Сатурн квадрат нат.Венера(7' разходящ),но в следващите месеци предстоят огледални опозиции на тр.Сатурн към нат.Венера и обратно,ще наблюдавам внимателно какво се случва.Но дир.Нептун пък е в сх.тригон с нат.Венера-дали ще разгранича отчетливи събития-не знам.Това ми е проблема-много ми е аспектирана картата  ;D Не знам кое от какво идва,но не ми е скучно  ;D

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #12 -: Ноември 06, 2013, 12:15:00 pm »
до този момент дирекционните планети сключващи аспекти към наталните планети са се проявили като събитията са свързани с характера на планетите и знаците.. мога да дам примери, понеже ги следя:)

дир. Нептун /съвпад и прогр. СЛВ/ секстил натална венера - цяла година бях като магнит за мъжете :Д тогава срещнах приятеля си /слънчева риба/

дир. Юпитер горен квадрат натална венера - в две карти го наблюдавах , даде отсъствие на половинката в чужбина и поради образование

дир. Юпитер горен квадрат натална луна - огромен апетит през цялата година имах, смених 2 града и 3 квартири :)

дир. Уран горен квадрат натална венера - при задействане от транзит - скандали, излишна нервност, напрежение, моментни раздели

дир. Плутон върху натална луна - силни страсти, дълбоки емоции

дир. Плутон върху натален мерк - тайна кореспонденция

в момента имам дир. Нептун секстил натална луна, пак смених адреса:) разпада се вече аспекта..

При дирекциите на нептун имам най-много събития, по дирекция прави секстил към наталните планети, а по транзит ги квадратира и аспектите се проявяват с пълна сила.. Нищо, че уж е пасивна планета:) В натала ми няма точни мажорни аспекти:) По прогресия е в критичен 13гр. на козирог:)

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #13 -: Ноември 06, 2013, 12:43:36 pm »
Дирекционен Нептун върху Сатурн у5 - вече разходящ аспект - даде събитийност, да, но не искам да си спомням.  ;D ;D ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #14 -: Ноември 06, 2013, 01:11:37 pm »
А защо при мен дирекционна Луна в 6 нат. дом в тригон с МЦ все още нищо не ми е дала? Освен това прави тригон и с К2 натално.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Ноември 06, 2013, 01:13:50 pm »
Весо, най-силни са мажорните аспекти с ъглите и с наталните планети, но на първо място по сила са твърдите аспекти - съвпад, квадрат, опозиция. Също така се гледат полуквадрат и квадрат и половина.

При мен последните години бяха наситени със събития, имаше доста мажорни дирекции, нямаше как да не се усетят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #16 -: Ноември 06, 2013, 01:16:28 pm »
Значи тогава да не очаквам нищо по отношение на работа и пари.  :lol:

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #17 -: Ноември 06, 2013, 02:20:31 pm »
Весо, най-силни са мажорните аспекти с ъглите и с наталните планети, но на първо място по сила са твърдите аспекти - съвпад, квадрат, опозиция. Също така се гледат полуквадрат и квадрат и половина.

При мен последните години бяха наситени със събития, имаше доста мажорни дирекции, нямаше как да не се усетят.
I pri men trigonite ne davit nishto koi znae kakvo kao sabitie .... imam venera trigon Neptun v momenta I pluton trigon mars , ne e dalo za sega sabitie ....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Ноември 06, 2013, 02:24:38 pm »
Миналата година имах преобладаващи квадрати, съвпади и опозиции - годината беше ключова за мен, много стресираща и трудна.

- дир. МС в съвпад с нат. Плутон
- дир. Луна в съвпад с нат. Сатурн и квадрат с нат. Уран
- дир. Слънце в опозиция с нат. Уран (преди това направи квадрат с нат. Сатурн)

Бяха засегнати двете светила и МС, а това са изключително важни точки.

Може да е имало и минорни дирекции, но изброените най-силно усетих.

Догодина предстоят хубави дирекции, но ще има смесено влияние.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #19 -: Ноември 06, 2013, 02:26:32 pm »
Имам съвпад на дирекционен меркурий с натална венера. Някъде бях чела за този аспект приятно пътуване в чужбина, което действително се осъществи по-рано тази година, но времето на пътуването не съвпада с транзит на меркурий, който да активира някакви точки в картата.

Иначе при точния съвпад на тр. меркурий с дирекционния съвпад е бил рожденния ден на дъщеря ми - може да се свърже с пари и веселба :blink:

Смяната на знак на дирекционна луна какво друго освен раждане може да даде?