Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540183 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2560 -: Юли 07, 2013, 08:34:48 am »
Гаури, аз не спазвам християнски ритуали, някак не ми идва отвътре - нито подавам на Задушница, нито ходя да паля свещи.

Лилла, хубаво е все пак  на покойниците от време на време да им се припалва свещица..Заупокойно! Аз също не съм голяма християнка, но този малък ритуал, макар и рядко, гледам да го спазвам. Носи ми някакъв вид  успокоение и чувство за изпълнен дълг.
По принцип спокойната душа, която вече сее пренесла в отвъдното и даже се е преродила не се явява на близките в сънищата им. Но отдруга страна, самите ние се нуждаем понякога от подкрепата на онези, които вече не са сред нас. И единственотомясто,където можем да  ги срещнем и да получим някакъв знак или съвет от тях са сънищата.
Починалите близки са много важни за всеки човек. Не случайно култът  към предците в  миналото е бил толкова важно  нещо. В сред Келтите и в древен Рим култът към предците на рода е бил много съществена част от религиозните и  духовните представи... Във всеки уважаван римски дом,напр. е имало специален олтар,където са се съхранявали восъчните маски на предците. Били са обект на почит, участвали са (съвсем физически)  в чествания  и редица ритуални практики. Смятало се е,че за успеха и защитата, за подкрепата при всяко начинание  предците  са били нещо като гаранти.
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #2561 -: Юли 07, 2013, 10:03:31 am »
Всеки ги тълкува както си иска друг е въпроса че тълкуванията нямат нищо общо с реалността
Това е сайта на едно приятел, вижте какви къщички прави

*

Papy

• 4343
« Отговор #2562 -: Юли 07, 2013, 10:39:21 am »
Всеки ги тълкува както си иска друг е въпроса че тълкуванията нямат нищо общо с реалността

Ти откъде знаеш?

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2563 -: Юли 10, 2013, 05:27:58 am »
Какво означава да сънуваш някой, отдавна починал?
Тази нощ сънувах сън, който описва една стара действителност. Бях на гости с една приятелка на бившият. Той имаше рожден ден, но не беше някакъв празник. По-скоро нормална ежедневна обстановка. Майка му, която почина, беше там и си говорехме разни неща с нея и брат му. След това тя тръгна на някъде с брат му, да й помогнел за нещо, щото бившият имал празник и не можело той да помага. И тогава се сетих, че има рожден ден и му го честитих с някакви целувки и прочее.
Странно ми стана, тъй като сме доста отдавна разделени, около 4 години. Той си има вече жена и дете и почти не поддържаме връзка.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2564 -: Юли 10, 2013, 05:58:50 pm »
Тази нощ сънувах сън, който описва една стара действителност. Бях на гости с една приятелка на бившият. Той имаше рожден ден, но не беше някакъв празник. По-скоро нормална ежедневна обстановка. Майка му, която почина, беше там и си говорехме разни неща с нея и брат му. След това тя тръгна на някъде с брат му, да й помогнел за нещо, щото бившият имал празник и не можело той да помага. И тогава се сетих, че има рожден ден и му го честитих с някакви целувки и прочее.
Странно ми стана, тъй като сме доста отдавна разделени, около 4 години. Той си има вече жена и дете и почти не поддържаме връзка.

Ако има тези дни ЧРД, подсъзнанието ти се е поразмърдало. :blink:
Принципно, да сънуваш празнуване на рожден ден е добре, но си зависи от нюансите. Ти би трябвало сама да имаш усет за това, дали е със знак плюс или минус. :blink:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2565 -: Юли 10, 2013, 09:59:40 pm »

Ако има тези дни ЧРД, подсъзнанието ти се е поразмърдало. :blink:
Принципно, да сънуваш празнуване на рожден ден е добре, но си зависи от нюансите. Ти би трябвало сама да имаш усет за това, дали е със знак плюс или минус. :blink:

ЧРД-то беше на 29 март.
Напоследък дори не съм се сещала за него, още по-малко за майка му. Усещането беше хубаво, аз още изпитвам мили чувства към него, а майка му много я обичах.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2566 -: Юли 12, 2013, 09:20:46 am »
Тази нощ,след 4 часа е било,сънувах мои колеги от работата/мъж и жена са/,че мъжът идва при мен и започва да ме подстригва.Падаше доста коса.

Какво може да значи? :unsure:

*

Uran

• 6041
« Отговор #2567 -: Юли 12, 2013, 04:50:56 pm »
Тази нощ,след 4 часа е било,сънувах мои колеги от работата/мъж и жена са/,че мъжът идва при мен и започва да ме подстригва.Падаше доста коса.

Какво може да значи? :unsure:

Да не те "скастри" професионално?
Ако ти е ментор, шеф или по някакъв начин зависиш от него, бъди внимателна и прецизна.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2568 -: Юли 12, 2013, 06:48:00 pm »
Не,нямаме никакви делови взаимоотношения.Той е в друг отдел.
А какво друго може да значи отново това подстригване?

*

Uran

• 6041
« Отговор #2569 -: Юли 14, 2013, 08:56:17 am »
Не,нямаме никакви делови взаимоотношения.Той е в друг отдел.
А какво друго може да значи отново това подстригване?

Възможни загуби.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2570 -: Юли 14, 2013, 12:20:11 pm »
Сънувах странен сън или по-скоро този фрагмент от съня беше по-особен.

Сънувам, че съм друга жена, бях с майка си и с някакъв млад мъж, когото изглежда, че познавах (но не помня как изглеждаше в съня). Аз и майка ми бяхме ние, но изглеждахме по друг начин, като други хора, непознати лица.

Настанявахме се да живеем в някаква къща, дори имам блед спомен, че с въпросния млад мъж избрахме стая и легнахме да спим (все едно, че бяхме обвързани/женени).  :-[

После влязох в друга стая - изглеждаше разхвърляна, със стари дървени мебели, подът също беше дървен и мръсен. Но нямаше кал и стъпки по него, а някави трохи разхвърляни... Реших малко да поизмета, включително и зад някакъв стар гардероб. И след като тръгнах да мета, изведнъж отвсякъде потече вода, но беше чиста и бистра, като от ручей. Незнайно защо жената, която ми беше майка, се развика, че не е трябвало да го правя, не е трябвало да "го" викам и "то" вече е дошло. По едно време пред погледа ми тя взе да се състарява и погрознява, а в съня ми беше красива, поддържана и добре облечена жена, с хубави бижута и прическа, гримирана. Чертите й в профил се изостриха, набръчка се, косата й посивя, започна да изтънява и окапва, вече не можех да я позная и после тя самата изчезна, образът й се стопи.

Според вас този сън някакви подсъзнателни процеси ли символизира?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2571 -: Юли 14, 2013, 01:02:56 pm »
Aбсолютно. :blink:
Доста фройдистки е. Все още са ти необходими усилия, за да се еманципираш от родителския авторитет, дори когато този авторитет е под въпрос. В съня си правиш опит за автономност и да преподредиш живота си (действията свързани с хигиенизиране на обстановката и размитане на трохите), но този опит е плах- веднага задейства вглеждането в очите Й. Опитваш се да убиеш тази нейна властност и необходимостта ти от одобрението Й, като Я състаряваш. Трохите символизират (според мен) отношението ти към това, което се получила в наследство, не в материален план, а в емоционален и като житейска перспектива. Младият партньор може да е дежа вю от миналото, а може и - ново начало. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2572 -: Юли 14, 2013, 01:16:28 pm »
Трохите символизират (според мен) отношението ти към това, което се получила в наследство, не в материален план, а в емоционален и като житейска перспектива.

Да, абсолютно.

Много задълбочено тълкуване, именно така усещам нещата.  :blink:

В съня жената-майка видимо се ядоса, когато започнах да мета, и веднага изгуби бляскавия си и поддържан вид. И външният й вид заприлича на това, което е отвътре (такава беше и майка ми в реалния живот - измамен външен вид, на който много държеше и върху който се градеше целият й свят).

« Последна редакция: Юли 14, 2013, 01:20:46 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2573 -: Юли 14, 2013, 03:24:26 pm »
А аз тази нощ,стоях отстрани и гледах сватбари.Това кофти ли е? :-\
« Последна редакция: Юли 14, 2013, 10:11:32 pm от Milkyway »

« Отговор #2574 -: Юли 14, 2013, 03:41:47 pm »
Лили, очевидно майка ти те навестява редовно. Очевидно има нещо недоуредено между вас. Е, ти трябва да знаеш най-добре какво и защо. Но душата й очевидно те моли да й помогнеш  да продължи нататък.
Щом православната традиция ти е отблъскваща, намери някакви други начини да я успокоиш Веща и начетена си достатъчно...

Не знам защо ли, но като чета постовете ти се сещам за един  руски филм с любимата ми Рената Литвинова.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D1%8F:_%D0%BA%D0%B0%D0%BA_%D1%8F_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2575 -: Юли 14, 2013, 03:55:09 pm »
Има неуредено, да. Заради много нейни постъпки сега съм на тоя хал и животът ми е минал като на куче.
Вероятно затова се явява в сънищата ми - да мога да започна на чисто, докато все още има време и съм още здрава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2576 -: Юли 14, 2013, 05:37:16 pm »
Има неуредено, да. Заради много нейни постъпки сега съм на тоя хал и животът ми е минал като на куче.
Вероятно затова се явява в сънищата ми - да мога да започна на чисто, докато все още има време и съм още здрава.

Трябва да й простиш, за да й олекне, а твоят живот да се промени  към добро...Опитай се да я разберш и да я оправдаеш... Човек не винаги може да бъде добър родител, дори ако много иска и се старае... Ако ти бъдеш някой ден майка ще разбереш как стоя нещата. И съм убедена, че ще повтаряш грешките на майка си, колкото и да се стараеш да ги избегнеш. Семейните модели и заученото в детството се преодолява най-трудно. Родителите обикновено  дават на децата  най-доброто, което могат и колкото могат. Никой нормален човек не желае лошото на детето си и  дори да му е причинил някаква травма то е било, защото така е трябвало, така е разпоредила съдбата, а той  в 90 процента от случаите е бил (и си остава) тотално неосъзнат за последствията.. Чрез грешките на родителите душата на детето има шанс да научи нещо и да отработи нещо от предишните грехове.. Освен това не ти ли е хрумвало (щом се занимаваш е ведическа астрология и ведическа философия), че си получила майка, каквато си заслужила от предишните си  прераждания...Най-подходящата за теб, най-нужната, за да осъществиш  задачата си в настоящото си  земното въплъщение.
Може би ти възприемаш  живота си като труден, но сравнен с други съдби, може би е  дори много успешен.  В днешно време е прието не само да се сравняваме, но и да гледаме само  в онези с по-пълните чинии. И много се обиждаме ако  ни  накарат да  погледнем в онези с празните чинии. "Абе, как ще ме сравняваш с тази селяндурка, мизерница, некадърница, нещастница!" (епитети бол). Това не е нищо друго освен вискомерие, надменност, горделивост. Много хора днес смятат, че заслужават повече от това, което са постигнали, това което имат (въпреки, че са постигнали и имат много)...А всъщност на всеки е дадено това, което е заслужил. Особено хора, които се занимават с  духовна практика (астрологията, особено индуската) също е вид духовна практика, затова  всички в този форум за мене са в една или друга степен  садаци) трябва да са осъзнати за тази малка но много важна  житейска истина. 
Подкрепата на майката е много важна, за да се изпълнят желанията ти. Преди, когато бях по-млада често съм търсила духовната подкрепа на майка ми. Съвсем неосъзнато. Често съм се обръщала към нея  съвсем  непринудено, да се помоли за мен или да ми стиска палци, или да ми пожелае "на слука" в някакъв важен за мен момент. И винаги, когато майка ми  е била на моя страна  съм успявала да  преодолея трудностите и да постигна това, което искам. Майка ми е съвсем обикновена жена. И не, че е била  идеална.. И не, че няма за какво да и се сърдя или да имам претенции. Имаше един период, в който я засипвах с обвинения и претенции - например затова, че ме захвърлила на седмична детска ясла на 1,3 г, за това, че не се  бори за баща ми да остане при нас, а се предаде, за това, че ме остави на баба ми и дядо ми да ме доотглеждат...Има за какво. Но после разбрах, че дори да съм права - няма смисъл да чопля старите болки и рани.. Осъзнах и мощта и силата на благословията и майчината подкрепа. Кой по-добре ще те подкрепи ако не тази, която ти е помогнала да дойдеш тук, на земята.
Затова според мене, (не си длъжна да си съгласна) трябва  на първо място да си оправиш отношенията с майка си. Да се помолиш за душата й, да  й простиш. А после да я помолиш да те подкрепи и да ти помогне.  И тогава ще се появи и мъж и съпруг и тва, което сега толкова ти липсва...
« Последна редакция: Юли 14, 2013, 07:05:47 pm от Gauri GanDevi »
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2577 -: Юли 14, 2013, 07:35:34 pm »
Цитат
Освен това не ти ли е хрумвало (щом се занимаваш е ведическа астрология и ведическа философия), че си получила майка, каквато си заслужила от предишните си  прераждания...Най-подходящата за теб, най-нужната, за да осъществиш  задачата си в настоящото си  земното въплъщение.

От гледна точка на ведическата и кармичната астрология е така (и за това съм си замисляла).
Но от гледна точка на някои човешки ценности нещата стоят другояче, тук не ми се коментира, става въпрос за неморално поведение, в разрез с доста етични разбирания. В крайна сметка го приемам - така е трябвало да се случи.

Разбира се, трудността на всеки живот е относителна, има и много по-трудни съдби от нашите. Но моите принципи са други - защо да усложнявам живота на детето си, ако по някакъв начин мога да го улесня? Така бих постъпила аз, но хората сме различни, всеки прави някакъв избор.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #2578 -: Юли 15, 2013, 09:35:24 am »
Шантава работа... Май майка ми вкъщи ми даде много хубаво лъскаво турско синьо зимно яке от две части, много ми хареса. А аз ходих и търсих огледало да си видя, не го сложих, носих го на ръце, щях да го меря пред огледало. Търсих из разни витрини и магазини, но все не намирах, не видях огледало, много търсих, но най-интересното беше, че не можех да се предвижвам, все едно краката ми бяха циментирани, тежки, неподвижни, закъснявах, времето течеше, а аз пряко усилията, които правих едвам се придвижвах, а уж бързах, тичах, без успех, без явно преместване и без да намеря огледало. Накрая се отказах, защото много закъснявах, трябваше да хвана рейс, но пак заради бавното ми, но много усилено придвиждаве май закъснях.
Уж много бързах, много усилия полагах, много сили хабях, а придвижването ставаше едва-едва като на каданс.  :(

*

Uran

• 6041
« Отговор #2579 -: Юли 15, 2013, 05:37:41 pm »
Ако си имала някакви надежди, планове за разширение на дейността си или поемане на повече отговорности, може и да не сполучиш или да размислиш.