Здравей Гост

Гокленова зона

• 44 Отговора
  • 11156 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Гокленова зона
« Отговор #20 -: Юни 07, 2006, 10:27:53 pm »
Цитат
Плутон в аспект с Меркурий, да речем, в повечето случаи става за критик (лични наблюдения) и дава един такъв хаплив и саркастичен понякога начин на изразяване
Аз нямам аспект с Плутон, но имам точен тригон с Уран.
И имам хаплив, саркастичен, жлъчен, циничен и брутален на моменти език.
Наистина ми е много силен езикът, а по карта около Меркурий това не излиза много много. Затова се чудя дали не е от трети дом с тая неаспектирана Венера вътре, даже са ми казвали, че според тоя ми Меркурий трябва да съм тъпа, ма се ми се струва, че не съм.

...Впрочем напоследък като се заглеждам по картите на хората, които са ми близки или са ми направили впечатление, много често срещам тригон или сексил Меркурий Уран. Странно.

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #21 -: Юни 08, 2006, 08:14:47 am »
Цитат
Аз нямам аспект с Плутон, но имам точен тригон с Уран.
И имам хаплив, саркастичен, жлъчен, циничен и брутален на моменти език.
Наистина ми е много силен езикът, а по карта около Меркурий това не излиза много много. Затова се чудя дали не е от трети дом с тая неаспектирана Венера вътре, даже са ми казвали, че според тоя ми Меркурий трябва да съм тъпа, ма се ми се струва, че не съм.

:lol:  :rolleyes:  :D
Ами къде забрави Асцендента, а?

То и да нямаш аспект Меркурий-Плутон, все отнякъде се 'дава', но понякога наистина е трудно да определим откъде... иначе за този аспект го казвам от личен опит и наблюдения  ;)  B)

Абе не знам дали при теб е от неаспектираната Венера или нещо друго, но нали знаеш - не всичко заложено в радикса се реализира, да не говорим пък за начините, по които може да бъде реализирано, които в повечето случаи са мининум два - "това" или "онова"  :P  :rolleyes:
По тази логика един силно поставен Меркурий на Асц, например,  още не е 'гаранция' да пращиш от акъл и свръхинтелигентност... пак лични наблюдения  :blink:

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

сэаха

Гокленова зона
« Отговор #22 -: Юни 08, 2006, 04:19:32 pm »
AKEK$ANDRA!
Акобеше жив Гоклен щеше да се зарадва.-поразширила си постиженията му!Следнеговите изследвания науката статистика си помислимного хубави работи за себе си и много лоши за астрологията.Но кервант си върви.Гоклен е  търсил ,чрез статистическите закономерности ,подтвърждение на астрологически истини.-как планетите и заците влиаят върху професионалната ориентция .Ты като статистиката не е особено чувствителна ,то не е открила и помен от тези зависимости Едва в наши дни /и то твърде скоро /се изясни грешката на безгрешната наука,наречена статистика.Астрологията по принцип борави с конкретни и различни по между си личности и индивидуаности.Често пъти резултатът е един и същ ,но пътя към него е различен.Това не можа да отчете точната статистика.

Гокленова зона
« Отговор #23 -: Юни 12, 2006, 04:20:47 am »
Напиши тогава точните градуси,като си мислиш,че ги знаеш:) Най-добре прочети тук,за да си обогатиш знанията!    http://astrogalaxy.info/ARHIV/03_08.htm                  :D  

*

АН

Гокленова зона
« Отговор #24 -: Юни 12, 2006, 07:31:06 am »
да не би да се опитваме да накараме астрологията да работи с точността на точните науки :)

Ами ще се наложи тогава да я преместим от категорията на окултните науки и по-лошо - ще я личим от чара и :)  

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #25 -: Юни 12, 2006, 12:49:08 pm »
Цитат
да не би да се опитваме да накараме астрологията да работи с точността на точните науки :)

Ами ще се наложи тогава да я преместим от категорията на окултните науки и по-лошо - ще я личим от чара и :)
Мдам... има и такива 'астролози', дето си мислят, че щом схванат цаката на математическите изчисления в астрологията, ще научат цялата астрология. Има и такъв мит... астрологията обаче, макар и да борави с някои изчислителни техники, не е статистико-математически модел за извеждане на определени корелации. Тя е наука, учение от сферата на окултизма, тя е и изкуство.
Така както един теоретик без никакъв емпиричен опит не може да се нарече "астролог", така и един статистик за мен не е астролог.
Дори и да се научим да смятаме безпогрешно натали, солари, прогресии и дирекции всякакви, 'ключът' не е в сметките, а в начина на интерпретация на получените резултати, тоест в *разбирането*. Крайният резултат се състои в правилното 'разчитане' на картата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #26 -: Юни 14, 2006, 03:22:27 pm »
Та явно това не е в състояние да определи точната наука статистика  /с приложение в астрологията/, опитвайки се да изведе някакви 'закономерности' и 'обусловености', че вариациите на една и съща 'тема' често биват не една, не две, а много повече...   ;)  :P

Дори целта да е една, пътища към нея и начини, по които се постига, има най-различни и шарени  :huh:

Нима астрологическата статистика ще ми отговори на въпроса, да речем, защо при условие, че имам сходни констелации и акцентирани кръстове като Анджелина Джоли не съм нито секс идол, нито съм постигнала нейния успех и популярност? Образно казано...  :rolleyes:  B)

Или това, да речем, че някой си има "гокленов" Марс или Сатурн, не го прави още прочут спортист или учен, нали?  :blink:  :)
« Последна редакция: Юни 14, 2006, 03:23:40 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Гокленова зона
« Отговор #27 -: Юни 14, 2006, 05:33:24 pm »
Е,може да се понапънеш малко и да станеш да речем секс идол или популярна.Може и да го имаш заложено,но да не си се насочила да развиеш заложбите си,знае ли човек:)) :D  

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #28 -: Юни 14, 2006, 05:51:31 pm »
Хи-хи, за друго се 'напъвам' аз...  :P  ;)  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Гокленова зона
« Отговор #29 -: Юли 14, 2006, 01:45:11 pm »
Цитат
Напиши тогава точните градуси,като си мислиш,че ги знаеш:) Най-добре прочети тук,за да си обогатиш знанията!    http://astrogalaxy.info/ARHIV/03_08.htm                  :D
Здравейте ,AKEK$ANDRA!
Гоклеовите зони ?Интересно !Прочетох темата.Много сте бойко настроена!Чувала ли сте за Аександър Матросов.Неговият повиг е съизмерим с този на плъховете разузнавачи,който изпробват нещата ,а стадото го наблюдава -какво ще му се случи или не.Може би не съм ясен.Важното е да знаете,че с боси крака срещу ръжен не се рита!Но да мина на темата:
Моето скромно мнение е ,че нашето разбиране за явленията и процесите зависи от нивото на достигнатото познание!
Но мнението на "сэаха"е правилно!
Какво искам да Ви кажа:
0.Списанието на Н.Колев е много хубаво и ценно за българската астрология,пък и не само за нея.Леон е високо ерудирана личност.Статията за Гоклен също е превъзходна.
1Не виждам нищо лошо в казаното за Гоклен.
2.Има ли ги тези зони ?-да те са около кръста на хороскопа.Само ,че от тези изследвания започва една много по-открита борба срещу познавателната способност на астрологията.Прочетете я Вие мило момиче внимателно!
Този проблем-доказване на ефективността на астрологията,чрез методите на статистиката се превръща в дамоклев меч.Астрлозите така и не съумяват да възстановят накърненото си реноме пред официаната наука.Видите ли -математически се доказва ,че тази астрология няма понавателна сила.Абе направо казано, тя си е жива шарлатания или ала -бала.Едва в наши дни честни изследователи успяха да вникнат в същността на проблема ида опровегаят противниците на астрологията.Може да прочететена Форума наТрунев материала: http://trounev.com/phpBB/viewtopic.php?t=8
Най общо казано- не е виновна астологията ,че статистиката не успя да хване астрологическите влияния.Не е виновна и математиката.Просто връзките се оказаха ,не така явни ,както някой си ги представяха прибързано.Днес това е минал период и не трябва да се заблуждаваме ,че е възможно да скрием цялото наше незнание зад плещите на иначе точната статистика.В случая с астрологията идва реч за различни причини,които  могат да доведат до един и същ резултат.И обратно еднакви условия не винаги водят до един и същ резултат.За математическата статистика това се оказа не толкова н еразбираемо.Но за "дървените" глави бе прекрасен повод за тържествуване
« Последна редакция: Юли 14, 2006, 01:46:08 pm от Kostadin »

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #30 -: Юли 14, 2006, 01:59:07 pm »
Много добре казано и по достатъчно разбираем начин  ;)  :)

"Нужны ли статистические модели (в) астрологии"? Това е въпросът...  :P

« Последна редакция: Юли 14, 2006, 02:01:51 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Гокленова зона
« Отговор #31 -: Юли 15, 2006, 07:02:10 pm »
Не не е неохбходима ,ако законите са известни.А те са били известни !Всички езотерични закони тихомълком се използват и от науката.
Няма такава наука която да прилага към аксиомите си статистическа проверка.
Това не означава ,че не можеда се подбере друг модул от аксиоми и нещата да се видят в нова светлина .Пример за това е Евклидовата геометрия-обикновената,която учим в училище и сферичната геометрията на Лобачевски.Хората винаги работят само с модели на действителността.Тъжното при Гоклен,че той просто се е хванал на уловката на материалистите.
На кого му е направило впечатление факта ,че в древността е съществувала само една наука -описваща общото в нещата -философията .Развиваната от човека научна деност тръгва от събирането на отделни факти.Явно се касае не за примитивност ,а за заключения описани от философията т. е имало е завършено знание.Проблемите ,които са стояли пред древните в Гърция са същите ,както и днеска.как така са успели да ги обобщят ,още преди да са извършили цялата научна дейност -от тях до наши дни?
« Последна редакция: Юли 15, 2006, 07:05:13 pm от Kostadin »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Гокленова зона
« Отговор #32 -: Юли 15, 2006, 07:26:51 pm »
Цитат
Всички езотерични закони тихомълком се използват и от науката.
Ами всичко се обуславя на няколко космически закона, но просто в различен контекст!  

Гокленова зона
« Отговор #33 -: Юли 15, 2006, 09:34:53 pm »
Природата е много пестелива-От принципа на любовта и само с една гола фракталност и рекурсия създала от: + и -, от "да" и "не" ,ЯНГ и ИНГ огромното си многооразие. Ама кой и кога да им се довери на древните писания.
И всичко това се е получило ,защото знаещите са се разделили и поели в две противопложни посоки -макромира и микромира-така толкова века са се провървели и още вървят ,независимо ,че физиката е почти готова да промени официалното си мнение.Забравили основното"Както горе -така и долу"
« Последна редакция: Юли 15, 2006, 09:36:29 pm от Kostadin »

Гокленова зона
« Отговор #34 -: Август 10, 2006, 05:07:39 pm »
Здравейте!
Във връзка с Гокленовите зони какво мога да очаквам за моите 2 хубавици:
Голямата е с Меркурий в 10 дом в Гокленова зона  и Марс в 12 дом в Гокленова зона;
Малката е с Марс, кацнал на МС (на 1 градус в 10 дом), Нептун в 9 дом в Гокленова зона и Плутон в 7 дом на 2 градуса над ДСЦ?
Дотук наблюденията ми са, че голямата е доста концентрирана, обича да говори, да четем книжки, слуша внимателно и т.н., същевременно е доста артистична натура (има Нептун в 10 дом, но е извън Гокленовата зона - дали е от него, или от АСЦ Телец???). На времена обаче така пищи и е голям инат, държи се доста предизвикателно и се чудя дали това е от Марса или от Слънце във Водолей (предизвикателното държание и от АСЦ в Телец - ината.
Малката е много бойна, не може да стои на едно място, и ако е сърдита за нещо, веднага се разревава м ногострадално, това последното не знам отде е  :rolleyes:
Та въпроса ми е дали може да се каже нещо за професионалната насоченост или да си гледам традиционните показатели - 2, 6, 10 дом??? Още едно объркване - според Гоклен Марс и Сатурн около осите предопределят лекарската професия, а засега голямата доста често повтаря, че лекарка ще става  :unsure:  

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #35 -: Август 10, 2006, 06:03:53 pm »
Интересна статистика е направил г-н Гоклен, дотук ок   :rolleyes:  B)

Разбира се, ъгловите планети не са за подценяване, но само в контекста на Цялото, защото те са само инструменти, а реализацията е по изгряващия знак (Асцендент), Медиум Цели + техните планети-управители и Слънцето. Впрочем Луната и възлите също не са за подценяване...

Идеята ми е такава, че тези "гокленови" планети се 'вписват' в определена схема/рамка, начертана в индивидуалния хороскоп от кардиналните оси, и това как и доколко ще се реализират - в смисъла на обществена/професионална реализация - конкретните акцентирани планети не зависи само от позицията им в "гокленова зона" и в никакъв случай не може да се гадае и спори коя от гокленовите планети е "по-гокленова"  :P

Та в тази връзка и аз се чудех що ли при Марс в съвпад с ИЦ не съм станала лекар или спортист  :D

Дано съм се изразила разбираемо...  

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Гокленова зона
« Отговор #36 -: Август 10, 2006, 06:20:13 pm »
Знам ли и аз що не си станала :huh:
Аз с моя вироглав Уран на АСЦ още се чудя каква да ставам, пък съм вече дърто магаре  :lol:  

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #37 -: Август 10, 2006, 06:38:23 pm »
И моя уранчо е близо до Асц, но откъм 12ти дом - в тригон с марс и луна... енергия много и разнопосочна, осезаеми и видими резултати засега почти никакви   :rolleyes:  :P  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Гокленова зона
« Отговор #38 -: Август 10, 2006, 07:23:07 pm »
:D  :D  :D
Ако знаеш колко ми е познато - един ми е хармониииичен хороскопа, чак да му завидиш. И като погледнеш притежателя на хороскопа - то пате в блатце  :lol:
Хайде, да не се отклонявам. Я да питам аз за Плутон на МЦ, и изобщо за силно влияние на Скорпион, имате ли впечатления да е свързан с медицината?

*

Lillie

• 30532
Гокленова зона
« Отговор #39 -: Август 10, 2006, 07:37:38 pm »
Е, сигурно Авесалом Подводни щеше да ни каже за нивата на проработка на Плутон и Скорпион  :rolleyes:  :P

По принцип тази позиция на Плутон върху "родителската ос" се свързва със силно скорпи влияние по родителска линия, също така обаче тази констелация се свързва и с интеграция в социума.

След като го свържеш с останалите компоненти в картата - Асц и владетелят му, Слънце, Луна, възли и прочие, разпределение на енергиите по стихии, качества, квадранти,  ще добиеш представа за начина на тази интеграция и средствата, с които се постига... каквото и да кажа конкретно за тази позиция, ще е базирано в голяма степен на лични /и субективни/ впечатления, а и пък в зависимост от сбора индивидуални фактори в хороскопа вариациите на тема Плутон могат да се различават  :ph34r:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.