Здравей Гост

Венера в секстил с Марс

• 25 Отговора
  • 5396 Прегледи
*

АН

Венера в секстил с Марс
« Отговор #20 -: Юли 21, 2006, 02:50:21 pm »
Цитат
Не знам какво толкова ме е впечатлило, просто мислех да пробвам да направя някакво разграничаване, ама то май по-приемливият подход в случая е да се търсят приликите, а не разликите...  :P  ;)  :)
а, колко му е да ги разграничаваме, като си знаем, че е малко несериозно:)
Просто няма как да поставим другите задължителни равни условия :) – няма как хем да са в едни същи знаци и домове, например, хем да сключват различни аспекти:)
Всякак е по-важно да наблегнем на позитивното, което носи аспект между тях:)

За да не съм съвсем голословна, ще дам следния пример:
Гледаме натален хороскоп, в който и Венера и Марс са на трон – Венера във Везни, Марс – в Скорпион.
При транзитна квадратура между Марс и Венера, на госпожата и се ражда първо момиченце, а при транзитна опозиция – второ момиченце. При транзитен съвпад между Марс и Венера и се случва много приятно събитие по отношение на кариерата, а при секстил между тях – първата катастрофа. Това с катастрофата от една страна води до малко гипс на крачето, провал на лятната ваканция по отношение на пътувания и почивки, но пък в същото време и носи и първата любов:) – както си е в къщи си има редовни посещения с книжки и плодове от едно приятелче:) Та така :)
/обърнахме внимание на това, че в радикса Венера и Марс са силно поставени, което е предпоставка в последствие при транзити съвместната им енергия, независимо в какъв аспект са, да бъде използвана оптимално/

А ако се върнем на условното разграничаване, аз бих казала, че при “злите” аспекти ще трябва да положим сериозен труд за да ни се случи нещо хубавичко, а при “добрите” – каквото и да ни се случи, ако сме склонни да гледаме позитивно, все ще видим хубавото:)

*

Lillie

• 30532
Венера в секстил с Марс
« Отговор #21 -: Юли 21, 2006, 03:16:41 pm »
Ми аз като че ли не съм имала наблюдения транзитните аспекти между Марс и Венера да ми въздействат по някакъв особен начин (имам натален полуквадрат между тях) или просто не съм обърнала внимание...

А за Любовта... забелязвам как на различни етапи срещаме различни 'любови' и с различни 'лица'. И най-интересното в случая е как в ретроспекция всичко ни се изяснява, като една от причините тук е по-ясното съзнание след изживяна вече опитност или урок  :huh:  :blink:

Например, онзи, когото някога може да съм смятала за "Голямата любов" на живота си (или "Великата илюзия", което осъзнавам впоследствие, ближейки дълбоки рани), може да е бил 'белязан' с нептунова активност в картата в момента, когато го срещам... обаче моментната (или по-продължителна) субективност и заслепеност често ни възпрепятстват да видим реалната картина, а вместо това 'виждаме' образи и картини, породени от нашите очаквания...  :ph34r:

Тук мисълта ми беше, че Любовта между Арес и Афродита нерядко приема най-различни форми и измерения. Може да бъде нептунова, сатурнова, плутонова... Уран също никак не е изключено да внесе 'свеж полъх' в рутинното ни ежедневие и да донесе нови срещи и непознати изживявания, и тук е особено важно (според мен) да осъзнаваме /предварително/ причинно-следствената връзка, защото последиците на урановите предизвикателства не е изключено да бъдат консумирани "някой ден" при близка среща със Сатурн, Плутон или... със самия себе си  :P  :blink:  :lol:
« Последна редакция: Юли 21, 2006, 03:19:02 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

nkara

• *
  • 172
Венера в секстил с Марс
« Отговор #22 -: Юли 21, 2006, 04:21:20 pm »
В мразовитите простори птиците самотно грачат.....            По-самотно е сърцето,неспособно да заплаче. Непрестанно я терзаят мрачни спомени далечни.....Радостта е мимолетна,угризенията вечни.          О,да може с нова обич стара скръб да се прогони.Зима е а цвят е грейнал по премръзналите клони. Тя поглежда към дръвчето и се вслушва замечтана как се ронят цветовете върху снежната премяна.

*

АН

Венера в секстил с Марс
« Отговор #23 -: Юли 24, 2006, 12:32:50 pm »
Цитат
В мразовитите простори птиците самотно грачат.....            По-самотно е сърцето,неспособно да заплаче. Непрестанно я терзаят мрачни спомени далечни.....Радостта е мимолетна,угризенията вечни.          О,да може с нова обич стара скръб да се прогони.Зима е а цвят е грейнал по премръзналите клони. Тя поглежда към дръвчето и се вслушва замечтана как се ронят цветовете върху снежната премяна.
това е много красиво :)  

*

nkara

• *
  • 172
Венера в секстил с Марс
« Отговор #24 -: Юли 24, 2006, 02:28:27 pm »
Цитат
това е много красиво
Е, ако нямах вредния навик да забравям запетайките :lol: /слагам ги мисловно  :huh:  :blink:  ха-ха/

*

Lillie

• 30532
Венера в секстил с Марс
« Отговор #25 -: Юли 24, 2006, 02:48:27 pm »
Цитат
По-самотно е сърцето, неспособно да заплаче...
О, да, може с нова обич стара скръб да се прогони.

Тези две изречения са толкова истински и... тъжни.

Но, както казват, смъртта на любовта е само път към възраждането  :)
« Последна редакция: Юли 24, 2006, 05:12:19 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.