ЯЯ, наитина в картата ти личи призванието ти.

Според мен Луната на к7, въпреки че може да даде субективизъм и дори и може да означава, че често береш ядове с хората, е добре поставена в картата на човек с такава професия от гледна точка на това, че засилва желанието да се помогне повече на хората и хората повече да те търсят (също важно нещо, защото в тази професия има много конкуренция).
Аз мога да приложа няколко карти на хора, които съм разгледала, допаднали са ми и се занимават с тази професия. За жалост всичките, без една, са без час.

Първата е на професор по данъчно и финансово право (Слънцето в Лъв), който е и адвокат. Прави ми впечатление, че има тронови и Сатрун, и Юпитер, не им пречи, че са малко ретро.

Ретро Меркурий в Рак съм виждала и преди в карта на юрист, според мен дава много силна памет, с опозиция към Сатурн, макар и трудно, дава систематична, хуманитарна мисъл, идеално си е за право като аспект. Сатрун тригон Луна обещава популярност, известност на човека във връзка със сферите на власт и управление. Може би се долавя идеята за работа с финансово, данъчно и публичноправни науки, от Луната в Дева, която е, макар и в широчък, съвпад с Плутон - също позиция, която се старае, вътрешно, към ред и подреждане на нещата по определен начин.
Втората е на нотариус и човек, чиято сила е облигационното и семейното право. (тази със Слънцето в Скорпион) Мисля, че ясно се вижда, че Юпитер в случая е по-подчертан. Да не говорим, че този човек е наистина оооогрооомееен и вероятно Юпитер стои и на някой от ъглите на хороскопа му - най-вероятно на АЦ. Вероятно секстила на Сатрун с Луната остава в орбиса, защото често забелязвам такъв аспект в картите на юристи - някакъв аспект между луна и сатрун, най-често хармоничен.
Третата карта е на брат ми ( със Слънцето в Телец) Откакто завърши право (което винаги е искал да учи) е държавен съдебен изпълнител. Тъкмо беше издържаш адвокатския си изпит и излезе конкурса за ДСИ и се занимава с това вече няколко годни.
Четвъртата е моята. Аз много си харесвам специалността, но има и хиляди други неща, с които бих могла и искам да се занимавам, ахахах. Така че не знам какво крие бъдещето за мен, ако някой иска, може да погледне и да каже дали според него ставам за юрист. Аз съм доста субективна в преценките си, докато не съм емоционално спокойна, но въпреки всичко, правото винаги ми е било много лесно за разбиране и лесно и следя логиката, която стои зад различните институти, приспособявам се и сравнително лесно към особеностите на всякакви дейности, свързани с юридическата работа - или поне това, с което досега съм се сблъскала. Възможна е разлика от 15-тина минути напред за рождения ми час, но доколкото съм го ректифицирала и съм се убедила как нещата работят за мен, сякаш този ми пасва най-добре.