Здравей Гост

Гокленова зона

• 44 Отговора
  • 11184 Прегледи
*

ANI

• *
  • 135
    • http://
Гокленова зона
« -: Юни 06, 2006, 02:59:35 pm »
Какво е това " Гокленова зона "? :blink:  

*

АН

Гокленова зона
« Отговор #1 -: Юни 06, 2006, 03:10:57 pm »
потърси с търсачката, защото сме писали за тях.

Касаят работа, реализация. Най-сериозни статистически данни :)

Пък се оказва, че доста голяма част от живота си прекарваме, работейки :)

Чак им се чудя на разни деца как им се ще да се разделят с детството и да почват работа, сякаш няма цял живот за напред това да правят :D

В тоя смисъл е много важно да си намерим призванието и да търсим, докато си го намерим :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Гокленова зона
« Отговор #2 -: Юни 06, 2006, 03:35:54 pm »
На търсачката нищо не излезе.   :blink:
Има и в зета такива зони, ама аз нищо не им разбирам.  :ph34r:  

*

ANI

• *
  • 135
Гокленова зона
« Отговор #3 -: Юни 06, 2006, 04:07:53 pm »
До колкото разбрах  Сатурн и Плутон в 10-ти /везни/ са в"Гокленовата зона".И това значи ,че вниманието ми е насочено основно към кариерата.Както и ,че с достатъчно дисциплинираност и последователност Сатурн ще помогне за самореализацията......
Или май пак си ги насосах ?! :)  :rolleyes:  

*

АН

Гокленова зона
« Отговор #4 -: Юни 06, 2006, 04:56:11 pm »
Гоклен е френски изследовател, разгледал и обобщил данните на около 15 000 хороскопа и изложил резултатите в много томове. Естествено, работил със сътрудници - например с жена си :)

Въпросните зони са +/- 15 градуса около МС и Асц.
Разглежда само досатурновите планети.

Например Сатурн в 10-ти дом се среща при хора, занимаващи се с умствен труд :)  

*

kaily

• 5145
Гокленова зона
« Отговор #5 -: Юни 06, 2006, 10:07:46 pm »
Е значи ние другите да хващаме мотичката и към лозето.  :unsure:  

Гокленова зона
« Отговор #6 -: Юни 07, 2006, 04:28:36 am »
Гокленовите зони в хороскопа се простират :
Зона 1 - 30 градуса над асцендента- и 10 гр. под Асц.
Зона 2 - от 30 гр. на Запад от МС - до 10 гр. - на изток
Зона 3 -от 20 гр. под Десцендента- до 10 гр. над Дсц.
Зона 4 - от 20 гр. на изток от ИС - до 10 гр. на Запад

*

АН

Гокленова зона
« Отговор #7 -: Юни 07, 2006, 07:48:31 am »
Цитат
Е значи ние другите да хващаме мотичката и към лозето.  :unsure:
е, чак пък лопата, т.е.мотика :)

В това, което имам аз като материали, Гоклен е посочил в таблички следните професии: учени; артисти; актьори /какъв нюанс влага тук не е съвсем ясно:)/; политици; войници; журналисти; писатели и началници.
Ясно е, че всички останали професии някак трябва да ги вкарваме в тия групи, решим ли да се придържаме към неговите изследвания.

Същевременно има страшно много уговорки за разделянето на небето на сектори, за зоните на позитивно и негативно влияние и т.н.

Прави впечатление, че той от една страна подчертава важността на МС и Асц, а от друга изрично отбелязва, че изобщо не можем да придаваме твърде голямо значение на изолиран фактор в хороскопа.
Отделно, че разширят ли се градусите на някой от секторите в негова зона /напр. до 30 градуса/, направо излизаме от домовете на Плацидус обикновено....Например, както Александра посочва, ще отидем в 11 дом и ще правим изводи за професията....

И най-впечатляващото за мен в резултатите му – изобщо ги няма Слънцето, Меркурий и Венера....
Слънцето може би го няма, защото тогава всички хора от някоя зодия ще ги пратим да стават артисти :)
Но Венера....../ имам няколко близки познати, които цял живот, т.е. повече 30години професионално се занимават с творчески професии – определено при всичките Венера или изгрява или кулминира...../
За Меркурий също имам някои наблюдения  по отношение влиянието му за професията– често е “изгорен” при хората на изкуството, а още по-често е “изстуден” при финансистите :)

Та така – ползваме от изследванията му това, което ни върши работа :)
При теб, например, виждаме трансатурновите планети около МС и Асц.
Плутон е с преимуществено външно проявление от редицата на Слънце, Марс и Юпитер, а Нептун е с преимуществено вътрешно проявление от редицата на Луната, Венера, Сатурн.
Ако трябва някак да те вместя в табличката на Гоклен, заради Плутон /Слънце, Юпитер/ на МС, както и заради Нептун на Асц., бих те пратила при политиците или при учените /заради Сатурн/ :)

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #8 -: Юни 07, 2006, 09:36:01 am »
А мен къде?  :P  :rolleyes:

Гокленови Сатурн/9ти дом в квадрат с Уран/изгряващ откъм 12ти + воден Марс на ИЦ...  :blink:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Iris

• 31
Гокленова зона
« Отговор #9 -: Юни 07, 2006, 10:07:25 am »
Цитат
Какво е това " Гокленова зона "? :blink:
ANI, ето ти линк  ;)

http://www.astrogalaxy.info/ARHIV/03_08.htm

*

АН

Гокленова зона
« Отговор #10 -: Юни 07, 2006, 10:57:06 am »
Цитат
А мен къде?  :P  :rolleyes:

Гокленови Сатурн/9ти дом в квадрат с Уран/изгряващ откъм 12ти + воден Марс на ИЦ...  :blink:  :)
ако се съобразим с изследванията на Гоклен, ще те пратим някъде при войниците:); началниците или актьорите заради Марс :)
Пък заради Сатурн, ще те изключим от войниците, политиците и началниците и ще те пратим при всички други :)  - само че Сатурн е твърде далече от МС, така че ще го оставим на мира  :)

Ако само се придържаме към духа на изследванията му, ще се сетим, че ключова дума за Марс на ІС е усърдност и пламенност, но някак прикрити /въпреки че Марс владее и Слънцето ти:)/, както и способност да се мобилизира всичката вътрешна енергия и да се насочи към някаква цел.
С Уран Гоклен не се е занимавал, а тя е от “свързващия” ред, заедно с Меркурий и Хирон, но пък Уран на асцендента често прави хората да изглеждат малко ексцентрични, оригинални, с правилно отношение към свободата :)

И ако се опитаме да комбинираме двете влияния, можем да си мислим за професия, свързана с организация, ръководене на някаква дейност с творчести елемент :)

Пък и има още нещо, което както често подчертава Т.Пратчет :) в книгите си, прави големи мизерии - това е свободната воля :D

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #11 -: Юни 07, 2006, 11:24:53 am »
Благодаря ти за изчерпателния отговор  :rolleyes:  :)

При войниците с този рибешки Марс и тази водна Луна не бих отишла, честно да ти кажа, в никакъв случай! По принцип агресията и надменната арогантност са най-мразените от мен човешки качества и прояви... но това не изключва правото им на живот (на негативните прояви де), нали?  ;)  :unsure:

При учените също, далеч съм от точните сатурнови науки... дай ми на мене нещо типично ураново, с поглед в бъдещето и същевременно навътре, в най-дълбоките недра на подсъзнанието и на човешката същност (а и като цяло  същността на всичко, което ни заобикаля)...

А пък за Уран на Асц и "свободната" воля няма да коментирам кой кого се опитва да гази - ние /срещу/ Съдбата или тя /срещу/ нас. Ама иди го обяснявай на Уран *ще правя к'вото си искам, не съм длъжен да се съобразявам с каквото/когото и да било!*... добре че ми е в 12ти дом, ама и това не прави живота по-лесен, а и трябва ли?  :huh:  :lol:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Гокленова зона
« Отговор #12 -: Юни 07, 2006, 01:27:32 pm »
Цитат
Ако трябва някак да те вместя в табличката на Гоклен, заради Плутон /Слънце, Юпитер/ на МС, както и заради Нептун на Асц., бих те пратила при политиците или при учените /заради Сатурн/ :)
Е хубава работа. Аз таман се насочих към писане.  :angry:
Изведнъж установих, че от години всъщност само това правя, вися и пиша. И че е редно да взема да пробвам да превърна хобито си в професия.
Навремето съм публикувала по централни вестници мои творения, ама после се насочих към бизнес, че уж се изкарвало по-лесно пари.
И сега напоследък взех да списувам и обмислям вариант да се върна към писането, просто отвътре ми идва да пиша...да дуднем, биха казали някои.  :D
Даже вчера и нощес се потих та си отворих блог собствен
kaily.dir.bg

Напоследък съм я замислила тая неаспектирана Венера в тоя трети дом и с Уран отсреща и двоицата интерсептирана. Четох, че Венера там значело събиране на информация, писане, точно това ме блазни напоследък-да събирам потопа от информация и да изпридам от него своя собствена нишка.
Та дали ще стане да се занимавам с публицистика? Или примерно да си направя тоя блог и в един момент да почна да прибирам пари от реклама или спонсори.
Знам ли, ама от вчера живнах изведнъж, така как се бях скапала.
Бе просто установих, че ми се пише и че всъшност от 20 години само това никога не ме е мързяло да правя.
айдеее...пак ферман изписах... :P  

*

kaily

• 5145
Гокленова зона
« Отговор #13 -: Юни 07, 2006, 01:31:36 pm »
Цитат
бих те пратила при политиците или при учените /заради Сатурн/

А от друга страна пък политиката значи манипулация с властта, а власт значи свойството да влияеш. Та говоренето е власт не по-малка от реалната. Политика значи да упражняваш властта си...чрез писане и манипулация на съзнанието.  :P

Пък учените -ми то събирането и отсейването на информация, както и правенето от нищо нещо, от хаотичен поток инфо насочен поток с манипулация и въздействие..ама това не е наука, би трябвало да е изкуВство.  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #14 -: Юни 07, 2006, 01:54:34 pm »
За евентуални успехи/неуспехи в публицистичната дейност четох някъде, че е добре да се погледне и наталната позиция (вкл. и неговите аспекти) на Юпитер, а също и 9ти дом наред с многото му останали значения и интерпретации не се ли свързваше донякъде с това?
В тази връзка се сетих как навремето се бях изцепила пред една 'медийна' астроложка, че акцент върху 9ти дом е не само "философия и право", а и "метафизика" (вкл. и астрология, макар че тя уж се приема, че е повече по дом 11ти и Уран, но аз лично не бих рискувала да свържа Астрологията с един-единствен фактор/поле в картата)... та не ми повярва де, *Уран!*  :rolleyes:  ;)  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Гокленова зона
« Отговор #15 -: Юни 07, 2006, 02:17:06 pm »
Не знам, на мен много астролози са ми казвали за публицистиката. Включително си спомням преди 2 години като измъчих Алдебаран да ми метне едно очо.
И го питах с политика ли ще се занимавам примерно, а той рече-категорично не с политика, а с публицистика най-вероятно.

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #16 -: Юни 07, 2006, 02:50:31 pm »
Ми то като има човек определени акценти върху 3/9 дом + добре поставен Меркурий в съчетание с Юпитер и Сатурн, защо пък да не се занимава?

Често обаче се налага да си изкарваме хляба с дейности и да правим това, което не ни е по сърце, истинско щастие е да са занимаваш професионално с това, което ти е призвание...  :unsure:  ;)  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Гокленова зона
« Отговор #17 -: Юни 07, 2006, 07:09:58 pm »
Цитат
Често обаче се налага да си изкарваме хляба с дейности и да правим това, което не ни е по сърце, истинско щастие е да са занимаваш професионално с това, което ти е призвание...  :unsure:  ;)  B)
Да ти кажа, не съм съгласна с това. Никога не съм правила нещо, което не ми харесва...или почти никога. Като не ми е харесвало нещо, съм правела, струвала, сукала, но рано или късно съм променяла нещата.
Примерно най-много година-две да ми се наложи да правя нещо, което не ми е по вкуса.
С друго се примирявам, ама да бачкам нещо като робот за едната прехрана, по-добре да мра. Сериозно.

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #18 -: Юни 07, 2006, 07:48:04 pm »
Цитат
С друго се примирявам, ама да бачкам нещо като робот за едната прехрана, по-добре да мра. Сериозно.
Да, но на много хора това им се налага. А и кой е казал, че е толкова лесно да откриеш и определиш къде е истинското ти призвание, нали?  ;)  :rolleyes:

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #19 -: Юни 07, 2006, 07:59:23 pm »
Цитат
За евентуални успехи/неуспехи в публицистичната дейност четох някъде, че е добре да се погледне и наталната позиция (вкл. и неговите аспекти) на Юпитер, а също и 9ти дом наред с многото му останали значения и интерпретации не се ли свързваше донякъде с това?
В тази връзка забравих да спомена и Нептун - нима без неговата намеса ще имаме достатъчно творческо въображение? Плутон в аспект с Меркурий, да речем, в повечето случаи става за критик (лични наблюдения) и дава един такъв хаплив и саркастичен понякога начин на изразяване, а защо и не за детектив.  За Уран не съм сигурна... сигурно добре е да го има в картата на писател-фантаст  :rolleyes:  ;)  B)
А кой тогава е по сладникавите 'розови' романи...?  :o

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.