Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540653 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2040 -: Октомври 08, 2012, 07:56:28 pm »
Предполагам, ако се появи до теб, достатъчно сериозен мъж, ще утихнат и тези сънища. В тях има и някаква емоционална близост, която в момента очевидно не е налична.

По всяка вероятност сънищата ми показват несигурност в тази насока.

Част от снощния сън отново беше свързана с лутане и силно желание да се завърна "у дома". Първоначално сънувах квартала, в който преди съм живяла, и стария блок. Изглеждаше много овехтял, а когато влязох във входа, на партера видях наредени гардероби като онези в спортните съблекални, странно...

Качих се в асансьора и изведнъж усетих нещо странно, обзе ме страх. Вратата се затвори и вътре започнах да се чувствам като в тясно пространство, като в някакъв тунел, въздухът не ми достигаше, бях като във вакуум... Движеше се бързо нагоре, но целият се тресеше и се притеснявах, че във всеки един момент може да се счупи и да полетя надолу, в шахтата...

Успях да стигна до горе, застанах пред жилището и го отключих. Първоначално заприлича но това, което е в реалния живот, но когато влязох вътре, изведнъж всичко се преобрази - стените се раздвижиха, жилището се разшири до неузнаваемост, стана светло, чисто и просторно. И вече приличаше на огромен мезонет или апартамент, заемащ целия етаж... Обикалях от стая в стая, всичките бяха много добре обзаведени - избирах коя ще е "моята стая"... От всеки прозорец се разкриваше невероятна морска панорама - лазурно спокойно море и широки чисти плажове, гледката не приличаше на нито един от местните плажове... С това чувство на еуфория и спокойствие се събудих тази сутрин.

Абе, да не би да съм тръгнала да се възнасям вече?  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2041 -: Октомври 08, 2012, 08:16:08 pm »
На прага си, скоро ще разбереш какъв е бил тоя "зор"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2042 -: Октомври 08, 2012, 08:27:48 pm »
Това клатене в асансьора на нещо друго ми прилича.  :-[ ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2043 -: Октомври 08, 2012, 08:29:00 pm »
Това клатене в асансьора на нещо друго ми прилича.  :-[ ;D

Е-ти си знаеш най-добре :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2044 -: Октомври 08, 2012, 08:31:18 pm »
Може да е и преминаване през родовия канал, да съм сънувала раждането си и сънят да е бил връзка с подсъзнанието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2045 -: Октомври 08, 2012, 09:32:59 pm »
 Aсаньорът има отношение към интимния живот. :-[
 Лили, разчепкай добре щенията си. Не е необходимо да ги споделиш с нас. ;)

А, по отношения пак, на асансьора, не проявявай недискретност. ;)

Това, че след тъмни коридори попадаш в светъл апартамент е добър знак. Възможно е да не е с външно проявление, а с вътрешно такова- да изясниш за себе си целите и приоритетите си. :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #2046 -: Октомври 08, 2012, 09:50:06 pm »
Асансьор съм сънувала и когато е предстоял/минал някакъв изпит
Аз го приемам като социален възход/падение

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2047 -: Октомври 08, 2012, 10:05:16 pm »
А, по отношения пак, на асансьора, не проявявай недискретност. ;)

Е, ако ми се случи нещо асансьорно  :-[, вярвайте ми, няма да бия тъпан във форума.  :P

Сетих се за един виц, на който попаднах днес  ;D:

Цитат

Пациент се обръща към невропатолог:

- Докторе, аз се безпокоя за жена си. Всяка вечер крещи насън: “Не, Пешо, не!”
– А вие Пешо ли се казвате?
– Не, аз съм Иван.
– Вижте, Иване, докато вашата жена крещи “Не!“, можете да спите спокойно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2048 -: Октомври 09, 2012, 07:49:36 am »
Да споделя още нещо, за да имаш материал за изследване.  :blink:

Понякога сънувам (осъзнавайки в съня, че майка ми е починала) как разбирам, че тя всъщност е жива, но се намира "някъде далеч", където се чувства по-добре и не иска да се връща, не иска да си дава адреса, телефона, а на мен ми се ще да я потърся, да я чуя, да разбера как е... Не помня как разбирам за това, но ми се подава информация, че тя не се чувства зле на "онова място". Често се случва да разбера, че е отишла да живее "там" с мъжа, който приживе много е обичала (не е от бившите й съпрузи). Интересно е да отбележа, че в реалния живот погребението й се падна на рождения ден на този мъж.

И в съня си много искам поне да я чуя по телефона, а тя сякаш нарочно се крие от мен, толкова добре се чувства на "онова място", че сякаш е зачеркнала всички, които някога са били част от живота й "тук". А аз се притеснявам за нея от чисто битова гледна точка - има ли средства за издръжка, има ли храна...

Снощи за пореден път сънувах как разбирам, че сме я погребали "жива", т.е. сякаш е била в кома, а след това е "възкръснала". Когато го разбирам, ме полазват тръпки - да погребеш жив човек. Това послание вече няколко пъти се повтаря, тя сякаш ми казва "Помислили сте, че съм умряла, но съм жива, не съм умирала". Вече сериозно започвам да се замислям да не би това да е послание от "другия" свят, че наистина има друга "реалност" отвъд смъртта... Да, това се повтаря всеки път - "не съм умирала, по погрешка така сте помислили".
Лили, преди доста време ли е починала майка ти  :( Когато татко почина, първите години го сънувах буквално всяка вечер. Сякаш виждаше, колко страдам от загубата му и по този начин се опитваше да ме успокои. Сънувах, че сме двамата на изключително красиви места, виждах го спокоен и щастлив, и постепенно осъзнах, че там се чувства по-добре, че той всъщност не е изчезнал, а просто е на едно по-хубаво място. С годините, когато някакси приех, че вече няма да е физически до мен, сънищата станаха по-редки. Сега го сънувам 2, 3 пъти за година. Та мисълта ми е, че майка ти сигурно иска да те успокои, да не се тревожиш за нея. Показва ти, че е на хубаво място и се чувства по-добре там  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #2049 -: Октомври 09, 2012, 08:06:45 am »
Съунувах, че отново се женим с мъжа ми.  Май беше в семинарията и след нас имаше друга сватба, на която присъстваше и известна личност.
Бахме забравили букет за мен и взехме букет от тези на другата сватба, нещо с розова коприна и бяла панделка с имента им. Някой не беше дошъл, пък и някакви китайци се намесиха. Прескочихме малко езерце, изкачихме стълби (поне аз) и влязох в резиденция Лозенец (сега пък там) и ...ми май не казах да.
Много шантав сън. Имаше лилиии и огрооомни теменуги, ама огроомни. Даже помислих, защо от тях н си направя букета :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2050 -: Октомври 09, 2012, 08:25:49 am »
Лили, преди доста време ли е починала майка ти  :(

На 14 ноември ще станат 3 години, а сякаш е било съвсем наскоро... Оттогава животът ми е спрял, въртя се като в затворен кръг и вече изнемогвам от всички тия битовизми, уморена съм... Може би затова от време на време сънувам красиви пейзажи и гледки - това, което липсва в реалния живот.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2051 -: Октомври 09, 2012, 08:57:35 am »
Лили, преди доста време ли е починала майка ти  :(

На 14 ноември ще станат 3 години, а сякаш е било съвсем наскоро... Оттогава животът ми е спрял, въртя се като в затворен кръг и вече изнемогвам от всички тия битовизми, уморена съм... Може би затова от време на време сънувам красиви пейзажи и гледки - това, което липсва в реалния живот.
Мисля, че още не си превъзмогнала загубата й. Липсва ти много, за това и сънищата ти с нея са толкова чести. Освен това, когато човек се чувства самотен и подтиснат, по-често се сеща и сънува починали близки и хубавите моменти прекарани с тях. Когато навлезеш в по-хубав период и нещата около теб се променят, и сънищата постепенно ще намалеят, вече няма да имаш такава нужда от утеха и подкрепа от тях.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #2052 -: Октомври 10, 2012, 12:46:06 pm »
здравейте
сънувах ,че мъжът от предните ми сънища ми подава ръка-видях само ръката,познах че е негова по белега.В съня си протегнах и моята да го хвана и да се здрависам с него,а той вместо това вплете пръсти в моите....четох за различните описания на значението на ръка-но не мога да  ги свържа със съня-бихте ли дали мнения

*

Uran

• 6041
« Отговор #2053 -: Октомври 10, 2012, 01:58:27 pm »
здравейте
сънувах ,че мъжът от предните ми сънища ми подава ръка-видях само ръката,познах че е негова по белега.В съня си протегнах и моята да го хвана и да се здрависам с него,а той вместо това вплете пръсти в моите....четох за различните описания на значението на ръка-но не мога да  ги свържа със съня-бихте ли дали мнения

Има ли причини да се срамуваш заради него?
 Необходимост от "обуздаване" на поведението или насърчаване/помощ? :blink:

« Отговор #2054 -: Октомври 11, 2012, 05:31:29 am »
Сънувах,че змия се превръща в котка. :unsure:
Друг сън,който също ме впечатли-сънувам,че си правя гривна от мъниста,бяла.(накрая си я сложих на ръката и ми хареса как стои)
« Последна редакция: Октомври 11, 2012, 07:47:43 am от MoonLight »

*

Papy

• 4343
« Отговор #2055 -: Октомври 11, 2012, 09:03:53 am »
Беше дълъг и объркан сън, от ония, в които ситуациите преливат от една в друга. Но се открояват 3 елемента:
Една маймуна, която ми пречеше да мина през едно място
Рози-храсти, с пъпки по тях, жълти
Заснежена и заледена улица, по която беше почти невъзможно да минеш, но аз успях-на места се пързалях със засилка, на места се държах за някакъв ръб (бях със зимни ръкавици)

« Отговор #2056 -: Октомври 11, 2012, 09:06:46 am »
здравейте

Има ли причини да се срамуваш заради него?
 Необходимост от "обуздаване" на поведението или насърчаване/помощ? :blink:
благодаря Уран,да има причини,поведението му е непредсказуемо,и това ми е носило доста неловки ситуации

*

Uran

• 6041
« Отговор #2057 -: Октомври 11, 2012, 02:53:44 pm »
Сънувах,че змия се превръща в котка. :unsure:
Друг сън,който също ме впечатли-сънувам,че си правя гривна от мъниста,бяла.(накрая си я сложих на ръката и ми хареса как стои)

Необходимост от лекарски преглед?

*

Uran

• 6041
« Отговор #2058 -: Октомври 11, 2012, 02:56:11 pm »
Беше дълъг и объркан сън, от ония, в които ситуациите преливат от една в друга. Но се открояват 3 елемента:
Една маймуна, която ми пречеше да мина през едно място
Рози-храсти, с пъпки по тях, жълти
Заснежена и заледена улица, по която беше почти невъзможно да минеш, но аз успях-на места се пързалях със засилка, на места се държах за някакъв ръб (бях със зимни ръкавици)

Има разни субекти дето ти тровят живота, явно и неявно. :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #2059 -: Октомври 11, 2012, 04:54:11 pm »

Има разни субекти дето ти тровят живота, явно и неявно. :)

Еее, уран, ама много познаваш, значи
Мерси  :blink: