Здравей Гост

Любов,брак,деца

• 61 Отговора
  • 10106 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Любов,брак,деца
« Отговор #20 -: Декември 18, 2013, 02:01:51 pm »

В мъжкият натал, пак се гледат планетите и управителите им предполагам, за 1ви 2ри и тн бракове..?
същите домове се гледат както и в женския, а за броя бракове се гледат в мъжка карта- аспекти към Луната, в женска карта- аспекти към Слънцето, като това включва също продължителна сериозна връзка/съжителство

Мда, то си има и становище за такива акто мен, на които Слънцето не прави сходящи аспекти, преди да излезе от знака....
Имам един точен кинконс с Марс У7, разпаднал се на 15 мин преди раждането ми и един полусекстил с Луната, който можем да броим за развода ми.
За такива със Слънце/Луна в последни градуси се казва, че всичко зависи от тях - може и брак/ове да имат, може и да нямат.

Сещам се за една позната, която няма брак, родена е в 29-ти градус. Сещам се за друга, родена със Слънце във 2ри градус на знака и пак без брак. И без изгледи и желание за брак. Което е непонятно за моята тронова Венера....
Слагам й картата, ако някой се интересува - имаше 8-годишна мн странна връзка от разстояние с по-възрастен мъж. А като човек е прекрасна, приятелка ми е от около 12г!
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #21 -: Декември 18, 2013, 02:14:49 pm »
На върха на всеки дом стои някой от 12-те зодиакални знака. Примерно, на върха на 1-ви дом (Асцендент) ти стои Скорпион. Планетата, който управлява този знак, е управител на дома. Модерният управител на Скорпион е Плутон, класическият - Марс и затова Плутон и Марс са управители на 1-вия ти дом (У1). Аналогично за останалите домове. На върха на 2-ри имаш Стрелец, значи У2 е Юпитер.

« Отговор #22 -: Декември 18, 2013, 02:24:56 pm »
По картата, поставена от Yaya.

Най-точният аспект в картата е мутабелна опозиция Венера/Нептун, включена в тау с Марс. Домовете са 5-ти, 11-ти и 8-ми. Мисля, че търси любов като на кино.
Не съм експерт по ведическа астрология, но ще добавя, че по сидерал Луната ѝ попада в накшатра Утара Пхалгуни. Тези не се славят с желание за безбрачие. Напротив, чела съм, че тази накшатра се свързва със способност за създаване на добро семейство. Не съм разглеждала цялата карта, нито производни. Само забелядах, че управител на 7-ми дом там е Сатурн, който попада в 12-ти. Може да се наложи да премине през не едно или две разочарования, преди да намери подходящия. Освен това с Луна и Венера, аспектирани от Марс, ми се струва лесно влюбчива.

« Отговор #23 -: Декември 18, 2013, 02:28:03 pm »
Това е за теб, Съншайн.

На върха на всеки дом стои някой от 12-те зодиакални знака. Примерно, на върха на 1-ви дом (Асцендент) ти стои Скорпион. Планетата, който управлява този знак, е управител на дома. Модерният управител на Скорпион е Плутон, класическият - Марс и затова Плутон и Марс са управители на 1-вия ти дом (У1). Аналогично за останалите домове. На върха на 2-ри имаш Стрелец, значи У2 е Юпитер.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #24 -: Декември 18, 2013, 02:31:04 pm »
Сещам се за друга, родена със Слънце във 2ри градус на знака и пак без брак. И без изгледи и желание за брак. Което е непонятно за моята тронова Венера....
Слагам й картата, ако някой се интересува - имаше 8-годишна мн странна връзка от разстояние с по-възрастен мъж. А като човек е прекрасна, приятелка ми е от около 12г!
Има Слънце У1 в опозиция с Уран у7, но пък в секстил със Сатурн У7- това показва многостранната ѝ връзка с по-възрастен, без да се стигне до брак

Виж, не се бях загледала по Сатурн в този аспект, рядко прилагам стария управител...

Мирабела, мерси за включването. Тя определено е домошар и стабилен човек, поризхожда от "нестандартно семейство", видно от Уран в 4ти. Но самата тя казва, че няма време за връзки, за отдаване, вече гледа на подобни събития като натрапници във фиксираната й ост АЦ-ДЦ  :blink:

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #25 -: Декември 18, 2013, 02:49:52 pm »

В мъжкият натал, пак се гледат планетите и управителите им предполагам, за 1ви 2ри и тн бракове..?
същите домове се гледат както и в женския, а за броя бракове се гледат в мъжка карта- аспекти към Луната, в женска карта- аспекти към Слънцето, като това включва също продължителна сериозна връзка/съжителство

А какви трябва да са аспектите към мъжката Луна за да показва повече от един брак ? Трябва ли да идват от планетата, която управлява 11-ти дом ? Ако У1 и У11 са в квадрат с Луната, това значи ли, че човек няма да успее в нито един брак ?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #26 -: Декември 18, 2013, 02:53:49 pm »
Съншайн, незнанието ражда чудовища. Дори и психологията, когато не се изучава професионално, е опасна.

Аз също като теб виждах черни краски във всичко. НО, астрологията само ти предлага вариантите, а свободната ти воля преценя как да реагира и какви действия да предпиреме.
От 2009г насам съм инвестирала средства и време в над 20 книги на хартиен носител, няколко неудобни за мен програми :-) и опит да ги приложа, както и доста книги на англ. и дори на руски.... И пак нямам самочувствието, че съм наясно, защото самият Аристотел е казал: "Аз знам, че нищо не знам" - основен трактат във философията - кръгът от знания в пространството и точката от твоите знания в него....
Ако те интересува, чети, разширявай се - интересно е и е необятно  ;)

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #27 -: Декември 18, 2013, 03:24:37 pm »
От скоро се интересувам от астрологията, няма как да знам всичко. Не разбирам какъв е проблема. Никой не съм разигравала,просто зададох своите въпроси и исках да получа по-компетентни мнения. И образованието, и любовта ме вълнуват. Кариерата е важна за мен, но не виждам за къде сме без любов. Искам просто да знам според тези апскети,които постнах дали ме чакат връзки с кофти край. Прочетох мненията на всички и мнението за акрукс относно брака,и забелязах,че не е казала нищо за квадрата между венера и мц. Нали квадрата е тежък аспект...а щом последния аспект на венера завършва с квадратура - какво да очаквам? Разруха в семейния живот? Основния ми въпрос е, дали бих имала брак,който ще се запази вечно и дали бих била щастлива и естествено дали любовта с мъжа,който съм избрала - ще е споделена и ще имам деца. С този Лилит на риби пише ,че е възмжно безплодие, не знам...

Това Акрукс няма как да ти го каже. Това си зависи от теб. Специално квадратът с МЦ може да означава много неща взависимост от домовете, които управлява Венера, аспектите на У10 и мн други. Може да означава, че няма много да печелиш от работата си, защото Венера е и финансов показател, освен такъв за любов и ценности... Венера в Телец е различна от Венера във Везни. Твоята Венера, в зависимост от домовете на Телец и Везни ще се държи по различен начин...
Наталът е просто предпоставка - ако транзитите повлияят, заложеното в натала ще се реализира, но ако са благосклонни към теб, дори и да е заложено в нагтала, няма да се реализира.
Единствено обратното е важно - има ли го в транзитите, ако го няма в натала, няма да се случи.

Предлагам ти да прочетеш малко литература. Не знам какво разбираш под занимаване с астрология, но ако задаваш общи въпроси, то не си наясно с конкретиката. Тя се изяснява, когато ти е ясно общото.
ВЕрвай ми, тук всеки иска да срещне любовта и да има добра професионална и финансова реализация....  ;D

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #28 -: Декември 18, 2013, 03:37:34 pm »
Виж, ако ти усещаш нещо кофти, значи пробелмът е в твоя телевизор.

Тук, като цяло, сме много толерантни и добронамерени и с каквото можем, помагаме. Дразним се единствено, когато някой пита 10 пъти едно и също нещо, за да чуе различно мнение, а всъщност се интересува от друго или иска да разбере всичко наведнъж. На самите нас ни е отнело години, бъди по-търпелива.

Има много препоръки в друга тема за литература. Прочети, анализирай и бъди добре дошла, убедена съм в това. И не скачай с рогата напред, не е полезно за впечатлението, което ще направиш на останалите. Никой не е сложил бодлива тел на форума, за да не влизат нови хора. Напротив, хора с различно мислене са желани навсякъде.

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #29 -: Декември 18, 2013, 03:39:46 pm »

А какви трябва да са аспектите към мъжката Луна за да показва повече от един брак ? Трябва ли да идват от планетата, която управлява 11-ти дом ? Ако У1 и У11 са в квадрат с Луната, това значи ли, че човек няма да успее в нито един брак ?
Без значение какви са аспектите и с управители на кои домове, самата планета показва типа на партньра, например ако аспектът е с Юпитер, то партньора може да е със Слънце или АСЦ стрелец/риби и т.н. Последователността на спектите също не е задължителна- например може Луната първо да има аспект с Юпитер, но партньора по Юпитер да се появи в живота след този показан от следващия аспект със Сатурн.

яяяяя, сек, да не пропусна  ;) Правилно ли съм разбрала - според твоята практика, не се броят сходящите аспекти преди напускане на знака, а се броят аспектите на светилото по принцип? Или не разбрах въпроса на SunMoon?  :-\

А Шопенхауер

« Отговор #30 -: Декември 18, 2013, 03:45:08 pm »

Без значение какви са аспектите и с управители на кои домове, самата планета показва типа на партньра, например ако аспектът е с Юпитер, то партньора може да е със Слънце или АСЦ стрелец/риби и т.н. Последователността на спектите също не е задължителна- например може Луната първо да има аспект с Юпитер, но партньора по Юпитер да се появи в живота след този показан от следващия аспект със Сатурн.

яяяяя, сек, да не пропусна  ;) Правилно ли съм разбрала - според твоята практика, не се броят сходящите аспекти преди напускане на знака, а се броят аспектите на светилото по принцип? Или не разбрах въпроса на SunMoon?  :-\

Въпросът ми беше дали нещо в аспектите към мъжката Луна показва втори брак. Според Акрукс, планетите, които правят аспект към мъжката Луна, показват планетата управител на АЦ на жената или нейният слънчев знак. Поне аз така го разбрах.

Наскоро четох тази теория и според мен е вярна. Например към моето Слънце имам аспект от Марс и Юпитер, за сериозна връзка харесвам само Овни и Стрелци ;D .

« Отговор #31 -: Декември 18, 2013, 04:31:52 pm »
Искам просто да знам според тези апскети,които постнах дали ме чакат връзки с кофти край. Прочетох мненията на всички и мнението за акрукс относно брака,и забелязах,че не е казала нищо за квадрата между венера и мц. Нали квадрата е тежък аспект...а щом последния аспект на венера завършва с квадратура - какво да очаквам? Разруха в семейния живот? Основния ми въпрос е, дали бих имала брак,който ще се запази вечно и дали бих била щастлива и естествено дали любовта с мъжа,който съм избрала - ще е споделена и ще имам деца. С този Лилит на риби пише ,че е възмжно безплодие, не знам...

Не може с един поглед към наталната карта да се разбере всичко за индивида, камо ли такива събития. Те са в транзитната, соларна, дирекционната карта, а тълкуването им отнема много време.

Аспектите на Венера не са никак лоши при теб, даже бих казала, че са хубави. Опозицията на Венера с Плутон е единственият по-тежък аспект. Трябва да видиш каква е орбисата на опозицията. Колкото по тясна е тя, толкова по-силно е влиянието на аспекта. Опозицията се отработва по-лесно от квадрата.
За Венера квадрат МЦ важи същото, виж орбисата. Иначе имайки предвид, че Венера управлява 7-мият ти дом, а МЦ се свързва с кариерата, тук имаме сблъсък между любов и кариера. Може би по някакъв начин връзките ти ще пречат на работата или обратното.
Връзката също така зависи от синастрията, т.е картата на мъжът съпоставена с твоята.

За политиката, не виждам причина да не се занимаваш с политика. Марс, който при теб управлява 6-ти дом е в 10-ти, имаш големи амбиции и даже може да си агресивна в работата си. Слънцето ти е в 8-ми дом, това според мен е добра позиция и за политика и за работа с пари, а и има аспект между Марс и Слънцето. По моето скромно мнение си идеална за политическата сцена ;) .

ПП - не забравяй, че нищо не ти пречи да завършиш право и да се занимаваш с политика. Двете неща даже вървят ръка за ръка.
« Последна редакция: Декември 18, 2013, 04:39:25 pm от SunMoon »

« Отговор #32 -: Декември 18, 2013, 05:50:01 pm »
По назад ти препоръчаха поредицата на Марион Марч и Джоан Макевърс "Най-добрият начин да научим астрологията". Шест тома са, но не са само за натална астрология. Много от нещата написани в първи том можеш да намериш тук - http://pims.ucoz.net/publ/13

Тук има добри интерпретации на английски - http://astromatrix.org/, както и тук http://www.cafeastrology.com/.

Във форума има и тема за новобранци, ако нещо не ти е ясно - http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3454.2120.html

« Отговор #33 -: Декември 18, 2013, 10:18:36 pm »
Чадо, ако искаш да си идеална в правото, няма да имаш какво толкова да го мислиш личния живот, той буквално се изяжда от професионалния. Поне при мен е така, гледам да съм напълно редовна и на лекции, и на упражнения, да си чета нещата и нямам почти никакво време за себе си - от 8 до 5, включително и събота, имам една неделя свободна, на празниците отново чета - защото след това изпитите ми са нагъчкани през три дена. Специалността ми има две седмици по-малко лятна ваканция. Освен това, тъй като съм четвърти курс, за хора като мен е нормално да ходят и на стажове и да поработват в някоя адвокатска къща или при нотариус при по-голям късмет, та ако започна и това да правя - личен живот през крив макарон. Това, което искам да гледам през свободното си време, е възглавницата.

« Отговор #34 -: Декември 18, 2013, 10:41:35 pm »
В момента не работя, тъй като още не съм завършила и няма как. Лятото изкарах един стаж по европейски проект в една адвокатска кантора и мисля, че взаимно с останалите колеги там, останахме доволни едни от други. Проблема беше, че в тази криза все по-малко хора търсят адвокатска помощ, повече се опитват сами да си правят нещата и отиват при адвокат като са наистина закъсали, а и в кантората са много хора.
Иначе как минават - първо зависи къде ще учиш, второ, кой ти е лектора. Преподавали са ми и бивши конституционни съдии, изключително точни, прецизни, подредени и достойни за уважение хора, преподавали са ми и тотални клявки и хора с огромно, раздуто его на базата на едно голямо нищо, които от рано сутрин лъхат на алкохол. Преподавали са ми и хора, които "за да разпуснем, ще разкажат една смешна случка" и започват да обясняват някаква специална разпоредба за данъчната ставка и ние гледаме само като маймуни. С други думи - можеш да се учудиш какво видово разнообразие на психически отклонения може да предизвика правото у хората.  ;D ;D А психически отклонения след около 2 400 прочетени страници за един месец (сесия) няма как да няма.  ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #35 -: Декември 18, 2013, 10:48:03 pm »
 :57:
Леле... в първи курс, по ОПТ има един въпрос от конспекта: Право и справедливост  :P
Виж, сега, Съншайн. Тук няма да ти кажат за какво ставаш или не ставаш. Тук можем да ти кажем дали имаш някакви заложби. Не, че нещо, ама по 8 дом може и банкерите и финансистите да разглеждаме.
Ако искаш карта на юрист, да ти кача моята? Вече 10г се подвизавам сравнително успешно в правния мир, но за адвокат не ме брой. И аз исках да ставам адвокат на твоите години, но като станах, реших, че това не е за мен. Добре е обаче всеки да си мине по пътя и сам да си реши.
Ти още малко ще питаш дали ще си печелиш делата, дали ще сключваш изгодни договори или ще станеш виден български юриспрудент.
Юрист се става не само с желание. Затова спри да питаш ставаш ли за това или онова. При добро желание, ще завършиш и двете. Само трябва да си седнеш на задника и да учиш темите  ;) Ако е рекъл Господ и горещо ти го пожелавам, ще се реализираш чудесно и успешно.

И не прави изказвания от рода на "не ме интересуват парите или престижа" - стани детска учителка тогава. И кой ти каза, че ако учиш полит. науки, ще станеш депутат??? Това до живот да работиш едно и също е убийствено скучно понякога. От една страна, можеш да станеш и полит. анализатор.... или някакъв активист в някоя партия. Ама депутат.... А за правото - има толкова  клонове, че и да работиш едно на една работа, няма гаранция, че като я смениш, ще раБотиш пак същото.
Малко хвърчиш, честно  казано :-) Но това не е лошо на твоята възраст. Успех, момиче, в каквото и да е. ;)

Тъндър, този с анекдота и разпускането да не е Иван Стоянов? Кино ги правеше същите номера преди. ЕЕЕХХХХ СПОМЕНИИИИ  :P

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #36 -: Декември 18, 2013, 10:56:12 pm »
Тъндър, знам че се учи много по специалността, но тези 2400страници на месец,които сигурно се учат наизуст - как не сте психясали не знам. Относно канторите, не може ли човек да си отвори собствена кантора,където да работи самостоятелно? От 40-50 адвоката накуп,човек като избере един или най-добрия/прочул се като такъв/ другите са ненужни. Така че, според мен е по-добре да се работи самостоятелно.

:85: :85: :85: :rolf: :yahoo:
Другите ще ни варят на сапун, само най-добрият ще оцелее....
Като начало обърни внимание на правописа - виж Тъндър и аз как добре се справяме  ;)

А Шопенхауер

« Отговор #37 -: Декември 18, 2013, 11:10:29 pm »
Сашо Пенов е героя от анекдота, декана на ЮФ в СУ. Като цяло, хората, които преподават публичноправни науки стават големи сухари във всяко отношение.  ;D ;D В частноправните хората са по-блажни и повече си и личи, че се блажат, ахаххааха.  ;D ;D

Иначе Съншайн, не наизуст, но винаги трябва да имаш прецизен изказ и да си запомнила терминологията. Имам хора в курса, които учат наизуст и цитират учебници, това е по-лесния начин, отколкото да се научиш да си достатъчно прецизен в изказванията си, но всеки сам си преценява какво да си прави в живота си.
Иначе не, не е така както казваш, не си права. В кантора попринцип винаги има много работа и с очите си видях как дори и в сезон, в който попринцип няма как да има какво толкова да се свърши (лятото, съдът е в отпуска), ежедневието е супер забързано. Не искам да си представям какво е когато не е "отпускарско". Освен това, работата на адвокат, може и да изглежда много индивидуална, но поне от това, което видях, колективът също е важен - като подкрепа, която си указват, а и понякога професионална помощ, понякога си обсъждат казусите помежду си. Защото в края на краищата, всички сме смъртни хора - може в главата ни да не дойде някоя идея, но някой друг да ни я даде, а ние само да я реализираме. Другото, което е, правото е една безкрайна материя, можеш да потънеш в океан и от теория, и от практика по определен вид дела, договори и т.н и всеки, според индивидуалните си предпочитания и заложби, разбира повече от един правен отрасъл, а не поравно от всичките. И понякога, когато казусът, който ти дава клиента, преплита няколко клона на правото, на теб ти трябва консултация, за да си изиграеш картите по-добре. Дори и някой адвокат да работи сам в кантора, той пак много често прави консултация с други адвокати или експерти по някакви проблеми, защото това е една много разнообразна професия, в която не само, че трябва да разбираш от право, а и от много други неща -  предмет на правно регулиране, ако, примерно, наистина искаш да напишеш сносен договор или да разбереш за какво говориш, докато си пред съда.  :P

Иначе Yaya е права, лошите правописни навици от форума се пренасят после в листите с лекциите, накрая и в документацията - съветът ми е винаги да се стараеш да поддържаш изрядно ниво и като правопис, и като изказ. И аз не съм много за пример, нищо че Yaya ме дава, гледам си само правописа, като изказ мога и повече, но трябва да подгрея с едно търговско право.  ;D ;D ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #38 -: Декември 18, 2013, 11:18:44 pm »
Споко, след години и изказът сам си идва, а и не е чак толкова задължителен, защото разбираш, че има и други начини да кажеш това, което искаш, а пък съдът винаги ще те разбере... Особено, като се мотивираш правилно. Но, определено правописът говори много. Личи си, когато човек е сбъркал от бързане, а и тук нямаме редактор.... Но, има неща, които си говорят за откровена неграмотност. Но, зависи и от човека.
Има една съдийка, май беше 28ми или 29 състав в СРС - желязна е. А не само претенции.

А Шопенхауер

« Отговор #39 -: Декември 19, 2013, 12:03:52 am »
И в РРС - не знам си коя гражданска колегия - имаме един такъв. Удоволствие е да се четат решенията му, не само от граматическа и правописна гледна точка, а винаги са много подробни - направо обяснено като за бавноразвиващи, а едновременно с това, много богати на информация. Личи си колко много влага в работата си. А е и един хубав, висок мъж, докато карахме стаж в съда, трябваше да слушаме някои негови дела, обръщаше ни внимание, обясняваше ни някакви неща накрая. Надявам се да има повече хора като него.  :rolleyes: