Здравей Гост

Сатурн през 8-ми

• 25 Отговора
  • 6636 Прегледи
*

v_abad

Сатурн през 8-ми
« -: Юни 22, 2006, 10:10:07 am »
B) може ли някой да сподели как се отразява :rolleyes:

опитвам се да навържа някаква логика, имайки предвид действието му в 5-ти, 6-ти и после 7-ми, но не става :rolleyes:

какво може да се очаква :rolleyes:  

*

АН

Сатурн през 8-ми
« Отговор #1 -: Юни 22, 2006, 04:42:19 pm »
съвсем конкретно човек трябва да се обърне към себе си – навътре:)
/както и когато транзитира 12-ти дом/

В 8-ми обаче трябва да е по-критичен, направо драстичен, в сравнение с 12-ти дом.
Идвайки от 7-ми дом, където, кулминирайки, трябва да е научил нужното му за партньорството и взаимоотношенията с другите, сега му предстои някак да се прероди – т.е. вътрешни трансформации :) /затова и мунданно това е домът на Скорпион/
Целта на пребиваването му в 8-ми дом е да го подготви за мъдростта на 9-ти:) /ако не стигне до такава, то дълбоката емоционалност, с която се свързва 8-ми, определено ще му пречи за идните задачи.:)

*

v_abad

Сатурн през 8-ми
« Отговор #2 -: Юни 22, 2006, 06:34:59 pm »
Цитат
съвсем конкретно човек трябва да се обърне към себе си – навътре:)
/както и когато транзитира 12-ти дом/

В 8-ми обаче трябва да е по-критичен, направо драстичен, в сравнение с 12-ти дом.
Идвайки от 7-ми дом, където, кулминирайки, трябва да е научил нужното му за партньорството и взаимоотношенията с другите, сега му предстои някак да се прероди – т.е. вътрешни трансформации :) /затова и мунданно това е домът на Скорпион/
Целта на пребиваването му в 8-ми дом е да го подготви за мъдростта на 9-ти:) /ако не стигне до такава, то дълбоката емоционалност, с която се свързва 8-ми, определено ще му пречи за идните задачи.:)
 :) Здрасти АН :)

Мисля, че ми е ясно горенаписаното, но то е общ принцип, аз по-скоро търся нюанс или нещо по-нетипично, търся "ключ" и не го намирам... :rolleyes:

Не знам защо Сатурн...сигурно стрелям напосоки, просто налучквам :blink:

През 5-ти ми донесе различни любовни връзки все разочароващи, а излизайки от него край на любовен живот за дълго.... :angry:

После през 6-ти възможности за работа и накрая /в началото на 7-ми работа, не добре изглеждаща на пръв поглед, но в последствие - доста добра/

:ph34r: е, за 7-ми ....знаеш...

значи по отношение на работа си уча добре уроците, а за любовта и партньорството ...не ме бива..

та в този ред на мисли..щом не си научих урока по 7-ми какво ли още ме очаква по 8-ми :(  и още....кога ли изобщо ще си науча този урок :ph34r:

мина вече година от влизането Му в 8-ми и нещата не вървят надобре :angry:

сигурно трябва да е ясно защо, но до кога и как :(  :(  :(

за съжаление принципа не ми помага, трябва да намеря Ключа, който съвпада с интуицията ми....е , това е единственото в което съм сигурна :)

има ли нещо общо 8-ми с болестите/от всякакъв вид/ и пристрастеностите, пак от всякакъв вид :rolleyes:

все съм намирала някаква логика в нещата, дори в окултното...пак съм я намирала, но от доста време ми убягва :blink: цари пълен хаос и объркване, а от там и безизходност...

*

АН

Сатурн през 8-ми
« Отговор #3 -: Юни 22, 2006, 08:00:02 pm »
Цитат

за съжаление принципа не ми помага, трябва да намеря Ключа, който съвпада с интуицията ми....е , това е единственото в което съм сигурна :)

има ли нещо общо 8-ми с болестите/от всякакъв вид/ и пристрастеностите, пак от всякакъв вид :rolleyes:

все съм намирала някаква логика в нещата, дори в окултното...пак съм я намирала, но от доста време ми убягва :blink: цари пълен хаос и объркване, а от там и безизходност...
харесвам такива въпроси :D
заради тях харесвам астрологията :D

Ключът...Сега бих казала 8-ми дом ни учи да губиме, даже да умираме и после да се прераждаме  :)
В случая ни учи чрез Сатурн и ще е по неговия начин - бавно, може мъчително и т.н.
Все в някоя област губиме - за да има баланс във Вселената.
Може да успеем да си внушим, че нямаме загуби, което може и да е полезно...
Може да преценяваме, че загубите ни са по аналогиите на 5 и 7-ми дом, и значи там ще се прераждаме :)
Да му имаме доверие на Сатурн... :) Той е от планетите, които заслужават доверие :)
А болести и окултизъм... - ако решим тях да намерим, може и да ги намерим :)
Всъщност 8-ми дом блокира действието на планетите...Даже "злите" се приема, че тук не пречат :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Сатурн през 8-ми
« Отговор #4 -: Юни 22, 2006, 09:11:42 pm »
На мен Сатурн докато ми се влачи през осми, бел ден не видех, не че нещо особено се случи, май точно обратното-все едно бях в черна дупка, дето нищо не се случва нито отвън, нито отвътре.
Мога да характеризирам периода като безвремие или-седиме и броиме време.
Нищо друго.
И ми лази лази лази връз Марс, абе....

*

v_abad

Сатурн през 8-ми
« Отговор #5 -: Юни 23, 2006, 09:13:29 am »
Цитат
На мен Сатурн докато ми се влачи през осми, бел ден не видех, не че нещо особено се случи, май точно обратното-все едно бях в черна дупка, дето нищо не се случва нито отвън, нито отвътре.
Мога да характеризирам периода като безвремие или-седиме и броиме време.
Нищо друго.
И ми лази лази лази връз Марс, абе....
абе и аз горе-долу така се чувствам, ама не точно :rolleyes:

усещам го и като взаимодействие между Плутон и Сатурн, усещам се като в капан :(    

точно като в онзи виц дето един паднал в дупка драпал, драпал да излезе и накрая след няколко отчаяни опита казал: още въднъж пробвам и ако не стане ставам и си тръгвам..... :D

то това може и да не е от Сатурн в 8-ми, аз така си мисля :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Сатурн през 8-ми
« Отговор #6 -: Юни 23, 2006, 10:04:26 am »
Цитат
Ключът... Сега бих казала 8-ми дом ни учи да губиме, даже да умираме и после да се прераждаме :)
В случая ни учи чрез Сатурн и ще е по неговия начин - бавно, може мъчително и т.н.
Все в някоя област губиме - за да има баланс във Вселената.
Може да успеем да си внушим, че нямаме загуби, което може и да е полезно...
Да му имаме доверие на Сатурн... :) Той е от планетите, които заслужават доверие :)
За транзита на Сатурн през 8ми дом, който също наскоро преживях, докато транзитираше през Рак (връх Луната ми и стълпотворението в Овен), мога да споделя само, че наистина не бе от най-приятните. Направо ми помля целия тао-квадрат в натала с ключови лични планити + планета-управител на Асц. Всъщност неведнъж съм го казвала тук. Сатурн в транзит през 8ми дом може да бъде и същинско "Чистилище", но всъщност той ни изправя пред реални факти и ни кара да осъзнаем, че някои неща вече не са ни така необходими (според аналогиите на планетите и домовете, които аспектира по транзит в натала).

И понеже 8ми дом (Скорпион + Плутон) се свързва с всякакъв вид "пристрастености", транзитът на Сатурн тук ги изкарва на повърхността като ни показва истинската им същност. А нали се знае, че след сблъсъка с горчивата истина и с очевидните и неоспорими факти животът ни вече не е същият...  :blink:  ;)  :huh:

Та така де, доста болезнено беше и неприятно (в съчетание със завръщането на прогресивната Луна), но положи началото на една нова нагласа, макар и начинът на живот да си е останал почти същият. Е, не във всички отношения, ако се вземе предвид отминалият вече транзит на Уран през важна лична планета на радикална точка  :P  :rolleyes:  :lol:

Но наистина Сатурн ме научи да приемам загубите като част от живота, нямаше как иначе...  :ph34r:
« Последна редакция: Юни 23, 2006, 10:07:41 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
    • http://
Сатурн през 8-ми
« Отговор #7 -: Юни 23, 2006, 05:46:01 pm »
Aма много песимистично бе хора!На мен Сатурн в 8-ми ми помогна да изчистя всичко излишно и то безболезнено /мъжа и безпрективния начин на живот/  :D .Точно когато влезе в 8-ми дом ,започнах дългомечтана работа /нат. Сатурн в 10-ти/,оцених и извоювах  свободата си. Е, наистина докато се оформят тези желания и нежелания беше малко подтискащо,но не мога да си представя животът си без намесата на Сатурн точно тогава.Ама има време де, той още си е в 8-ми дом ,сега ми прави и съвпад със Слънцето в Лъв ,ще го видим какво има за изчистване още  <_<  :rolleyes:  

*

АН

Сатурн през 8-ми
« Отговор #8 -: Юни 24, 2006, 03:56:27 pm »
Цитат
Aма много песимистично бе хора!На мен Сатурн в 8-ми ми помогна да изчистя всичко излишно и то безболезнено /мъжа и безпрективния начин на живот/  :D .Точно когато влезе в 8-ми дом ,започнах дългомечтана работа /нат. Сатурн в 10-ти/,оцених и извоювах  свободата си. Е, наистина докато се оформят тези желания и нежелания беше малко подтискащо,но не мога да си представя животът си без намесата на Сатурн точно тогава.Ама има време де, той още си е в 8-ми дом ,сега ми прави и съвпад със Слънцето в Лъв ,ще го видим какво има за изчистване още  <_<  :rolleyes:
какво ли пък може да уплаши Слънцето в Лъв :D
Освен ако не му харесва ролята на уплашено :D  

*

Guest

Сатурн през 8-ми
« Отговор #9 -: Юни 24, 2006, 04:27:54 pm »
Мога да ви кажа,че транзитиращ Сатурн в 7 дом ме побърква.Чакам да излезе от там с нетърпение,но какво ли ме очаква в 8 дом?Само думите на АНИ са по оптимистични :)  

*

Гостlin

Сатурн през 8-ми
« Отговор #10 -: Юни 24, 2006, 04:49:41 pm »
Аз нямам опит със Сатурн в 8-ми, но това, което описвате е досущт като Сатурн в 12-ти, както и АН е отбелязала по-горе.

Е, няма нищо по-хубаво от това да започнеш на чисто - наясно си какво си струва в живота ти и какво е истинско. :D
Какъв ти тук песимизъм?! ;)

Много интересно е, че 8-ми и 12-ти дом са толкова сходни в това отношение.
Ако сме започнали на чисто след Сатурн в единия от 2-та домове, по пътя си през следващите години неминуемо отново ще натрупаме излишен товар.
И тогава, закономерно Сатурн наминава и през другия дом за да се разтоварим отново.
А ако сме внимавали и не сме взели свръх багаж, то каква ще е нашата награда при транзита му? :ph34r:  

*

ANI

• *
  • 135
Сатурн през 8-ми
« Отговор #11 -: Юни 25, 2006, 05:12:26 pm »
Цитат
какво ли пък може да уплаши Слънцето в Лъв :D
Освен ако не му харесва ролята на уплашено :D
Може ,може -гадната ми Луна в Риби  :D  :D
Благодаря все пак !

*

АН

Сатурн през 8-ми
« Отговор #12 -: Юни 25, 2006, 07:35:51 pm »
Цитат

Може ,може -гадната ми Луна в Риби  :D  :D
Благодаря все пак !
Твърде си е добре в Риби :)
Само трябва да си си изработила емоционални защити и да си знаеш границите :)  

*

ANI

• *
  • 135
Сатурн през 8-ми
« Отговор #13 -: Юли 28, 2006, 03:02:54 pm »
Добре си беше Сатурн в 8-ми, докато не се покатери на Слънцето ! :(
Горкото ми Слънце ,освен тр.Сатурн , почти прави съвпад и с тр.Слънце ,Луната и тя му лази отгоре по-едно време и за капак прави и две две опозиции с Нептун и Хирон.
Ей на това му викам смазване  :ph34r: Толкова ядове през живота си съм нямала... :unsure:  

*

Lillie

• 30532
Сатурн през 8-ми
« Отговор #14 -: Юли 28, 2006, 03:31:25 pm »
Както казват, от Сатурн в 8ми все още никой не е умрял, та... да сме живи и здрави тогава   :rolleyes:  ;)  :D

Шегичка...  :)
« Последна редакция: Юли 28, 2006, 04:08:35 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
Сатурн през 8-ми
« Отговор #15 -: Юли 28, 2006, 03:47:08 pm »
Не е умрял ,ама до лудост може и да го докара като прибавиш и Плутон дето ми направи точен съвпад с Нептуна в 1-ви.  :wacko:  :o  

*

Lillie

• 30532
Сатурн през 8-ми
« Отговор #16 -: Юли 28, 2006, 04:07:15 pm »
Знам... преживях го тоя транзит (на Сатурн през 8ми през всичко "лично" с изключение на Марс, ама той и без това е доста захлюпен) и... оцелях  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Сатурн през 8-ми
« Отговор #17 -: Август 04, 2006, 12:59:58 am »
Цитат
B) може ли някой да сподели как се отразява :rolleyes:

опитвам се да навържа някаква логика, имайки предвид действието му в 5-ти, 6-ти и после 7-ми, но не става :rolleyes:

какво може да се очаква :rolleyes:
Някой беше казал за сатурн в 8-ми : По -малко секс, и повече данъци и такси))

*

ANI

• *
  • 135
Сатурн през 8-ми
« Отговор #18 -: Август 04, 2006, 11:22:52 am »
Абе,в крайна сметка "Ако всичко върви гладко,може да се окаже,че пътят е хлъзгав". :D  

*

Lillie

• 30532
Сатурн през 8-ми
« Отговор #19 -: Август 04, 2006, 02:23:37 pm »
"какво може да се очаква :rolleyes:
Някой беше казал за сатурн в 8-ми : По -малко секс, и повече данъци и такси"

Абе нямам такива спомени аз... а и с тия хвърчащи констелации кога съм се чувствала на сигурно място някъде, че да тръгна да плащам данъци и осигуровки :lol:  :blink:  :huh:

Е, да, от ДДС-то и др. косвени държавни вземания нема де да бегаме, но като цяло тенденцията може да се нарече "игра на криеница с държавата" - кой повече парички ще лапне и как да ги скрие (или изпере)... "прането" не беше ли по аналогиите на опозицията 8ми/2ри дом?  :P  ;)  :ph34r:

Впрочем, транзитът на Сатурн през 8ми дом може да бъде и много подходящ период за "пролетно почистване", ама зависи кой с каква нагласа го приема...  B)  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.