Движението на планетите и аспектите - апликиращи и сепариращи - се отчитат според по-бързата планета.
Например, в хорарната карта се разглеждат аспектите на Луната - сигнификатор на кверента /питащия/ в сепарация и в апликация, като за тези в апликация се приемат предстоящите аспекти на Луната преди да напусне знака, в който се намира в хорара.
В случая "Moon void of course", тоест "Луна без курс" картата се приема за "нерадикална", същото доколкото знам важи за Сатурн в 7ми дом, хорарен Асц в първия или последния градус на знака или в градусите "via combusta" (изгорения път)... плюс още хиляда подробности, с които не съм особено добре запозната

:huh:
Ретроградността на сигнификаторите в хорарната карта вече е друга тема, освен това е прието да се използват планетите от септенера (според класическата традиция) - до Сатурн включително, макар че тук информацията е доста противоречива - случвало ми се е да забележа как едно и също лице казва в някой форум "виж нептуна на Асц /или на Дсц/ в хорара", впоследствие да заяви обаче, че транссатурновите планети не се разглеждат в хорарната астрология... :blink: :ph34r:
С подробностите около орбисите не съм запозната, а и почти не се занимавам с хорари :unsure:
Надявам се някой от практикуващите хорарна астрология да се отзове
http://www.ancientsky.com/horary.htm