Uran, да споделя за още един сън, от повтарящите се, но като че ли тоя път има нови и нетипични елементи, по-различни усещания.
Сънувам два повтарящи се типа сънища - пътуване в неизвестна посока, непознат град или лутане в търсене на дом, стари къщи, изкачване на стълби.
Този път сънят беше някак по-светъл и остави приятно усещане.
Онзи ден сънувах как се качвам в трамвай - беше от онези двуетажните, няма такива в България. Имам откъслечен спомен как се качих на някаква спирка, на която се сбогувах с майка ми, сякаш бях тръгнала в неизвестна посока да взема нещо и имах намерение да се върна при нея... Качих се и изведнъж осъзнах, че съм в друга държава и почти не говоря езика на хората (но си спомням, че беше английски). Не знаех на кой номер трамвай съм се качила, на коя спирка да сляза и после кой номер да взема за на връщане... В трамвая заговорих с млада жена с малко детенце, беше много усмихната и добронамерена, успя да разбере разваления ми английски. Обясни ми къде да сляза и ме покани на гости в тях. Каза ми, че се намирам в... САЩ.
Интересното е, че трамваят сякаш се изкачваше по някакво нанагорнище, пред погледа ми се разкриваха хубави гледки, градът беше голям, много поддържан и чист, имаше големи модерни сгради навсякъде. Усещах странно вълнение, очакване и ентусиазъм, макар че бях притеснена от непознатата обстановка и трудно се ориентирах в пространството. Моята случайна позната ми каза, че "по-нагоре има и море с плажна ивица", сякаш наистина там се бях запътила... Слязох на някаква спирка, беше ме обзело любопитство да разгледам града, вървях по непозната улица, но всичко беше толкова красиво, имаше много простор и екзотични палми.
С майка ми повече не се срещнахме, не успях да се върна на мястото, от което тя ме изпрати.