Не знам какво толкова ме е впечатлило, просто мислех да пробвам да направя някакво разграничаване, ама то май по-приемливият подход в случая е да се търсят приликите, а не разликите...
а, колко му е да ги разграничаваме, като си знаем, че е малко несериозно:)
Просто няма как да поставим другите задължителни равни условия

– няма как хем да са в едни същи знаци и домове, например, хем да сключват различни аспекти:)
Всякак е по-важно да наблегнем на позитивното, което носи аспект между тях:)
За да не съм съвсем голословна, ще дам следния пример:
Гледаме натален хороскоп, в който и Венера и Марс са на трон – Венера във Везни, Марс – в Скорпион.
При транзитна квадратура между Марс и Венера, на госпожата и се ражда първо момиченце, а при транзитна опозиция – второ момиченце. При транзитен съвпад между Марс и Венера и се случва много приятно събитие по отношение на кариерата, а при секстил между тях – първата катастрофа. Това с катастрофата от една страна води до малко гипс на крачето, провал на лятната ваканция по отношение на пътувания и почивки, но пък в същото време и носи и първата любов:) – както си е в къщи си има редовни посещения с книжки и плодове от едно приятелче:) Та така
/обърнахме внимание на това, че в радикса Венера и Марс са силно поставени, което е предпоставка в последствие при транзити съвместната им енергия, независимо в какъв аспект са, да бъде използвана оптимално/
А ако се върнем на условното разграничаване, аз бих казала, че при “злите” аспекти ще трябва да положим сериозен труд за да ни се случи нещо хубавичко, а при “добрите” – каквото и да ни се случи, ако сме склонни да гледаме позитивно, все ще видим хубавото:)