Днешно време татуировките придобиват все по-голяма популярност, не зависимо от възрастта и социалния статус на човек. Татуирането се практикува от векове в много култури по целия свят, където е имало значение на идентичност и принадлежност, а в днешно време е начин да изразим себе си. Тема, която лично мен много ме вълнува.
Бих казала че татуирането вероятно е главно по Плутон, макар че и Марс би могъл да има общо (иглите, метал, проникване в кожата), както и Сатурн (обмисляне, взимане на решение за нещо перманентно до живот)
Имате ли татуировки и с кои планети и аспекти ги свързвате? Ако нямате, за каква сте си мечтали или какво бихте си направили? Къде са разположени Венера, Луна в картата? Какво бихте и какво никога не бихте си татуирали? А ако никога не бихте го направили, дали това е свързано със Сатурн в картата?
Аз мисля че Плутон е доста замесен, вярвам че често татуировките могат да действат на принципа на мантра или утвърждение и така да влияят на мисленето и на живота на човек.. Примерно ако си напишем на стената "аз съм щастлив/а" и всяка сутрин като станем го виждаме - това ще ни повлияе в положителна насока, още по-силно би било когато го "запечатаме" на тялото си до живот. Това е сериозно решение, като обаче не всеки човек се замисля за това, има хора които несъзнателно си запечатват негативни твърдения. При мен са идвали мъже които имат татуировка на смъртта или някакъв демон и искат да си направят нова на някой ангел/архангел за да балансират.
Често татуировките като значение са свързани с нещо дълбоко и лично и вътрешното състояние на човек. Някои хора смятат, че могат да превъзмогнат загубата на близък човек, като си татуират мемориална татуировка в негова памет.