Здравей Гост

Любими вкусове и аромати - астрологично

• 41 Отговора
  • 6297 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Любими вкусове и аромати - астрологично
« -: Ноември 28, 2013, 04:21:05 pm »
Да пусна и аз нова тема, целта не е да се прави нАучна дисертация  :blink:

Теми за предпочитани храни и цветове вече сме обсъждали, тази ще е с малко по-различна насоченост.

Какви аромати най-много ви допадат и с какво ги свързвате?
Какъв вкус предпочитате - да ви е сладко, кисело, солено, стипчиво, люто, тръпчиво?

Споделете и си кажете знака на Луна и Венера (и евентуално как са аспектирани). Чудя се дали може да се проследи някаква астрологична връзка?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re: Любими вкусове и аромати - астрологично
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2013, 04:23:53 pm »
Да пусна и аз нова тема, целта не е да се прави нАучна дисертация  :blink:

Теми за предпочитани храни и цветове вече сме обсъждали, тази ще е с малко по-различна насоченост.

Какви аромати най-много ви допадат и с какво ги свързвате?
Какъв вкус предпочитате - да ви е сладко, кисело, солено, стипчиво, люто, тръпчиво?

Споделете и си кажете знака на Луна и Венера (и евентуално как са аспектирани). Чудя се дали може да се проследи някаква астрологична връзка?
Много добра тема...На мен любимите ми парфюми са с по тежки аромати...На мен любимите ми са " Лалик"," Бос- Дарк блу" и Бърбъри...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2013, 04:25:40 pm »
Ще пиша за моите по-късно, след малко трябва да затваряме работилницата. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Ноември 28, 2013, 04:26:40 pm »
Ще пиша за моите по-късно, след малко трябва да затваряме работилницата. :))
Окс и ако можеш ми кажи защо според аспектите ми харесвам такива аромати..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2013, 04:27:48 pm »
Сладко, Луна -Водолей/ секстил към Слн/ Венера Кзр- тригон към Уран и Плутон и секстил  къмНептун
Аромати -от както открих Идилия на Гарлен , нищо друго не харесвам
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

« Отговор #5 -: Ноември 28, 2013, 04:45:52 pm »
Ако става дума за парфюми - не харесвам цитрусови аромати особено, но най- не харесвам ароми на цветя - колкото и добре да звучи, миризмата им под форма на парфюм хич не става /за мен/. Харесвам вечерни силни, може сладко-цитрусови или сладки аромати. За дневни ми допадат едни, за които казват че имат някаква аква нотка. Много ми допада сандалово дърво и всякакви дървесни неща, ако има и други наименования. Понякога ми харесват и ориенталски нотки.
За мъжете чух в един магазин, че младите харесвали повече силни и тежки миризми, докато възрастните си харесвали повече леки парфюми.
Интересно ще е и такъв въпрос за цветовете, улавям се няколко пъти, че нацелвам зодии по цветове дрехи, нещо в грима или някакви акценти на цялостната визия.
Луна Стрелец, Венера Лъв - в тригон са.

« Отговор #6 -: Ноември 28, 2013, 05:04:04 pm »
Харесвам цитрусови аромати-Лайт Блу на Долче и Габана,Лайт Клаудс на Мошино...За вкус към храната харесвам най-вече сладкишите! Луна в Рак-тригон Марс,каре и половина Сатурн,квинконкс Уран.Венера във Водолей-съвпад Слънце и Меркурий,квадрат Плутон,секстил Сатурн
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #7 -: Ноември 28, 2013, 05:05:12 pm »
Лили,ароматите не са ли по Нептун?  :rolleyes:

« Отговор #8 -: Ноември 28, 2013, 05:12:38 pm »
Аромати - леки и нежни, като цитрусови плодове, цветни, морски. J'Adore си слагам към момента. Но май пак на някакво менте съм попаднала. ;D По Коледа ще се търси нещо истинско.
Луна - Стрелец, Венера - Козирог.

P.S. Дамски парфюм, който да мирише на море, да препоръчате? Agua-та на Джорджио не ми допада нещо.

« Отговор #9 -: Ноември 28, 2013, 05:23:38 pm »
Аромати - леки и нежни, като цитрусови плодове, цветни, морски. J'Adore си слагам към момента. Но май пак на някакво менте съм попаднала. ;D По Коледа ще се търси нещо истинско.

P.S. Дамски парфюм, който да мирише на море, да препоръчате? Agua-та на Джорджио не ми допада нещо.
Mirabela,душни моите.Нежни,летни,цитрусови,морски...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2013, 05:30:12 pm »
Иланг-иланг е фаворита ми...смесен с пачоли ,ветивер...мускус

В момента позвам :
Елиа Сааб
Харесвам всички аромати на Герлен ...Имам отношение към Шанел и Диор...

Сладко-кисел вкус..,екзотични нотки...

Луна-Телец ,Венера в Козирог.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #11 -: Ноември 28, 2013, 05:44:18 pm »

Mirabela,душни моите.Нежни,летни,цитрусови,морски...

Благодаря ти. Щом са лайт, ще ги подуша.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2013, 05:56:26 pm »
Ако говорим за аромати, най-любими са ми бяла акация, липа, жасмин и фрезия. И повечето ми парфюми са с такъв аромат - свеж цветен, нежен, не толкова натрапчив. Не обичам тежки, студени и силни парфюми, от типа на Шанел и Диор. Ориенталски също недолюбвам, макар че един от любимите ми, който редовно ползвам - Хипноз на Ланком, минава за такъв... Това лято и аз се влюбих в Ели Сааб - вариантът тоалетна вода с жасмин (парфюмът е с гардения). Миналото лято се изкушавах да си взема Боди на Бърбъри, но добре че първо пробвах мостра - оказа се твърде сладникав за мен. Други два любими - Премиер Жуа на Нина Ричи и Ин лав егейн на Ив Сен Лоран, ползвам ги редовно.

Мъжки парфюм много трудно харесвам, повечето ми идват твърде силни и натрапчиви. Не понасям спортни и морски аромати. Навремето на бившия много трудно му избирах парфюм за подарък, добре че вкусовете ни съвпадаха. Винаги вземам нещо, което да харесва и на мен, нали после аз ще го душа.  ;D

Дървесно-шипрови са ми любими, с лек аромат на тютюн. Имаше един мъжки на Каролина Херера - това е моят аромат (за мъж).

Много обичам аромата на канела, ванилия и карамел, а сладкият бадем ми действа като афродизиак. Има едни кремове и лосиони за тяло с аромат на бадем, направо полудявам.  :-[

Ароматите, които дават за Овен - по-наситени и спортни - не ми допадат изобщо. Може би в предпочитанията съм по-силно повлияна от Луната.

Венера в Овен, Луна в Рак.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #13 -: Ноември 28, 2013, 05:58:05 pm »
вкус-горчиво
парфюм-DKNY
луна във везни /тригон -венера,тригон-сатурн,опозиция-юпитер,опозиция-марс/
венера в близнаци/секстил-марс,квадрат-плутон/

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Ноември 28, 2013, 07:38:10 pm »
Любим вкус - сладко-кисел, лимонов сладкиш например ;)

Любим аромат - жасмин и амбър. Парфюми предпочитам цветни, като по-млада харесвах цветно-ориенталски, сега вече не, пък и не ми отиват. Най-любимият ми парфюм е Notre flore jasmine  на L'occitane, за съжаление много бързо го спряха от производство, приемам идеи за чисто жасминов парфюм, не мога да открия нещо дори близко на него.

Луна стрелец и венера в овен

« Отговор #15 -: Ноември 28, 2013, 07:43:48 pm »
Parfume: The Story of a Murderer
                   невероятен
 :58:

P.S. Луна - анта'реска... земна Венера...
« Последна редакция: Ноември 28, 2013, 07:48:07 pm от Афект »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Ноември 28, 2013, 07:59:55 pm »
Любим вкус - кисело-стипчиво и тръпчиво - касис, френско грозде, червени боровинки, вишни, киви и други кисели плодчета.

Млечно-маслено, но това вече клони към хранителните навици (предпочитани храни).

Не обичам сладки накъртващи вкусове, а също така твърде люто и солено.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #17 -: Ноември 28, 2013, 09:01:14 pm »
Не правя изключение и аз от влиянието на планетите. Тръгвам към нещо ново, после се отказвам и се връщам към добре изпитаното старо. Харесвам "ейнджъл" за по-тежки случаи , в ежедневието-Нивея. Търся някаква класика- в моите очи, това от венера съвпад сатурн. Рядко разчупвам модела. Трудно изибрам подарък, трябва да е почти оригинал, произведение на изкуството, а толкова пари няма, не е лесно.
Сладко ям веднъж месечно, при постсиндрома :blink:, просто не обичам. Харесвам люто, кисело, храната ми е почти безсолна, скучна работа. Интересно е, в чужбина, когато съм за повече/около месец/ време-нагласям се в началото с храненето на местните и не ми е дискомфорт, венера е в 9.
луна в рак, венера-в телец

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Ноември 28, 2013, 09:08:52 pm »
Моята Луна е доста злояда и трудно свиквам с различните национални кухни, не съм особено склонна да експериментирам. С традиционните български ястия така и не успях да свикна, а съм тук вече от 20 години. Повече клоня към европейска кухня, традиционни ястия не правя. Не мога да си представя да седна някъде и да изплющя една мешана скара.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Ноември 28, 2013, 09:27:00 pm »
Сатин, благодаря ти! Ще пробвам и Дейзито.