Здравей Гост

Транзитен Сатурн съвпад луна

• 28 Отговора
  • 9639 Прегледи
*

Ния

« -: Август 11, 2006, 12:50:47 pm »
Здравейте.
Всеки момент ще го изпитам този транзит и общо взето изчетох доста по въпроса, но ми се ще да чуя вашите мнения от собствения ви опит-как е  преминал при вас. Иначе при мен събитието се развива в седми дом(управител луна).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Август 11, 2006, 02:45:24 pm »
Предполагам, че си чела книгата на Съливан за транзитите на Сатурн? Та там всичките му цикли и транзити са много добре и разбираемо представени, има и информация за натални и транзитни сатурнови аспекти към персонални планети  ;)  B)

За последния сатурнов транзит към Луната (съвпад), за който се сещам, какво да споделя, освен че  не беше от най-приятните - като индивидуално изживяване, но пък това му преминаване не бива да се свързва само с негативни чувства и прояви.
Хубавото на сатурновия транзит е, че ти дава шанс да направиш равносметка на всичко, което е било и си бил досега и какво ще искаш да запазиш и за в бъдеще  :huh:  

Тази сатурнова рекапитулация - особено в аспект с Луната, с която мунданно представят два противоположни принципа, две взаимнодопълващи се дуалности, в повечето случаи не се приема/изживява много лесно, но пък за сметка на това Сатурн може да бъде много хубава "метла", която да измете всичко излишно, ненужно и лишено от съдържание (и перспектива) от живота ни. Сатурновите транзити често ни подлагат на изпитание (нашите връзки и отношения също), това "изпитание" обаче е обективно необходимо, за да продължим нататък...  

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

lin

• *
  • 96
« Отговор #2 -: Август 11, 2006, 05:24:33 pm »
Ния, приготви се за чистка.  :)

При мен Сатурн в съвпад с нат. Луна (тя ми управлява Asc-та) разчисти от живота ми всичко ненужно. Тогава страдах известно време... от чист човешки егоизъм и от факта, че не разбирах защо ми се случва всичко.

После обаче се чувстваш леко и всичко ти се подрежда като мозайка  :D
Виждаш ясно и започваш наново - необременен и свободен от предразсъдаци и страхове.
Обаче само от теб зависи да стигнеш до това 'после'.
Има и 2-ри вариант, в който можеш да обвиняваш всичко извън теб за привидните несгоди.
Да не искаш да надникнеш в себе си и да разбереш, че за всяко нещо, което ни се случва, причината е дълбоко в нас...
И тогава излизаш от този период нищо не научил и нищо не получил  :D  ;)

А при теб явно партньорствата ще се ревизират.
При мен беше в 12-ти дом. Живях месеци наред в пълна изолация. Само на работа ходех, а после в къщи четях ли четях...  :)  

*

lin

• *
  • 96
« Отговор #3 -: Август 11, 2006, 05:25:45 pm »
Пак да подчертая - само ненужното си отива.
Истинските неща в живота ни остават  :)
« Последна редакция: Август 11, 2006, 05:26:40 pm от lin »

*

ГостНия

« Отговор #4 -: Август 11, 2006, 08:12:46 pm »
И на двете ви- благодаря за отговорите:) Отговорите ви се припокриват и това ме кара още повече да ви вярвам, че ми предавате най-точната информация. Надявам се, че съм готова и ще премине по най-полезния за мен начин- чрез чистенето. А че няма да е приятно-няма как-все пак това е Сатурн, а аз сякаш вече свиквам с него. Докато някога негодувах срещу присъствието му в натала и т.н. сега съм се примирила. Айде да идва ,аз съм тук.  

*

Gostenka

« Отговор #5 -: Август 12, 2006, 02:04:12 am »
Цитат
Пак да подчертая - само ненужното си отива.
Истинските неща в живота ни остават  :)
Като се замисля, след един такъв транзит на Сатурн / Луна, явно тогава нищо истинско не е било,щом нищо не остана  :lol:  :) Та това време няма да го забравя, не ми беше от лесните, но и друго си знам , че и аз вина си имам. Нали е важно как реагираме. А аз съм специалист да реагирам не както трябва, въпреки ,че знам , че и последствията ще си отнеса :). Така, че сигурно си е индивидуално и от нас зависи много как ще се възползваме от влиянието. :D
Е!Септември Сатурн съвпада с Асц., Октомври с Венера. И май не от Сатурн ме е страх, а от мене си. :ph34r:
Как се казва тази книга на Съливън?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 12, 2006, 03:07:21 pm »
Книгата се казва "Транзитите на Сатурн", автор Ерин Съливан, първо издание на български език, 2002  от издателство "Аратрон" - София.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Gostenka

« Отговор #7 -: Август 16, 2006, 11:21:29 pm »
Цитат
Книгата се казва "Транзитите на Сатурн", автор Ерин Съливан, първо издание на български език, 2002  от издателство "Аратрон" - София.

Vse oshte q izdirvam , tuk na moreto mi e malko trudno otkrivaema :D .Tyrseh q na knijniq pazar vyv Varna, okolnite knijarnici, v nqkakva knijna borsa - nqma i nqma knigata :ph34r: . E, v edna knijarnica, obache mi obeshtaha, che shte q porychat i dano nai-posle q otkriq :wacko:  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 17, 2006, 08:27:51 am »
Ако толкова държиш да я намериш, има я по книжарниците във Варна - от веригата "Пингвините" и евентуално в "Универсум Езотерика", "Буквите" и др.

Книжарници "Пингвините" има на ул.27ми юли зад църква Св.Никола и из уличките зад Операта, където е данъчно "Одесос"...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ГостНия

« Отговор #9 -: Август 29, 2006, 12:49:27 pm »
Не е ли странно...колежката ми  току що се омъжи докато беше под влияние на съвпад сатурн-луна и то също в седми дом. Това, което наблюдавах, а и тя споделяше е абсолютен непукизъм по отношение на сватбата-никакво вълнение, тези приятните емоции на очакване ги нямаше. Сигурно е свързано..няма как иначе.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 29, 2006, 01:45:54 pm »
Днес тъкмо четох една статия за Елективна астрология и това, което ме учуди, е, че да речем вторият брак на майка ми е бил сключен в най-неподходящия от гледна точка на астрологическия "тайминг" момент - Асц Скорпион, Плутон в 1ви дом в опозиция със Сатурн, точен квадрат Луна/Марс (отиващ към сепарация), до края на знака - Луна без курс, има обаче апликиращ тригон между владетелите на Асц и Дсц... и какво? От време на време прехвърчават перушини, но въпреки това не могат един без друг  :blink:  :ph34r:  :lol:

« Последна редакция: Август 29, 2006, 01:50:27 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

lin

• *
  • 96
« Отговор #11 -: Август 29, 2006, 04:16:18 pm »
Цитат
Не е ли странно...колежката ми  току що се омъжи докато беше под влияние на съвпад сатурн-луна и то също в седми дом. Това, което наблюдавах, а и тя споделяше е абсолютен непукизъм по отношение на сватбата-никакво вълнение, тези приятните емоции на очакване ги нямаше. Сигурно е свързано..няма как иначе.
Ама Сатурн и Луната какво й управляват?
Важно е в кой дом става транзита, но е важно и доколко ти е силен Сатурн и как вобще е поставен за да преценим, че точно от този аспект се е случил бракът на момичето.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Август 29, 2006, 05:19:51 pm »
Да, така е  B)

И аз нерядко съм забелязвала, че в повечето случаи при онези, в чиито карти Сатурн е силен, акцентиран, със специални достойнства и пр., транзитите му  - дори класическите "хард" аспекти - действат по доста специфичен и забележителен начин.

Например, майка ми с натален съвпад Сатурн/Луна точно на МЦ сключи първия си брак при транзитни Слънце/Марс в опозиция към натален Сатурн (и транзитен съвпад Сатурн/Плутон в точна опозиция с натална Венера). А казват уж, че опозициите и квадратурите (а впрочем и някои съвпади) на транз. Сатурн и онези дето са "отвъд" него  били преобладаващо "лоши"...  :rolleyes:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ГостНия

« Отговор #13 -: Август 30, 2006, 09:32:12 am »
И при двете ни Сатурн е управител на асцендент, а луната съответно на Дсц.

*

АН

« Отговор #14 -: Август 30, 2006, 10:14:41 am »
аз май нямам големи опраквания от тоя съвпад.
Беше в първи дом и заделях голямо внимание и грижа за майка си и за децата/т.е. основно по аналогиите на Луната, но си давах сметка, че трябва да жертвам разни дребни лични неща заради тях:)/. Но пък това май го правя непрекъснато, така че мина си тихо и кротко, заздравявайки още по-силно връзката с близките ми хора и нещата, които ме карат да се усещам сигурна и спокойна :)  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #15 -: Август 31, 2006, 08:11:36 am »
И при мен транзитния съвпад Сатурн /Луна се прояви като притеснения около здравето на майка ми. Луната е в началото на 12 в Рак, а Сатурн управлява 6-ти.

В две мъжки карти този съвпад предизвика чувство на тотална изоставеност от всички , предхождано от някакво "вдетеняване" - но това е по техни "показания" :)  

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #16 -: Август 31, 2006, 09:39:51 am »
И при мен се прояви като чуство на тотална изоставеност от всички. Случи се в края на втората ми бременност. Действието се разви в 5-ти дом, а Сатурн и Луна ми управляват съответно Asc/Dsc.

Но пък направих изводи каква Майка искам да бъда и до каква близост да стигна в отношенията с децата ми :rolleyes: .
   После силно компенсирах в обратната посока и таткото започна леко да ревнува. Ситуацията отново не беше естествена.
   След финално балансиране всичко си дойде на мястото :) ( надявам се не само в моите очи) :D .
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

ГостStanislava

« Отговор #17 -: Октомври 13, 2006, 01:21:24 am »
Въпреки очакванията ми за тотална изолация, мъка и мизерия, раздяла с партньора и т.н, на транзита на Сатурн върху Луната ми в 9-ти в Лъв изживях най-прекрасната част от живота си досега. НЕ се надявам на такова нещо дори сега , когато очаквам Юпитер да ми мине през Асц. Не знам какво значи вече щастие, след като смятм, че съм преживяла на Сатурн на Луната си.

Постигнах наистина много по отношение на това какво искам ....от всичко....изхвърлих от съзнанието си ненужното и разбрах кое е важно за мен и кое е било преходно. Преживях го много далече от родината, но на мечтано място няистина, бях само с приятеля си и сякаш бяхме омъжени. Интересното на този транзит е, че връща рязко подсъзнанието в неговите корени. Плаках малко за загубени неща, но се радвах, много мислех за майка си и за детството си, за това какво за приятели ми и прочие.Транзит, от който излизаш зрял, това е моето усещане. Но това , което очаквах да стане (отритването от всичко) не се случи, може би защото в момента на точния съвпад  постигах една мечта.

Подредих нещата в главата си образно казано две колонки. В едната са лошите качества и зли влияния, в другата - нещата, които на мен лично, много дълбоко и индивудуално са ми необходими. Никога досега (заради стелиума си във Везни в 11) не бях мислила толкова за СЕБЕ СИ.

Но и няма да излъжа, ако кажа , че дълго се подготвях за този съвпад де.

Усмивки!

*

ГостStanislava

« Отговор #18 -: Октомври 13, 2006, 01:24:11 am »
Скоро предстои този транзит да го преживее приятеля ми (в чиято карта Сати е управител на Асц 12 и 1), да видим обаче там какво ще стане, тъй като през същия период , ще има и Юпитер на Венера.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2006, 09:39:18 am »
Ха, Станислава и аз имам Сатурн и Луна в Лъв, в девети дом. Доста неща съвпадат. Малко ми е странно обаче това, което си изживяла не е сякаш по Сатурн. За размислите и връщането към корените да, но тези изпълнени мечти и щастие ... Незнам, другите ще кажат, аз толкова и разбирам. Иначе при мен съвпада мина съвсем не толкова забележимо. Съвпада на Сатурн с наталния също. Основно всичко, което се случва е вътре в мен, в главата ми. Променям мисленето си, наистина усещаш как помъдряваш, странно е как израстваш за кажи-речи "нула време". Но макар, че трябва да благодарим на Сатурн, хич да не ви звучи леко. Даже на моменти ми се иска вече да си тръгва, така започва да тежи ... Добре, че наистина Юпитер ми е на Асендента, че покрай голямата си сериозност от време на време се смея.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.