Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540573 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2880 -: Ноември 30, 2013, 04:40:07 pm »
Означава вероятно, че последно време си в хармония със себе си, живееш щастливо и в изобилие, доволна си от себе си, от постиженията си. Къщите символизират твоето състояние.

Бих искала да е така, но не е точно. Всъщност сънят го сънувах в болница след като беше преминала операцията на мой близък. Беше успешна, но после аз се разболях още докато бяхме там. От двадесетина дни се занимавам с грижи за болни.  Освен това пак съм в период на вземане на решение по дилема.

Все пак благодаря!

« Отговор #2881 -: Декември 05, 2013, 12:41:52 pm »
Вчера сънувах много странен сън... Сънувах баба,която почина преди няколко месеца, и плачеше насън...Бяхме у тях, спомням си,че спах там...После като се събудих питаше '(нарече ме в умалително име) - къде е майка ти', беше притеснена,и аз - не знам къде е... После отидох в кухнята и видях,че плаче и си мисли наум 'да не е умряла...' Най-странното е,че чувах мислите й, тя беше седнала на дивана и на масата пред нея беше играта "не се сърди човече" а тя докосваше и местеше една пионка... Как да разтълкувам този сън? Не ми хареса усещането,което ми остави. Беше толкова реалистично,а това с чуването на мислите е много странно...чувах ги толкова ясно,все едно ги изговаря, а не мислейки в/у тях наум. Иначе майка ми е в чужбина в момента за кратко.
« Последна редакция: Декември 05, 2013, 01:21:20 pm от dfdsfds »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2882 -: Декември 06, 2013, 12:23:35 pm »
Човекът акула
Бях на гости на баба ми и дядо ми. На гости им бе възрастен мъж, който седеше на масата. По едно време, докато ние бяхме на терасата видях, че той си нахлузва на главата нещо като костюм на акула и видях как си поставя един чифт като зъби на акула(чене, голямо като паст), много големи, остри и страшни. Усетих че нещо става.. Казах им тихичко какво съм видяла, като се стараех той да не ме чуе. Но те не обърнаха внимание и не го взеха на сериозно. (исках да извикам полиция за да го спрат, знаех че нещо не е наред) Измислих си някакво извинение за пред госта и се обух и излязох. Тичах до училището което е в близост, исках да вляза вътре да се слея с учениците че да не ме намери той и веднага се опитах да се обадя на полицията и да набера 112 (учудващо в този сън си спомних номера.. преди като бяха 150, 160 и 166 на сън винаги бърках кой номер за кое е) но нещо не успях да се свържа. Беше вечер, появиха се мои познати. Аз държах празно пакетче от желибон, на което имаше три телефонни номера, опитвах се да набера единия (който уж трябваше да е на полицията) когато мъжът отсреща вдига тел-а, аз започнах да обяснявам, а той не ме взе на сериозно и почна да говори някви глупости, какво трябвало да направя на работното ми място, че да е по-добре и да ме поучава. Аз се ядосах и започнах да крещя, че има лош човек в къщата и трябва да дойдат на адреса.

После се озовах в един апартамент, в блок, който се намираше точно срещу този на баба ми и виждах едната им стая през прозорците. Бях с брат ми, бях легнала на пода (понеже прозорците бяха от пода до тавана) и казах и на брат ми да легне, изгасих лампите за да не ни види онзи. Пак тръгнах да набирам полицията. Видях, че в апартамента на баба ми все още свети, видях и същия този възрастен мъж как влиза в стаята и отваря гардероба, надявах се да не е късно.... и се събудих

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2883 -: Декември 06, 2013, 12:53:18 pm »
Вчера сънувах много странен сън... Сънувах баба,която почина преди няколко месеца, и плачеше насън...Бяхме у тях, спомням си,че спах там...После като се събудих питаше '(нарече ме в умалително име) - къде е майка ти', беше притеснена,и аз - не знам къде е... После отидох в кухнята и видях,че плаче и си мисли наум 'да не е умряла...' Най-странното е,че чувах мислите й, тя беше седнала на дивана и на масата пред нея беше играта "не се сърди човече" а тя докосваше и местеше една пионка... Как да разтълкувам този сън? Не ми хареса усещането,което ми остави. Беше толкова реалистично,а това с чуването на мислите е много странно...чувах ги толкова ясно,все едно ги изговаря, а не мислейки в/у тях наум. Иначе майка ми е в чужбина в момента за кратко.
  Ако още не са минали 9 месеца,душата на баба ти още е свързана с този свят и може да се тревожи за вас.Помоли се за покоя й,запали свещ.Символа с "Не се сърди.."е ясен-зарчето,жребия е хвърлен.Направила си своя избор ,сега го изживей.Има връзка с пр. ти сън.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2884 -: Декември 06, 2013, 01:00:01 pm »
Човекът акула
Бях на гости на баба ми и дядо ми. На гости им бе възрастен мъж, който седеше на масата. По едно време, докато ние бяхме на терасата видях, че той си нахлузва на главата нещо като костюм на акула и видях как си поставя един чифт като зъби на акула(чене, голямо като паст), много големи, остри и страшни. Усетих че нещо става.. Казах им тихичко какво съм видяла, като се стараех той да не ме чуе. Но те не обърнаха внимание и не го взеха на сериозно. (исках да извикам полиция за да го спрат, знаех че нещо не е наред) Измислих си някакво извинение за пред госта и се обух и излязох. Тичах до училището което е в близост, исках да вляза вътре да се слея с учениците че да не ме намери той и веднага се опитах да се обадя на полицията и да набера 112 (учудващо в този сън си спомних номера.. преди като бяха 150, 160 и 166 на сън винаги бърках кой номер за кое е) но нещо не успях да се свържа. Беше вечер, появиха се мои познати. Аз държах празно пакетче от желибон, на което имаше три телефонни номера, опитвах се да набера единия (който уж трябваше да е на полицията) когато мъжът отсреща вдига тел-а, аз започнах да обяснявам, а той не ме взе на сериозно и почна да говори някви глупости, какво трябвало да направя на работното ми място, че да е по-добре и да ме поучава. Аз се ядосах и започнах да крещя, че има лош човек в къщата и трябва да дойдат на адреса.

После се озовах в един апартамент, в блок, който се намираше точно срещу този на баба ми и виждах едната им стая през прозорците. Бях с брат ми, бях легнала на пода (понеже прозорците бяха от пода до тавана) и казах и на брат ми да легне, изгасих лампите за да не ни види онзи. Пак тръгнах да набирам полицията. Видях, че в апартамента на баба ми все още свети, видях и същия този възрастен мъж как влиза в стаята и отваря гардероба, надявах се да не е късно.... и се събудих
Изправена си пред промяна в живота,но се противиш.Всячески се опитваш да я избегнеш,да се скриеш..До кога ще я избягваш?Човекът-акула те плаши,за да излезеш от зоната си на комфорт.Проблемът няма да се реши,докато бъдеш щраус.

« Отговор #2885 -: Декември 06, 2013, 01:33:50 pm »
Минали са 3 месеца от смъртта й. Как така съня е свързан с предишния? Смисъл,тя плачеше за майка ми,разпитваше ме къде е...не е ставало въпрос за мен.Не е хвърляла зар,просто я видях с една пионка,която просто движеше,но мислите й бяха другаде,а не в играта... също мисля,че останалите пионки липсваха.Никога не съм я виждала да играе на 'не се сърди човече'...

А какво означава като сънуваш,че върху юргана ти, вместо декорация/картинки, има огромна снимка на хора,които познаваш? Т.е тя служи като декорация ,не знам дали обясних добре...
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 02:27:24 pm от dfdsfds »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2886 -: Декември 06, 2013, 01:36:56 pm »
Човекът акула

Изправена си пред промяна в живота,но се противиш.Всячески се опитваш да я избегнеш,да се скриеш..До кога ще я избягваш?Човекът-акула те плаши,за да излезеш от зоната си на комфорт.Проблемът няма да се реши,докато бъдеш щраус.

Хм, това е интересно тълкуване...  до някъде съм съгласна с теб

Но, в такава ситуация и в реалния живот бих реагирала по същия начин. В някои ситуации е най-добре да избягаш и това е инстинкт за самосъхранение.
Макар, че това също е обвързано с твоята теза, понеже същият този инстинкт за самосъхранение, макар и често да ни спасява, друг път се явява като защита, която обаче ни пречи да се изправим срещу страховете си, промените и т.н.т..
Сега като се замисля, пък съм имала други сънища, където съм се изправяла срещу лошите и съм им скъсвала задниците.. или съм ги убивала брутално... но тогава съм била притисната и не съм имала друг избор. Специално в сънищата винаги е най-добре да се изправиш срещу страха си (нападателя).. но в реалния живот това не винаги е разумно решение и може би това ме е объркало.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2887 -: Декември 06, 2013, 01:56:50 pm »
И сега се чудя, ако приема че ти си права в тълкуването си - че бягам и се страхувам от някаква промяна.. то от каква промяна ме е страх?
След като сънувах съня се замислих с какво от будния ми живот може да е свързан. И две са асоциациите които ми хрумнаха, едното е че преди 2-3 дни бях на гости на баба ми и дядо ми.. и пак се замислих за това, как са възрастни хора и няма да бъдат тук вечно, някой ден ще си отидат. Замислих се дали не ме е страх от загубата им и съня да отразява това (разбира се, минават ми такива мисли, всеки би се замислил за това)

Другото което е на дневен ред сега при мен е това, че преди 10тина дни се разделих с приятеля ми и все още ми е нестабилно - емоционално и не се чувствам добре. И понеже снощи си писахме с него... и ми е минало през ума, че може би е време да продължа напред, като не се надявам че ще се съберем. Но и това е нормално, толкова кратък период след раздялата все още да ми минават мисли дали не могат нещата да се оправят и да ми е тъжно, въпреки че разума ми казва - продължи напред и го забрави.

Ето какво пише за символа на акулата в сънищата:
Цитат
Акула
За да видите акула в съня си, показва чувства на гняв, враждебност и жестокост. Вие сте подложени на дълъг и труден емоционален период и може да бъдете емоционална заплаха за себе си или другите. Може би вие се борите с вашата индивидуалност и независимост, особено в някои аспекти на връзката ви.
Алтернативно акулата, може да представлява човек в живота ви, който е алчен и безскрупулен. Този човек се опитва да постигне целите си, без да се съобразява с благосъстоянието и чувствителността на другите. Акулата също може и да бъде един от аспектите на вашата личност с тези качества.

Но мисля че мисълта за баба ми и дядо ми не ме плаши чак толкова... едва ли е това. Може би наистина ми е трудно да приема, че този човек не е за мен и по-добре да продължа напред... не знам. Благодаря ти за отзива!

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2888 -: Декември 06, 2013, 02:24:28 pm »
Минали са 3 месеца от смъртта й. Как така съня е свързан с предишния? Смисъл,тя плачеше за майка ми,разпитваше ме къде е...не е ставало въпрос за мен.Не е хвърляла зар,просто я видях с една пионка,която просто движеше,но мислите й бяха другаде,а не в играта... също мисля,че останалите пионки липсваха.Никога не съм я виждала да играе на 'не се сърди човече'...

А какво означава като сънуваш,че на юргана ти вместо декорация/картинки, има огромна снимка на хора,които познаваш? Т.е тя служи като декорация ,не знам дали обясних добре...
Играта е такава,че първо хвърляш зар,а после местиш.Жребий-ход.Това казвам,а не че баба ти мятала зар.Чао,

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2889 -: Декември 06, 2013, 05:34:51 pm »
Рем, какво мислиш за направляваните сънища? Сега ще обясня какво имам предвид. Миналата нощ се събудих към три часа и до 6 бях в полубудно състояние. Сънувах някакви неща, които не помня, но някак си с мисъл и аз решавах как да се развиват събитията, все едно не сънувам, аз си мисля някакви неща и нареждам ситуации.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2890 -: Декември 06, 2013, 06:22:25 pm »
При осъзнато сънуване е възможен контрол над сънищата, в различни степени. Това е когато осъзнаваш че сънуваш, докато сънуваш.
По принцип събуждането през нощта за известно време, може в последствие да даде по-лесно осъзнаване в съня, има и такива практики. Може и да си била близко до осъзнаване. А може и да си била още в полу-будно състояние.

Също и периодът преди да се унесеш напълно и да заспиш, тогава е възможно да виждаш образи и да чуваш звуци, но да осъзнаваш че това не е реално и все още да не си заспала -хипнагогия. Може и в някакво такова междинно състояние да си била, подобно на бълнуването е малко..Това се случва, ако дълго време стоиш неподвижна и отпусната, но се опитваш да държиш съзнанието си будно. Същото се получава понякога и когато сме много уморени или стресирани и докато подушим възглавницата и се унасяме.. толкова сме уморени, че тялото ни се отпуска, но съзнанието още е нащрек

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2891 -: Декември 06, 2013, 06:43:59 pm »
Да,това е осъзнат сън,ако искаш виж тук е обяснено;http://outofbody.newage.bg/%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%8A%D0%BD Нормално е,при мен го има почти всяка вечер. :P

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2892 -: Декември 06, 2013, 07:23:56 pm »
Да,това е осъзнат сън,ако искаш виж тук е обяснено;http://outofbody.newage.bg/%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%8A%D0%BD Нормално е,при мен го има почти всяка вечер. :P

На мен винаги ми е било чудно как някой може да има осъзнати сънища почти всяка вечер. По принцип ОС не е нормално състояние на съня.
Ти от колко годишна имаш осъзнати сънища и помниш ли ги? Каква степен на осъзнатост и на контрол забелязваш най-често в сънищата си?

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2893 -: Декември 06, 2013, 08:07:03 pm »
Защо да не е нормално,какво му е.Не е винаги ОИТ .Не бих казала,че имам контрол над  сюжета на съзнателно ниво.В съня да-там зная какво правя-разучавам някви неща ,разяснявам някви казуси-сериозна работа.Толкова сериозно и логично ,че се събуждам и си ги повтарям,за да не забравя новопридобитите знания. ;DПък съвсем като се разбудя се чудя кво му беше пък толкова важното,че цяла нощ се занимавам с глупости вместо да си спя като хората.Така е при мен.Отдавна сънувам така,преди пубертета,но навремето нямаше информация.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2894 -: Декември 06, 2013, 09:32:05 pm »
На мен май за пръв път ми се случва Но, да, съзнанието ми нещо не може да се приспи. Физическата умора е налице, но само толкова. Не мога да заспя, събуждам се по сред нощите и до сутринта съм в полубудно състояние. Явно някой аспект ми се отразява доста зле.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2895 -: Декември 06, 2013, 09:48:53 pm »
Не, не говоря за ОИТ... за такива не съм сигурна, така и не успявам да разбера как точно трябва да се разпознае/усети и ако ми се е случвало, то е било случайно и само на 2-3 пъти преживяванията ми са наподобявали, това което описват като ОИТ. На теб случвало ли ти се е, как точно го описваш и как се "стига" до това състояние?

А за осъзнатите сънища, някак много различно ми звучи това което описваш, от това което аз съм преживявала. Може би по различен начин са преживяванията за някои, не знам. Имам приятелка която също твърди, че почти всичките й сънища са такива, но аз наистина не мога да го разбера. Тъй като за мен някои от тези мои сънища са едни от най-невероятните ми преживявания през живота ми, и не мога да си представя как някой ги описва като нещо рутинно. Ако човек ги има по-често и ги развива могат да лекуват, да те изправят срещу страховете ти и да се справиш с тях и мн други неща. Не всички са такива рабира се, някои са просто секс и летене ;) Това е първото което му хрумва на човек, когато осъзнае че сънува... на по нисък левел е

По принцип до ОС може да се стигне по два начина - от будно състояние и от състояние на сън. Моите са от втория тип. При тези винаги има ясно разграничение на момента в който човек осъзнава че сънува. Обикновено забелязва някаква нередност в обкръжаващата го среда или несвойствено поведение на хората в съня. И след като се усъмниш и провериш, тогава си казваш "това е сън!" усещането е много вълнуващо. Има и безброй методи за проверка на реалността, веднъж след като си се усъмнил (прокарване на пръст през ръката, проверка на ел. часовник, включване на осветление и др.) След проверка на реалността - се стабилизира нивото на осъзнатост. По принцип ако не се помни ясно момента на осъзнаване, означава че нивото на осъзнатост е слабо и вероятно се "изгубва" в последствие.. защото момента на осъзнаване е един от най-мощните и "събуждащи" в повечето случаи.

А казах че не е нормално състояние на съня, защото нормалното състояние на съня е типичното сънуване в което приемаш всичко което се случва за чиста монета, нищо че баба ти кара тротинетка и пее "хепи бърдей ту ю" в изпълнение на Илиян   :85: всичко това го приемаш и се съгласяваш все едно е нормално. Това е "нормалното" състояние в което се опитва да те държи съня. Ако се осъзнаеш - това е все едно да "хакнеш" съня и той ще си включи "антивирусната" като ще се опита да те върне в "нормалното" състояние използвайки всякакви хитри методи като - фалшиво събуждане, разсейвания и други.. понякога е мн изобретателно..  ;D

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2896 -: Декември 06, 2013, 10:16:38 pm »
При мен ОС започва и по 2та начина.Имала съм често и ОиТ.Често ми се случва и сънната парализа.Навремето много се страхувах от ОИТ ,бях решила,че ще мра ;D ;D Тогава ,в началото нямаше информация за тези работи.Почнах да ходя на църква и да се моля вечерта да не почват вибрациите.Голям страх ;DНаучих се да секвам процеса,когато вибрациите започнат.След време разбрах,че някои правят различни практики,за да постигнат това,което при мен се случваше естествено.Всичко се случва от много отдавна,затова може би го приемам за естествено.Моля да не се обидиш,но не ми се обсъждат подробности публично. :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2897 -: Декември 07, 2013, 12:19:28 pm »
Ок, няма проблем  :blink:

« Отговор #2898 -: Декември 08, 2013, 07:47:47 am »
Ей сега сутринта сънувах нещо много странно. Сънувах,че сме в апарт. на баба,където сме живели доста време. Майка и татко се стягаха да слязат до църквата долу пред блока, за да сключат църковен брак. Наистина в реалния живот нямат църковен, а само в съвета, но майка ми беше облечена в черна рокля... което по принцип знам,че не е на хубаво. Не беше много официална рокля,даже изобщо,а баща ми до последно търсеше каква блуза да облече и най-накрая намери. Родителите му бяха в другата стая, в хола,заедно с първата ми братовчедка от брата на баща ми,но бяхме само ние тримата. Те по-скоро мълчаха. В реалния живот не харесват много майка ми. Говорихме само аз и братовчедката,като обсъждахме дъжда навън...Тя ми казва,че ако бяхме близо до границата до някоя друга държава,щяхме да отидем там и да не ни вали. И това беше...Останах с впечатлението,че нашите отиват сами да го сключат този брак, а другите просто си седят и почти не обелват дума,а ние двете , за да не ни вали дъжда навън,предпочитаме да си стоим вкъщи..
На лошо ли е този сън? Чувала съм,че бракът и черната рокля насън не символизират хубави неща.
« Последна редакция: Декември 08, 2013, 08:03:53 am от dfdsfds »

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2899 -: Декември 08, 2013, 10:14:42 pm »
Ей сега сутринта сънувах нещо много странно. Сънувах,че сме в апарт. на баба,където сме живели доста време. Майка и татко се стягаха да слязат до църквата долу пред блока, за да сключат църковен брак. Наистина в реалния живот нямат църковен, а само в съвета, но майка ми беше облечена в черна рокля... което по принцип знам,че не е на хубаво. Не беше много официална рокля,даже изобщо,а баща ми до последно търсеше каква блуза да облече и най-накрая намери. Родителите му бяха в другата стая, в хола,заедно с първата ми братовчедка от брата на баща ми,но бяхме само ние тримата. Те по-скоро мълчаха. В реалния живот не харесват много майка ми. Говорихме само аз и братовчедката,като обсъждахме дъжда навън...Тя ми казва,че ако бяхме близо до границата до някоя друга държава,щяхме да отидем там и да не ни вали. И това беше...Останах с впечатлението,че нашите отиват сами да го сключат този брак, а другите просто си седят и почти не обелват дума,а ние двете , за да не ни вали дъжда навън,предпочитаме да си стоим вкъщи..
На лошо ли е този сън? Чувала съм,че бракът и черната рокля насън не символизират хубави неща.
черното в съня не означава непременно, че ще се случи нещо лошо. в твоя сън по-скоро показва, че в реалността виждаш майка си като силен, властен човек, прикриващ чувствата и емоциите си. може в този период да ти се струва, че крие нещо от теб.
възможно е родителите ти да вземат общо решение, да постигнат съгласие по някакъв въпрос, свързан с поемане на отговорности.
лично за теб сънят може да символизира  обхванала те рутина, чувстваш се уязвима, искаш да промениш нещо в живота си, но нямаш смелост, страхуваш се да рискуваш.стремиш се да ибягваш чуждо влияние. имаш нужда от нови, свежи емоции.
« Последна редакция: Декември 08, 2013, 10:20:31 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг