Райските двери, Лили. :blink:
Uran, тая нощ сънувах нещо подобно, но този път с баба ми.
Вчера коментирах някои хора от родата и тази нощ взе, че се яви баба ми.
Усещането беше като в Рая - красота, чистота, зеленина, спокойствие и умиротворение...
Сънувах как изведнъж се пренасям в къщата на баба.
Първо стоях и наслаждавах на красивите гледки, на зелените градини и обрасли със сочна трева хълмове, които бяха неразделна част от пейзажа, сред който съм израснала.
После влязох в двора и започнах да надничам през прозореца на къщата, вътре беше баба ми, сама.
Усетих тъга и носталгия, обзе ме силно желание да вляза вътре, но сякаш нещо ме спираше - отново се чувствах невидима, като въздух, вятър... Накрая успях да вляза вътре, озовах се в кухнята, но баба ми не ме виждаше. Имаше усещане за уют и топлина, спокойствие... Опитах се по някакъв начин да привлека внимание, накрая тя ме забелявза, но се стресна, сякаш беше видяла мъртвец. Доближих я - изглеждаше уплашена, като че ли беше учудена какво правя аз в "нейния свят". Тогава осъзнах, че ме мисли за призрак от миналото. И за да докажа, че това съм аз, й хванах ръцете, тогава тя усети, че съм жива и излъчвам топлина. Усещането беше много приятно, тя най-сетне ме разпозна. Говорехме си нещо. Само си спомням, че съм й казала, че смятам малко да й погостувам, за да не се чувства сама, и после да се връщам там, откъдето съм дошла...