Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540174 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2780 -: Октомври 18, 2013, 02:21:53 pm »
По-скоро дилема между мъжкото и женското, защото животът, който водя (оцеляване по мъжки), трудно би се съчетал с общоприетата женска роля - майка, домакиня и т.н. При мен едното изключва другото, съответно женският полюс може да се чувства потиснат. В живота, който водя, аз съм "мъжът". Тогава къде е "жената"? Може би затова този аспект често се явява в сънищата ми.
А проблем между Луна и Венера нямам, мога да съчетавам и двата принципа в едно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2781 -: Октомври 22, 2013, 09:09:19 pm »
Онзи ден сънувах страшен кошмар с моите котки. Не знам с какво е свързано, но през уикенда гледах ужаси.  :-\

Сънувам как стоя с котките в моята стая и изведнъж в пода се отваря голяма дупка, която води чак до мазите на блока, това са осем етажа надолу плюс партерен. И в тази дупка пада не кой да е, а любимото ми коте!

Изведнъж усещам някакъв страх и виждам, че там долу дебнат гладни зомбита. Усещах много силна душевна борба - дали да скоча след котарака или да го оставя на произвола на съдбата. Вълнението ми беше толкова силно, че от страх или се събудих, или превключих на сън с друг сюжет. Решение така не успях да взема, но като че ли бях готова да скоча долу при кръвопийците.  ;D

Имах чувството, че адът се е разтворил пред мен...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2782 -: Октомври 24, 2013, 08:14:32 am »
Тази нощ сънувах интересен сън, вероятно е свързан с начина, по който вътрешно се чувствам.

Сънувам как се приготвям за моята абитуриентска - стоя пред огледалото в моята стая и си гримирам, вече съм с направена коса. Но роклята още не е готова. Преди това майка ми носи една много красива бяла рокля и плат за втора алтернативна рокля, също бяла, която тя иска да ми ушие. В последния момент, когато вече поглеждам часовника и виждам, че закъснявам за бала, се оказва, че едната рокля не е ушита, а с другата нещо се е случило. Майка ми стои ядосана и ми казва да обличам каквото си искам, че въобще не я е грижа (тия дни в мислите си пак й се ядосвах, може би затова ми се явява по този начин в съня). В последниня момент открих черна рокля - същата, с която бях облечена на абитуриентския си бал в реалния живот. В черно вместо бяло и вече закъсняла... а през цялото време така ми се искаше този път да съм с бяла рокля (в съня имаше осъзнаване, че отдавна съм завършила и все едно отивам на втора абитуриентска).

Между другото, много често сънувам как се приготвям у нас за абитуриентски бал и изведнъж разбирам, че съм закъсняла да отида и всичко е минало без мен. Усещането е много неприятно - празнота и разочарование.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2783 -: Октомври 24, 2013, 02:24:15 pm »
Лили за първия сън може да игнорираме това,че си гледала ужаси.И аз гледам главно ужаси,ама въобще не ме трогват :blink:Така,котето е проекция аспект на твой емоц.,житейски,его  модел към,който си привързана,но с който трябва да се разделиш,защото иначе ще бъдеш "изядена от зомбита"/общество,колектив?/.Някакъв твой морален,житейски модел трябва да умре,защото те прави уязвима,ако продължиш да го следваш.На 8 етаж си,Плутоновия дом те кара да откъснеш тази част от себе си и да я пуснеш в бездната.Числото 8 има двойствена природа-упадък или възход.Ти трябва да разбереш какво или кой от възгледите ти трябва да умре.Дали се съпротивляваш.Втория сън е с подобна символика,ама после ще пиша,че ми изкочи работа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2784 -: Октомври 24, 2013, 02:54:37 pm »
Да, вторият сън е много символичен – през цялото време бях с очакване за “нова бяла рокля“, но накрая получих черна, при това вече употребявана. Такава равносметка си правя и в живота, особено като се замислям за попарата, която сърбам в резултат на чужди постъпки. В момента имам квадрат на прогр. Луна със Сатурн, така че сънят може да е негова проекция (черен цвят, тъга, разочарование, неизпълнено обещание, закъснение и пропускане на нещо важно). Закъснението за абитуриентски бал и неговото пропускане, което често се повтаря в сънищата ми, също е знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2785 -: Октомври 24, 2013, 05:58:20 pm »
Според мен старата черна рокля символизира старите нагласи и поведение,които душата ти е надживяла,надскочила и е готова за новото пречистено съзнание-бялата дреха.Старата е добре позната,но до болка втръснала,тя вече не отговаря на новия ръст на душата.Кое е онова,или кои са онези хора и ситуации,които те дърпат назад,а ти вече си друга.Като буксуване,хем няма връщане назад,хем не можеш да манифестираш новото,което вече се е родило.В сънят ти майка ти се явява съновен наставник,който ти се ядосва,че ще посегнеш към старата дреха/ненужния товар и ще изгубиш новата почти готова.Подканена си да се освободиш от нещо,както и в предния сън.Това може и да е твое качество,с което до сега си се гордяла,било е твоя ценност,морално богатство/ти губиш Любимото си коте,към което си привързана/,но което вече не ти помага.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2786 -: Октомври 24, 2013, 07:03:37 pm »
В преобладаваща част може да си права, но в съня с роклята имаше друг нюанс.

Майка ми първо ме подканва да облека бяла хубава рокля, аз с удоволствие заставам пред огледалото да се кипря за бала и в последния момент, когато вече трябва да тръгвам за тържеството, тя ми заявява, че не иска да се занимава с роклята ми, т.е. отмята се от дадената дума. Поради липса на избор обличам черната рокля от "предишната" абитуриентска. В съня има неспазено обещание, има и правене напук, което в крайна сметка проваля абитуриентската. След като поради липса на други алтернативи обличам старата черна рокля, се оказва, че тържеството вече е минало и аз съм фатално закъсняла.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2787 -: Октомври 25, 2013, 06:50:24 am »
Какво е тълкуванието на следния сън: моя позната сънува нейна приятелка, която в реалният живот има семейни проблеми, че се развежда и мъжът й й взима детето.

« Отговор #2788 -: Октомври 25, 2013, 01:47:05 pm »
.
« Последна редакция: Октомври 26, 2013, 08:15:04 pm от Last_Kiss »

« Отговор #2789 -: Октомври 27, 2013, 05:18:41 pm »
Сънувах, че една приятелка идва с мен на гости у баба ми. Баба ми живее на село и винаги, когато отидем там, дава доста зимнина или пресни плодове/зеленчуци, които е произвела. В съня ми с приятелката ми влязохме в някакво подземие, което се намира под къщата, бе беше точно маза, а по-скоро приличаше на пещера. Вътре имаше набрани ягоди и бяха наистина огромни - горе-долу с диаметър по около метър. Приятелката ми ме пита защо са толкова големи и после си взе една. Нямаше нищо против вида им, но лично аз малко се погнусих от тях - бяха уж пресни, а изглеждаха като извадени от компот - бледи и все едно са станали като гъба. Според вас какво може да означава това?

« Отговор #2790 -: Октомври 27, 2013, 05:47:43 pm »
Ace,
Според мен сънят ти има сексуален подтекст (пещера, плодове - ягоди) и някакви въпроси, притеснения свързани с интимната сфера.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2791 -: Октомври 28, 2013, 03:52:44 pm »
Асо,подземието свързвам с Плутон,с тайното убежище на душата,където са скрити терзания и подтиснати,но недоизживяни и неизцелени емоции.Ягодата напомня сърце и се свързва с Венера и любовта.Може сънят да напомня за изтласкани,"забравени" чувства,които чакат решение,прочистване.Права е Романтика-нещо любовно изглежда.

« Отговор #2792 -: Ноември 01, 2013, 09:53:19 pm »
Вероятно сте прави, напоследък се хващам, че често се замислям за една отдавна изгубена любов ...  :blink:

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #2793 -: Ноември 02, 2013, 11:52:46 am »
Сънувах, че купувам 3 червени ябълки. Как да тълкувам съня, в съновниците нищо не намерих.

« Отговор #2794 -: Ноември 02, 2013, 12:39:04 pm »
Не помня,но сънувах или много буболечки или много мишки.С какво се свързват?

« Отговор #2795 -: Ноември 02, 2013, 01:06:12 pm »
Морена, според мен сънят ти има сексуална символика (числото 3 се свързва с мъжкото начало, а ябълките с женското). Някакви вълнения може би в тази сфера и започване на връзка...

MoonLight, с по-малките братя и сестри, вероятно празнична среща :blink:

PS. Аз съм малко подвластна на Фройд, че съм се заровила последно време в неговите теории...

*

Uran

• 6041
« Отговор #2796 -: Ноември 03, 2013, 11:23:55 am »
Не помня,но сънувах или много буболечки или много мишки.С какво се свързват?

Досада, сплетни.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2797 -: Ноември 03, 2013, 11:24:49 am »
Сънувах, че купувам 3 червени ябълки. Как да тълкувам съня, в съновниците нищо не намерих.
Нещо свързано с образователните степени?

*

Uran

• 6041
« Отговор #2798 -: Ноември 03, 2013, 11:26:37 am »
Сънувах, че една приятелка идва с мен на гости у баба ми. Баба ми живее на село и винаги, когато отидем там, дава доста зимнина или пресни плодове/зеленчуци, които е произвела. В съня ми с приятелката ми влязохме в някакво подземие, което се намира под къщата, бе беше точно маза, а по-скоро приличаше на пещера. Вътре имаше набрани ягоди и бяха наистина огромни - горе-долу с диаметър по около метър. Приятелката ми ме пита защо са толкова големи и после си взе една. Нямаше нищо против вида им, но лично аз малко се погнусих от тях - бяха уж пресни, а изглеждаха като извадени от компот - бледи и все едно са станали като гъба. Според вас какво може да означава това?

Асо, някакви имуществени въпроси около теб или проблеми с резидънса ти?
 Ще се нуждаеш от съвет свързан със собствеността по някакъв начин.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2799 -: Ноември 03, 2013, 11:27:55 am »
Какво е тълкуванието на следния сън: моя позната сънува нейна приятелка, която в реалният живот има семейни проблеми, че се развежда и мъжът й й взима детето.
Не мисля, че има предсказателна стойност. По- скоро е проекция на теми, които са били дискутирани.