Здравей Гост

Конкретност в хорарните въпроси

• 188 Отговора
  • 26330 Прегледи
Re: Конкретност в хорарните въпроси
« Отговор #20 -: Декември 17, 2013, 09:07:30 pm »
Та пак ще питам — ако получите въпрос "С шефката Стефка сме гаджета, ама не съм получавал заплата от два месеца, кога ще ми плати?", как ще разгледате Стефка: по седми дом, щото е назована; по десети дом, служба; по седми дом, връзки; по дома на задълженията? Казах си логиката, искам да си я сверя с вашата.
темата ти е много интересна и смислена :)

в случая, който описваш аз бих оставила картата да ме води. търсиш в кой дом е поставен твоя сигнификатор, луната и парс фортуна. много често те показват от какво наистина се интересува питащия. т.е. ако един от тези сигнификатори е в 7 ми дом, определяш стефка по него, ако е в 10 - гледаш упр. на 10 ти и т.н. 

това е мое мнение и не претендирам, че е на 100% вярно. ще се радвам и друга да споделят, да разменим опит.

Благодаря ти за мнението, Венера :) То е ясно, че накрая по усет ще карам, но поне в началото ми се иска да следвам някакви по-обективни насоки…

« Отговор #21 -: Декември 17, 2013, 10:19:37 pm »
Първо щях да кажа,че въпросът не е правилно зададен, след като не може да му се отговори с "Да" или с "Не",
второ- щом Стефка е гадже е по 7-ми дом и трето- така принципно като се върти и суче около измислен казус нищо не се постига, до същността се достига с практика по реални въпроси- има достатъчно хорари, свързани с получаване на пари, които са на страниците на този форум, на някой съм отговорила и аз.

На "Къде съм си загубил ключовете?" и "Кога ще отиде Цанко на гурбет?" също не може да се отговори с "да" и "не", но са си съвсем валидни въпроси. Казусът е измислен, факт, но ако бях взел някой реален от няколкото теми с хорари, задалите въпросите можеше да се засегнат.

« Отговор #22 -: Декември 18, 2013, 12:53:50 am »
На "Къде съм си загубил ключовете?" и "Кога ще отиде Цанко на гурбет?" също не може да се отговори с "да" и "не", но са си съвсем валидни въпроси. Казусът е измислен, факт, но ако бях взел някой реален от няколкото теми с хорари, задалите въпросите можеше да се засегнат.
За "къде съм си загубил ключовете" се задава въпрос "Ще си намеря ли ключовете", къде и кога са само насоки, които астрологът може да даде. "Кога ще отиде Цанко на гурбет?" е "Ще замине ли Цанко на гурбет?"- кога също може да каже един опитен астролог, но тук сме любители  ;)

OK, явно имаме различни виждания по проблема, предлагам да оставим нещата така. Имам амбицията да си отговарям и на сложни въпроси, само "да"/"не" ми се вижда твърде ограничаващо.

« Отговор #23 -: Декември 18, 2013, 03:12:51 pm »
Имам амбицията да си отговарям и на сложни въпроси, само "да"/"не" ми се вижда твърде ограничаващо.
  Че отговаряй си, аз не ти преча  :blink:
Само че целта на "Хорарна астрология" е да дава бърз отговор по наболял въпрос, а не да се търси под вола теле и да се правят обширни интерпретации по няколко страници от сорта "този ще ми върне ли парите, ама аз съм дал и на друг приятел, той дали възнамерява да ми ги върне, че ако и той не ги върне да си потърся едни дадени пари на трети приятел, който има да ми връща. Вие какво мислите по въпроса, а? Защото според мен..."

Аха, и по възможност отговор смислен и полезен. Няма смисъл да ми казваш, че ще си намеря ключовете, винаги ги намирам рано или късно — въпросът е къде са. Ако предлагаш за всяко възможно място да правя карта ("зад дивана ли са", "под масата ли са"…) — не, мерси. Обширните интерпретации за момента са твое предположение, питах хората от форума как избират сигнификатори, когато има излишък на информация. (Факт, понякога избирам грешен/по-общ сигнификатор и събитията се случват от неочаквана посока.) За теб разбрах, че е на око, щом работи, няма лошо.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #24 -: Декември 19, 2013, 12:39:27 pm »
Та пак ще питам — ако получите въпрос "С шефката Стефка сме гаджета, ама не съм получавал заплата от два месеца, кога ще ми плати?", как ще разгледате Стефка: по седми дом, щото е назована; по десети дом, служба; по седми дом, връзки; по дома на задълженията? Казах си логиката, искам да си я сверя с вашата.

ох, нека и аз най- накрая да се обадя! ;D

предполагам от всичко, което си написал, питаш възможно ли е да се прави 1 хорар за повече въпроси, примерно около едно и също време се сещаш за 5 неща- да, може- аз последно го правих пролетта и ми даде верни отговори на 2 коренно различни въпроса. Просто въртиш домовете- важно е да определиш правилно дома като тематика- от там всичко се навръзва.

Ако ти имаш една Стефка, с която сте гаджета и питаш как ще ви се развиват отношенията гледаш 1-7. Другия ти въпрос трябва да е- без въобще да намесваш Стефка, питаш - "Ще си получа ли парите, които ми ги дължат?"- и гледаш Луна у1-у11 (заплата-аз така гледам) към твой втори.
Първия въпрос е за взаимоотношения, другия за заплата- така, че- това е важно. Домофикацията, правилната домофикация е половин отговор  ;)
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #25 -: Декември 19, 2013, 01:04:29 pm »

ох, нека и аз най- накрая да се обадя! ;D

предполагам от всичко, което си написал, питаш възможно ли е да се прави 1 хорар за повече въпроси, примерно около едно и също време се сещаш за 5 неща- да, може- аз последно го правих пролетта и ми даде верни отговори на 2 коренно различни въпроса. Просто въртиш домовете- важно е да определиш правилно дома като тематика- от там всичко се навръзва.

Ако ти имаш една Стефка, с която сте гаджета и питаш как ще ви се развиват отношенията гледаш 1-7. Другия ти въпрос трябва да е- без въобще да намесваш Стефка, питаш - "Ще си получа ли парите, които ми ги дължат?"- и гледаш Луна у1-у11 (заплата-аз така гледам) към твой втори.
Първия въпрос е за взаимоотношения, другия за заплата- така, че- това е важно. Домофикацията, правилната домофикация е половин отговор  ;)

По-скоро следното: представи си, че си избрала грешен дом, за да представя даден човек, съответно и грешен сигнификатор. Гледаш на Х., както по принцип си свикнала, а не както ситуацията изисква. Получаваш отговор — да, сигнификаторът на приятелите ще ти върне пари. И действително ги получаваш, но не от Х., а от У., на когото вече си забравила, че изобщо си давала нещо. Картата е разчетена правилно, но е формулирана грешно. "Домофикацията, правилната домофикация е половин отговор  ;)" — около това се върти всичко, да. Когато задавам свръхконкретни въпроси попадам на този проблем, къде да сложа човека, за когото питам, а когато са по-общи, неизказаните ми предположения често излизат неверни.

Иначе с една карта съм пробвал да разглеждам два въпроса, но ме гложди отвътре, че не е много разумно :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #26 -: Декември 19, 2013, 01:07:32 pm »

Ключовете са притежание т.е. търсим изгубена вещ по втори дом. Построената карта за този въпрос с основен сигнификатор този управляващ втори дом, би трябвало да ти даде насоки къде да ги търсиш.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #27 -: Декември 19, 2013, 01:08:30 pm »
ми дам...

аз би ти предложила това- 3 човека ти дължат пари. Наричаш ги  "другите" и ги гледаш по 7ми, ако са ти приятели по 11. Така ще прецениш относително до колко имаш шанс да получиш някакви пари. Няма как да ти посочат конкретен човек.

Ако искаш конкретно- питаш в разтояние от поне седмица за 3мата с 3 отделни карти. така бих направила. Ако са ми приятели бих ги гледала по 11ти дом всеки път :lol:
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 01:26:58 pm от zikovu »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #28 -: Декември 19, 2013, 01:10:22 pm »

Ключовете са притежание т.е. търсим изгубена вещ по втори дом. Построената карта за този въпрос с основен сигнификатор този управляващ втори дом, би трябвало да ти даде насоки къде да ги търсиш.

да, точно така. В завсимост от разпределението на домовете може да видиш къде относително в къщата се намират-посока,височина, знака, в който е изгубената вещ ти описва мястото

« Отговор #29 -: Декември 19, 2013, 01:14:08 pm »

Ясно е това за ключовете, просто се подразних от обяснението, че въпросът трябвало да бъде формулиран така, че да му се отговори с "да/"не".

ми дам...

аз би ти предложила това- 5 човека ти дължат пари. Наричаш ги  "другите" и ги гледаш по 7ми, ако са ти приятели по 11. Така ще прецениш относително до колко имаш шанс да получиш някакви пари. Няма как да ти посочат конкретен човек.

Ако искаш конкретно- питаш в разтояние от поне седмица за 3мата с 3 отделни карти. така бих направила. Ако са ми приятели бих ги гледала по 11ти дом всеки път :lol:

Аха… мерси, това е хубава идея, макар да не ми допада съвсем като решение. Отбягвах го, мислейки, че е възможно да се отдели конкретен човек от групата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Декември 19, 2013, 01:15:19 pm »
Доколкото знам, в хорарната астрология се предполага не само отговор с да/не, а и да се дадат евентуални насоки и уточнения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #31 -: Декември 19, 2013, 01:17:42 pm »
е, Соник- ти си го формулирай така въпроса както е по "стандарт"- а при тълкуването ще изкопчиш допълнителна информация.

Правилно формулирания хорарарен въпрос трябва да се сведе до отговор да или не, факт е това. НО който е добър в интерпретациите ще ти обясни- къде,какво,защо и как

« Отговор #32 -: Декември 19, 2013, 01:20:39 pm »
е, Соник- ти си го формулирай така въпроса както е по "стандарт"- а при тълкуването ще изкопчиш допълнителна информация.

Правилно формулирания хорарарен въпрос трябва да се сведе до отговор да или не, факт е това. НО който е добър в интерпретациите ще ти обясни- къде,какво,защо и как
ОК, предполагам, че има какво още да се проучи по темата :)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #33 -: Декември 19, 2013, 01:22:30 pm »
Сега примерно- едно момиче е питало- ще прекараме ли заедно празниците?

това за мен не е коректен въпрос- защото хорара за взаимоотношения ще покаже тендеции тези хора в близко бъдеще ще са заедно ли. Ако тя пита за едно съвмествно прекарване на празниците- въпроса трябва да изглежда по един от следните начини:

Ще се Срещнем ли по празниците (3ти дом)? някъде, за малко, среща
Ще си Дойде ли в България (вкъщи) за празниците (9ти, 4ти дом)? Да се прибере да празнува при семейството.
Ще ми се изпълни ли желанието да прекараме празничните дни заедно (11 дом- желание)?
Ще си прекарам ли добре на ПРАЗНИКА?- това вече е по 5ти дом.

Много е важно как се пита и трябва така да се попита, че определянето на домовете да не е проблем.

*

Asol

• 4140
« Отговор #34 -: Декември 19, 2013, 01:23:48 pm »
Соник, ако гледаш хорар на човек, който му знаеш наталната карта и се колебаеш да уточниш сигнификатора (дали е по 11 или 7 дом например), то в хорара той може по някакъв начин да кореспондира с негови натални положения.

*

Asol

• 4140
« Отговор #35 -: Декември 19, 2013, 01:26:46 pm »
Много е важно как се пита и трябва така да се попита, че определянето на домовете да не е проблем.

Не е въпроса във въпроса.  ;D Защото естеството на хорарния въпрос може да е формулирано по един начин, но този който го задава може нещо друго да го интересува и вълнува в по-голяма степен към момента на неговото задаване.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #36 -: Декември 19, 2013, 01:27:59 pm »

Не е въпроса във въпроса.  ;D Защото естеството на хорарния въпрос може да е формулирано по един начин, но този който го задава друго да го интересува.

и това го има- така е.

« Отговор #37 -: Декември 19, 2013, 01:28:26 pm »

това за мен не е коректен въпрос- защото хорара за взаимоотношения ще покаже тендеции тези хора в близко бъдеще ще са заедно ли. Ако тя пита за едно съвмествно прекарване на празниците- въпроса трябва да изглежда по един от следните начини:

Ще се срещнем ли по празниците (3ти дом)? някъде, за малко, среща
Ще си дойде ли в България (вкъщи) за празниците (9ти, 4ти дом)? Да се прибере да празнува при семейството.
Ще ми се изпълни ли желанието да прекараме празничните дни заедно (11 дом- желание)?

Пцелютно. Тоя въпрос го разбирам като "Ще прекараме ли заедно празниците някъде романтично усамотени?" (5 дом)

Не е въпроса във въпроса.  ;D Защото естеството на хорарния въпрос може да е формулирано по един начин, но този който го задава може нещо друго да го интересува и вълнува в по-голяма степен към момента на неговото задаване.

Да де, трябва да се уточнява намерението на въпроса ;D

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #38 -: Декември 19, 2013, 01:30:23 pm »
Да, макар, че 5ти дом е и купон, парти, празнуване, веселба- купон като купон- може и да не е романтично.

ти ако питаш ще ти се получи ли партито за р.д.- пак ще си по 5ти дом

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #39 -: Декември 19, 2013, 01:32:19 pm »

Ще се срещнем ли по празниците (3ти дом)? някъде, за малко, среща
Ще си дойде ли в България (вкъщи) за празниците (9ти, 4ти дом)? Да се прибере да празнува при семейството.

Пцелютно. Тоя въпрос го разбирам като "Ще прекараме ли заедно празниците някъде романтично усамотени?" (5 дом)

Това на мен ми прилича- мечтая го, желая го- да бъдем заедно на празниците- желанието ми ще се изпълни ли? 11 дом.

усамотение, изолация по 12ти дом ;)

гледаш 1-11, после 1 към 5ти, може 7ми към 5ти и 5ти към 12ти- празника ако ще е в изолация у5 ще е в 12ти дом. или ще е нещо зависим от у12