Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540088 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2080 -: Ноември 25, 2012, 05:57:46 pm »
Лили, някъде бях мярнала, че ще се местиш в друго жилище. Премести ли се?
Сънят е свързан с някаква временна дезориентация, която ще започне да се изсветлява с установяването ти на новото място (според мен).

Не, още не съм, но предстои през първата седмица на декември, макар че го бях планирала за края на ноември - не ми проработи таймингът, тъй като зависи от тайминга на други хора. :))

Струва ми се, че това изкачване по нанагорнище в съня е добър знак и може да говори за това, че след временна дезориентация ще дойдат по-спокойни времена. Усещането в съня беше за хармония и наслада.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

911

• *
  • 137
« Отговор #2081 -: Ноември 25, 2012, 08:26:02 pm »
Може би не е точно тук мястото ,но искам да попитам случвало ли ви се е докато сънувате да изпитате чувството,че обстановката в съня ви ,ви е някак позната ?
Нещо като Дежа Ву на сън ?
Това може ли да се причисли към осъзнатите сънища :-\

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #2082 -: Ноември 27, 2012, 09:43:50 pm »
Преди няколко дни сънувах икона с Дева Мария и Исус, как да го тълкувам обясненията в съновниците доста си противоречат.  :-\

сънувах ГРАДушка
« Отговор #2083 -: Ноември 30, 2012, 12:57:10 pm »
Сънувах градушка но не каква да е градушка,
а такава с късове големи, колкото кокошка,
беше си бедствие, намирах се в непознат, но български град
цял мост беше строшен!!! Хората бяха странни, хем ги беше страх, хем не!
А в небето виждах огромен облак, който за секунди ставаше на нещо като айсберг
и от него падаха ледени късове-грандиозна гледка!
Чудех се да не би това да е сърцето ми? Безчувствено и студено, без емоции?

« Отговор #2084 -: Ноември 30, 2012, 01:11:29 pm »
Сънувах баща ми в инвалидна количка, преди две вечери. Беше се заобиколил с други инвалиди и ръкомахаше, обясняваше как е катастрофирал и, че едва ли не нарочно го е направил. В съня ми бяхме в лоши отношения и той ме преследваше и искаше да говорим, а аз си мислех, че просто искам да ме остави на мира. В дествителността също сме в лоши /твърде меко казано/ отношения, които не могат да се поправят, но този сън беше просто отвратителен...
There's a little witch in every woman...

*

Freya

• **
  • 1178
Re: сънувах ГРАДушка
« Отговор #2085 -: Ноември 30, 2012, 01:49:58 pm »
Сънувах градушка но не каква да е градушка,
а такава с късове големи, колкото кокошка,
беше си бедствие, намирах се в непознат, но български град
цял мост беше строшен!!! Хората бяха странни, хем ги беше страх, хем не!
А в небето виждах огромен облак, който за секунди ставаше на нещо като айсберг
и от него падаха ледени късове-грандиозна гледка!
Чудех се да не би това да е сърцето ми? Безчувствено и студено, без емоции?

Затворил си се емоционално, защото водата символизира чувства и емоции, но в случая е в заледено състояние. Може да се чувстваш емоционално парализиран, откъснат. По-добре да започнеш да изразяваш чувствата си, на хората около теб. За моста - може би си имал някаква пропусната възможност.

Може и да си прав за сърцето си, правилно си се ориентирал.
« Последна редакция: Ноември 30, 2012, 02:02:08 pm от Freya »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2086 -: Ноември 30, 2012, 01:56:31 pm »
Може би не е точно тук мястото ,но искам да попитам случвало ли ви се е докато сънувате да изпитате чувството,че обстановката в съня ви ,ви е някак позната ?
Нещо като Дежа Ву на сън ?
Това може ли да се причисли към осъзнатите сънища :-\

Осъзнат сън е когато осъзнаваш че сънуваш, докато сънуваш.

Усещането за нещо като дежа вю най-вероятно се обяснява със следното, честно в ежедневието си посещаваме различни места, разминаваме се със всякакви хора. Някои казват, че всеки човек който сънуваме сме го срещали някога, но не го помним, защото ежедневно срещаме непознати по улицата и не ги помним. Същото е и с местата. Но ако питаш мен, доста често съзнанието омесва и хората и местата. Имам в предвид, че сънувам човек, който ми прелича едновременно на 3ма мои познати примерно. Същото и със мястото. Често сънувам места които са "уж" познато място където редовно посещавам, но не изглежда така. Или обратното , на напълно непознато място съм, обаче мнооого ми напомня на някое познато... макар че не е.
Искам да кажа, че местата които сънуваш, си ги посещавала със сигурност, понякога обаче се омешват представите..
« Последна редакция: Ноември 30, 2012, 02:02:45 pm от Freya »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2087 -: Ноември 30, 2012, 01:59:16 pm »
Сънувах баща ми в инвалидна количка, преди две вечери. Беше се заобиколил с други инвалиди и ръкомахаше, обясняваше как е катастрофирал и, че едва ли не нарочно го е направил. В съня ми бяхме в лоши отношения и той ме преследваше и искаше да говорим, а аз си мислех, че просто искам да ме остави на мира. В дествителността също сме в лоши /твърде меко казано/ отношения, които не могат да се поправят, но този сън беше просто отвратителен...
.

Може би баща ти е човек, който разчита на другите за да се оправи в живота, а не на себе си? Това се е случило може би заради някаква промяна в живота му, нестабилност. Той търси контакт с теб, а ти го избягваш?

« Отговор #2088 -: Ноември 30, 2012, 02:22:29 pm »
Преди няколко дни сънувах икона с Дева Мария и Исус, как да го тълкувам обясненията в съновниците доста си противоречат.  :-\

Хубав е сънят ти, Морена! Преди време и аз често сънувах икони, храмове и т.н. Имаш божествена закрила, пазят те. Независимо какви проблеми имаш в момента, всичко ще се нареди, имай търпение и продължавай да вярваш :blink:
Сънувах, че съм в някаква старинна сграда, цялата почупена без прозорци. Малко ми напомни на католически храм. Беше навсякъде пълно с вода, плуваха всякакви малки гадинки в нея - големи мухи, по-малки, всякакви... Аз наблюдавах от тавана, като дух, не усещах физически тялото си. И изведнъж съзрях, че някой се дави. Отидох до него и видях, че това е един актьор, от един сериал, който следях преди ;D Около врата му се беше увила една огромна змия (зеленикаво-черна), а е един скорпион отиваше към крака му.
Явно много бурно съм преживяла този сън, защото се събудих силно развълнувана със завивка на земята...

Няколко дни преди горния сън имах друг с насекомо - сънувах, че съм на някакво заведение и съм си поръчала кола, в бутилка от 330мл. със зелена сламка. Една пчела долетя и кацна на устните ми, много се изплаших. Започнах да опитвам да я перна, но от ръкомахането тя все едно се залепи на десният ми показалец под нокътя. Усилията продължиха, но не помня какво се случи...
Интересното е, че на сутринта се събудих с ужасен гърлобол и предположих, че съм сънувала хомеопатичното си л-во, което трябва да взема Apis... А по принцип не бия безалкохолни напитки от години.

Толкова животинчета за толкова кратко време никога до сега не бях сънувала... :rolleyes:

« Отговор #2089 -: Декември 03, 2012, 07:26:05 pm »
Много е трудно да се тълкуват сънища. Не винаги става просто с обикновените съновници. Няколко пъти съм искал да ми тълкуват сън и не всеки път отговорът е бил правдоподобен.
Всичко за астрологията и зодиите

« Отговор #2090 -: Декември 06, 2012, 11:08:02 am »
Бля, че гаден сън.
Сънувах, че изневерявам, после през прозореца, в двора на училището видях много ковчези на деца. После се оказа някаква тяхна игра.
Баба и дядо, които починаха се явиха и нещо ми говореха, ама не помня какво.
Не бях уплашена от съня, просто случки, но тези детски ковчези - брррррррр.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2091 -: Декември 06, 2012, 02:42:31 pm »
Преди няколко дни сънувах...
Първо се намирах в един град, който ми напомни на един приятел, който почина и последния път когато бях посетила този град, беше на погребението му, за това се сетих за него. После градът се смени на един друг, където беше вечер, гледах блоковете и улиците, всички блокове бяха еднакви... тези блокове имаха такава атмосфера и излъчване... не мога да го опиша, толкова много ми напомняха на един човек. Изпитвах много силно чувство на носталгия като ги гледах и всичко ми напомняше на него.

Не мога да си обясня този сън, в този човек бях влюбена преди 3-4 години и отдавна съм го забравила, поне от 2 насам, много рядко се сещам за него въобще. Някой има ли идеи, какво може да означава?

« Отговор #2092 -: Декември 07, 2012, 11:16:49 pm »
.

Може би баща ти е човек, който разчита на другите за да се оправи в живота, а не на себе си? Това се е случило може би заради някаква промяна в живота му, нестабилност. Той търси контакт с теб, а ти го избягваш?

Офф, така е. Търси контакт с мен, но освен, че не му вярвам, вече оправдано го смятам и за опасен. Спомням си, че може би преди около две години, малко преди отношенията ни окончателно да се влошат, сънувах много реалистичен сън, че ме изнасилва. Направо си се сбъдна този сън, но не буквално.

« Отговор #2093 -: Декември 08, 2012, 11:11:36 am »
Какво означава да сънуваш,че си изгубил портмонето си и с какво се свързват обувките насън? :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2094 -: Декември 08, 2012, 05:58:37 pm »
За обувките:
Shoes
In general, shoes represent your approach to life. Wearing shoes in your dream suggests that you are well-grounded or down to earth.�It also represents your convictions about your beliefs. If you are changing your shoes, then it refers to your changing roles. You are taking a new approach to life. If you forget your shoes, then it suggests that you are leaving behind your inhibitions. You are refusing to conform to some idea or attitude.
To see old and worn shoes in your dream indicates that you will find success through hard work and diligence. You have come to terms about who you are.�
To dream that you are wearing inappropriate shoes for the occasion or for the activity at hand means that your progress and path in life will be long, hard and laborious. It may also indicate that you are heading in the wrong direction. Perhaps you need to reevaluate your goals. If you dream that your shoes do not fit or that they pinch and hurt, then it means that you are questioning your goals. You are doubting the direction of the path you are taking.
To dream that you are not wearing any shoes indicates that you have low self-esteem and a lack of confidence in yourself. You are dealing with issues about your self-identity. It also represents poverty, lack of mobility, or misunderstanding. Alternatively, to dream that you are not wearing shoes represent your playful attitudes and relaxed, carefree frame of mind. You have a firm grasp and good understanding on a situation. If you dream that you lose your shoes, then it suggests that you are searching for your identity and finding yourself.

Портмоне:
Wallet
To see your wallet in your dream symbolizes your self identity or financial security.

To dream that your wallet has been stolen indicates that someone may be trying to take advantage of you. Perhaps someone has "stolen" your heart away.
To dream that you lose your wallet suggests that you need to be more cautious and careful about your spending and finances. You need to be more responsible with your money.�Alternatively, losing your wallet indicates that you are losing touch with your true identity. You are experiencing some anxiety over changes and uncertainties happening in your life. If you find a wallet, then it indicates that you have regained financial stability.
To see an empty wallet in your dream represents financial worries. Alternatively, it refers to an emotional void or inner emptiness.

Но това е много общо, не може символ да се тълкува извън контекста. Тълкуването на символите е от този сайт. http://dreammoods.com

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2095 -: Декември 08, 2012, 06:05:08 pm »
.

Офф, така е. Търси контакт с мен, но освен, че не му вярвам, вече оправдано го смятам и за опасен. Спомням си, че може би преди около две години, малко преди отношенията ни окончателно да се влошат, сънувах много реалистичен сън, че ме изнасилва. Направо си се сбъдна този сън, но не буквално.

Не съм наясно със ситуацията ти, че да давам мнение... но за жалост, дори и да приемем, че баща ти да е ужасен човек, ако ти не го приемеш такъв какъвто е, или иначе казано ако не си ОК със ситуацията (да я приемеш за себе си) това се отразява на теб и твоите отношения (ако питаш мен - с мъжете в живота ти). Това той какъв е си е за него, това ти как го приемаш и за теб каква е ситуацията - зависи от теб и се отнася за теб! Не знам дали ме разбра, това е мое мнение. И ако ти имаш нужда от изясняване на отношенията, ако с нещо те е огорчил, трябва да се освободиш от това, трябва да говориш с него.

Отново лично мое мнение е, че ако отношенията с родителите не са ОК, (независимо кой виновен) отношенията в бъдещото семейство на детето също няма да са ОК, както и с партньора.

Освен това мисля, че инвалидната количка говори за безпомощност от негова страна. И още нещо, може да има непоправими неща, но има "прошка". Ти не искаш да му простиш, а ще се наложи, защото сама ще страдаш от това иначе.
« Последна редакция: Декември 08, 2012, 06:14:21 pm от Freya »

« Отговор #2096 -: Декември 08, 2012, 06:48:56 pm »
Фрея,благодаря за линка и насоките относно моя въпрос. :blink:

« Отговор #2097 -: Декември 08, 2012, 07:06:47 pm »
Охх. Знам за какво говориш Фрея, но не може да стане. Първо, за да простиш, трябва да ти поискат прошка. Аз казах, че той търси контакт, а не че иска да му простя. Неговата безпомощност идва не защото му е мъчно за мен, а защото точно сега не му е удобно да сме в лоши отношения. Не ми се навлиза в подробности, но отношението към баща ми не пречи на отношението ми към другите мъже. Приемам го като изключение /и той наистина е уникален случай/, а не като стандарт. Не знам дали ще повлияе на моето семейство, аз не искам такова, нито деца. Не заради него, просто не искам. С всички проблеми и негативи, които ми носят сегашните ни отношения, сега, извън неговото влияние аз съм много по-щастлива, отколкото преди, когато бях го издигнала на пиедестал. Никой не иска да признае дори пред себе си, че толкова близък човек може да му желае злото и му прощавах много пъти в себе си, но когато това няма резултат, ами дори напротив - вреди на много хора, просто е глупаво. Това че някой ни е кръвен роднина не означава, че трябва вечно да го оправдаваме за грешките му, така мисля аз. Благодаря ти за мнението.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2098 -: Декември 08, 2012, 09:47:25 pm »
Няма невъзможни неща, а и не е нужно да ти поиска някой прошка за да му простиш. Аз нямам в предвид че като му простиш, оправдаваш грешките.  Нито пък да го поставяш на пиедестал. Не става въпрос за това, а и няма как прошката да не даде резултат, защото тя е вътрешно състояние и не се отнася до него, а до теб. Ако като простиш на някой очакваш от него да се промени, това няма как да стане. Прошката е без очаквания, не е условие. Прошката няма как да навреди на хората. Според мен да простиш - означава ти да се освободиш и да се радваш на живота без да се тормозиш за другия и да го мислиш. Но в никакъв случай не означава да позволяваш на другия да ти навреди или да се възползва на теб, това той може и без да си му простила да го прави, така че вреда от прошката няма, само може да ти помогне. Докато от незачитането или отхвърлянето на някого има вреда, тогава цял живот ще негодуваш и ще си обиден и наранен, независимо че не срещаш човека или дори не е сред живите, защото и такива случаи има. Хора, които по цял живот си теглят негодуванието към някого, като някаква орисия и не си позволяват да бъдат щастливи и свободни.
Успех!
« Последна редакция: Декември 08, 2012, 09:54:24 pm от Freya »

« Отговор #2099 -: Декември 10, 2012, 12:41:07 pm »
Преди няколко дни сънувах...
Първо се намирах в един град, който ми напомни на един приятел, който почина и последния път когато бях посетила този град, беше на погребението му, за това се сетих за него. После градът се смени на един друг, където беше вечер, гледах блоковете и улиците, всички блокове бяха еднакви... тези блокове имаха такава атмосфера и излъчване... не мога да го опиша, толкова много ми напомняха на един човек. Изпитвах много силно чувство на носталгия като ги гледах и всичко ми напомняше на него.

Не мога да си обясня този сън, в този човек бях влюбена преди 3-4 години и отдавна съм го забравила, поне от 2 насам, много рядко се сещам за него въобще. Някой има ли идеи, какво може да означава?

Freya, за мен този сън описва някакво твое вътрешно състояние и едва ли ще има непосредствено отражение в будния живот. Може да прозвучи шантаво, но като го чета, имам усещането, че ти, потъвайки дълбоко в себе си и спомените си, си намерила истинския си образ или това, което искаш бъдеш. Описанието ти започва с "Първо се намирах", после продължава с "после градът се смени".
Изграждаш нещо в себе си, нещо с "атмосфера и излъчване", но само ти си знаеш как. Като да събираш парчета от себе си и да ги преподреждаш, за да получиш нещо качествено ново. Много смелост и сила се иска за такова нещо.

Сега за моя сън. Всъщност, не помня съня, а нещо като видение преди напълно да се събудя. Гледах към остъклената врата към терасата и там беше лицето на Ванга, но някак си по-младо. Беше като направено от мека светлина. Отначало си помислих, че това е маска някаква, но очите и устните се движеха...
Какво ли може да означава?