Сашо Пенов е героя от анекдота, декана на ЮФ в СУ. Като цяло, хората, които преподават публичноправни науки стават големи сухари във всяко отношение.

В частноправните хората са по-блажни и повече си и личи, че се блажат, ахаххааха.

Иначе Съншайн, не наизуст, но винаги трябва да имаш прецизен изказ и да си запомнила терминологията. Имам хора в курса, които учат наизуст и цитират учебници, това е по-лесния начин, отколкото да се научиш да си достатъчно прецизен в изказванията си, но всеки сам си преценява какво да си прави в живота си.
Иначе не, не е така както казваш, не си права. В кантора попринцип винаги има много работа и с очите си видях как дори и в сезон, в който попринцип няма как да има какво толкова да се свърши (лятото, съдът е в отпуска), ежедневието е супер забързано. Не искам да си представям какво е когато не е "отпускарско". Освен това, работата на адвокат, може и да изглежда много индивидуална, но поне от това, което видях, колективът също е важен - като подкрепа, която си указват, а и понякога професионална помощ, понякога си обсъждат казусите помежду си. Защото в края на краищата, всички сме смъртни хора - може в главата ни да не дойде някоя идея, но някой друг да ни я даде, а ние само да я реализираме. Другото, което е, правото е една безкрайна материя, можеш да потънеш в океан и от теория, и от практика по определен вид дела, договори и т.н и всеки, според индивидуалните си предпочитания и заложби, разбира повече от един правен отрасъл, а не поравно от всичките. И понякога, когато казусът, който ти дава клиента, преплита няколко клона на правото, на теб ти трябва консултация, за да си изиграеш картите по-добре. Дори и някой адвокат да работи сам в кантора, той пак много често прави консултация с други адвокати или експерти по някакви проблеми, защото това е една много разнообразна професия, в която не само, че трябва да разбираш от право, а и от много други неща - предмет на правно регулиране, ако, примерно, наистина искаш да напишеш сносен договор или да разбереш за какво говориш, докато си пред съда.

Иначе Yaya е права, лошите правописни навици от форума се пренасят после в листите с лекциите, накрая и в документацията - съветът ми е винаги да се стараеш да поддържаш изрядно ниво и като правопис, и като изказ. И аз не съм много за пример, нищо че Yaya ме дава, гледам си само правописа, като изказ мога и повече, но трябва да подгрея с едно търговско право.