Здравей Гост

За татуировките астрологично

• 23 Отговора
  • 5314 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
За татуировките астрологично
« -: Декември 09, 2013, 08:13:31 pm »
Днешно време татуировките придобиват все по-голяма популярност, не зависимо от възрастта и социалния статус на човек. Татуирането се практикува от векове в много култури по целия свят, където е имало значение на идентичност и принадлежност, а в днешно време е начин да изразим себе си. Тема, която лично мен много ме вълнува.

Бих казала че татуирането вероятно е главно по Плутон, макар че и Марс би могъл да има общо (иглите, метал, проникване в кожата), както и Сатурн (обмисляне, взимане на решение за нещо перманентно до живот)

Имате ли татуировки и с кои планети и аспекти ги свързвате? Ако нямате, за каква сте си мечтали или какво бихте си направили?  Къде са разположени Венера, Луна в картата? Какво бихте и какво никога не бихте си татуирали? А ако никога не бихте го направили, дали това е свързано със Сатурн в картата?

Аз мисля че Плутон е доста замесен, вярвам че често татуировките могат да действат на принципа на мантра или утвърждение и така да влияят на мисленето и на живота на човек..  Примерно ако си напишем на стената "аз съм щастлив/а" и всяка сутрин като станем го виждаме - това ще ни повлияе в положителна насока, още по-силно би било когато го "запечатаме" на тялото си до живот. Това е сериозно решение, като обаче не всеки човек се замисля за това, има хора които несъзнателно си запечатват негативни твърдения. При мен са идвали мъже които имат татуировка на смъртта или някакъв демон и искат да си направят нова на някой ангел/архангел за да балансират.
Често татуировките като значение са свързани с нещо дълбоко и лично и вътрешното състояние на човек. Някои хора смятат, че могат да превъзмогнат загубата на близък човек, като си татуират мемориална татуировка в негова памет.

*

remedeos

• **
  • 1038
Re: За татуировките астрологично
« Отговор #1 -: Декември 09, 2013, 09:03:12 pm »
Нямам,никога не съм искала и няма и да имам.Не ме е страх от болката и не съм консервативна,но визията ми за жена е класическа.Имам подчертано женствен вкус и вид-рокля,бижута,грим и татуировката е в дисонанс с мен.Израснала съм от малка с възхищение към Мария Калас,харесвам класиката във визията.Пълно куку съм,но откъм вид поне си личи,че съм Везни.Венера в Скорпи,квадрат Сатурн,ш.съвпад Уран,полусекс.Нептун и Плутон.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #2 -: Декември 09, 2013, 09:12:10 pm »
Freya, аз имам татус, до момента е един, но е сигурно, че ще се увеличат.

Венерата ми е във Везни, но в 8 дом, част от стелиум с участието и на Плутон.
Обичам татуировките, за мен са като допълване, за да се чувствам цялостна. Моята направих преди много години, беше "вик" на освобождение от нещо, което ме задушаваше.
Понякога забравям за нея и пред огледалото се чудя какво е това петно на гърба ми. Но си я обичам много. Нямам никакъв спомен кога съм я правила, преди 10-11 години, може и да са повече.
Плутоновите май сме склонни да се жигосваме.  :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #3 -: Декември 09, 2013, 09:21:58 pm »
Бих казала че татуирането вероятно е главно по Плутон, макар че и Марс би могъл да има общо (иглите, метал, проникване в кожата), както и Сатурн (обмисляне, взимане на решение за нещо перманентно до живот)
Имате ли татуировки и с кои планети и аспекти ги свързвате? Ако нямате, за каква сте си мечтали или какво бихте си направили?  Къде са разположени Венера, Луна в картата? Какво бихте и какво никога не бихте си татуирали? А ако никога не бихте го направили, дали това е свързано със Сатурн в картата?
дъщеря ми на 16 г. си татуира на ръката името ми , изписано с йероглифи. асц й е в овен; сатурн на 5-6 гр. от асц.; венера в 8 , скорпион; луна и слънце в 9 ти стрелец.

аз никога не бих се татуирала, защото до няколко месеца със сигурност ще ми омръзне. напук на слънцето ми в телец не обичам нищо "постоянно" и "завинаги".
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Декември 09, 2013, 09:22:25 pm »
Ако трябваше ...Бог щеше да ни татуира всички. :P ;D
Обаче и на мен ми харесват..,но на себе си ...не! не знам...може би бих искала да си татуирам ангелче на рамото...
И ...сигурно като отминат разни неща...ще го направя!
Харесвам татуса-творчество е..,но не онзи циничния и грозен...например този...

Не..,не точно. Снаха ми има страхотен ангел на рамото си...

Абе..,луда работа... ;)

Венера анаретна 29* в козирог на сескикаре от Плутон..,нооо в трин ДСЦ и сексТил към АСЦ...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #5 -: Декември 09, 2013, 09:24:09 pm »
Аз смятам че може би Меркурий и Уран също биха могли да се свържат с татуировките.

От много години искам да си направя малка и дискретна (някъде където не се вижда) татуировка и да изпиша името на специален за мен човек (чужденец), който с творчеството си още едно време повлия много и то позитивно, върху цялостното ми културно развитие. Все си представям как ще изрисуват името му върху мен с някакви много красиви и завъртяни буквички:)

Имам силно влияние на Венера в радикса (Телец и Везни), но разгледана според древните, освен Венера, картата ми е и силно повлияна и от Сатурн. За жалост съм прекалено консервативна, праволинейна и може би скучна, за да си направя някога  мечтаната татуировка, макар и малка и на по-скрито място!

Венера (У на АЦ) в Плутонов 8-ми дом в точен тригон с Марс и секстил Плутон-умирам от страх при мисълта за всякакви хирургични интервенции по тялото ми, било то и боцкане с игла!
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #6 -: Декември 09, 2013, 09:52:14 pm »
Моята направих преди много години, беше "вик" на освобождение от нещо, което ме задушаваше.
Забелязала съм че почти винаги, когато някой се татуира е подтикнат емоционално.. и е в такъв период и решението е емоционално повлияно, с нужда от драстична промяна. Нещо както жените, когато се разделим с гаджето или има промени на любовния фронт и си сменяме драстично прическата, ако сте забелязали, има такава връзка.
За сега две Венери в скорпион и в 8ми..

дъщеря ми на 16 г. си татуира на ръката името ми , изписано с йероглифи. асц й е в овен; сатурн на 5-6 гр. от асц.; венера в 8 , скорпион; луна и слънце в 9 ти стрелец.

аз никога не бих се татуирала, защото до няколко месеца със сигурност ще ми омръзне. напук на слънцето ми в телец не обичам нищо "постоянно" и "завинаги".
Интересно как са татуирали дъщеря ти при положение че е била непълнолетна...
А това е доста често срещано, да се татуира името на майката, но обикновено млади мъже и момчета го правят, дори и портрет на майка си правят, но рядко момичета. А пък името на бащата досега не съм срещала някой да си татуира...Иначе това може би често говори за вода в хороскопа, може би някоя Луна в Рак или Риби.. или нещо друго водно. Или пък едипов комплекс при някои ;D А между другото рядко татуировките омръзват, те стават като част от нас.( освен ако не са глупаво и необмислено решение)

Аз смятам че може би Меркурий и Уран също биха могли да се свържат с татуировките.

От много години искам да си направя малка и дискретна (някъде където не се вижда) татуировка и да изпиша името на специален за мен човек (чужденец), който с творчеството си още едно време повлия много и то позитивно, върху цялостното ми културно развитие. Все си представям как ще изрисуват името му върху мен с някакви много красиви и завъртяни буквички:)

Имам силно влияние на Венера в радикса (Телец и Везни), но разгледана според древните, освен Венера, картата ми е и силно повлияна и от Сатурн. За жалост съм прекалено консервативна, праволинейна и може би скучна, за да си направя някога  мечтаната татуировка, макар и малка и на по-скрито място!

Венера (У на АЦ) в Плутонов 8-ми дом в точен тригон с Марс и секстил Плутон-умирам от страх при мисълта за всякакви хирургични интервенции по тялото ми, било то и боцкане с игла!

Аха, значи вероятно Венера в аспект със Сатурн, може би прави хората по-праволинейни в това отношение и не са склонни да го направят и рем писа че има такъв аспект..
А защо според тем Меркурий и Уран? Уран може би подтиква импулсивно за взимането на решение. Понеже често е и импулсивно..
« Последна редакция: Декември 09, 2013, 09:56:21 pm от Freya »

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #7 -: Декември 09, 2013, 10:05:45 pm »

Интересно как са татуирали дъщеря ти при положение че е била непълнолетна...
А това е доста често срещано, да се татуира името на майката, но обикновено млади мъже и момчета го правят, дори и портрет на майка си правят, но рядко момичета. А пък името на бащата досега не съм срещала някой да си татуира...Иначе това може би често говори за вода в хороскопа, може би някоя Луна в Рак или Риби.. или нещо друго водно. Или пък едипов комплекс при някои.
изобщо не са я питали на колко години е и дали родителите знаят. за мен и за баща й беше изненада.
решила да е моето име, защото това, че съм й майка е факт, който никога няма да се промени, следователно няма и да й омръзне, както и доказателство колко много ме обича.
много нейни приятелки имат татуси с името на гаджето, после като се разделят, се чудят как да ги заличат  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #8 -: Декември 09, 2013, 10:12:42 pm »
Много недооценяват ритуалния жест при татуирането.Първо демон,пък после Архангел за неутрализация.. ;DИероглифи ,окултни символи.Някой разбрал,недоразбрал си татуира руна или рунически "талисман' без да мисли в какъв филм влиза.Мисля,че е отговорен магически акт,който може да повлияе в/у житейския път.

« Отговор #9 -: Декември 09, 2013, 10:36:50 pm »

Нямам татуси. Бих си направила, но ме спират две неща. Първо, възможно е да татуса да ми омръзне и второ, притеснява ме как ще изглежда на дърти години. Иначе бих си татуирала нещо смислено, но дискретно. Харесвам изцяло татуирани ръце, дори и крака, но не е за мен, ще ми развалят визията ;D .

Венера ми е във Везни, 2-ри дом. Луната ми е в 9-ти, в Телец. Сатурн в 6-ти, Риби.

Впрочем, познавам доста хора с татуси, та ако ви трябват данни, ще ги напиша.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #10 -: Декември 09, 2013, 10:53:23 pm »
Преди беше по-затегнато около татуирането. Мен татуист ме караше да водя родителите си, за да дават съгласие.  ;D А аз бях пълнолетна.

Freya, за мен татус без емоция е сякаш безличен. Не може да не се вложи емоция, все пак е за цял живот.  :blink:
В период на татуирането ми се отключи Уран. Преди това бях клета Везна, услужлива, наивна. Татуировката беше свързана със символичното отключване на Уран, поне така го усещам като период в живота си. При мен той е у1 в съвпад с Мц, но до момента не се беше проявявал кой знае колко.  :blink:

Това с косата ми е много познато. От коса до под дупето до коса до ушите.  ;D :-[ То беше в същия период с татуса. И накрая гаджето изхвърча от живота. И нещата си дойдоха на мястото. Един процес на освобождаване беше - от ненужното, от задушаващото, от предразсъдъци.

Мой седми дом(половинката) също е с Венера в 8 дом. И асц Скорпион. И има доста татуси(5 бр.). При него Венера, Марс и Сатурн са в съвпад в 8 дом.  :blink:

Моето слънце също е осмодомно и е у7, в съвпад с Плутон и Сатурн. Привличат ме татуирани мъже. Не, не ме привличат, направо ми текват лигите по татуирани, осмодомни, плутонясали, огнени мъже. Такива си ги харесвам, да са ми в унисон с моята сложнота.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Декември 09, 2013, 10:53:35 pm »

е много са яки... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #12 -: Декември 09, 2013, 11:01:30 pm »
Ема в/у мъже и аз харесвам ;DОсобено и ако телата са красиви с добре оформени мускули,И епилирани,за да се виждат стенописите :P

« Отговор #13 -: Декември 09, 2013, 11:08:56 pm »
Меркурий заради общуване и комуникация, нали чрез дадена татуировка и нейната символика изразяваме/комуникираме/показваме към и на заобикалящите даден аспект от личността си . Също и заради бързина, сръчност, ловкост и умения на ръцете (длани и пръсти), за да се изрисува дадения символ.
Уран заради ексцентричност/необичайност (каквито за мен са татусите), също и оригиналност и освобождаване.

Нямам аспект Венера-Сатурн в картата си, но Венера е в триплицитет на Сатурн.
For you!

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #14 -: Декември 09, 2013, 11:20:13 pm »
MayFlower, мой Меркурий е упр на 5 и 8 дом. И също е в 8 дом.

Аз и в любовта обичам да си ги жигосвам.  :-[ Да си знаят.  :-[ Не е задължително да е физическо жигосване, но ако може без памук да им взема душата, да я жигосам и да им е върна да си я ползват със здраве. Кой както може.  :-[ Плутонова история.  :-[ То не е за хвалба това, ама същност, отръки ми идва.

remedeos, напипа в целта.  :mellow:

« Отговор #15 -: Декември 09, 2013, 11:55:35 pm »
Меркурий заради общуване и комуникация, нали чрез дадена татуировка и нейната символика изразяваме/комуникираме/показваме към и на заобикалящите даден аспект от личността си . Също и заради бързина, сръчност, ловкост и умения на ръцете (длани и пръсти), за да се изрисува дадения символ.
Уран заради ексцентричност/необичайност (каквито за мен са татусите), също и оригиналност и освобождаване.

Меркурий според мен ще е по-изразен в картата на татуировчика, а не в тази на татуирания :blink:.

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #16 -: Декември 10, 2013, 09:39:16 am »
и аз си имам реших един ден докато се возих в маршрутката, че трябва да си направя и слезнах и в студиото и сега си гледам транзитите  Т:plu: :soe: :mer: (12 дом), и транзитни  :mer: :mar: :sun: :soe: натал :sun:  :-[
но и аз на моменти я забравям, защото не е на място на което да се вижда постоянно (и добре че)  ;D
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

« Отговор #17 -: Декември 10, 2013, 09:59:30 am »

Меркурий според мен ще е по-изразен в картата на татуировчика, а не в тази на татуирания :blink:.

Да, определено, в поста си по-горе визирах и двете лица-татуировчик и желаещия да си направи такава, само да се съотнесе съответното значение към правилната персона.

For you!

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #18 -: Декември 11, 2013, 02:44:07 pm »
направих си татуировка, когато тр. уран беше в тригон към натална венера и асц;) спонтанно взех решение;) не съжалявам;) отдавна искам да си направя още 2 , но все нещо друго изкача;)

татуса е вид белег , може би трябва да се свърже със сатурн, плутон ... без луна за никъде не сме;) и може би уран;)

на място, където не се вижда е , венера е в скорпион на края на 12ти;)
и го свързвам с луната си, тя е в стрелец;)

имам карта на татуист;) мой приятел;) мога да я кача, ако проявявате интерес
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #19 -: Декември 11, 2013, 02:46:02 pm »
На мен би ми било интересно да я видя... :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд