Е значи ние другите да хващаме мотичката и към лозето. :unsure:
е, чак пък лопата, т.е.мотика

В това, което имам аз като материали, Гоклен е посочил в таблички следните професии: учени; артисти; актьори /какъв нюанс влага тук не е съвсем ясно:)/; политици; войници; журналисти; писатели и началници.
Ясно е, че всички останали професии някак трябва да ги вкарваме в тия групи, решим ли да се придържаме към неговите изследвания.
Същевременно има страшно много уговорки за разделянето на небето на сектори, за зоните на позитивно и негативно влияние и т.н.
Прави впечатление, че той от една страна подчертава важността на МС и Асц, а от друга изрично отбелязва, че изобщо не можем да придаваме твърде голямо значение на изолиран фактор в хороскопа.
Отделно, че разширят ли се градусите на някой от секторите в негова зона /напр. до 30 градуса/, направо излизаме от домовете на Плацидус обикновено....Например, както Александра посочва, ще отидем в 11 дом и ще правим изводи за професията....
И най-впечатляващото за мен в резултатите му – изобщо ги няма Слънцето, Меркурий и Венера....
Слънцето може би го няма, защото тогава всички хора от някоя зодия ще ги пратим да стават артисти
Но Венера....../ имам няколко близки познати, които цял живот, т.е. повече 30години професионално се занимават с творчески професии – определено при всичките Венера или изгрява или кулминира...../
За Меркурий също имам някои наблюдения по отношение влиянието му за професията– често е “изгорен” при хората на изкуството, а още по-често е “изстуден” при финансистите

Та така – ползваме от изследванията му това, което ни върши работа

При теб, например, виждаме трансатурновите планети около МС и Асц.
Плутон е с преимуществено външно проявление от редицата на Слънце, Марс и Юпитер, а Нептун е с преимуществено вътрешно проявление от редицата на Луната, Венера, Сатурн.
Ако трябва някак да те вместя в табличката на Гоклен, заради Плутон /Слънце, Юпитер/ на МС, както и заради Нептун на Асц., бих те пратила при политиците или при учените /заради Сатурн/