Ми аз обикновено все съм си в центъра на нещо, трудно оставам незабелязана, сигурно затова и се затварям или ходя всякак облечена-да не привличам внимание, дразни ме.
Сега не съм от типа като се появя и все едно слънцето е изгряло, но някак лека полека се налагам и в един момент се оказвам определяща много неща, определено имам качествата на неформален лидер.
В последните години май се позасили, щото примерно из форумите къде мина, по мен трева не никне, навсякъде ме забелязват, цитират ми думи, говорят за мен и прочие-аз това не го правя да е нарочно.
Но виж, аз съм ловец на сила, това съм го казвала и вярвала от много години, не съм целяла властта, нито съм била привлечена от нея, нито съм свързвала силата с властта. Чак наскоро почва да ми изплува това за властта в съзнанието.
Оня ден бях на някаква среща на съкварталци с кмета на квартала, Гиньо Ганев, някакви общинари, бяха по едно време Стела Банкова и Минчо Христов и прочие. Една училищна зала с хора. Отидох почти насила и мислех да си стоя кротко, ма то шило в торба стои ли, дадох тон за песен на цялата дискусия по плюването на кмета, после след два часа кметът реши да закрие сбирката, аз ненадейно станах и го прекъснах и му проведох блиц анкета, разтурих реда и подчиних всички на волята си да е мойто. Честно да ти кажа, аз сигурно се учудих повече на себе си, отколкото присъстващите. После си мислех, че не съм ги контрирала, както правех по-рано, а налагах волята си. Едно е да си контра, друго е просто да си налагаш волята и това стана естествено.
Е такива работи почнаха да ми се случват.
Обаче 20 години преди това почти нищо друго не правех, освен да работя със себе си, даже ти си ми правила много пъти забележки да направя нещо в реалния свят, а аз все съм бълбукала из вътрешните светове. Пръв космонавт съм в собственото си подсъзнание, стигала съм там, дето други не смеят отдалеч да мернат. Оня ден обяснявах на една позната-християнка до дупка за случилото се в оная зала. И тя рече-дава ти се власт, защото познаваш себе си, всички, които познават себе си, имат власт в степента, в която се познават.